Blog

Voor veel functies is ervaring vereist voor de personeelsmanager om u voor de open functie te beschouwen. Er zijn echter veel functies binnen verschillende sectoren waar het acceptabel en erkend is om een ​​kandidaat op instapniveau te zijn. Als je in de bouw wilt werken, maar niet veel ervaring hebt, vind je misschien nog steeds een functie die het beste bij je interesses en capaciteiten past, en kun je een goed gesprek voeren met een personeelsmanager, zodat zij kunnen nadenken over het verlengen van een bieden voor een functie in hun team. In dit artikel identificeren we 13 banen op instapniveau waar je misschien meer over wilt weten.

13 startersfuncties in de bouwsector

Bekijk deze instapfuncties, gerangschikt op nationaal gemiddeld salaris, als je in de bouw wilt werken en niet veel ervaring hebt:

1. Flagger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.392 per jaar

Primaire taken: Een flagger is verantwoordelijk voor het leiden van het verkeer rond bouwplaatsen. Ze kunnen verkeerskegels ophangen, een vlag vasthouden om auto's door te zwaaien of chauffeurs opdragen te stoppen, de kentekennummers van automobilisten die zich niet aan de regels houden melden en alle chauffeurs helpen de regels van het gebied rond de bouwplaats veilig te volgen en files tot een minimum te beperken.

2. Arbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,357 per jaar

Primaire taken: Een arbeider assisteert leden van een bouwploeg bij hun werk. Ze reinigen locaties, lossen materialen, monteren en demonteren constructies, graven greppels voor leidingen en moeten mogelijk ook de bouwplaats voorbereiden voordat het werk begint. Arbeiders volgen ook blauwdrukken en volgen instructies van bouwpersoneel en managers om ervoor te zorgen dat ze de plannen van het project volgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arbeider

3. Bouwinspecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.785 per jaar

Primaire taken: Een bouwinspecteur is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de constructies die een bouwploeg aan het bouwen is, veilig zijn en correct worden opgesteld. Ze inspecteren verschillende systemen in de structuur, waaronder elektriciteit, sanitair, ventilatie en verwarming, om er zeker van te zijn dat ze allemaal in overeenstemming zijn, binnen de code vallen en over de nodige bouwvergunningen beschikken. Bouwinspecteurs volgen ook verordeningen, voorschriften, codes en eventuele specificaties die deel uitmaken van het bouwcontract.

4. Vloerinstallateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.063 per jaar

Primaire taken: Een vloerenlegger is verantwoordelijk voor het leggen van vloeren in woningen en andere gebouwen. Ze kunnen tapijt, tegels, hout, laminaat of andere materialen installeren, afhankelijk van de blauwdrukken van het project. Vloerinstallateurs moeten ook de vloer egaliseren, bestaande vloeren verwijderen, de ruimte meten en materialen gebruiken voor gebruik.

5. Framer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.486 per jaar

Primaire taken: Een lijstenmaker werkt aan het inlijsten van gebouwen, inclusief die voor commercieel of industrieel gebruik en woonhuizen. Ze bepalen de inlijstmaterialen die ze nodig hebben, meten het gebied dat het frame nodig heeft en snijden de materialen op de juiste manier. Framers installeren ook structurele elementen zoals deuren, ramen en lijstwerk.

6. Projectcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $46,141 per jaar

Primaire taken: Een projectcoördinator is verantwoordelijk voor het samenwerken met een projectmanager om ervoor te zorgen dat een project op tijd en binnen het budget wordt voltooid. Ze plannen vergaderingen met projecttaakhouders, communiceren met projectbelanghebbenden over de voortgang van het project, delegeren taken en bieden de nodige middelen aan werknemers zodat ze succes kunnen vinden in hun verantwoordelijkheden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een projectcoördinator

7. Veiligheidscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.182 per jaar

Primaire taken: Een veiligheidscoördinator helpt een veiligheidsmanager om toezicht te houden op de activiteiten van medewerkers en bezoekers op een locatie. Ze zorgen ervoor dat iedereen de veiligheidsnormen volgt en op de hoogte is van de staats-, lokale en branchespecifieke veiligheidsvoorschriften, evenals alle richtlijnen die het bedrijf heeft. Veiligheidscoördinatoren geven ook veiligheidstrainingen, voeren programma's uit en onderzoeken ongevallen die plaatsvinden op bouwplaatsen, inclusief bouwplaatsen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een veiligheidsmanager

8. Dakdekker

Nationaal gemiddeld salaris: $46.546 per jaar

Primaire taken: Een dakdekker is verantwoordelijk voor het installeren van daken op gebouwen met behulp van gespecificeerde materialen zoals dakspanen, metaal, leisteen, tegels en meer. Ze repareren daken als ze beschadigd of oud zijn, onderhouden daken zoals gevraagd en voeren inspecties uit op daken om bestaande of opkomende problemen te beoordelen. Dakdekkers kopen ook materialen in, beheren inventaris, voegen isolatie toe aan daken en voltooien offerteaanvragen van klanten en bedrijven.

