Blog

Als u een carrière in de gezondheidszorg overweegt, kunt u overwegen apotheker te worden. Door de voordelen van apotheker te leren kennen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen of dit soort werk geschikt is voor uw carrièredoelen. Apotheker zijn kan een opwindende, lonende carrière zijn voor mensen die het leuk vinden om rechtstreeks in de behoeften van hun gemeenschap te voorzien en zich bezig te houden met nieuw medisch onderzoek. In dit artikel definiëren we deze zorgcarrière en noemen we 13 redenen om apotheker te worden.

Wat is een apotheker?

Apothekers zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die medicijnen verstrekken, onderhouden of aanmaken. Ze bieden advies aan patiënten of klanten en kunnen dienst doen in medische teams van ziekenhuizen. Ze kunnen ook informatie delen met patiënten over wanneer ze medicijnen moeten innemen en hoeveel ze moeten innemen.

Lees meer: ​​Hoe word je een apotheker ?

Waarom apotheker worden?

Hier zijn 13 redenen waarom u misschien apotheker wilt worden:

Help mensen hun gezondheid te beheren

Apothekers zijn integrale leden van het zorgteam van een persoon. Wanneer een persoon een recept van een arts ontvangt, is het de plicht van de apotheker om hen te instrueren hoe ze de medicatie moeten innemen en eventuele zorgen die ze hebben weg te nemen. Ze onderhouden ook contacten met artsen en verzekeringsmaatschappijen om ervoor te zorgen dat patiënten de behandelingsopties krijgen die ze nodig hebben. U kunt een diepe impact hebben op het leven van patiënten, omdat effectief medicatiebeheer direct kan helpen bij het genezen van hun kwalen of verwondingen.

Gerelateerd: Q & A: Hoe is het om bij een apotheek te werken?

Vind diverse werkmogelijkheden

Apotheek is een brede term die vele specialiteiten met uiteenlopende vaardigheden omvat. Als u bijvoorbeeld interesse heeft in medicijnontwikkeling, kunt u werk vinden bij een wetenschappelijke onderzoeksinstelling of een universiteit. Als u in plaats daarvan elke dag voor patiënten wilt zorgen, kunt u een carrièrepad zoeken in een ziekenhuis- of kliniekomgeving.

Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende apotheektracks om te verkennen:

 • Retailapothekers: deze apothekers werken meestal in drogisterijen of supermarkten. Hun taakverantwoordelijkheden omvatten het vullen en verkopen van recepten, het verstrekken van medisch advies aan klanten en het coördineren met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

 • Klinische apothekers: Deze professionals ondersteunen medische teams in een klinische omgeving en dienen direct medicatie toe aan opgenomen patiënten. In plaats van alleen medicijnen af ​​te geven, kunnen ze het team helpen bij het kiezen en bewaken van hun directe impact op het herstelproces van een patiënt.

 • Nucleaire apothekers: Dit is een farmaceutisch gebied dat radioactieve materialen voorbereidt voor medische apparatuur. Dit omvat magnetische resonantiebeeldvorming (MRI) -machines en computertomografie (CT) -scanners.

 • Langdurige zorgapothekers: Deze apothekers beheren de medicatievoorraad voor langdurige zorginstellingen of afdelingen. Ze hebben doorgaans minder interacties met patiënten dan hun klinische tegenhangers.

 • Apothekers voor chemotherapie: deze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg onderzoeken chemotherapiemedicatie voor kankerpatiënten en beoordelen de medicijnen nadat ze zijn vrijgegeven om ervoor te zorgen dat ze effectief blijven. Ze verstrekken ook medicijnen aan patiënten.

Lees meer: ​​​​16 carrièremogelijkheden in de apotheek die u kunt nastreven

Ervaar loopbaangroei

Aangezien de meeste mensen tijdens hun leven gezondheidsproblemen ervaren, is er vaak een grote vraag naar apothekers die nieuwe medicijnen kunnen onderzoeken en deze effectief aan patiënten kunnen verstrekken. Volgens het United States Census Bureau verwachten analisten ook dat het aantal ouderen in de VS de komende decennia zal verdubbelen. Mensen hebben vaak meer medische zorg nodig naarmate ze ouder worden, dus apothekers kunnen een belangrijke rol spelen bij het beoordelen en aanpassen van hun behandelplannen.

Gerelateerd: Apotheekvaardigheden: waar zijn werkgevers naar op zoek?

Werkflexibiliteit hebben

Wanneer u een apotheeklicentie krijgt, kunt u op veel locaties in de Verenigde Staten werkmogelijkheden vinden, zowel op het platteland als in steden. Je kunt kiezen in welke werkomgeving je voorkeur heeft en of je parttime of fulltime wilt werken. Sommige apothekers kiezen ervoor om een ​​onafhankelijke winkelapotheek te hebben, wat betekent dat ze hun eigen uren en werkstijl kunnen bepalen. Afhankelijk van je werkgever kun je ook thuis medisch advies geven via een virtuele zorgdienst.

Groei als leider

U kunt ook genieten van een carrière in de farmacie als u geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van uw leiderschapscapaciteiten. Apotheekschool kan je de kennis geven die je nodig hebt om een ​​afdeling te leiden, wat betekent dat je effectieve medische praktijken creëert, regels handhaaft en handelt als supervisor. Soms bellen klanten bijvoorbeeld een apotheek voor advies over het ervaren van een geneesmiddelinteractie. Als apotheker kunt u bepalen wat de beste manier voor hen is om ermee om te gaan of hen voorstellen om met hun arts te praten.

