Blog

een baan zoeken

13 Carrières Om Na Te Streven Met Een Master In Counseling

Een master's degree in counseling biedt u veel carrièremogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hoewel u mensen kunt helpen bij het oplossen van hun schoolgerelateerde problemen, kunt u uw klanten ook helpen bij hun toekomstige loopbaanbeslissingen of mensen met familieproblemen helpen. Als u uw carrièremogelijkheden kent met deze graad, kunt u uw zoektocht naar een baan aanzienlijk verfijnen. In dit artikel leggen we uit wat een master in counseling is en noemen we 13 carrières die je kunt nastreven met een master in counseling.

Gerelateerd: Master's Degree: definitie, elementen en voordelen

Wat is een master in counseling?

Een master in counseling is een academische graad die je de kennis geeft die je nodig hebt om je cliënten te helpen hun algehele gezondheid en welzijn te behouden. De cursussen helpen u om de zorgen van uw patiënten op de juiste manier aan te pakken, inclusief die met betrekking tot school, werk of hun mentale problemen. Uiteindelijk richt een master in counseling zich op het leren van u de beste werkwijzen voor het bedienen van uw toekomstige klanten.

Je kunt een Master of Art (MA), een Master of Science (MS) of een Master of Education (MEd) in counseling behalen. Een MA en MS richten zich op therapieën en methoden voor gedragsverandering. Personen met deze graden kunnen werken in instellingen zoals een privépraktijk of ziekenhuis.

Met een MEd kun je in een academische omgeving werken als counselor, of je licentie nastreven om in de geestelijke gezondheidszorg te werken. Om te bepalen welk type master in counseling u wilt volgen, vergelijkt u het curriculum van de programma's waarin u bent geïnteresseerd en welk type counseling-carrière u wilt volgen.

Gerelateerd: Tips voor het kiezen van het juiste masterprogramma

Loopbanen met een master in counseling

Of je nu op een school of in een klinische omgeving wilt werken, je hebt veel loopbaanbegeleiding om te overwegen wanneer je een masterdiploma op dit gebied hebt. Als u weet welke banen u met dit diploma kunt krijgen, wordt het gemakkelijker om functies te vinden waarvoor u in aanmerking komt. Hier zijn 13 carrières die je kunt volgen met een master in counseling:

1. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.059 per jaar

Primaire taken: Counselors bieden begeleiding en ondersteuning aan patiënten met mentale, emotionele, sociale of psychologische problemen. Ze luisteren naar hun patiënten, maken een geïndividualiseerd behandelplan en bieden hen copingstrategieën.

2. Gezondheidswerker in de gemeenschap

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.181 per jaar

Primaire taken: Gezondheidswerkers in de gemeenschap bieden basisgezondheidszorg en medische zorg binnen hun lokale gemeenschap. Ze verbinden deze gemeenschappen met zorgverleners, helpen sociaal isolement te verminderen, schrijven individuen in voor een ziektekostenverzekering en helpen patiënten bij het navigeren door zorgstelsels.

3. Woonbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.238 per jaar

Primaire taken: Woonbegeleiders bieden ondersteuning aan personen die in omgevingen wonen zoals opvangcentra of groepswoningen. Ze helpen hen met hun persoonlijke taken, voorzien hen van gemeenschapsmiddelen, organiseren groepsactiviteiten en zorgen voor de veiligheid van deze bewoners.

4. Loopbaanadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.228 per jaar

Primaire taken: Loopbaanadviseurs helpen mensen weloverwogen beslissingen te nemen over hun loopbaan. Ze helpen studenten hun interesses en capaciteiten te identificeren door middel van verschillende methoden, waaronder tests van beroepsbekwaamheid. Loopbaanadviseurs helpen studenten ook bij het kiezen van de juiste major op basis van hun interesses en vaardigheden of of helpen hen bij het bepalen van het soort banen waarvoor ze in aanmerking komen op basis van hun academische graad.

5. Chemische afhankelijkheidsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.113 per jaar

Primaire taken: Een therapeut voor chemische afhankelijkheid behandelt de afhankelijkheidsproblemen van hun patiënten en bepaalt de reden voor hun verslaving. Ze kunnen ook samenwerken met de familie van hun patiënt, zodat ze hun rol of impact op het revalidatieproces begrijpen. Ze kunnen ook met hun familie praten om hen te helpen begeleiding en ondersteuning te bieden aan hun geliefde met de afhankelijkheid.

6. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.067 per jaar

Primaire taken: Hulpverleners voor middelenmisbruik behandelen patiënten met een chemische afhankelijkheid van alcohol of drugs. Zij bieden ondersteuning en advies tijdens het revalidatie- en herstelproces. Hulpverleners voor middelenmisbruik helpen ook bij crisisbeheersing en bieden hun patiënten verschillende copingstrategieën aan.

7. Gezondheidsvoorlichter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.281 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsvoorlichters helpen individuen en gemeenschappen om een ​​gezonder leven te leiden. Ze bepalen de gezondheidsbehoeften van een persoon of gemeenschap, creëren programma's en evenementen om mensen voor te lichten over gezondheidskwesties en helpen individuen om hun verschillende gezondheidsproblemen te beheren.

8. Studieadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $49.873 per jaar

Primaire taken: Studieadviseurs begeleiden studenten en helpen hen een academische weg te vinden die aansluit bij hun interesses en geschiktheid. Ze beoordelen hun carrière- en onderwijsdoelen, helpen bij het selecteren van cursussen om ervoor te zorgen dat ze op schema liggen om hun doelen te bereiken en houden rapporten bij over de voortgang van studenten.

9. Schoolbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,911 per jaar

Primaire taken: Schooldecanen bieden ondersteuning aan studenten in een academische setting. Ze helpen hen met hun academische doelen, maar ook met alle sociale of academische problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen. Schoolbegeleiders helpen studenten ook bij het plannen van hun toekomstige loopbaan.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een schooladviseur

10. Klinische therapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.550 per jaar

Primaire taken: Klinische therapeuten helpen hun patiënten om hun geestelijke gezondheids- en emotionele problemen te verwerken. Ze interviewen hun klanten om hun medische geschiedenis beter te begrijpen en mogelijke problemen of aandoeningen te identificeren. Klinisch therapeuten bepalen de behoeften van hun patiënt, maken behandelplannen en bewaken de voortgang van hun patiënt.

11. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.020 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers helpen het algehele welzijn van een individu te verbeteren en helpen hen om te gaan met hun dagelijkse problemen. Ze helpen mensen in verschillende levensfasen en verwijzen hun klanten indien nodig door naar gemeenschapsbronnen. Maatschappelijk werkers helpen hun cliënten in wezen met alle aanpassingen in het leven of uitdagingen waarmee ze te maken kunnen krijgen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

12. Gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.867 per jaar

Primaire taken: Gezinstherapeuten behandelen en behandelen de psychologische en mentale gezondheidsproblemen waarmee gezinnen of koppels worden geconfronteerd. Ze evalueren gezinnen om te bepalen hoe deze gezinnen elkaars geestelijke gezondheid beïnvloeden. In wezen helpen ze hen hun communicatie te verbeteren en problemen en conflicten op te lossen. In plaats van alleen te focussen op de problemen van hun klant, richten ze zich ook op de relaties van hun klant.

13. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.011 per jaar

Primaire taken: Psychologen bestuderen de mentale toestand van hun cliënt. Ze voeren wetenschappelijke studies uit om gedrag en hersenfuncties te begrijpen, observeren en interviewen hun cliënten en identificeren psychologische, emotionele en gedragsstoornissen en patronen. Psychologen geven ook aanbevelingen met betrekking tot de juiste behandelingen en helpen de positieve geestelijke gezondheid en persoonlijke groei van hun cliënt te bevorderen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog


About author

Annemiek Harmelingh

Een master's degree in counseling biedt u veel carrièremogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hoewel u mensen kunt helpen bij het oplossen van hun schoolgerelateerde problemen, kunt u uw klanten ook helpen bij hun toekomstige loopbaanbeslissingen of mensen met familieproblemen helpen. Als u uw carrièremogelijkheden kent met deze graad, kunt u uw zoektocht naar een baan aanzienlijk verfijnen. In dit artikel leggen we uit wat een master in counseling is en noemen we 13 carrières die je kunt nastreven met een master in counseling.


Scroll to Top