9. Apparatuuroperator

Nationaal gemiddeld salaris** :** $ 47.495 per jaar

Primaire taken: Een apparatuuroperator bestuurt en bedient de benodigde apparatuur op bouwplaatsen, zodat de bemanning verschillende constructies zoals bruggen, gebouwen en complexen kan bouwen. Ze kunnen werken met dumptrucks, bulldozers, liften en kranen, om er maar een paar te noemen. Exploitanten van apparatuur lezen ook blauwdrukken, testen de apparatuur om eventuele problemen te ontdekken die moeten worden aangepakt, kunnen basisonderhoud en reparaties aan de machine uitvoeren en sommige trainen nieuwe operators op het gebied van rijveiligheid.

Lees meer: ​​Leer hoe u een machine-operator bent

10. Pijpfitter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.358 per jaar

Primaire taken: Een pijpfitter is verantwoordelijk voor het bouwen van leidingsystemen voor verschillende delen van een constructie, inclusief apparatuur voor water, koeling en verwarming. Ze volgen de plannen om de benodigde leidingen te meten, snijden en installeren, onderhouden de leidingen indien nodig en kunnen de leidingen ook vervangen als ze roest of andere schade ondervinden waardoor ze niet meer naar behoren werken.

11. Schilder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.986 per jaar

Primaire taken: Een schilder brengt afwerkingen aan op binnen- en buitenmuren en andere oppervlakken van huizen, gebouwen en andere constructies. Ze verwijderen oude verf of behang, bereiden het oppervlak voor dat ze schilderen, bedekken andere gebieden rond het schildergedeelte om morsen te voorkomen en plakband rond randen om hun schilderwerk te richten. Schilders mengen ook kleuren om de juiste tint of consistentie voor klanten te vinden en kunnen bescherming tegen weersinvloeden gebruiken aan de buitenkant van gebouwen om de integriteit van de verf te behouden.

12. Zonnetechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $61.835 per jaar`

Primaire taken: Een zonnetechnicus is verantwoordelijk voor het installeren van zonnepanelen op gebouwen, inclusief woonhuizen. Ze kunnen een onderdeel zijn van het bouwproces voor nieuwe woningen en kantoorcomplexen, zodat deze constructies kunnen profiteren van zonne-energie voor duurzame elektriciteit. Zonnetechnici moeten nauwkeurige metingen uitvoeren om ervoor te zorgen dat ze de juiste afmetingen van het zonnepaneel gebruiken, de apparatuur testen, eventuele problemen oplossen en snoeren door het gebouw en het terrein leiden indien nodig.

13. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.885 per jaar

Primaire taken: Een bouwvakker voert verschillende taken uit op een bouwplaats, waaronder het assisteren van collega's en bouwmanagers bij bouwconstructies. Ze lossen en ordenen bouwmaterialen, boren en stralen naar materialen om andere constructies te bevestigen of maken er ruimte voor, mengen beton, gebruiken schoppen om voorwerpen op te graven of te plaatsen en maken hun werkterrein schoon. Bouwvakkers kunnen ook zware machines bedienen en besturen en een schema volgen om hun project op tijd af te ronden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bouwvakker


About author

Veerle Dubbink

Voor veel functies is ervaring vereist voor de personeelsmanager om u voor de open functie te beschouwen. Er zijn echter veel functies binnen verschillende sectoren waar het acceptabel en erkend is om een kandidaat op instapniveau te zijn. Als je in de bouw wilt werken, maar niet veel ervaring hebt, vind je misschien nog steeds een functie die het beste bij je interesses en capaciteiten past, en kun je een goed gesprek voeren met een personeelsmanager, zodat zij kunnen nadenken over het verlengen van een bieden voor een functie in hun team. In dit artikel identificeren we 13 banen op instapniveau waar je misschien meer over wilt weten.


Scroll to Top