Blog

Veel professionals houden rekening met hun potentiële inkomsten bij het kiezen van een carrièrepad. Er zijn veel functies en bedrijfstakken waarin u mogelijk een hoog salaris kunt verdienen, naast commissies, bonussen en investeringen die uw winstpotentieel vergroten. In dit artikel bekijken we enkele banen die je miljonair kunnen maken.

Hoe miljonairbanen te vinden

U kunt potentiële banen voor miljonairs vinden in bijna elke branche of locatie. Deze functies betalen doorgaans geen salarissen van een miljoen dollar. In plaats daarvan hebben succesvolle professionals in deze goedbetaalde banen - met zorgvuldige planning en besparingen - het potentieel om na verloop van tijd miljonair te worden. Hier zijn de stappen die u moet nemen om uw kansen op het bereiken van de miljonairstatus te vergroten:

1. Kies een goedbetaalde baan

Er zijn veel bedrijfstakken die gemiddeld hogere salarissen betalen dan andere. Sommige opties omvatten gezondheidszorg, bepaalde rechtsgebieden, vastgoedontwikkeling en financiën. Elke branche en elk carrièrepad heeft waarschijnlijk stappen die leiden tot doorgroeimogelijkheden die de inkomsten verder verhogen.

2. Volg relevant onderwijs

In goedbetaalde banen en industrieën moet u mogelijk een bachelordiploma behalen in een relevante discipline. Voor sommige rollen is mogelijk een opleiding op universitair niveau vereist, zoals een professionele of doctorale graad. Anderen bieden mogelijk meer vooruitgang en hogere inkomsten wanneer u een relevant masterdiploma of hoger behaalt.

3. Verkrijg branchespecifieke vaardigheden

Overweeg om de vaardigheden die je nodig hebt in je goedbetaalde baan te verfijnen om van jezelf een nog competitievere kandidaat te maken. U kunt ook professionele certificeringen behalen waarmee u uw kwalificaties kunt aantonen aan huidige en toekomstige werkgevers, wat kan resulteren in meer doorgroeimogelijkheden.

4. Vooruitgang in je carrière

Om je salaris verder te verhogen, complete jaren werkervaring. Streef ernaar een toppresteerder te zijn om promoties te verdienen, zoals leiderschapsposities of functies op directieniveau. Deze functies bieden vaak loonsverhogingen om meer verantwoordelijkheid op te vangen.

5. Zoek naar investeringsmogelijkheden

Naast het verdienen van een goed salaris, moet u uw geld verstandig sparen en beleggen, zodat het groeit tot miljonairsniveaus. Zoek naar banen die niet alleen goed betalen, maar ook voordelen bieden zoals bonussen, commissies en aandelenopties. Wees dan geduldig terwijl uw rijkdom groeit.

Gerelateerd: Banen die goed betalen

Banen die uw kansen om miljonair te worden vergroten

Hier zijn 14 banen die vaak lucratieve doorgroeimogelijkheden bieden, waardoor u miljonair kunt worden wanneer u vooruit plant en succesvol bent in uw carrière.

1. Professionele atleet

Nationaal gemiddeld salaris: $81.107 per jaar

Primaire taken: Professionele atleten presteren individueel of worden betaald door een team om te concurreren in sporten zoals honkbal, basketbal, voetbal, voetbal, tennis, hockey, golf, gymnastiek en nog veel meer. Ze concurreren meestal tijdens een bepaald seizoen en trainen om hun vaardigheden en conditie het hele jaar door te behouden en te verbeteren. De fysieke gezondheid en conditie van een atleet zijn cruciaal voor hun succes en het vermogen om te werken.

Atleten die succesvol zijn op het hoogste niveau van hun sport kunnen miljoenen dollars verdienen. Naast hun salaris kunnen atleten ook profiteren van aantekeningen en prestatiebonussen voor het bereiken van bepaalde doelen of titels.

2. Investeringsbankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.222 per jaar

Primaire taken: Investeringsbankiers geven particulieren en bedrijven advies over hoe en waar ze kunnen investeren en hun geld kunnen laten groeien. Beleggingsstrategieën kunnen het kopen van effecten zoals aandelen of obligaties en het fuseren met of het verwerven van een ander bedrijf omvatten. Investeringsbankiers hebben vaak de mogelijkheid om commissies, bonussen en winstdelingen te verdienen die hun basissalarissen ver overschrijden. Wanneer markten en klanten het goed doen, kunnen ze bonussen verdienen van meer dan $ 100.000.

