Blog

Er zijn veel carrièremogelijkheden voor mensen die graag met planten werken. Sommige banen, zoals die op een boerderij of in een kas, zijn van vitaal belang voor onze voedselvoorziening. Andere op planten gerichte beroepen, zoals landschapsarchitect, ontwerpen en creëren prachtige tuinen en parken. In dit artikel onderzoeken we 13 carrières die met planten werken.

Carrières met planten

Banen met planten zijn beschikbaar in een breed scala aan vaardigheids- en ervaringsniveaus. Sommige van de onderstaande banen vereisen meerdere jaren training en opleiding, terwijl andere alleen on-the-job training vereisen. Hieronder staan ​​13 banen die met fabrieken werken, gerangschikt van het laagste tot het hoogste nationale gemiddelde salaris.

1. Kaswerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,672 per jaar
Primaire taken: Kassenarbeiders zijn verantwoordelijk voor alle dagelijkse activiteiten in een kas. Mogelijke taken zijn onder andere het planten van zaailingen, het bestellen van planten en zaden, het bewaken van de plantenvoorraad, het behandelen van plantenziekten en het oogsten van planten. Kasmedewerkers kunnen ook overleggen met klanten over plantverzorging en probleemoplossing.
Gerelateerd: 25 actieve banen om te overwegen

2. Wijngaardarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.932 per jaar

Primaire taken: Wijngaardarbeiders zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzorging van de wijnstokken. Taken zijn onder meer het snoeien van wijnstokken, het uitdunnen van fruit, het oogsten van druiven, het bedienen van landbouwmachines en het toepassen van pesticiden. Wijngaardarbeiders die in dienst zijn van wijnproducerende bedrijven kunnen ook betrokken zijn bij het vullen van vaten, het schoonmaken van wijntanks en het uitvoeren van chemische tests en aanpassingen aan wijn.

3. Bloemist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.096 per jaar
Primaire taken: Een bloemist is verantwoordelijk voor het maken van bloemstukken voor bruiloften, begrafenissen, feestdagen en andere speciale gelegenheden. Bloemisten werken met levende en gedroogde bloemen en groen. Bloemisten moeten alles schoonmaken, verwerken en snijden voordat het voor klanten wordt geregeld. Bloemisten kunnen ook samenwerken met klanten om aangepaste bloemmotieven te maken.

4 . Boer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.963 per jaar
Primaire taken: Een landarbeider maakt deel uit van een team dat sier- of eetbare bloemen, gewassen en kruiden verbouwt. Landarbeiders moeten velden voorbereiden voor het planten, gewassen planten, planten controleren op groei, plagen verwijderen en planten oogsten op het juiste moment. Ook het gebruik en onderhoud van landbouwmachines is vaak vereist. De taken van een landarbeider veranderen van seizoen tot seizoen.

Gerelateerd: 15 best betaalde banen in de landbouw

5. Tuinbouwer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.216 per jaar

Primaire taken: Tuinders werken aan het vergroten van de grootte, opbrengst, kleur en smaak van planten die vaak worden gebruikt voor voedsel, waaronder noten, groenten, fruit, struiken, bomen of bloemen. Primaire taken zijn onder meer het testen van meststoffen, het vermeerderen van planten en het ontwikkelen van verbeterde plantmethoden. Ook kunnen tuinders betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe voedselbronnen, zoals gewassen met een verhoogd mineraal- of vitaminegehalte, een lagere waterbehoefte of een versnelde groei.

6. Terreinwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41, 248 per jaar

Primaire taken: Een tuinman is verantwoordelijk voor het verzorgen van buitenruimtes voor een bedrijf of grote faciliteit. Typische taken zijn onder meer het aanbrengen van kunstmest, ongediertebestrijding, het planten van bloemen en struiken, het besproeien van gras en planten, het plaatsen van mulch en het vrijhouden van het gebied van afval of ander puin. Groundskeepers kunnen ook zorgen voor kamerplanten in winkelcentra en kantoren.

7. Boswachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.025 per jaar

Primaire taken: Een boswachter is verantwoordelijk voor het toezicht op de zorg voor beboste gebieden. Typische taken zijn onder meer het markeren van bomen, het inspecteren van bomen en het verzamelen van bosgegevens. Boswachters kunnen betrokken zijn bij bosherstel, oogst, natuurbehoud en natuurbrandpreventie.

8. Tuinarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,111 per jaar

Primaire taken: Een tuinarchitect is verantwoordelijk voor het onderhoud van planten in een zakelijke of particuliere woning. Werkzaamheden zijn onder meer gras maaien, kunstmest aanbrengen, struiken snoeien, bloembedden wieden, plagen bestrijden en bloemen planten. Tuinarchitecten kunnen ook irrigatiesystemen installeren en onderhouden. Bij nieuwbouwprojecten werken tuinarchitecten aan de uitvoering van de plannen van landschapsarchitecten.

9. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $69.651 per jaar

Hoofdtaken: Een landschapsarchitect is verantwoordelijk voor het ontwerpen van parken, speeltuinen, voetpaden, tuinen en andere openbare ruimten. Landschapsarchitecten kiezen het type en de locatie van het plantenleven om zowel de esthetiek van de ruimte als de natuurlijke omgeving ten goede te komen. Landschapsarchitecten kunnen ook werken aan het herstel van het natuurlijke plantenleven in gebieden die zijn aangetast door overstromingen, branden of menselijke activiteit. Een landschapsontwerper heeft een vergelijkbare functieomschrijving, maar werkt aan kleinere projecten voor huiseigenaren of bedrijven.
Lees meer: ​​Hoe word je een landschapsarchitect

10. Landbouwspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.438 per jaar

Primaire taken: een landbouwspecialist is belast met het opleiden en helpen van boeren om hun gewasopbrengsten te verbeteren door middel van nutriëntenbeheer, bodembehoud en innovatieve landbouwmethoden. Landbouwspecialisten kunnen ook in laboratoria werken en experimenten uitvoeren met nieuwe gewassen, meststoffen en landbouwtechnieken.

11. Boomverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $74.928 per jaar

Primaire taken: De primaire missie van een boomverzorger is het verzorgen en beheren van bomen, struiken en wijnstokken. Werkzaamheden zijn onder meer planten, snoeien, signaleren van gezondheidsproblemen, het toepassen van pesticiden/herbiciden en het verwijderen van dode bomen. Boomverzorgers creëren vaak structurele ondersteuning of bliksembeveiliging voor bomen. Boomverzorgers kunnen ook de grond onder een boom evalueren en plannen ontwikkelen om de bodemgesteldheid te verbeteren. Boomverzorgers klimmen vaak in bomen om hun taken uit te voeren.
Gerelateerd: Leer hoe u een boomverzorger kunt worden

12. Landbouwkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $66.917 per jaar

Primaire taken: een agronoom is verantwoordelijk voor het verhogen van de gewasproductie en het beschermen van de grond waar gewassen groeien. Landbouwkundigen werken samen met zowel boeren als landbouwonderzoekers om de gewasopbrengst te verbeteren, ziekten te voorkomen en nieuwe landbouwmethoden te ontwikkelen. Veel voorkomende taken zijn onder meer gewasonderzoek ter plaatse, laboratoriumtests, plaagbestrijding en het opstellen van mestprotocollen. Sommige landbouwkundigen zetten hun kennis in bij het beheren van recreatiegebieden zoals sportvelden en golfbanen.

Lees meer: ​​​​Wat u moet weten over agronoom worden

13. Plantenbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.067 per jaar

Primaire taken: Een plantenbioloog is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het plantenleven. De meeste plantenbiologen zijn gespecialiseerd in één soort vegetatie, zoals algen, cactussen, bloemen, bomen, kruiden, groenten, fruit of gras. Typische taken voor een plantenbioloog zijn het verzamelen van monsters uit het veld, laboratoriumtests, de ontwikkeling van ziektepreventie- en behandelingsprotocollen en identificatie/classificatie van nieuwe planten. Veel plantenbiologen werken op gespecialiseerde gebieden, waaronder plantenveredeling, genetica of het bestuderen van de effecten van vervuiling op planten.


About author

Antoon Vredebregt

Er zijn veel carrièremogelijkheden voor mensen die graag met planten werken. Sommige banen, zoals die op een boerderij of in een kas, zijn van vitaal belang voor onze voedselvoorziening. Andere op planten gerichte beroepen, zoals landschapsarchitect, ontwerpen en creëren prachtige tuinen en parken. In dit artikel onderzoeken we 13 carrières die met planten werken.


Scroll to Top