Blog

Werken in de medische wereld is aantrekkelijk voor mensen die bekwaam zijn in de wetenschap en hun vaardigheden willen gebruiken om mensen te helpen. Hoewel veel functies in de gezondheidszorg jarenlange opleiding en ervaring vereisen, vereisen banen als ziekenhuistechnicus minimale training. Je kunt als techneut werken als onderdeel van je carrièrepad naar verpleegkunde of een medische opleiding, of je kunt vooruitgaan in je carrière door praktijkgerichte training en ervaring. In dit artikel bespreken we wat een ziekenhuistechnicus is, de voordelen van technische banen in ziekenhuizen en verschillende banen voor ziekenhuistechnici met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.

Wat is een ziekenhuistechnologie?

Ziekenhuistechnici en technologen zijn belangrijke onderdelen van een zorgteam die een scala aan administratieve, patiëntenzorg en voorbereidende taken uitvoeren. Er zijn verschillende specialismen voor ziekenhuistechnici, zoals radiologie en farmacie, en elke specialiteit heeft een eigen reeks taakverantwoordelijkheden. Ziekenhuistechnici hebben zelden een bachelordiploma nodig, maar voor veel functies is een certificaat of diploma van een beroepsopleiding of community college in hun vakgebied vereist.

Wat zijn de voordelen van technische banen in ziekenhuizen?

Hier zijn enkele voordelen van werken als technicus in een ziekenhuis:

  • Genieten van een niet-traditioneel schema: veel ziekenhuistechnici werken elke week drie ploegen van 12 uur. Dit schema zorgt voor langere vrije tijd tussen diensten, en doordachte planning stelt u in staat om vakanties op te nemen zonder uw betaalde vrije tijd te gebruiken.
  • Het verschil maken: Werken in de zorg stelt je in staat om een ​​directe impact te hebben op de gezondheid van de patiënt. Dit kan persoonlijke voldoening geven, wetende dat je een verschil maakt in het leven van mensen.
  • Leren over andere aspecten van de gezondheidszorg: Door als technicus in een ziekenhuis te werken, kun je meer te weten komen over andere aspecten van de gezondheidszorg die je misschien wilt nastreven, zoals verpleging, chirurgie en zorgadministratie.
  • Contacten leggen: uw technische baan in het ziekenhuis kan u helpen waardevolle contacten te leggen die kansen kunnen bieden voor loopbaanontwikkeling.
  • Minder opleidingsvereisten hebben: banen voor ziekenhuistechnici zijn alles om in de medische sector te werken met minder opleiding dan andere functies, zoals verpleegkunde. Sommige technische functies vereisen alleen een middelbare schooldiploma en je kunt binnen twee jaar of minder in veel technische functies worden gecertificeerd.

13 technische banen in ziekenhuizen

Hier zijn 13 banen voor technici in ziekenhuizen:

1. Medisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,42 per uur

Primaire taken: Medische technici voeren een verscheidenheid aan patiëntenzorg en administratieve taken uit, zoals het opnemen van vitale functies, het voorbereiden van patiënten op examens en procedures, het assisteren van zorgverleners bij medische procedures, het bijwerken van patiëntendossiers en het plannen van patiëntafspraken. Ze hebben meestal een licentie via programma's op technische scholen en community colleges.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch technicus

2. Technicus medische apparatuur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,92 per uur

Primaire taken: Technici van medische apparatuur installeren, repareren en onderhouden medische apparaten en apparatuur. Ze volgen de locatie van apparatuur, onderhoudsverzoeken en de voltooiing van bestellingen. Technici van medische apparatuur kunnen werken voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen en fabrikanten van medische apparatuur.

3. Servicetechnicus in het ziekenhuis

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,22 per uur

Primaire taken: Servicetechnici van het ziekenhuis beheren taken met betrekking tot ziekenhuisapparatuur en accessoires. Ze leveren apparatuur aan patiëntenkamers en andere locaties, volgen apparatuur en accessoires, maken apparatuur schoon en bespreken de behoeften van patiënten met andere zorg- en facilitaire professionals. Servicetechnici van ziekenhuizen hebben doorgaans een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig nodig.

4. Ziekenhuisapotheektechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,25 per uur

Primaire taken: Technici van ziekenhuisapotheken werken onder toezicht van een apotheker om te helpen bij het organiseren, aanvragen en bereiden van medicijnen voor patiënten. Ze helpen met de administratieve taken van de apotheek, zoals het spreken met patiënten en zorgverleners, het opnemen van voorraden en het controleren van hoeveelheden en doseringen. Technici van ziekenhuisapotheken moeten de wettelijke en organisatorische richtlijnen voor veiligheid en vertrouwelijkheid volgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een apotheektechnicus

5. Patiëntenzorgtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,58 per uur

Primaire taken: Patiëntenzorgtechnici helpen patiënten in het ziekenhuis te vervoeren, te positioneren en te troosten. Ze maken patiënten- en procedurekamers tussen patiënten schoon en bewaken de voorraadniveaus. Patiëntenzorgtechnici communiceren ook met patiënten en families, verpleegkundigen en artsen over de behoeften van patiënten en instellingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een patiëntenzorgtechnicus

6. ECG-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,35 per uur

Primaire taken: ECG-technici helpen het cardiovasculaire team bij het uitvoeren van tests, waaronder ECG's, Holter-tests en stresstests. Ze maken rapporten, werken patiëntendossiers bij en ondersteunen de arts en andere zorgprofessionals waar nodig. EKG-technici kunnen een professioneel certificaat behalen via een technische school of community college.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ECG-technicus

7. Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,34 per uur

Primaire taken: Emergency Medical Technics (EMT's) reageren op noodsituaties. Zij beoordelen situaties, verlenen spoedeisende medische zorg en vervoeren patiënten indien nodig naar het ziekenhuis. EMT's zijn erkende zorgprofessionals die behandelingen bieden zoals wondverzorging, stabilisatie, medicatietoediening en monitoring van vitale functies.

8. Lab technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,23 per uur

Primaire taken: Labtechnici helpen medische laboratoria soepel te laten verlopen door te helpen bij de opslag en organisatie van monsters, testen, het vastleggen van resultaten, contact opnemen met leveranciers en het reinigen van instrumentatie. Ze kunnen gecertificeerde medische laboratoriumtechnici worden via de AAB Board of Registry.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een laboratoriumtechnicus

9. Gezondheidsinformatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.629 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsinformatietechnici organiseren en onderhouden patiënt- en faciliteitsinformatie. Ze zorgen ervoor dat informatie accuraat, tijdig, toegankelijk en veilig is. Gezondheidsinformatietechnici moeten vertrouwd zijn met het gebruik van elektronische medische dossiers en andere gegevensbeheersystemen, volgens de nationale en nationale richtlijnen voor het beheren en verspreiden van beschermde gezondheidsinformatie.

10. Röntgentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,49 per uur

Hoofdtaken: Röntgentechnici, ook wel radiologische technologen genoemd, voeren diagnostische tests uit bij patiënten. Ze bereiden patiënten voor op de procedure, leggen de procedure uit, nemen vitale functies en registreren deze, maken röntgenfoto's en werken patiëntenkaarten bij. Ze moeten op de hoogte zijn van alle veiligheidsmaatregelen en organisatorische normen. Röntgentechnici hebben meestal een licentie van een röntgentechnicusprogramma.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een röntgentechnicus

11. Chirurgische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $30,64 per uur

Primaire taken: Chirurgische technici helpen patiënten, operatiekamers en apparatuur voor te bereiden op operaties. Ze zorgen ervoor dat alles wat de chirurg nodig heeft aanwezig en georganiseerd is en helpen patiënten te positioneren en gereedschap terug te halen tijdens de operatie. Chirurgische technici hebben een certificaat of diploma nodig van een geregistreerd programma voor chirurgische technici.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een chirurgisch technicus

12. Echografie technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $36,29 per uur

Hoofdtaken: Echo's, ook wel echografen genoemd, voeren echo's uit bij patiënten. Ze werken binnen verschillende specialismen, waaronder verloskunde, orthopedie, cardiologie en gastro-enterologie. Echografietechnici moeten een postsecundair certificaat of een associate degree behalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een echografietechnicus

13. Vasculaire technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $36,29 per uur

Primaire taken: Vasculaire technologen voeren niet-invasieve vasculaire procedures uit, zoals M-Mode, 2-D, TEE, Doppler, color-flow, stress-echo, cardiale stresstest, ECG's, signaalgemiddelde ECG's en Holter-monitoring. Ze bereiden patiënten voor op procedures, maken rapporten en communiceren hun bevindingen met de arts. Vasculaire technologen kunnen gecertificeerd worden door hun associate degree te behalen op een technische school of community college.


About author

Hendrik-Jan Oldenburg

Werken in de medische wereld is aantrekkelijk voor mensen die bekwaam zijn in de wetenschap en hun vaardigheden willen gebruiken om mensen te helpen. Hoewel veel functies in de gezondheidszorg jarenlange opleiding en ervaring vereisen, vereisen banen als ziekenhuistechnicus minimale training. Je kunt als techneut werken als onderdeel van je carrièrepad naar verpleegkunde of een medische opleiding, of je kunt vooruitgaan in je carrière door praktijkgerichte training en ervaring. In dit artikel bespreken we wat een ziekenhuistechnicus is, de voordelen van technische banen in ziekenhuizen en verschillende banen voor ziekenhuistechnici met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.


Scroll to Top