Blog

een baan zoeken

13 Financiële Banen Op Instapniveau Om Uw Carrière Te Beginnen

Financiële banen op instapniveau helpen u de vaardigheden en ervaring op te doen die u nodig hebt om vooruitgang te boeken op financieel en boekhoudkundig gebied. Afhankelijk van je interesses en opleiding, zijn er veel financiële banen om uit te kiezen om je carrière te beginnen. Als u meer te weten komt over de banen op instapniveau die beschikbaar zijn in de financiële wereld, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen als u aan uw carrière begint.

In dit artikel beschrijven we 13 financiële banen op instapniveau en de vaardigheden die je nodig hebt om op dit gebied aan de slag te gaan.

Lees meer: ​​Uw gids voor carrières in de financiële sector

Wat zijn financiële banen op instapniveau?

Financiële banen op instapniveau zijn functies waarop u kunt solliciteren met minimale ervaring in de financiële sector. De meeste werkgevers vereisen dat je een Bachelor's Degree in Finance hebt of relevante ervaring hebt in een soortgelijk vakgebied. Bedrijven kunnen een kandidaat accepteren die in verkoop, boekhouding of een andere zakelijke functie heeft gewerkt. Sommige taken in financiën omvatten het beoordelen van economische trends, het consolideren van het budget van een bedrijf en het maken van financiële prognosemodellen.

Lees meer: ​​8 populaire banen voor financiële opleidingen

13 financiële banen op instapniveau

Hier is een lijst met enkele van de beste banen op instapniveau in de financiële sector. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Voordelen specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.684 per jaar

Primaire taken: een uitkeringsspecialist inspecteert het compensatie- en voordelenpakket van een organisatie om te zien hoe ze tegen lage kosten hoogwaardige lonen en voordelen kunnen bieden. Ze vergelijken de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden van werknemers in verschillende bedrijfstakken om ervoor te zorgen dat ze concurrerend zijn.

2. Junior belastingaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.092 per jaar

Primaire taken: een junior belastingaccountant maakt belastingbeleid voor een organisatie en schat hoeveel een bedrijf aan belastingen moet betalen aan de overheid. Zij kunnen helpen bij het opstellen van belastingaangiften en samenwerken met accountants als er een controle plaatsvindt.

3. Kredietanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.993 per jaar

Primaire taken: een kredietanalist bepaalt of een lener het volledige bedrag van een lening kan terugbetalen en of hij in aanmerking komt voor krediet. Ze werken samen met banken, kredietverenigingen en andere financiële instellingen om tarieven vast te stellen en leningen goed te keuren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kredietanalist

4. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.417 per jaar

Primaire taken: Een accountant stelt financiële overzichten samen en analyseert deze om de nauwkeurigheid te waarborgen. Ze doen aanbevelingen aan bedrijven om de omzet en winst te helpen verhogen en genereren strategieën om financiële informatie effectief te rapporteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

5. Verzekeringsclaim-expert

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.616 per jaar

Primaire taken: Een schade-expert van verzekeringen beoordeelt gevallen van persoonlijke en eigendomsschade. Ze kunnen ook een schatting maken van de schade aan een voertuig of eigendom van een bedrijf. Experts spreken met getuigen van de personen die betrokken zijn bij de claim om ervoor te zorgen dat de informatie juist is. Ze kunnen de politierapporten bekijken om meer informatie te krijgen.

6. Financieel auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.425 per jaar

Primaire taken: Een financieel auditor geeft een onbevooroordeelde evaluatie van de financiële administratie van een bedrijf. Ze kunnen werken als adviseur-auditors, overheidsauditors of interne bedrijfsrevisoren. Ze analyseren de kwaliteit van boekhoudsystemen en bevestigen de juistheid van belastingdocumenten voordat ze door de overheid worden beoordeeld.

Lees meer: ​​Leer hoe u een auditor bent

7. Financieel adviseur op instapniveau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.883 per jaar

Primaire taken: Een financieel adviseur op instapniveau helpt klanten bij het plannen van hun financiële doelen. Ze beoordelen de huidige financiële status van een klant en bespreken de opties en risico's die ze kunnen nemen om hun doelen te bereiken. Ze zijn ook geschikt voor evenementen die de financiële vooruitzichten van hun klanten veranderen, zoals een huwelijk of pensionering.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel adviseur

8. Data-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72,117 per jaar

Primaire taken: een data-analist beoordeelt en vertaalt gegevens zodat het bedrijf deze kan gebruiken om zijn oordeel over beslissingen te verbeteren. Analisten kunnen trends vinden die verband houden met verkoop, marktonderzoek of logistiek. Bedrijven kunnen hun bevindingen toepassen door prijzen vast te stellen of de uitgaven voor operaties te verminderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

9. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.460 per jaar

Primaire taken: Een financieel analist bestudeert actuele en historische gegevens over de financiën van een organisatie. Ze werken samen met bedrijven om investeringsbeslissingen te benadrukken die hun winstgevendheid vergroten. Analisten doen aanbevelingen voor bedrijven om hun beleggingsportefeuille te versterken en trends te identificeren die van invloed zijn op hun aanbevelingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel analist

10. Verzekeringsverzekeraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.945 per jaar

Primaire taken: Verzekeraars zijn de liaison tussen de verzekeringsmaatschappij en de agent. Ze voegen informatie in een computerprogramma in om aanbevelingen te krijgen over dekking en premies. Underwriters beslissen op basis van de aanbevelingen of bedrijven aanvragen moeten accepteren. Ze evalueren ook verzekeringsaanvragen opnieuw als het programma in eerste instantie de dekking van de klant weigert.

11. Budgetanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.829 per jaar

Primaire taken: Budgetanalisten verzamelen de financiële middelen van een bedrijf en stellen een budget op dat aansluit bij hun financiële doelen. Ze observeren de uitgaven van een bedrijf om ervoor te zorgen dat het binnen het budget blijft en ontdekken hoe ze de beschikbare fondsen kunnen gebruiken om winst te maken.

12. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.344 per jaar

Primaire taken: Een actuaris beoordeelt financiële risico's voor verzekeringsmaatschappijen. Ze gebruiken wiskundige en statistische methoden om financiële risico's op verzekeringen, pensioenprogramma's en incidenten te onderstrepen. Actuarissen werken samen met individuen of bedrijven om erachter te komen hoe zij risico's kunnen verminderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over actuaris zijn

13. Investeringsbankanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 124.218 per jaar

Primaire taken: analisten van investeringsbankieren werken samen met grote bedrijven en bedrijven om de waarde van hun beleggingen te verhogen. Analisten identificeren ook nieuwe investeringen met een hoog rendement die tot meer kansen kunnen leiden. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in één branche en zoeken binnen dat vakgebied naar investeringsmogelijkheden.

Vaardigheden voor een financiële baan op instapniveau

Dit zijn de vaardigheden die je nodig hebt om een ​​baan op instapniveau in de financiële wereld te verdienen:

Verbale en non-verbale communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden stellen u in staat om informatie effectief over te brengen in financiële rapporten. Gebruik deze vaardigheid om beknopte documenten te maken van grote hoeveelheden gegevens om een ​​duidelijk beeld te geven van de financiële status van het bedrijf aan het leiderschapsteam en externe belanghebbenden. Je hebt ook goede communicatieve vaardigheden nodig om e-mails op te stellen, met teamleden te werken en klanten te ontmoeten.

Presentatie en spreken in het openbaar

Mogelijk moet u uw bevindingen of aanbevelingen presenteren aan een grote groep of een individuele cliënt. Neem branchespecifieke inzichten op tijdens uw presentatie om de interesse van uw publiek te wekken. Bij het geven van een presentatie moet u zelfverzekerd en duidelijk kunnen spreken. Om uw spreekvaardigheid in het openbaar te verbeteren, oefent u uw presentatie voor een collega of voor een spiegel.

Technische vaardigheden

Technische vaardigheden helpen u om met verschillende soorten software te werken om financiële informatie nauwkeurig te documenteren. Afhankelijk van het bedrijf moet u mogelijk verschillende soorten software en programma's gebruiken om gegevens te verzamelen en te analyseren. Technische vaardigheden helpen u ook bij het zoeken naar de juiste gegevens om uw aanbevelingen te ondersteunen.

Organisatievaardigheden

Door georganiseerd te blijven, kunt u uw werklast beheren, zodat u al uw taken op tijd kunt voltooien. Prioriteer uw taken op basis van de klanten waarmee u werkt en hoeveel tijd het kost om financiële rapporten voor hen op te stellen. Bewaar belangrijke klantbestanden op één plek, zodat u ze indien nodig gemakkelijk kunt openen.


About author

Elle Eggens

Financiële banen op instapniveau helpen u de vaardigheden en ervaring op te doen die u nodig hebt om vooruitgang te boeken op financieel en boekhoudkundig gebied. Afhankelijk van je interesses en opleiding, zijn er veel financiële banen om uit te kiezen om je carrière te beginnen. Als u meer te weten komt over de banen op instapniveau die beschikbaar zijn in de financiële wereld, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen als u aan uw carrière begint.


Scroll to Top