Blog

Er zijn veel banen beschikbaar voor 13-jarigen thuis en in de lokale gemeenschap om hen te helpen nuttige vaardigheden op te bouwen en een klein inkomen te verdienen. De meeste van deze functies vereisen een aantal connecties met de gemeenschap, dus het is belangrijk om te weten waar je ze moet zoeken voordat je begint met het zoeken naar een baan. In dit artikel geven we een paar redenen waarom 13-jarigen zouden moeten werken als ze dat willen en geven we een lijst met 13 geweldige vacatures voor jonge tieners.

Gerelateerd: 13 beste banen voor middelbare scholieren

Waarom zouden 13-jarigen moeten werken?

13-jarige tieners zijn vaak volwassen genoeg om parttime te werken en hebben er belang bij om hun eigen geld te verdienen. In de meeste staten is de wettelijke leeftijd om te werken echter 14 jaar, waardoor 13-jarigen in een unieke positie verkeren. Uw 13-jarige laten werken voor u, voor een familielid of in de lokale gemeenschap biedt voordelen voor het hele gezin:

  • U kunt uw tiener inhuren om tijdrovende huishoudelijke taken uit te voeren.
  • Uw tiener zal waardevolle vaardigheden leren, zoals tijdmanagement en organisatie.
  • Als je tiener in de gemeenschap werkt, zal zijn professionele netwerk groeien en nieuwe mensen ontmoeten.
  • Je tiener heeft zijn eigen geld om te besteden aan entertainment en andere persoonlijke aankopen.

De loonschaal voor de meeste 13-jarige functies varieert afhankelijk van de locatie. Praat met andere lokale ouders of kijk online om te zien wat redelijke tarieven zijn voor het werk dat je tiener wil doen.

Gerelateerd: 14 ideeën voor kleine bedrijven voor tieners

Lijst met 13 geweldige banen voor 13-jarigen

Als je een 13-jarige thuis hebt die op zoek is naar een manier om geld te verdienen, overweeg dan een van deze 13 uitstekende deeltijdbanen voor jonge tieners waarmee ze hun vaardigheden kunnen uitbreiden en geld kunnen verdienen:

Gerelateerd: 16 parttime banen voor tieners

1. Oppas

Oppassen is een fantastisch beroep voor 13-jarigen. Als je andere jonge kinderen in huis hebt, kan je 13-jarige op ze letten terwijl je uitgaat. Familievrienden of buren kunnen uw tiener ook inhuren om op hun kinderen te passen. Deze positie bouwt vaardigheden op zoals communicatie, geduld en besluitvorming.

2. Grasmaaier of tuinman

Als je 13-jarige graag buiten doorbrengt, is werken als grasmaaier of tuinman een fantastische optie. Laat uw tiener uw gazon maaien en adverteer vervolgens in de buurt om andere klanten te verzamelen. Deze functie bouwt harde vaardigheden op, zoals het bedienen van machines en zachte vaardigheden zoals onderhandelen en tijdbeheer.

3. Hondenuitlater

Honden uitlaten is een geweldige baan voor 13-jarigen. Ze kunnen dit werk het hele jaar door uitvoeren door de buurthonden uit te laten na school en tijdens de zomermiddag wanneer de eigenaren van de hond aan het werk zijn. Hondenuitlaten is een bijzonder goede baanoptie voor tieners die van dieren houden. Het bouwt vaardigheden op zoals geduld en management.

4. Huis- of dierenoppas

Huisoppas en huisdieroppas zijn geweldige baanopties voor introverte tieners. In de meeste gevallen zorgen huisoppassers en dierenoppassers voor het huis en/of huisdieren van de klant terwijl de klant de stad uit is. Voor 13-jarigen kan dit het beste in de zomer, maar ze kunnen hun diensten het hele jaar door aanbieden. Deze baan bouwt zachte vaardigheden op, zoals tijdmanagement en harde vaardigheden, zoals het verzorgen van een huisdier of het verzorgen van kamerplanten.

5. Docent

Bijles geven is een uitstekende baan voor academisch ingestelde 13-jarigen. Veel ouders willen dat hun leerlingen in de late basisschool of middelbare school individuele begeleiding krijgen, dus er is meestal veel vraag naar dit soort werk. Uw 13-jarige kan reclame maken voor hun diensten op lokale scholen of via maatschappelijke organisaties. Deze positie bouwt een veelvoud aan vaardigheden op, zoals communicatie, geduld en tijdbeheer.

