Blog

Als u meer te weten komt over de verschillende soorten massagetherapiespecialiteiten en hun kenmerken, kunt u een carrière in het veld beginnen. Ongeacht uw eerdere ervaring en kwalificaties, kan het kennen van uw opties een directe invloed hebben op uw carrièresucces. Vertrouwd raken met de meest populaire soorten massagetherapiespecialiteiten kan een waardevolle carrièrestap zijn, maar het vereist onderzoek. In dit artikel bespreken we wat massagetherapie is en noemen we enkele van de meest voorkomende specialiteiten.

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is de manipulatie van de zachte weefsels van het lichaam, zoals spieren, pezen, gewrichtsbanden en huid, door gebruik te maken van verschillende gradaties van druk en beweging. Het wordt meestal uitgevoerd door een professional die een massagetherapeut wordt genoemd en het wordt vaak gebruikt als een behandeling voor verschillende medische aandoeningen. Enkele van de klassieke voordelen van massagetherapie zijn:

  • Het vermindert spier- en gewrichtspijn en spanning
  • Het helpt het stressniveau te verminderen
  • Het heeft de neiging om de immuunfunctie van het lichaam te verbeteren
  • Het kan een staat van ontspanning veroorzaken

Gerelateerd: Hoe word je een massagetherapeut

13 soorten massagetherapiespecialiteiten

Dit zijn 13 van de meest voorkomende soorten massagetherapiespecialiteiten:

1. Zweedse massage

Dit is een vorm van volledige lichaamsmassage die meestal gericht is op mensen die nieuw zijn met massages of gevoelig zijn voor aanraking. De klant verwijdert het grootste deel van zijn kleding en gaat op een massagetafel liggen, bedekt met een laken, terwijl de massagetherapeut het laken af ​​en toe beweegt om toegang te krijgen tot verschillende delen van het lichaam. Ze gebruiken een combinatie van verschillende technieken, zoals diepe cirkelvormige bewegingen, trillingen, tikken, gewrichtsbewegingstechnieken en lange, vloeiende bewegingen om alle spieren en gewrichten te ontspannen. Zweedse massages duren meestal tussen een uur en 90 minuten.

2. Aromatherapiemassage

Deze massagespecialiteit is een mix van traditionele massagetechnieken en het gebruik van verschillende essentiële oliën. De klant krijgt meestal een zachte lichaamsmassage, terwijl tegelijkertijd etherische oliën worden verdund en direct op de huid worden aangebracht. De meeste aromatherapie-massages zijn gericht op de rug, schouder en hoofd.

3. Diepe weefselmassage

Diepe weefselmassage is vergelijkbaar met Zweedse massage, maar er wordt meestal meer druk uitgeoefend. De massagetherapeut oefent meestal diepe vingerdruk uit en gebruikt langzame bewegingen om toegang te krijgen tot de diepste lagen in uw spieren en bindweefsels, waardoor ze worden ontlast. Het wordt sterk aanbevolen voor mensen met problemen zoals spierpijn en chronische spierpijn. Hoewel het een hoger dan gemiddelde intensiteit heeft, zou het geen significante pijn of pijn moeten veroorzaken.

4. Triggerpuntmassage

Dit type massage wordt aanbevolen voor mensen met specifieke verwondingen of aandoeningen. Het is gebaseerd op het idee dat verschillende strakke gebieden in de spierweefsels, triggerpoints genaamd, pijn kunnen veroorzaken in andere delen van het lichaam. Door die punten te masseren en het spierweefsel te ontspannen, kan die pijn worden verlicht. De massage omvat alle delen van het lichaam, waarbij de therapeut zich op specifieke gebieden concentreert.

Verwant: Hoe lang duurt het om een ​​massagetherapeut te worden?

5. Hypnotherapie

Gecertificeerde massagetherapeuten kunnen hypnose en hypnotherapietechnieken leren en hypnotherapeuten worden. Dit type therapie combineert klassieke massagetechnieken met verschillende ontspannings- en meditatietechnieken, waardoor zowel lichaam als geest van de cliënt ontspannen. Dit helpt hen niet alleen fysieke spanning te verlichten, maar ook psychologische stress.

6. Medische massage

In tegenstelling tot traditionele massage richt medische massage zich op een specifiek probleem, zoals een herstellende blessure, en maakt gebruik van speciale revalidatietechnieken. Het doel van medische massage is niet om spier- en weefselontspanning en pijnverlichting te bieden, maar om een ​​specifieke medische aandoening waaraan de patiënt lijdt te helpen genezen.

