Blog

Als je het leuk vindt om met eten te werken, wil je misschien een functie in de culinaire industrie overwegen. Er zijn veel manieren waarop u kunt bijdragen aan het bieden van een onvergetelijke eetervaring, dus het is belangrijk om uw onderzoek af te stemmen op rollen die uw vaardigheden benadrukken. In dit artikel bespreken we de culinaire industrie en verkennen we 13 culinaire carrières die meer dan $ 30.000 per jaar betalen.

Wat is de culinaire industrie?

De culinaire industrie omvat alle banen met betrekking tot voedselbereiding en presentatie. Het is nauw verwant aan de horeca, aangezien veel hotels en congrescentra restaurants hebben en cateringdiensten aanbieden. Je kunt in veel verschillende sectoren van de culinaire industrie werken, waaronder:

Administratieve ondersteuning

Administratief ondersteunend personeel helpt managers en eigenaren met de zakelijke kant van een restaurant of cateringbedrijf. Ze werken vaak met financiële administratie, archiveren en ordenen van papieren en bestellen benodigdheden. Ze kunnen ook samenwerken met leveranciers en logistiek personeel om bestellingen te plannen. Administratief personeel houdt vaak toezicht op de planning en helpt ook bij het wervingsproces.

Beheer

Het managementteam houdt toezicht op de bedrijfsvoering van een culinair etablissement. Zij regelen de financiën, aanwerving, vergunningen, logistiek, inventaris en andere aspecten van het runnen van een restaurant, café of cateringbedrijf. Het management is meestal ook betrokken bij het plannen van reparaties en het upgraden van apparaten of gebouwen.

Logistiek

Mensen die in de culinaire logistiek werken, bestellen en bezorgen benodigdheden en voedsel die nodig zijn om culinaire bedrijven te runnen. Het logistieke personeel kan ook betrokken zijn bij het repareren van apparatuur en het handhaven van voedselveiligheidseisen, met name met betrekking tot voedselopslag.

Keukenpersoneel

Het keukenpersoneel omvat iedereen die betrokken is bij de bereiding en presentatie van voedsel. Ze zijn verantwoordelijk voor het veilig bewaren en bereiden van voedsel en voor het desinfecteren van hun werkruimten. Het keukenpersoneel bestaat uit veel verschillende rollen, afhankelijk van het etablissement, maar omvat meestal voorbereidingskoks, lijnkoks, souschefs en uitvoerende chef-koks.

Ondersteunend personeel

Culinair ondersteunend personeel omvat barmannen, servers, vaatwassers en bussers. Mensen in deze rollen werken vaak rechtstreeks met klanten of bieden de tools die andere personeelsleden nodig hebben om hun taken uit te voeren.

Gerelateerd: Top 12 carrières in eten

13 goedbetaalde culinaire banen

Hier zijn 13 culinaire functies die meer dan $ 30.000 per jaar betalen. Houd er rekening mee dat de onderstaande salarissen zijn ingevuld met gegevens van Carrieree Salarissen:

1. Banketbakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.749 per jaar

Hoofdtaken: Banketbakkers maken, bereiden, decoreren en presenteren taarten, koekjes, taarten en andere zoetwaren. Zij zijn verantwoordelijk voor het bereiden van desserts voor een restaurant, bakkerij of cateringbedrijf. Ze moeten bekend zijn met traditionele lekkernijen en nieuwe ontwerpen om te tonen, te verkopen en naar evenementen te brengen. Banketbakkers zijn vaak creatief en precies. Ze moeten uitstekende tijdmanagementvaardigheden hebben en complexe aanwijzingen kunnen volgen.

2. Culinair specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.890 per jaar

Primaire taken: Een culinaire specialist biedt voedselservice aan militaire leidinggevenden. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van menu's, het bestellen van ingrediënten en benodigdheden en het toezicht houden op de eetgelegenheden. Culinaire specialisten kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van gegevens en het toewijzen van een budget. Ze zijn zeer georganiseerd en uitstekende probleemoplossers.

3. Traiteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.408 per jaar

Hoofdtaken: Cateraars zijn verantwoordelijk voor de foodservice op evenementen. Ze werken nauw samen met klanten om hun budget en behoeften te bepalen, en onderhandelen vervolgens met leveranciers over ingrediënten, stoelen en andere benodigdheden. Cateraars bereiden, presenteren en serveren eten aan gasten, maar ook het opzetten en afbreken van tafels, stoelen en foodservicestations bij evenementen. Cateraars moeten bekwaam zijn in klantenservice en tijdbeheer.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een traiteur

4. Inkoopcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.771 per jaar

Primaire taken: Inkoopcoördinatoren houden toezicht op de bestellingen voor alle ingrediënten, benodigdheden en andere aankopen die een culinair etablissement doet. Ze werken nauw samen met leveranciers en onderhandelen vaak over contracten. Ze plannen ook regelmatige leveringen, beheren inkooporders en volgen zendingen. Inkoopcoördinatoren moeten uitstekende communicators zijn, goed georganiseerd en in staat zijn om gemakkelijk tussen taken over te schakelen.

