Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Een baan kan middelbare scholieren waardevolle werkervaring, overdraagbare vaardigheden, gevoel van onafhankelijkheid en inkomen opleveren. Er zijn veel vacatures beschikbaar voor werkstudenten, van parttime banen tijdens het academiejaar tot seizoenswerk tijdens de zomer. In dit artikel geven we een overzicht van enkele van de beste vacatures voor middelbare scholieren, inclusief hun gemiddelde salarissen en primaire verantwoordelijkheden.

Maak je cv

Topjobs voor middelbare scholieren

Hier zijn 13 banen waarmee middelbare scholieren hun academische schema kunnen balanceren en werkervaring kunnen opdoen:

 1. IJsschepper
 2. Server
 3. Barista
 4. Badmeester
 5. Voorbereidende kok
 6. Bioscoopkassier of bode
 7. Receptie receptioniste
 8. werf werknemer
 9. Dierenoppas of hondenuitlater
 10. Oppas
 11. Bezorger
 12. Bijlesdocent
 13. Medewerker supermarkt

1. IJsschepje

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,76 per uur

Primaire taken: IJsscheppers nemen bestellingen op, geven monsters van verschillende smaken ijs en bereiden bestellingen voor klanten. Hoewel dit een ideale vakantiebaan zou zijn, is het ook een baan waar studenten het hele jaar door kunnen werken. Voordelen zijn onder meer gratis ijs en gedeelde tips.

2. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,37 per uur

Primaire taken: Servers werken in restaurants en beantwoorden vragen van klanten over het menu, nemen bestellingen op en bezorgen eten en drinken aan tafel. Naast een uurloon krijgen ze fooien. Servers verwerven vaardigheden op het gebied van klantenservice en werken in een snelle omgeving als onderdeel van een team. Gemotiveerde medewerkers kunnen doorgroeien van server naar shift supervisor naar manager.

3. Barista

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,52 per uur

Primaire taken: Barista's maken speciale koffie- en theedranken in een café. Ze bieden ook klantenservice en leren omgaan met een kassa. Voordelen zijn meestal gratis koffie, thee en onverkochte etenswaren zoals gebak. Sommige grote bedrijven bieden werknemers voordelen zoals collegegeldprogramma's.

4. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,74 per uur

Primaire taken: Badmeesters houden toezicht op wateractiviteiten en zorgen ervoor dat zwemmers de veiligheidsregels van het zwembad volgen. Ze reageren ook op eventuele noodsituaties die zich kunnen voordoen. Aankomende strandwachten moeten ten minste 15 jaar oud zijn tegen de tijd dat de opleiding is voltooid om in aanmerking te komen voor werk. Hoewel de training ongeveer 25 uur in beslag neemt, kunnen tieners elke zomer terugkeren naar deze baan.

5. Bereid de kok voor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,23 per uur

Primaire taken: Prep-koks werken aan de achterkant van een restaurant waar voedsel wordt opgeslagen, bereid, gekookt en geplateerd voor klanten. Prep-koks bereiden ingrediënten voor chef-koks en lijnkoks. Ze kunnen taken krijgen toegewezen zoals het hakken van groenten of het maken van sauzen die lijnkoks gebruiken bij het koken en bereiden van gerechten voor klanten. Door als prep-kok te werken, kunnen tieners hun kookvaardigheden ontwikkelen, on-the-job training krijgen en ervaring opdoen in de foodservice-industrie.

6. Bioscoopkassier of bode

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,50 per uur

Primaire taken: Kassiers werken aan de kassa of concessiestand in een bioscoop. Ze verkopen zowel filmtickets als drankjes en snacks om van te genieten tijdens de vertoning. Ushers controleren kaartjes, verwijzen klanten naar het juiste theater en ruimen het theater op nadat de film voorbij is. Bioscopen bieden flexibiliteit in het schema, inclusief avonddiensten. Voordelen kunnen zijn onder meer gratis bioscoopkaartjes voor het personeel.

7. Receptie receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 13,20 per uur

Primaire taken: Receptionisten beantwoorden de telefoon, begroeten klanten en voeren administratieve taken uit zoals het maken van afspraken. Receptionisten kunnen bij verschillende soorten bedrijven werken, van sportscholen tot een dokterspraktijk. Werken als receptioniste kan tieners helpen vaardigheden op het gebied van klantenservice op te doen en ervaring op te doen in een kantooromgeving.

8. Werfmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,23 per uur

Voornaamste taken: Tuinwerk omvat bladeren harken, wieden, maaien en planten water geven. Tieners kunnen tuinwerk doen voor buren of een bedrijf. Het is een ideale baan voor middelbare scholieren die houden van fysiek werk en buiten zijn. Werkzaamheden in de tuin zijn vaak seizoensgebonden.

9. Dierenoppas of hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,16 per uur

Primaire taken: Hondenuitlaatservice en kattenoppas zijn uitstekende banen voor tieners die van dieren houden. Kattenoppassers bieden thuiszorg door katten te voeren, de kattenbak te scheppen en tijd door te brengen met de kat. Hondenuitlaters bezoeken meestal de huizen van klanten om hun honden buitenshuis te laten bewegen en ervoor te zorgen dat aan hun basisbehoeften wordt voldaan. Hondenuitlaten is misschien een betere baan in de zomer, aangezien werkende volwassenen vaak iemand nodig hebben om hun hond uit te laten tijdens de traditionele kantooruren. Kattenoppastaken hebben doorgaans meer flexibiliteit in het schema voor ochtend- of avondbezoeken, omdat katteneigenaren meestal hulp nodig hebben wanneer ze de stad uit zijn.

10. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 15,93 per uur

Primaire taken: Babysitters zorgen tijdelijk voor kinderen terwijl hun ouders of verzorgers weg zijn. Babysitters kunnen nodig zijn om luiers te verschonen, speelruimtes op te ruimen, snacks te bereiden en kinderen te helpen zich voor te bereiden op het naar bed gaan. Babysitten is een ideale baan voor studenten, omdat ouders hun diensten vaak 's avonds of in het weekend nodig hebben, zodat middelbare scholieren het tijdens het academiejaar in deeltijd kunnen doen.  

11. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,88 per uur

Primaire taken: Bezorgers zorgen ervoor dat artikelen zoals producten, voedselbestellingen en andere goederen bij klanten worden afgeleverd. Bezorgers zijn verantwoordelijk voor het volgens schema en in goede staat verpakken en vervoeren van goederen. Veel bedrijven bieden bezorgers een flexibel schema, waardoor dit een geweldige kans is voor middelbare scholieren met een rijbewijs en toegang tot een auto.

12. Docent

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 21,35 per uur

Primaire taken: Docenten geven individuele aandacht aan studenten om hen te helpen een onderwerp beter te begrijpen en hun cijfers te verbeteren. Middelbare scholieren die uitblinken in een academisch vak kunnen hun kennis gebruiken om medestudenten te helpen en daarbij geld te verdienen.

13. Medewerker supermarkt

Nationaal gemiddeld salaris: $21,70 per uur

Primaire taken: Medewerkers van supermarkten kunnen schappen vullen, aan de kassa werken of op een specifieke afdeling werken, zoals de bakkerij- of zeevruchtenafdeling. Werknemers van supermarkten kunnen worden toegewezen om één primaire taak of meerdere taken uit te voeren, wat tieners goede werkervaring geeft met een verscheidenheid aan verantwoordelijkheden.


About author

Sjaak Daggenvoorde

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top