7. Acupunctuur

Deze techniek is vergelijkbaar met triggerpoint-massagetherapie, met als belangrijkste verschil het gebruik van naalden om toegang te krijgen tot die triggerpoints. Het werd voor het eerst gebruikt in het oude China en is populair in veel delen van de wereld, maar er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat het inderdaad werkt zoals het zou moeten. Het wijdverbreide gebruik voor pijnverlichting in verschillende delen van het lichaam maakt het echter een haalbare carrièrekeuze voor een aspirant-massagetherapeut.

8. Shiatsu-massage

Deze Japanse massagetechniek houdt in dat de therapeut zijn handen, handpalmen en duimen gebruikt om verschillende delen van het lichaam te masseren, met behulp van ritmische of pulserende druk. Afgezien van het verminderen van spierspanning, heeft het ook voordelen voor de geestelijke gezondheid, omdat het angst, depressie en stress kan verlichten en een staat van kalmte en ontspanning kan veroorzaken. Het kan ook hoofdpijn verlichten.

Gerelateerd: 10 banen die meer dan $ 100 per uur betalen

9. Thaise massage

Dit is een volledige lichaamsmassage die is gebaseerd op een reeks bewegingen die lijken op klassieke yoga-rekoefeningen. Behalve dat de therapeut zijn handen gebruikt om druk uit te oefenen op verschillende delen van het lichaam, rekken en draaien ze ook verschillende lichaamsdelen, waardoor ze worden ontlast. Het heeft de neiging om de bloedcirculatie, het energieniveau en de algehele flexibiliteit van de cliënt te verbeteren.

10. Reflexologie

Deze techniek is een niet-traditionele vorm van massagetherapie die gebruik maakt van de natuurlijke reflexen van het lichaam in de handen en voeten van de cliënt. Er zijn veel verschillende manieren om reflexologie uit te voeren, maar de meeste therapeuten verdelen het lichaam van hun cliënten in tien gebieden, met vijf aan elke kant, en gebruiken vervolgens hand-, duim- en vingertechnieken om druk uit te oefenen op specifieke triggerpoints. Hierdoor kan de druk van de ene zone naar de andere circuleren, waardoor pijn en spanning worden verlicht. Hoewel het niet wetenschappelijk wordt erkend, is reflexologie relatief populair en wordt het veel gebruikt voor milde pijnverlichting.

11. Stoelmassage

Zoals de naam al doet vermoeden, is stoelmassage een vorm van traditionele massage die wordt uitgevoerd terwijl de cliënt op een stoel zit. Hoewel het meestal niet dezelfde pijnverlichting biedt als traditionele volledige lichaamsmassages, kunnen stoelmassages een snelle en gemakkelijke manier zijn om milde pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Bovendien kan het vanwege het gemak vrijwel overal worden uitgevoerd, ook in openbare ruimtes.

12. Sportmassage

Deze massagetechniek is gemaakt om te worden gebruikt door atleten van verschillende disciplines en fitnessniveaus, met als doel blessures te voorkomen en te behandelen, de prestaties te verbeteren en de flexibiliteit te verbeteren. Afhankelijk van de sport die de cliënt beoefent en de gebieden die het meest behoefte hebben aan een massage, manipuleert de therapeut gewoonlijk de zachte weefsels van het lichaam en concentreert hij zich op specifieke gebieden. Het is vergelijkbaar met de Zweedse massage, maar meestal sneller en meer gelokaliseerd.

Gerelateerd: Top 51 banen in de gezondheidszorg waar nu vraag naar is

13. Hotstone-massage

Deze techniek houdt in dat warme stenen worden gebruikt en deze op specifieke punten op het lichaam van de cliënt worden geplaatst. De therapeut oefent dan meestal druk uit op de stenen en indirect op de spieren en gewrichten van de cliënt. Afgezien van de traditionele voordelen van een massage, maakt hotstone-massage gebruik van warmte, wat de spierontspanning kan versnellen.


About author

Henk Weijn

Als u meer te weten komt over de verschillende soorten massagetherapiespecialiteiten en hun kenmerken, kunt u een carrière in het veld beginnen. Ongeacht uw eerdere ervaring en kwalificaties, kan het kennen van uw opties een directe invloed hebben op uw carrièresucces. Vertrouwd raken met de meest populaire soorten massagetherapiespecialiteiten kan een waardevolle carrièrestap zijn, maar het vereist onderzoek. In dit artikel bespreken we wat massagetherapie is en noemen we enkele van de meest voorkomende specialiteiten.


Scroll to Top