Blog

een baan zoeken

13 Carrières In De Geesteswetenschappen Om Te Ontdekken

Studenten met een hoofdvak in de geesteswetenschappen leren vaak een scala aan vaardigheden die hen geschikt kunnen maken voor vele carrières. De meeste van deze carrières omvatten het werken met mensen en het gebruik van creatieve vaardigheden om te brainstormen over unieke ideeën en problemen op te lossen. Als je een diploma in kunst en geesteswetenschappen hebt behaald, kun je belangrijke vaardigheden op de werkplek ontwikkelen, zoals tijdmanagement, organisatietalenten en sterke communicatieve vaardigheden. In dit artikel schetsen we 13 veelvoorkomende carrières in de geesteswetenschappen, hun gemiddelde salarissen en de primaire taken die ze hebben.

Maak een CV op Carrieree
    Wat zijn loopbanen in de geesteswetenschappen? ----------------------------

Geesteswetenschappen zijn carrières waarin je principes gebruikt uit studies in de kunsten, talen en literatuur. De vaardigheden die studenten van geesteswetenschappen ontwikkelen, zijn vaak vaardigheden waarnaar werkgevers op zoek zijn, omdat ze creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen naar de werkplek kunnen brengen. In een geesteswetenschappelijke carrière werk je misschien in instellingen zoals musea en universiteiten, of ben je een zelfstandige kunstenaar.

13 carrières in de geesteswetenschappen

Hieronder staan ​​​​veelvoorkomende carrières die je kunt nastreven na het behalen van een diploma in de geesteswetenschappen:

1 . Muziek regisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,473 per jaar

Primaire taken: Muziekregisseurs zullen muziekstukken arrangeren, selecteren en dirigeren die muzikanten kunnen uitvoeren. Deze professionals leiden artiesten door verschillende muziekstukken en zorgen ervoor dat iedereen in harmonie blijft met toonhoogtes, patronen en beats in elk stuk. Ze zullen vaak muzikanten opleiden om op te treden bij concerten en recitals. Muziekregisseurs kunnen werken in scholen, musicals, orkesten of koren.

2 . Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,52 per uur

Primaire taken: Een fotograaf legt beelden van het moment vast om visueel een verhaal te vertellen. Ze nemen hun eigen foto's en gebruiken bewerkingsvaardigheden op hun computer om de afbeeldingen visueel aantrekkelijk te maken voor klanten. Ze hebben vaak fotobewerkingsvaardigheden nodig om compositie, belichting en aantrekkelijke kleurelementen op een foto toe te passen. Fotografen weten hoe ze verschillende fotografie-apparatuur moeten bedienen, zoals camera's, lenzen, lampen en statieven. Een fotograaf kan evenementen vastleggen zoals bruiloften, banketten of portretten.

3 . Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,73 per uur

Primaire taken: Grafisch ontwerpers werken nauw samen met klanten om ontwerpen te maken voor logo's, brochures, advertenties, websites of andere digitale en printformaten. Ze gebruiken kleurenpaletten, lettertypestijlen en foto's om ontwerpen te maken die de boodschap van een bedrijf visueel overbrengen.

4 . docent Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,30 per uur

Primaire taken: Engelse leraren helpen kinderen en jonge volwassenen hun Engelse taalvaardigheid te ontwikkelen en te verbeteren. Docenten Engels in het basisonderwijs mogen leerlingen woordenschat, lezen en schrijven bijbrengen. In het voortgezet onderwijs richten ze zich vooral op geavanceerd lezen en schrijven om leerlingen te helpen deze vaardigheden te versterken. Deze professionals kunnen ook Engels als tweede taal onderwijzen om anderstalige Engelssprekende studenten te helpen hun vocabulaire en taalvaardigheden op te bouwen.

5 . Technische schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,04 per uur

Primaire taken: Technische schrijvers maken documenten zoals instructiehandleidingen, handleidingen voor apparatuur en artikelen om technische informatie voor lezers gemakkelijker te begrijpen te maken. Ze schrijven documenten in overeenstemming met organisatorische normen voor duidelijkheid, beknoptheid en stijl. Ze kunnen ook documenten die door anderen zijn geschreven, bewerken, standaardiseren of corrigeren. Technisch schrijvers werken vaak samen met materiedeskundigen in de organisatie om de juistheid van de inhoud te verifiëren.

6 . Fondsenwervingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.193 per jaar

Primaire taken: Een fondsenwervende manager werkt vaak in non-profitorganisaties of andere organisaties om ervoor te zorgen dat de inzamelingsacties goed werken. Ze werken met vrijwilligers en instrueren ze, bouwen en beheren het fondsenwervingsbudget, vinden donateurs en organiseren de fondsenwervende evenementen die door de organisatie worden georganiseerd. Fondsenwervende managers brainstormen en ontwikkelen vaak strategieën om de betrokkenheid van donateurs te maximaliseren, de inkomsten van donateurs te vergroten en het behoud van donateurs te vergroten.

