Blog

Het komt steeds vaker voor dat professionals hun hele leven banen hebben in meer dan één vakgebied. Vanwege verschillende omstandigheden en trends in de branche, ben je misschien klaar om een ​​carrièreswitch te maken van retailmanagement naar een ander vakgebied. Ervaring met winkelmanagers kan je voorbereiden op vele carrièremogelijkheden in de detailhandel of buiten de detailhandel. In dit artikel onderzoeken we opties voor een carrièreswitch voor retailmanagers om je te helpen bij de overgang naar een carrière die aan je doelen voldoet.

Alternatieve carrières voor retailmanagers

Retailmanagers ontwikkelen vaak een verscheidenheid aan vaardigheden om hun taken uit te voeren, en ze kunnen veel vaardigheden toepassen in alternatieve loopbanen. Deze vaardigheden omvatten:

  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Probleemoplossing
  • Organisatie
  • Computervaardigheid

Hier zijn 14 banen die je zou kunnen overwegen voor je volgende carrière na retailmanagement:

1. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 9,28 per uur

Primaire taken: Een medewerker van de klantenservice voert verschillende klantgerelateerde taken uit, zoals het beantwoorden van telefoontjes van klanten met betrekking tot factureringsproblemen of het beantwoorden van algemene klantvragen. Ze hebben ook persoonlijk contact met klanten, telefonisch, via e-mail of via sociale media. Voor deze functie zijn probleemoplossende en archiverende vaardigheden noodzakelijk. Deze vaardigheden sluiten aan bij de ervaring en verantwoordelijkheden van een winkelmanager, waardoor dit een aantrekkelijke alternatieve functie is.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

2. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,39 per uur

Primaire taken: een verkoopmedewerker biedt een geweldige winkelervaring voor de klant en bevordert de klanttevredenheid en loyaliteit door klanten te helpen tijdens het verkoop- en inkoopproces. Ze moeten up-to-date kennis hebben van de producten, diensten en het beleid van het bedrijf om klanten passende aanbevelingen te kunnen geven en speciale aanbiedingen of andere aanbiedingen te kunnen promoten. Retailmanagers zijn bedreven in het ontwikkelen van klantrelaties en hebben over het algemeen een uitgebreide kennisbasis, waardoor dit een logische carrièreswitch is.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

3. Ploegmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,61 per uur

Hoofdtaken: Een ploegleider houdt toezicht op de bedrijfsvoering en medewerkers tijdens een ploeg. Ze delegeren taken aan teamleden, lossen problemen met klanten op, zorgen ervoor dat deadlines voor taken en projecten worden gehaald en voeren verschillende administratieve taken uit. Ploegmanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opleiden van nieuwe werknemers. Succesvolle retailmanagers ontwikkelen een combinatie van leiderschaps- en managementvaardigheden waardoor ze goed gekwalificeerd zijn voor een ploegmanagerrol.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ploegmanager

4. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,67 per uur

Primaire taken: De taken van administratieve assistenten kunnen variëren, maar ze omvatten het beantwoorden van telefoons, het begroeten van bezoekers en het ondersteunen van ander personeel. Ze creëren en onderhouden ook bestandssystemen voor zowel fysieke als elektronische gegevens. Retailmanagers hebben mogelijk ervaring met vergelijkbare zakelijke functies, dus ze zullen waarschijnlijk uitblinken in het opstellen van documenten en rapporten, het plannen van afspraken en het beheren van afdelings- of bedrijfsevenementen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

5. Persoonlijke bankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.149 per jaar

Primaire taken: Een persoonlijke bankier werkt in een retailbankkantoor en helpt klanten met verschillende bank- en financiële behoeften. De geavanceerde probleemoplossende vaardigheden, organisatorische vaardigheden en computervaardigheden van een retailmanager zijn de belangrijkste vereisten voor een persoonlijke bankier, die klanten ook helpt bij het openen van betaal- of spaarrekeningen en bij de voorbereiding op pensioenplanning.

6. Personeelscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.742 per jaar

Primaire taken: Een personeelscoördinator (HR) is een beginnende functie die verantwoordelijk is voor verschillende personeelsadministratieve taken. Deze taken omvatten het werven, interviewen, aannemen, ontwikkelen en beheren van medewerkers. Retailmanagers hebben ervaring op deze gebieden en hun huidige winkel heeft mogelijk al een HR-afdeling waar ze naar kunnen overstappen.

7. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.068 per jaar

Primaire taken: De primaire taak van een recruiter is het identificeren en verwerven van nieuw talent voor een organisatie. Ze streven ernaar om zowel de werkgever als de werknemer tevreden te stellen bij het matchen van een ideale prospect met een functie, ze zoeken kandidaten voor banen, beoordelen cv's, houden interviews, voltooien antecedentenonderzoek en contactreferenties. Winkelmanagers met de vaardigheid om talent af te stemmen op de behoeften van de organisatie, kunnen in deze rol goed gedijen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een recruiter

8. Officemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,331 per jaar

Primaire taken: een officemanager houdt toezicht op de dagelijkse activiteiten van de werkplek en zorgt ervoor dat de afdeling effectief werkt. Ze zorgen voor een veilige en efficiënte werkomgeving voor werknemers, ondersteunen administratief personeel, slaan personeelsdossiers op en werken deze bij en onderhouden kantoorprocedures. Ze bewaken ook kantoorbenodigdheden en -apparatuur en behandelen vragen en klachten van klanten professioneel. De gelijkenis met de rol van een winkelmanager kan dit een ideaal alternatief beroep maken.

Lees meer: ​​Meer informatie over Office Manager zijn

9. Filiaalmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.279 per jaar

Primaire taken: Een filiaalmanager coördineert interne operaties binnen een filiaal van een bank of financiële instelling om de algehele productiviteit en winstgevendheid te verhogen. Ze huren en trainen personeel, beheren klantrelaties en zorgen voor klanttevredenheid. Ze kunnen ook verkoop- en marketingstrategieën en -beleid ontwikkelen om een ​​goede filiaalactiviteiten te ondersteunen. Dit kan een verfrissende uitdaging zijn voor retailmanagers die vaardig zijn in wiskunde en klaar zijn om over te stappen naar de financiële sector.

10. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.008 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsagent legt verschillende soorten verzekeringen en dekkingen uit aan klanten, geeft beleidsaanbevelingen en verkoopt verzekeringsplannen. Ze evalueren ook de huidige verzekeringspolissen en bevelen zo nodig wijzigingen aan in de dekking. Een verzekeringsagent moet een goede verstandhouding en positieve relaties met potentiële klanten ontwikkelen, dus de sterke interpersoonlijke vaardigheden die winkelmanagers vaak ontwikkelen, zouden nuttig zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

11. Servicemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.575 per jaar

Primaire taken: een servicemanager houdt toezicht op de serviceafdeling van de organisatie en zorgt voor ondersteuning en interactie met de klantenservice. Het verbeteren van klantbehoud is een belangrijk onderdeel van deze functie. Functies als servicemanager bestrijken een breed scala van markten, waaronder de detailhandel, de productie en de voedingsindustrie. Dit geeft de manager extra carrièremogelijkheden buiten het retailveld.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een servicemanager

12. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $61,788 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager communiceert en vervult klantbehoeften met betrekking tot de producten of diensten die zij van een organisatie ontvangen. Ze behandelen klachten, helpen bij uitdagende verzoeken en problemen van klanten en ontwikkelen klantrelaties door middel van uitzonderlijke klantenservice. Een winkelmanager die graag problemen oplost en klantrelaties verdiept, kan de rol van accountmanager vervullend vinden.

Lees meer: ​​Meer informatie over accountmanager zijn

13. Bedrijfsontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $64.129 per jaar

Primaire taken: Een business developer zorgt voor de groei van een organisatie en de algehele strategie. Ze identificeren nieuwe kansen voor de organisatie en ontwikkelen relaties met prospects en klanten. Voor een retailmanager met geavanceerd kritisch denken en strategische analysevaardigheden kan dit een aantrekkelijke carrièremogelijkheid zijn.

14. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.479 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager (PM) houdt toezicht op de voltooiing van bedrijfstaken. Hun werk kan het coördineren met werknemers omvatten, deadlines stellen, problemen met voortgang aanpakken, middelen toewijzen en ervoor zorgen dat projecten op schema blijven en binnen het budget blijven. Retailmanagers die gewend zijn om met grote of drukke teams te werken, kunnen bereid zijn om over te stappen naar een projectmanagementrol.


About author

Aad ten Veen

Het komt steeds vaker voor dat professionals hun hele leven banen hebben in meer dan één vakgebied. Vanwege verschillende omstandigheden en trends in de branche, ben je misschien klaar om een carrièreswitch te maken van retailmanagement naar een ander vakgebied. Ervaring met winkelmanagers kan je voorbereiden op vele carrièremogelijkheden in de detailhandel of buiten de detailhandel. In dit artikel onderzoeken we opties voor een carrièreswitch voor retailmanagers om je te helpen bij de overgang naar een carrière die aan je doelen voldoet.


Scroll to Top