Blog

Wanneer u op zoek bent naar een baan, kan inzicht in factoren zoals bedrijfswaarden, werkomgeving en beloning u helpen een baan te vinden die past bij zowel uw persoonlijkheid als uw carrièredoelen. In dit artikel beschrijven we 13 aandachtspunten bij het zoeken naar een baan.

Dingen om naar te zoeken in een baan

Om te bepalen welke functie het beste bij je past, overweeg je deze 13 dingen om naar te zoeken in een baan.

1. Bedrijfsgeschiedenis

Hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, kan het begrijpen van de geschiedenis van een bedrijf u een kijkje geven in zijn stabiliteit, waarden en cultuur. Kom zoveel mogelijk te weten over een potentiële werkgever via persberichten, websites en social media-accounts. Enkele belangrijke dingen om naar te zoeken zijn:

  • Hoe lang bestaat het bedrijf al?
  • Gaat het bedrijf uitbreiden of inkrimpen?
  • Heeft het bedrijf grote vorderingen gemaakt/zijn ze aan het uitbreiden naar nieuwe industrieën?
  • Hoe verhoudt uw potentiële werkgever zich tot andere bedrijven in hun branche?
  • Hoe vaak heeft het bedrijf werknemers ontslagen?
  • Is het bedrijf in het nieuws geweest vanwege juridische of financiële problemen?

Het relatieve belang van elk van deze vragen hangt af van uw situatie. Als u bijvoorbeeld een gezin heeft en werkzekerheid belangrijk voor u is, zoek dan naar bedrijven die uitbreiden, veel goede pers hebben en toonaangevend zijn in hun branche.

Gerelateerd: De complete gids voor het onderzoeken van een bedrijf

2. Bedrijfswaarden

Werk voelt niet als werk als je carrièredoelen zijn afgestemd op de doelen van je werkgever. Wanneer u onderzoek doet naar een potentiële werkgever, vergelijk uw waarden dan met de missie, de kernwaarden en het bedrijfsmodel van een werkgever. Veel bedrijven ondersteunen ook liefdadigheidsorganisaties of werken samen met gemeenschapsgroepen. Als u wilt dat uw werk de wereld in het algemeen helpt, kan dit een factor zijn om te overwegen bij het zoeken naar een baan.

Gerelateerd: Een baan vinden die aansluit bij uw ethische waarden

3. Werklocatie

Als je kijkt naar de lengte van je werkdag, moet je zowel aan je werkuren als aan je reistijd denken. Wees realistisch over hoeveel tijd u bereid bent elke dag heen en weer te gaan om te werken. Als uw woon-werkverkeer tijd nodig heeft die vastzit in het spitsuur, overweeg dan hoe dat uw werkuren en stressniveau zal beïnvloeden. Als een baan een bijzonder lange woon-werkverkeer vereist, overweeg dan hoe uw tijd op de weg uw leven buiten het werk zal beïnvloeden, inclusief activiteiten voor kinderen, daten, tijd voor het gezin en fitnessactiviteiten.

De kosten van uw woon-werkverkeer moeten een factor zijn bij het vergelijken van salarissen van verschillende bedrijven. Brandstof- en parkeerkosten kunnen je mee naar huis nemen.

4. Werkuren

Aangezien de werkuren van bedrijf tot bedrijf sterk kunnen verschillen, moet u weten hoe de werkuren van een baan in uw leven passen. Ontdek hoeveel werkuren er worden verwacht in een "normale" week en hoe er wordt omgegaan met extra werktijd. U moet ook nagaan of vakantie- of weekendwerk vereist is en of u "op afroep" moet zijn wanneer u niet op het werk bent.

5. Salaris

Uw vergoedingspakket moet in staat zijn om aan uw basisbehoeften te voldoen en u te helpen plannen voor de toekomst. Als u op zoek bent naar een baan, moet u uw budget controleren en begrijpen hoeveel u moet verdienen om uw rekeningen te betalen. Onderzoek het salarisbereik voor banen die u overweegt, zodat u beter kunt onderhandelen over een startsalaris.

Gerelateerd: 6 tips voor uw volgende salarisonderhandeling

6. Voordelen

Bij het vergelijken van meerdere bedrijven is het belangrijk om arbeidsvoorwaardenpakketten met elkaar te vergelijken. Een zorgverzekering is voor iedereen een belangrijk voordeel, maar niet elk bedrijf biedt een zorgverzekering of tegen een redelijk tarief. Een baan die een pensioenspaarplan biedt, kan u helpen plannen voor de toekomst terwijl u werkt. Je moet ook kijken hoe elk bedrijf omgaat met vakantiedagen en ziektedagen.