7 . Creatief schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,87 per uur

Primaire taken: Een creatieve schrijver vertelt een verhaal door te schrijven. De inhoud die ze maken is origineel en aanlokkelijk. Ze kunnen hun inhoud aanpassen aan verschillende formaten binnen gedrukte en digitale media. Creatieve schrijvers zullen inhoud maken waarin fictie of non-fictie centraal staat. Ze kunnen hun werk plaatsen op websites, artikelen, vakbladen, blogs of tijdschriften. Creatieve schrijvers zijn vaak verantwoordelijk voor het beoordelen van hun eigen werk om eventuele grammaticale of spelfouten te identificeren voordat ze het indienen.

8 . Linguïst

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,97 per uur

Primaire taken: Taalkundigen ondersteunen organisaties bij het vertalen, transcriberen en interpreteren van informatie van een vreemde taal naar de moedertaal. Ze kunnen samenwerken met verschillende culturen die verschillende talen spreken. In de meeste gevallen vereist het werken als taalkundige vloeiendheid in twee of meer talen. Taalkundigen kunnen hun taalvaardigheden ook gebruiken om natuurlijke taalprogrammering, dicteren en kunstmatige-intelligentietechnologie te verbeteren.

9 . Museumconservator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.295 per jaar

Primaire taken: Museumconservatoren beheren de assemblage en presentatie van verschillende exposities in musea of ​​kunstgalerijen. Ze plannen en organiseren tentoonstellingen die goed passen bij de algehele omgeving van het museum. Ze organiseren de museumitems en zorgen ervoor dat ze in goede staat zijn voor gasten. Museumcuratoren kopen en onderhandelen over prijzen voor kunstwerken, artefacten en andere items die ze hopen te tonen.

10 . Instructie-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.420 per jaar

Primaire taken: Instructieontwerpers creëren trainingsmateriaal om de opleiding van werknemers of klanten te vergemakkelijken ter ondersteuning van de producten, het beleid of de procedures van een organisatie. Ze creëren cursussen en materialen die voldoen aan de leerbehoeften en -stijlen van het beoogde publiek. Een succesvolle educatieve ontwerper begrijpt hoe hij materialen moet ontwerpen die het leren aanmoedigen voor verschillende doelgroepen en leerstijlen.

11 . Interieur ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.525 per jaar

Primaire taken: Interieurontwerpers bouwen en schetsen interieurontwerpen voor bedrijven of huizen. Ze nemen vaak het algemene idee van een ontwerp van een klant en bouwen een visueel aantrekkelijk resultaat. Interieurontwerpers zullen de materialen zoeken en vinden die nodig zijn om elke ruimte te ontwerpen. Ze zijn goed op de hoogte van veiligheidsregels en -voorschriften en passen deze toe bij het ontwerpen van woningen en bedrijven.

12 . Art director

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.637 per jaar

Primaire taken: een art director werkt in leiderschap om samen te werken met een grafisch ontwerper en copywriter om projecten te creëren die de boodschap en het merk van een bedrijf overbrengen. Ze kunnen hun algemene idee van een project creëren door een storyboard of schets op te stellen en vervolgens werknemers instrueren hoe ze deze visie kunnen opbouwen. Artdirectors hebben een sterke kennis van de doelgroepen en de media waarvoor ze creëren.

13 . Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,10 per uur

Primaire taken: een journalist doet onderzoek naar een bepaald onderwerp en rapporteert vervolgens bevindingen en conclusies aan een breder publiek via gedrukte, digitale of uitgezonden media. Journalistiek bestrijkt verschillende onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de samenleving, verschillende doelgroepen aanspreken en verschillende eisen stellen aan het objectief rapporteren van feiten. De rol van een journalist kan verschillende vormen aannemen, zoals onderzoeksrapportage, features, columns en recensies.


About author

Bartje Aalders

Studenten met een hoofdvak in de geesteswetenschappen leren vaak een scala aan vaardigheden die hen geschikt kunnen maken voor vele carrières. De meeste van deze carrières omvatten het werken met mensen en het gebruik van creatieve vaardigheden om te brainstormen over unieke ideeën en problemen op te lossen. Als je een diploma in kunst en geesteswetenschappen hebt behaald, kun je belangrijke vaardigheden op de werkplek ontwikkelen, zoals tijdmanagement, organisatietalenten en sterke communicatieve vaardigheden. In dit artikel schetsen we 13 veelvoorkomende carrières in de geesteswetenschappen, hun gemiddelde salarissen en de primaire taken die ze hebben.


Scroll to Top