6. Autowasser

Een andere leuke baan voor de 13-jarige die van buiten houdt, auto's wassen is een geweldige baan voor jonge tieners. Je tiener zou een autowasstation kunnen opzetten in een drukke buurt of gevestigde klanten thuis bezoeken. Als ze de beschikking hebben over een stofzuiger, kunnen ze ook het interieur van auto's detailleren. Deze baan is geweldig voor de ondernemende 13-jarige, omdat er vaak een klantenlijst moet worden opgebouwd.

7. Junior kampbegeleider

Veel kampen nemen voormalige deelnemers aan als junior counselors voordat ze oud genoeg zijn om als full-counselors te dienen. Dit systeem komt zowel het kamp als de begeleiders ten goede, aangezien het de junior begeleider de kans geeft om te zien hoe kampbegeleiding werkt en de volledige begeleiders te ondersteunen, terwijl het kamp ook extra hulp en een ingebouwd trainingsprogramma voor hun begeleiders krijgt. Deze functie bouwt vaardigheden op zoals communicatie, creativiteit en veerkracht.

8. Krantenbezorger

Als je 13-jarige wil werken, maar een drukke agenda heeft, kunnen ze een baan als krantenbezorger overwegen. Terwijl je tiener 's ochtends vroeg moet opstaan, heeft deze baan een vast schema dat de middagen en avonden vrij laat voor andere inspanningen. Deze baan bouwt vaardigheden zoals tijdbeheer en organisatie op.

9. Acteur of model

Werken als acteur of model is een van de weinige functies voor 13-jarigen waarbij werken in de gemeenschap niet betrokken is. Om in dit veld te komen, is wat onderzoek en toewijding nodig, maar het kan een buitengewoon lucratieve en bevredigende bezigheid zijn voor jonge tieners. Acteren en modelleren bouwt vaardigheden op zoals onderhandelen, organiseren en veerkracht.

10. Technologiegoeroe

Voor 13-jarigen die van de nieuwste technologie houden en deze begrijpen, kan werken als community tech-goeroe een uitstekende baan zijn. Uw tiener kan klanten helpen bij het installeren van nieuwe apparaten, het updaten van software of het selecteren van nieuwe telefoons of computers om te kopen. Deze positie bouwt gewenste vaardigheden op, zoals communicatie en technologisch inzicht.

11. Huisreiniger

Huizen schoonmaken is een uitstekende eerste baan voor 13-jarigen. Ze kunnen beginnen met het schoonmaken van je huis en vervolgens hun vaardigheden aanbieden aan andere familieleden, buren of leden van de gemeenschap. Dit is een fantastische baan om een ​​regelmatig schema op te bouwen, aangezien je 13-jarige vaste klanten kan krijgen waar ze wekelijks of maandelijks voor werken.

12. Helper van moeder of oudere helper

Sommige moeders met jonge kinderen huren 'moederhulpjes' in die elementaire huishoudelijke taken uitvoeren, zoals koken of schoonmaken, terwijl de moeder voor de kinderen zorgt of omgekeerd. Sommige ouderen die hulp nodig hebben bij huishoudelijke taken doen hetzelfde. Dit is een uitstekende positie voor tieners die graag anderen helpen en liever met andere mensen willen werken dan alleen.

13. Lesassistent

Als je 13-jarige vaardig is in dansen, zingen of een instrument bespelen, kunnen ze parttime werk vinden als lesassistent bij een hoofdleraar. Veel instructeurs vinden het prettig om een ​​helper te hebben die tijdens een les bewegingen of liedjes kan demonstreren. Deze baan bouwt vaardigheden op zoals communicatie, teamwork en geduld.


About author

Floris-Jan van Eerde

Er zijn veel banen beschikbaar voor 13-jarigen thuis en in de lokale gemeenschap om hen te helpen nuttige vaardigheden op te bouwen en een klein inkomen te verdienen. De meeste van deze functies vereisen een aantal connecties met de gemeenschap, dus het is belangrijk om te weten waar je ze moet zoeken voordat je begint met het zoeken naar een baan. In dit artikel geven we een paar redenen waarom 13-jarigen zouden moeten werken als ze dat willen en geven we een lijst met 13 geweldige vacatures voor jonge tieners.


Scroll to Top