Blog

een baan zoeken

13 Wiskunde- En Kunstcarrières Die STEAM-concepten Combineren

Als je geïnteresseerd bent in het combineren van wiskunde en kunst, zijn er veel mogelijkheden. De technologie-, entertainment-, medische, productie- en bouwsectoren zijn verschillende gebieden waar je wiskunde- en kunstcarrières kunt vinden. Bovendien bieden veel carrières die wiskunde en kunstvaardigheden combineren vaak aanzienlijke salarissen. In dit artikel onderzoeken we 13 wiskunde- en kunstcarrières die je de mogelijkheid kunnen geven om je aandacht voor detail, technische aanleg, creativiteit en wiskundige vaardigheden te combineren.

Welke beroepen combineren kunst en wiskunde?

Wiskundige en kunstcarrières combineren vaak elementen uit verschillende disciplines, waaronder wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde. Deze STEAM-carrières bieden een breed scala aan mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen op gebieden waar vaak veel vraag naar is. Webdesigners, ingenieurs en architecten zijn bijvoorbeeld enkele van de professionals die je kunt vinden die wiskunde en kunst combineren in hun carrière. Carrières die meer gericht zijn op artistiek ontwerp, maar ook wiskunde bevatten, kunnen banen in entertainment, omroep en communicatie zijn.

Gerelateerd: Uw gids voor 15 van de bestbetaalde STEM-banen

13 wiskunde- en kunstcarrières om te ontdekken

Overweeg de volgende functies als je geïnteresseerd bent in het combineren van wiskunde en kunst in je carrière:

1. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.306 per jaar

Primaire taken: Animators produceren meerdere afbeeldingen in een reeks frames, die ze aan elkaar rijgen om de illusie van beweging te creëren door middel van animaties. Deze professionals combineren wiskunde en artistieke benaderingen om films, korte films, advertenties en andere vormen van videomedia te maken met behulp van digitale en met de hand getekende afbeeldingen, 2D- en 3D-modellen. Animators werken vaak in 2D- en 3D-modelbouw, computergegenereerde animatie of stop-frame-animatie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over animator zijn

2. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.361 per jaar

Primaire taken: Webontwerpers combineren programmeer-, kunst- en ontwerpvaardigheden om websites en webpagina's te plannen, maken en coderen. Deze professionals houden rekening met ontwerpelementen zoals kleuren, lettertypen, afbeeldingen, afbeeldingen en tekst om de esthetiek van een website te ontwikkelen. Doorgaans passen webontwerpers codeervaardigheden in HTML toe om de lay-out en het algehele uiterlijk van een website of webpagina te creëren, inclusief tekstplaatsing, afbeeldingsgrootte en andere elementen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

3. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $47.899 per jaar

Hoofdtaken: Een grafisch ontwerper maakt visuele concepten, tekeningen en ontwerpen met computersoftware, maar kan zijn werk ook met de hand voltooien. Deze professionals combineren geometrie, ruimtelijk inzicht, technologie en artistieke technieken om lay-outs en productieontwerpen te maken voor een breed scala aan toepassingen. Sommige grafische ontwerpers van toepassingen kunnen hun vaardigheden toepassen om advertenties en promotiemateriaal, prototypen van productontwerp, logo's en 2D-computermodellen op te nemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

4. 3D-modelleur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.142 per jaar

Primaire taken: Een 3D-modelleur werkt met geavanceerde computersoftware om virtuele representaties van een object te creëren. Deze professionals combineren wiskunde, zoals meetkunde en trigonometrie, met visueel ontwerp en artistieke vaardigheden. Een 3D-modelleur kan in verschillende sectoren werken, waaronder entertainment en film, medische beeldvorming, informatietechnologie, productie en constructie.

Gerelateerd: Carrières in 3D-ontwerp: wat te verwachten en banen om te overwegen

5. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.071 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper combineert artistieke ontwerpvaardigheden en ruimtelijk inzicht om aantrekkelijke en functionele ontwerpen te maken voor de binnenkant van gebouwen. Veel interieurontwerpers werken samen met particuliere klanten om ontwerpplannen te ontwikkelen waarin constructie, decoratie en andere artistieke elementen kunnen worden opgenomen. Deze professionals moeten een scherp gevoel voor ruimtelijk inzicht hebben, omdat ze met bestaande structurele elementen werken om ontwerpen op te nemen die veilig, functioneel en aantrekkelijk zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

6. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.662 per jaar

Primaire taken: Een technisch schrijver combineert zijn creativiteit, schriftelijke communicatie en technische vaardigheden om diagrammen, handleidingen en handleidingen voor technische toepassingen te schrijven. Veel technische schrijvers maken instructiehandleidingen, handleidingen, artikelen en andere documenten waarin ze complexe onderwerpen opsplitsen in uitleg die gebruikers gemakkelijker kunnen begrijpen. Veel technische schrijvers werken in de informatietechnologie, informatica, de gezondheidszorg en de maakindustrie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

7. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.970 per jaar

Primaire taken: Een ontwerper van videogames ontwikkelt de personages, de verhaallijn en de dialoog voor videogames. Deze professionals combineren hun artistieke vaardigheden en creativiteit met hun technische vaardigheden om samen te werken met ontwikkelingsteams om de grafische elementen van het spel te produceren. Naast de primaire spelelementen helpen ontwerpers ontwikkelaars ook om de regels voor spelfuncties vast te stellen.

Gerelateerd: Hoe word je een ontwerper van videogames

8. Bouwkundig ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.591 per jaar

Primaire taken: Constructeurs plannen en ontwerpen gebouwen, bruggen, dammen, tunnels, wegen en andere constructies. Ze combineren hun technische en wiskundige vaardigheden met hun aandacht voor detail, zoals ontwerpelementen, om blauwdrukken en schetsen voor bouwprojecten te ontwikkelen. Deze professionals werken ook samen met architecten en andere structurele ontwerpteams om de plannen die ze ontwikkelen uit te voeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bouwkundig ingenieur

9. Video-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.802 per jaar

Primaire taken: Video-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van video-apparatuur waar ze hun videografie, technische en technische vaardigheden toepassen. Deze professionals bedienen elektronische apparatuur voor radio- en televisie-uitzendingen. Sommige videotechnici beheren mogelijk ook de audioapparatuur voor geluidskwaliteit en volumeregeling tijdens uitzendingen. Ze kunnen werken in film en televisie, journalistiek en andere industrieën waar videomedia gebruikelijk is.

10. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106,164 per jaar

Primaire taken: Een softwareontwikkelaar maakt computerprogramma's en applicaties. Ze werken meestal in een team van ontwikkelaars en software-ingenieurs om softwareprogramma's en applicaties te ontwerpen, testen en implementeren om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Deze professionals combineren hun technische vaardigheden, wiskundige vaardigheden en ontwerpvaardigheden om software-integraties en -upgrades aan te bevelen, oplossingen toe te passen op fouten in applicaties en de functionaliteit van hun ontwerpen te garanderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

11. Front-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.817 per jaar

Primaire taken: Front-end developers zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en doorlopende updates van websites, webpagina's en andere digitale applicaties. Ze combineren hun creativiteit, ontwerpvaardigheden, technische aanleg en programmeervaardigheden om website-elementen zoals uiterlijk, commando en functies te coderen. Ze implementeren ook oplossingen bij het debuggen en repareren van fouten in de code voor online en digitale toepassingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een front-endontwikkelaar

12. Architect

Nationaal gemiddeld salaris: $106.965 per jaar

Primaire taken: Architecten plannen en ontwerpen gebouwen en andere constructies en spelen vaak een essentiële rol bij de constructie van deze constructies. Ze combineren artistieke ontwerpvaardigheden, technologie, technische principes en gebouwontwerp om contouren en blauwdrukken te creëren. Architecten werken ook samen met ingenieurs om bouwplannen en de doeltreffendheid van hun ontwerpen te beoordelen om functionaliteit en veiligheid te garanderen met aantrekkelijke functies.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over architect zijn

13. Productontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 118.654 per jaar

Primaire taken: Productontwerpers houden rekening met gebruikerservaring en functionaliteit om ontwerpen te maken voor producten die bedrijven produceren. Ze combineren vaak zakelijke vaardigheden, technische vaardigheden, creativiteit en wiskunde om 2D- en 3D-representaties van potentiële producten te produceren. Ze werken vaak in productiesectoren, waar ze hun ontwerpen implementeren voor een verscheidenheid aan producten, waaronder machines, consumentenproducten en materialen voor andere toepassingen.


About author

Walter Pouwels

Als je geïnteresseerd bent in het combineren van wiskunde en kunst, zijn er veel mogelijkheden. De technologie-, entertainment-, medische, productie- en bouwsectoren zijn verschillende gebieden waar je wiskunde- en kunstcarrières kunt vinden. Bovendien bieden veel carrières die wiskunde en kunstvaardigheden combineren vaak aanzienlijke salarissen. In dit artikel onderzoeken we 13 wiskunde- en kunstcarrières die je de mogelijkheid kunnen geven om je aandacht voor detail, technische aanleg, creativiteit en wiskundige vaardigheden te combineren.


Scroll to Top