Blog

Met nieuwe technologische vooruitgang zijn veel industrieën begonnen met het aanbieden van externe opties voor werknemers. In de medische sector zijn er veel banen voor professionals die op afstand of vanuit huis willen werken. Voor degenen met een passie om bij te dragen aan het medische veld, maar die de flexibiliteit willen om op afstand te werken, kan een online medische carrière een uitstekende optie zijn. In dit artikel bespreken we 13 online medische banen voor diegenen die in de zorg op afstand willen werken.

Wat zijn online medische banen?

Online medische banen, soms "telehealth", "telemedicine" of "telehealthcare" genoemd, zijn banen in de gezondheidszorg waartoe medische professionals online toegang hebben. Ze kunnen beoefenaarsfuncties omvatten zoals die van verpleegkundigen en artsen, maar ze kunnen ook andere gerelateerde functies in de gezondheidszorg omvatten, zoals beheerders en verzekeringsagenten.

Met een toename van technologische diensten zoals videoconferenties, is de zorgsector uitgebreid om mogelijkheden voor werken op afstand te creëren die het meeste uit deze diensten halen. Deze technologieën streven ernaar de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, vooral voor degenen die op afgelegen locaties wonen of afhankelijk zijn van het gemak van digitale ontmoetingen met zorgverleners.

Online medische banen voor gezondheidswerkers op afstand

Hier zijn 13 online banen op medisch gebied:

1. Medisch transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.034 per jaar

Primaire taken: Medische transcribenten maken schriftelijke documenten op basis van de dictaten van een arts. Ze luisteren naar de opgenomen verklaringen van een arts en schrijven of typen deze in rapporten om de medische dossiers van individuele patiënten actueel en volledig te houden. De aantekeningen die door de schrijver zijn getranscribeerd, worden onderdeel van het permanente gezondheidsdossier van een patiënt, dus het is belangrijk voor een transcriptionist om uitzonderlijke aandacht voor detail te hebben en grondig te zijn in hun werk. Omdat transcribenten hun rapporten schrijven op basis van een mondelinge opname van een arts of een script dat is geproduceerd met spraakherkenningssoftware, kunnen ze hun werk op afstand uitvoeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medische transcribent

2. Callcentervertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,382 per jaar

Primaire taken: Callcentermedewerkers zijn het eerste aanspreekpunt voor bellers in verschillende branches. In de gezondheidszorg zijn geregistreerde verpleegkundigen verantwoordelijk voor de meeste callcentervertegenwoordigers. Vertegenwoordigers van medische callcenters overleggen met patiënten via de telefoon of via videoconferentiesoftware om hen te helpen bij het plannen van afspraken. Tijdens deze consultaties kunnen vertegenwoordigers van medische callcenters informatie over de patiënt verzamelen ter voorbereiding op hun afspraak met een arts. Omdat professionals in deze functie voornamelijk via de telefoon of op een computer werken, kunnen ze hun werk op afstand doen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

3. Medische codeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.486 per jaar

Primaire taken: Medische codeurs zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van medische claims, zodat verzekeringsmaatschappijen medische voorzieningen vergoeden. Ze werken vaak met gespecialiseerde software om claims te beheren en ze controleren factureringsgegevens op juistheid en volledigheid. Deze professionals hebben uitgebreide kennis van verzekeringen en juridische polissen. Aangezien veel van deze baan het werken met computersoftware vereist, kunnen medische codeurs op afstand werken.

Gerelateerd: Leer hoe u een medische codeur bent

4. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.615 per jaar

Primaire taken: Een recruiter is een human resources-specialist die verantwoordelijk is voor het identificeren van gekwalificeerde kandidaten voor een vacature. Ze werken samen met werkgevers om hun personeelsbehoeften te begrijpen en gebruiken vervolgens verschillende strategieën om kandidaten te vinden die over de vaardigheden en ervaring beschikken om die functies te vervullen. Een werver in de gezondheidszorg kan voor een medische instelling werken en taken uitvoeren met betrekking tot het vinden van gekwalificeerde beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om aan de personeelsvereisten te voldoen. Recruiters kunnen hun werk online doen door vacatures te plaatsen, personeelsdossiers te beheren en kandidaten te interviewen via telecommunicatiesoftware.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een recruiter

5. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.423 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsagent is iemand die klanten helpt bij het kiezen van verzekeringspolissen die aan hun behoeften voldoen. Op medisch gebied verkoopt een ziektekostenverzekeraar verzekeringsplannen die dekking bieden voor de medische kosten van hun klanten. Ze communiceren met klanten om hun dekkingsbehoeften te begrijpen, plannen aan te bevelen en beleidswijzigingen uit te leggen. Verzekeringsagenten kunnen ook potentiële klanten interviewen, klanten helpen bij het afwikkelen van claims, het bijhouden van gegevens en het aanpassen van plannen aan de individuele voorkeuren van hun klanten. Aangezien verzekeringsagenten veel van hun werk op de computer of via de telefoon doen, kan dit een uitstekende positie zijn voor werken op afstand.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

6. Verpleegkundige opvoeder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.505 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig opleider is een professional die verpleegkundestudenten lesgeeft, meestal in een klaslokaal. Nu er echter meer hogescholen en universiteiten online educatieve programma's aanbieden, zijn er mogelijk meer mogelijkheden voor verpleegkundig opleiders om online les te geven. Enkele veel voorkomende verantwoordelijkheden in deze rol zijn het voorbereiden van lessen, het geven van lezingen, het begeleiden van studenten, het organiseren van residenties en practica en het beoordelen van de kennis van studenten. Verpleegkundigenopleiders hebben een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat nieuwe verpleegkundigen goed zijn opgeleid en voorbereid zijn om hun patiënten uitstekende zorg te bieden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundige opvoeder

7. Casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.430 per jaar

Primaire taken: Een casemanager coördineert de zorg voor een patiënt door de communicatie tussen zorgverleners, voorzieningen en de patiënt te faciliteren. Ze bedienen hun klanten door voor hen te pleiten en hen te verbinden met diensten die kosteneffectief zijn en passen bij hun klinische zorgbehoeften. Casemanagers kunnen op afstand werken met behulp van telecommunicatiesoftware.

