Blog

een baan zoeken

13 Banen Zonder Dresscode: Plus Tips Voor Wat Te Dragen

Hoewel veel banen in het personeelsbestand zakelijke kleding vereisen, hebben anderen geen strikte kledingvolgorde die werknemers moeten volgen. Deze banen maken het voor u gemakkelijker om iets geschikts te vinden om naar uw werk te dragen en kunnen u helpen om u prettiger te voelen op de werkplek. Als u de verschillende banen kent waarvoor geen dresscode vereist is, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en kunt u meer gebruik maken van uw tijd en kast. In dit artikel sommen we 13 banen op waarvoor geen dresscode vereist is, samen met hun gemiddelde salarissen en primaire taken.

Gerelateerd: Wat te dragen naar het werk

Banen zonder dresscode

Veel industrieën bieden banen met een meer ontspannen dresscode. Als u weet welke carrières u kunt nastreven zonder vast te houden aan de vereiste kleding, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. Hier zijn 13 banen die je kunt nastreven zonder een strikte dresscode:

1. Freelancer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.465 per jaar

Hoofdtaken: Een freelancer werkt voor een bedrijf of opdrachtgever op niet-contractbasis. Hoewel hun taken afhankelijk zijn van hun branche, kunnen sommige freelancers foto's maken of inhoud schrijven voor een publicatie. Freelancers bepalen hun werktijden, factureren klanten en betalen hun arbeids- en bedrijfsbelastingen.

2. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.732 per jaar

Primaire taken: Fotografen communiceren met hun klanten en leggen beelden vast die voldoen aan hun wensen en behoeften. Ze onderhouden camera- en verlichtingsapparatuur, bewerken foto's met behulp van fotobewerkingssoftware en dienen hun foto's in voor goedkeuring door de klant of redacteur. Fotografen kunnen ook adverteren voor hun diensten om meer klanten aan te trekken.

3. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $39.869 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers in de detailhandel helpen winkelklanten bij het vinden van verschillende producten binnen een winkellocatie. Ze controleren de voorraad, helpen klanten met hun behoeften en voltooien klanttransacties aan een kassa, zoals aankopen, ruilen of retourneren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

4. Muziekproducent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,187 per jaar

Primaire taken: Muziekproducenten houden toezicht op de creatie van een nummer of album van een artiest. Ze begeleiden opnamesessies, arrangeren composities en luisteren naar artiestendemo's. Muziekproducenten helpen ook bij het ontwikkelen van de visie van een artiest voor hun project en werken samen met geluidstechnici, artiesten, songwriters en muziekmanagers.

5. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.183 per jaar

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist biedt gebruikers assistentie bij verschillende technische, software- en hardwareproblemen. Ze installeren computersystemen en applicaties, beantwoorden vragen van klanten en onderhouden computernetwerken.

6. Muzikant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.585 per jaar

Primaire taken: Muzikanten voeren hun muziek uit voor publiek en opnames. Ze kunnen zingen of instrumenten bespelen en solo of als onderdeel van een grotere groep of band optreden. Muzikanten repeteren ook hun optredens, gaan naar audities en oefenen regelmatig om hun muzikale vaardigheden en technieken te verbeteren.

7. Leraar op de middelbare school

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.157 per jaar

Primaire taken: Leraren op de middelbare school geven les aan leerlingen van groep negen tot twaalf. Hoewel ze vaak één vak onderwijzen, zoals wiskunde, Engels of wetenschappen, kunnen andere leraren op de middelbare school zich specialiseren in keuzevakken zoals muziek of kunst. Leraren op de middelbare school plannen lessen, instrueren studenten, beoordelen het werk van studenten, geven huiswerk op en communiceren de voortgang van de studenten met hun ouders.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een middelbare schoolleraar

8. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.040 per jaar

Hoofdtaken: Grafisch ontwerpers ontwikkelen visuele concepten voor hun bedrijf of opdrachtgever. Ze ontmoeten klanten om een ​​beter beeld van hun merk te krijgen. Grafisch ontwerpers maken ook ruwe schetsen en zetten hun ontwerpen over naar ontwerpsoftware om een ​​digitaal ontwerp te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld logo's, brochures, menukaarten of advertenties ontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

9. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,403 per jaar

Primaire taken: Modeontwerpers creëren individuele kledingstukken en accessoires. Ze onderzoeken actuele trends, ontwerpen schetsen voor nieuwe stukken, bepalen thema's voor hun collecties en maken kledingpatronen voor massaproductie.

10. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.659 per jaar

Hoofdtaken: Elektriciens ontwerpen, installeren en repareren elektrische bedrading. Ze installeren leidingen en leidingen in constructies zoals huizen. Elektriciens gebruiken ook hand- en elektrisch gereedschap om apparatuur op het werk te repareren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een elektricien

11. Tatoeëerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.687 per jaar

Primaire taken: Tatoeëerders maken permanente ontwerpen op de huid van een klant. Ze maken woorden of beelden op basis van de voorkeuren van de klant. Tatoeëerders laten hun klanten ook de kleur, maat en plaatsing van hun tatoeage kiezen.

12. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59,577 per jaar

Primaire taken: Schrijvers maken doorgaans geschreven inhoud voor een online of gedrukte publicatie. Ze schrijven stukken en bewerken hun inhoud voor spelling, grammatica, interpunctie en algemene duidelijkheid. Schrijvers doen ook onderzoek en presenteren hun concepten aan redacteuren voor herziening en goedkeuring.

13. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.583 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs zorgen voor de ontwikkeling van computersystemen en applicatiesoftware. Ze verbeteren de kwaliteit van een systeem en identificeren veelvoorkomende problemen om ze in de toekomst te helpen voorkomen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

Tips voor wat te dragen als er geen dresscode is

Wanneer uw werkgever geen vaste dresscode vereist, heeft u een veel grotere verscheidenheid aan kleding om uit te kiezen. Gebruik deze tips om de juiste outfit voor je werk te vinden als er geen dresscode is:

  • Draag waar je je zelfverzekerd in voelt. Kies voor outfits waarin jij je het meest jezelf voelt. Gebruik kan dit ook gebruiken als een kans om uw individuele stijl uit te drukken.
  • Gebruik eenvoudige accessoires. Als je je te casual voelt in een basic T-shirt en jeans, overweeg dan om een ​​statement ketting of sjaal toe te voegen om je outfit een unieke touch en verfraaiing te geven.
  • Voeg textuur en kleur toe. In plaats van standaard zakelijke kleuren zoals zwart en grijs te dragen, kunt u overwegen om op een professionele manier verschillende prints, texturen en patronen toe te voegen. Een ingetogen patroon kan bijvoorbeeld kleur toevoegen terwijl het er nog steeds geschikt uitziet voor de werkplek.

About author

Nard Haaks

Hoewel veel banen in het personeelsbestand zakelijke kleding vereisen, hebben anderen geen strikte kledingvolgorde die werknemers moeten volgen. Deze banen maken het voor u gemakkelijker om iets geschikts te vinden om naar uw werk te dragen en kunnen u helpen om u prettiger te voelen op de werkplek. Als u de verschillende banen kent waarvoor geen dresscode vereist is, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en kunt u meer gebruik maken van uw tijd en kast. In dit artikel sommen we 13 banen op waarvoor geen dresscode vereist is, samen met hun gemiddelde salarissen en primaire taken.


Scroll to Top