Als je moet verhuizen naar je nieuwe baan, kijk dan of het bedrijf de verhuiskosten dekt. Negeer kleinere voordelen zoals werknemerskortingen op bedrijfsartikelen en afgeprijsde wellnesslidmaatschappen niet.

Gerelateerd: Voordelen voor werknemers: voorbeelden van de meest voorkomende voordelen voor werknemers

7. Functieverantwoordelijkheden

Om succesvol te zijn in een baan, moet je een functie vinden die aansluit bij je sterke punten. Als u zich het meest op uw gemak voelt in een ondersteunende rol, is het misschien niet verstandig om in een baan te stappen waar u verantwoordelijk bent voor belangrijke beslissingen. Evenzo kan uw rol als onderdeel van een team heel anders zijn dan een baan waarbij u alleen moet werken. Vergelijk deze functiefactoren met uw persoonlijkheid en optimale werkomgeving om de beste match voor u te vinden.

8. Technologie

In veel banen moet u technologische hulpmiddelen gebruiken, zoals computers, smartphones en tablets. Zoek, voordat u een baanaanbieding accepteert, uit welke technologie het bedrijf levert en welke u zelf moet leveren. Je moet ook een goed begrip hebben van de software, hardware en besturingssystemen die je tijdens je werk moet gebruiken.

9. Kansen voor groei

Banen die groeimogelijkheden bieden, zijn vooral belangrijk in de eerste jaren van je carrière. Eerder in uw carrière kunt u werken in functies die een instaploon bieden in ruil voor de mogelijkheid om ervaring op te doen en een voltijdse functie te verdienen.

Als je verder bent in je carrière, zoek dan naar mogelijkheden om nieuwe vaardigheden in je werk te ontwikkelen. Veel bedrijven bieden training op locatie aan of betalen lessen als onderdeel van je professionele ontwikkeling. Zoek naar een baan die je overdraagbare vaardigheden leert, je helpt een hogere functie te krijgen of je helpt om grotere carrièredoelen te bereiken.

10. Erkenning en beoordeling

Iedereen waardeert lof en erkenning voor goed gedaan werk. Ontdek bij het zoeken naar een baan hoe potentiële werkgevers groei stimuleren en hard werken belonen. Veel voorkomende prestatieprikkels zijn bonussen, jaarlijkse reizen en onderscheidingen.

11. Balans tussen werk en privé

Het bereiken van een balans tussen werk en privé is een cruciaal onderdeel van uw algehele gezondheid en welzijn. Banen die voor een korte tijd erg veeleisend zijn, kunnen opwindend en zeer lonend zijn, maar u vindt het misschien nuttig om periodes van veeleisende uren in evenwicht te brengen met vrije tijd. Vraag uw potentiële werkgever naar hun beleid ten aanzien van vakantie, ziektedagen en flexibiliteit van thuis uit.

Het vinden van een balans tussen werk en de rest van je leven wordt vooral belangrijk als je een werkende ouder bent. Vraag naar het beleid van het bedrijf op ziektedagen (zowel voor u als voor uw kinderen) en voor het vroegtijdig verlaten van het werk voor speciale evenementen.

Gerelateerd: 29 gezinsvriendelijke posities voor werkende ouders

12. Werkomgeving

Omdat je veel tijd op je werk zult doorbrengen, moet je ervoor zorgen dat de werkomgeving bij je past. Bedenk of je liever in een klein bedrijf of een groot bedrijf werkt. Bekijk de werkplekken en probeer een gevoel voor de plek te krijgen. Een werkruimte die u opwindt, kan uw werkplezier en algeheel geluk vergroten.

Als u langskomt voor een sollicitatiegesprek, kijk dan naar werknemers terwijl ze werken om te zien of werknemers er gelukkig uitzien en of de werkplek prettig lijkt. Kijk zeker eens hoe medewerkers gekleed zijn en vraag bij twijfel naar de kledingvoorschriften van het bedrijf.

13. Collega's

Je toekomstige collega's zullen een groot deel van je leven uitmaken, dus probeer er zoveel mogelijk te leren kennen voordat je een baanaanbieding accepteert. Let op hoe collega's met elkaar omgaan en stel zoveel mogelijk vragen over de werkomgeving. Let op het management terwijl ze werken met junior medewerkers. Een vriend of familielid die al bij het bedrijf in dienst is, kan nuttige informatie geven over de werksfeer, het stressniveau en het tempo.


About author

Robbert Wispelwey

Wanneer u op zoek bent naar een baan, kan inzicht in factoren zoals bedrijfswaarden, werkomgeving en beloning u helpen een baan te vinden die past bij zowel uw persoonlijkheid als uw carrièredoelen. In dit artikel beschrijven we 13 aandachtspunten bij het zoeken naar een baan.


Scroll to Top