Werkzekerheid krijgen

Een carrière in de farmacie kan nuttig zijn als u van plan bent om op één locatie te blijven, betrokken te raken bij een lokale gemeenschap of een gezin te stichten. Zorgbedrijven en -organisaties waarderen vaak de expertise van een ervaren apotheker. Naarmate u uw carrière ontwikkelt, vindt u mogelijk meer mogelijkheden voor langetermijnfuncties met essentiële voordelen.

Ontwikkel relaties met uw gemeenschap

Als u van sociale interactie houdt, kunt u als patiëntgerichte apotheker veel mogelijkheden vinden om met anderen te praten. Afhankelijk van uw werkplek kunt u dagelijks met patiënten of klanten communiceren, verbindingen ontwikkelen en een sterke verstandhouding met hen opbouwen. Aangezien mensen naar uw praktijk kunnen terugkeren voor medicijnen en advies, kunt u een positieve reputatie opbouwen als vertrouwd lid van de gemeenschap van uw werkplek.

Impact maken door samenwerking

Als je van een samenwerkingsomgeving houdt, zou je een apotheekfunctie in een medisch team boeiend kunnen vinden. Misschien vind je het ook leuk om met collega-apothekers te corresponderen over onderzoek of medische praktijken. Het ontwikkelen van het vermogen om uw perspectief te uiten en effectief naar anderen te luisteren, kan een waardevolle troef zijn tijdens het werken in de farmacie, aangezien een van de belangrijkste doelen het ontdekken van nieuwe manieren is om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen te verbeteren.

Deelnemen aan belangrijke onderzoeksinitiatieven

Veel onderzoeksprojecten vereisen de expertise van apothekers. Als je geïnteresseerd bent in de technische onderzoeksaspecten van medicatie, kun je een boeiende carrière op dit gebied vinden. Enkele voorbeelden van projecten zijn het bestuderen van het menselijk genoom, dat kan helpen bepalen welke medicijnen het beste werken voor verschillende soorten mensen. Als onderdeel van een onderzoeksinitiatief kunt u ook werken met kunstmatige intelligentie, wat kan helpen toekomstige apothekers te trainen in het beheren van patiëntenzorg.

Vergroot het bewustzijn van de volksgezondheid

Overheden nemen vaak apothekers in dienst om initiatieven op het gebied van de volksgezondheid te leiden, waaronder ziektepreventie, gezondheidsvoorlichting en toegang tot gezondheidszorg. U kunt bijvoorbeeld naar een bepaalde locatie reizen om het vaccinatiebewustzijn te bevorderen en doses toe te dienen. Je zou ook lid kunnen worden van een commissie voor volksgezondheid die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor een grote gemeenschap, bijvoorbeeld door het verbeteren van stadsbrede noodhulpprotocollen of het identificeren van gemeenschappen die een bepaald type medische interventie nodig hebben.

Vind leermogelijkheden

Als u van lesgeven houdt, kunt u op uw werkplek mogelijkheden vinden om beginnende apothekers te begeleiden. Als je eenmaal vooruitgang hebt geboekt op het gebied van farmacie, kun je toekomstige generaties apothekers ook lesgeven aan een universiteit of hogeschool. Door jouw vaardigheden en ervaring te gebruiken om junior apothekers te begeleiden, krijgen ze meer middelen om hun klanten en patiënten te ondersteunen met optimale farmaceutische zorg.

Gerelateerd: 8 stappen om aan uw apotheekschoolvereisten te voldoen

Interesse in wiskunde en wetenschappen toepassen

Als je een passie hebt voor onderwerpen in wiskunde en wetenschap, kun je veel kansen krijgen om deze interesses toe te passen op een farmaceutische carrière. Apothekers berekenen bijvoorbeeld doseringen voor patiënten op basis van hun specificaties en vereisten, zoals hoe het ene medicijn chemisch kan interageren met het andere. Ze lezen ook medische grafieken om te bepalen of een medicijn nodig is en welke effectiever kan zijn. Als u een op onderzoek gebaseerde specialiteit invoert, kunt u scheikundige principes gebruiken om te bepalen welke elementaire componenten effectieve medicijnen kunnen maken en uw theorieën kunnen testen.

Verdien een salaris met voordelen

Apothekers verdienen een gemiddeld basissalaris van $ 116.674 per jaar. Deze inkomensschijf kan helpen om uw kosten van levensonderhoud te ondersteunen en uw algemene levensstandaard te verhogen. Hier zijn enkele voorbeelden van voordelen die u in een apotheekfunctie kunt tegenkomen:

 • Ziektekostenverzekering
 • Tandartsverzekering
 • 401(k) en 401(k) matching
 • Geneesmiddelenverzekering op recept
 • Hulp bij verhuizing
 • Betaalde huisvesting
 • Personeelskortingen
 • Betaalde vrije tijd (PTO)
 • Levensverzekering
 • Dierenverzekering

About author

Valentijn Kleijnee

Als u een carrière in de gezondheidszorg overweegt, kunt u overwegen apotheker te worden. Door de voordelen van apotheker te leren kennen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen of dit soort werk geschikt is voor uw carrièredoelen. Apotheker zijn kan een opwindende, lonende carrière zijn voor mensen die het leuk vinden om rechtstreeks in de behoeften van hun gemeenschap te voorzien en zich bezig te houden met nieuw medisch onderzoek. In dit artikel definiëren we deze zorgcarrière en noemen we 13 redenen om apotheker te worden.


Scroll to Top