Gerelateerd: Leer hoe u een casemanager bent

8. Medische schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $72,763 per jaar

Primaire taken: Medische schrijvers gebruiken hun sterke schrijfvaardigheid en klinische kennis om inhoud te produceren voor verschillende soorten publicaties. Ze kunnen werken als redactionele adviseurs om ervoor te zorgen dat geschreven inhoud medisch nauwkeurig is, of ze kunnen in meer algemene functies werken als schrijvers en redacteuren van inhoud. Medische schrijvers kunnen werken voor een uitgeverij of een bedrijf voor het maken van inhoud, of ze kunnen als freelancers werken. Ze kunnen hun werkverantwoordelijkheden vaak op afstand uitvoeren en telecommunicatie gebruiken om uitgevers, redacteuren en andere leden van een schrijfteam te ontmoeten.

9. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.567 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen werken rechtstreeks met patiënten om zorg te verlenen door artsen te assisteren, patiënten te onderwijzen over gezondheidstoestanden en behandelingen, te zorgen voor de fysieke behoeften van hun patiënt, vitale functies te controleren en behandelplannen toe te dienen. Hoewel veel verpleegkundige taken nog steeds persoonlijk zijn, kan een telehealth-verpleegkundige zorg op afstand aan patiënten verlenen. Ze kunnen patiënten raadplegen om hen te adviseren spoedeisende hulp te zoeken, hen helpen bij het plannen van een afspraak, hen ontmoeten om vragen over hun gezondheid, medicatie of behandelplan te beantwoorden, advies geven aan kleine gezondheidsproblemen of een medisch responsteam helpen bij het brengen van een patiënt naar een ziekenhuis.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegster

10. Verpleegkundig adviseur kwaliteitsmanagement

Nationaal gemiddeld salaris: $90.888 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundig adviseurs voor kwaliteitsbeheer beoordelen het huidige beleid en de processen voor de gezondheidszorg van een instelling en vergelijken deze met het laatste onderzoek naar beste praktijken in de gezondheidszorg om verbeteringen aan te brengen in de kwaliteit van de zorg die de instelling biedt. Sommige professionals in deze functie kunnen op afstand werken tijdens het analyseren van gegevens, het opstellen van rapporten, het presenteren van bevindingen en het raadplegen van praktijkmensen.

11. Klinisch onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.739 per jaar

Primaire taken: Klinische onderzoekers gebruiken wetenschappelijke methoden om medische interventies te onderzoeken, zoals de effectiviteit van bepaalde medicijnen of therapieën of het gezondheidsgedrag van medische professionals of patiënten. Hoewel veel onderzoekers in laboratoria of onderzoeksfaciliteiten werken, kunnen sommigen technologie gebruiken om studies te ontwerpen, rapporten samen te stellen en op afstand samen te werken met andere klinische onderzoekers. Externe opties voor deze baan kunnen afhankelijk zijn van het specialiteitsgebied van de onderzoeker.

12. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.737 per jaar

Primaire taken: Apothekers zijn klinische professionals met gespecialiseerde kennis van verschillende medicijnen. Ze kunnen artsen raadplegen om hen te helpen bij het kiezen van de juiste medicatie om hun patiënten te behandelen, informatie aan klanten verstrekken over hun voorgeschreven medicijnen en de inventaris van een apotheek beheren. Hoewel de meeste vacatures voor apothekers ter plaatse zijn, kunnen sommige bedrijven externe apothekers in dienst hebben om online recepten te bekijken en in te voeren. Online kan een apotheker telecommunicatie gebruiken om artsen en klanten te ontmoeten, en ze kunnen de voorraad volgen met behulp van digitale software.

Gerelateerd: Leer meer over apotheker zijn

13. Reizende arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 248.872 per jaar

Primaire taken: Een reizende of consulterende arts is een arts die medische diensten verleent aan patiënten. Sommige artsen kunnen online parttime werken op afstand vinden. Reisartsen die vaak kortetermijnposities in ziekenhuizen en medische klinieken innemen, kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om op afstand te werken om een ​​aanvullend inkomen te verdienen. Ze kunnen hun expertise gebruiken om online les te geven, medische inhoud te bewerken of te produceren voor gezondheids- en welzijnswebsites of om te werken als consulterende artsen met behulp van telecommunicatiediensten. Ze kunnen ook op afstand werken met verzekeringsmaatschappijen in niet-klinische functies.


About author

Daan Klein Horstman

Met nieuwe technologische vooruitgang zijn veel industrieën begonnen met het aanbieden van externe opties voor werknemers. In de medische sector zijn er veel banen voor professionals die op afstand of vanuit huis willen werken. Voor degenen met een passie om bij te dragen aan het medische veld, maar die de flexibiliteit willen om op afstand te werken, kan een online medische carrière een uitstekende optie zijn. In dit artikel bespreken we 13 online medische banen voor diegenen die in de zorg op afstand willen werken.


Scroll to Top