5.Wijnsommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.440 per jaar

Primaire taken: Wijnsommeliers werken nauw samen met het management om een ​​wijnkaart te ontwikkelen en eten en wijnarrangementen aan te bevelen. Sommeliers stellen ook wijnen voor aan gasten op basis van hun maaltijden en persoonlijke voorkeuren. Ze trainen het bedieningspersoneel vaak in de beschikbare wijnen, inclusief hoe ze te beschrijven, op te slaan en te serveren. Sommeliers onderhandelen ook met leveranciers, beheren budgetten en organiseren evenementen.

6. Restaurantbarmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.228 per jaar

Primaire taken: Restaurantbarmanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van een bar in een restaurant. Ze werken nauw samen met ander managementpersoneel om een ​​budget te ontwikkelen en benodigdheden te bestellen. Restaurantbarmanagers zijn verantwoordelijk voor het aannemen, opleiden en begeleiden van barpersoneel. Ze beheren doorgaans ook de inventaris van de bar, zorgen ervoor dat eventuele licentiestatus actueel is, plannen promotie-evenementen en onderhandelen over contracten met leveranciers.

7. Souschef

Nationaal gemiddeld salaris: $46.888 per jaar

Hoofdtaken: Souschefs zijn assistenten van de chef-kok. Ze zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de voedselbereiding, het beheer van de inventaris, het ontwerpen van menu's, het opleiden van keukenpersoneel en het plannen van schema's. Souschefs kunnen indien nodig ook als ondersteuning voor ander keukenpersoneel optreden. Ze behandelen de zorgen van de klant en houden toezicht op de keukenworkflow, sanitaire voorzieningen en opslagprocedures.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een souschef

8. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.572 per jaar

Primaire taken: Voedingsdeskundigen zijn voedingsdeskundigen die hun klanten helpen hun voedingsdoelen te bereiken. Ze werken mogelijk rechtstreeks met klanten of in instellingen voor gezondheidszorg, onderwijs of langdurige zorg. Ze ontwikkelen maaltijdplannen, helpen klanten hun voortgang bij te houden en leren het publiek over voeding. Voedingsdeskundigen moeten kennis hebben van onderzoeksmethoden en op de hoogte blijven van trends en onderzoek.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

9. Restaurantmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.205 per jaar

Primaire taken: Restaurantmanagers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van een restaurant. Ze creëren budgetten, beheren de financiën van het restaurant en werken nauw samen met leveranciers om benodigdheden, ingrediënten en andere benodigdheden te bestellen. Restaurantmanagers zijn ook vaak betrokken bij marketing en netwerken om het merk van het restaurant op te bouwen. Ze kunnen schema's schrijven en zijn meestal betrokken bij het aannemen en opleiden van personeel.

Gerelateerd: Meer informatie over restaurantmanager zijn

10. Voedselveiligheidsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.631 per jaar

Hoofdtaken: Voedselveiligheidsspecialisten zorgen ervoor dat voedsel op de juiste manier wordt verpakt en bewaard. Ze schrijven veiligheidshandleidingen en voeren audits of inspecties uit om te controleren of opslagfaciliteiten, voorbereidingsstations en kookoppervlakken goed worden onderhouden. Ze werken ook samen met voedseldistributeurs, verwerkers en verpakkingsfaciliteiten en geven presentaties over voedselveiligheidsprotocollen.

11. Eten en drinken manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.745 per jaar

Primaire taken: Voedsel- en drankmanagers werken nauw samen met de restaurantmanager om toezicht te houden op de dagelijkse activiteiten van het restaurant. Ze helpen bij het ontwerpen van menu's en zorgen ervoor dat eten en drinken veilig worden bewaard. Voedsel- en drankmanagers houden ook toezicht op het aannemen, trainen en plannen van personeel, en ze zijn doorgaans ook verantwoordelijk voor de klantenservice, inclusief rechtstreekse interactie met klanten en het afhandelen van eventuele problemen.

12. Levensmiddelentechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.381 per jaar

Hoofdtaken: Levensmiddelentechnologen zijn voedingswetenschappers die voedingsproducten vervaardigen en methoden ontwikkelen om voedsel veilig te bewaren en te verwerken. Ze zijn verantwoordelijk voor het toezicht op veiligheidsprotocollen en het herzien van recepten om aan de vraag van de klant te voldoen. Ook levensmiddelentechnologen monitoren de effecten van additieven, schrijven rapporten, werken met fabrieksprocessen en lanceren nieuwe producten.

13. Privékok

Nationaal gemiddeld salaris: $81.686 per jaar

Primaire taken: privékoks werken meestal met individuele gezinnen om hun maaltijden te bereiden en toezicht te houden op hun voeding. Ze werken vaak nauw samen met het gezin of het huishouden om hun voedingsbehoeften te begrijpen, en ze zijn verantwoordelijk voor het kopen van ingrediënten, het bereiden van voedsel en het opruimen na de maaltijd. Persoonlijke koks zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde voedingsbehoeften, zoals paleo, veganistische of vegetarische diëten.


About author

Margje Ezendam

Als je het leuk vindt om met eten te werken, wil je misschien een functie in de culinaire industrie overwegen. Er zijn veel manieren waarop u kunt bijdragen aan het bieden van een onvergetelijke eetervaring, dus het is belangrijk om uw onderzoek af te stemmen op rollen die uw vaardigheden benadrukken. In dit artikel bespreken we de culinaire industrie en verkennen we 13 culinaire carrières die meer dan $ 30.000 per jaar betalen.


Scroll to Top