Omdat investeringsbankiers begrijpen hoe ze verstandig moeten beleggen, blijven ze vaak hun vermogen vergroten door middel van hun eigen investeringen. Ze kunnen ook hun eigen bedrijven oprichten en runnen. Om investeringsbankier te worden, moeten deze professionals een bachelor- en bij voorkeur een masterdiploma en sterke verkoop- en financiële vaardigheden hebben.

3. Ondernemer

Nationaal gemiddeld salaris: $68.904 per jaar

Primaire taken: ondernemers bedenken bedrijfs- of productideeën en ontwikkelen en beheren deze vervolgens met als doel het bedrijf met winst te verkopen. Ze kunnen van alles beginnen, van kleine winkels tot grote technologiebedrijven. Succesvolle bedrijven die voor veel geld verkopen, kunnen ondernemers miljoenen opleveren. Ze kunnen hun geld vervolgens herinvesteren in nieuwe ideeën of startups om de cyclus voort te zetten.

Deze professionals hoeven misschien geen formeel onderwijs te hebben gevolgd, maar een diploma in bedrijfskunde, ondernemerschap of financiën kan hen een sterke basis bieden in bedrijfsstrategie, -principes en -ontwikkeling.

4. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.136 per jaar

Primaire taken: Advocaten geven particulieren, bedrijven en overheden juridisch advies en vertegenwoordigen hen in gerechtelijke of andere procedures. Ze stellen juridische documenten op en hebben een goed begrip van wet- en regelgeving. Advocaten kunnen zich specialiseren in vele soorten wetgeving, waaronder strafrecht, familierecht, bedrijfsrecht, persoonlijk letsel, werkgelegenheid, immigratie en contracten. Ze rekenen doorgaans per uur, dus veelgevraagde advocaten die vele uren per week werken, kunnen aanzienlijke inkomsten verdienen.

Om advocaat te worden, moet je een bachelor- en rechtendiploma behalen, plus slagen voor het staatsexamen.

5. Beëdigd accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.621 per jaar

Primaire taken: Certified Public Accountants (CPA's) hebben een vergunning om particulieren en bedrijven te voorzien van financieel advies, boekhouding en belastingvoorbereidingsdiensten. Ze begrijpen complexe belastingpapieren, wetten, voorschriften en deadlines. Ze voeren ook controles uit van individuele en zakelijke financiële overzichten om fouten of fraude te identificeren.

CPA's die bij grote bedrijven worden aangenomen om hogere boekhoudfuncties te vervullen, zoals een controller of financieel directeur, kunnen aanzienlijke salarissen verdienen. CPA's kunnen ook veel geld verdienen als ze hun eigen succesvolle boekhoudbedrijf starten en runnen.

6. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.938 per jaar

Primaire taken: Verzekeringsagenten verkopen ziektekosten-, eigendoms-, levens- of andere verzekeringen aan particulieren en bedrijven. Ze verwerken ook claims en ontwerpen plannen die bij elke klant passen. Ze kunnen zelfstandig werken of voor een verzekeringsmaatschappij. Verzekeringsagenten moeten sterke verkoop- en marketingvaardigheden hebben om klanten aan te trekken en te behouden.

Verzekeringsagenten verdienen doorgaans commissie naast hun salaris, dus hoe meer verkopen ze maken, hoe meer ze kunnen verdienen. Ze verdienen ook aanzienlijk geld aan grote bedrijven en klanten met grote polissen. Het verkopen van levensverzekeringen is ook bijzonder winstgevend voor verzekeringsagenten.

7. Ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.962 per jaar

Primaire taken: Ingenieurs ontwerpen producten en lossen technische problemen op voor verschillende industrieën. Ze besteden veel van hun tijd aan het identificeren van problemen, het onderzoeken van oplossingen en het ontwerpen en testen van producten en processen. Ze kunnen zich specialiseren en werken op gebieden zoals aardolie, chemie, elektriciteit, nucleair, biomedisch, ruimtevaart en meer, die allemaal meer dan $ 100.000 per jaar kunnen betalen. Ingenieurs die nieuwe producten of technologieën bedenken en maken, kunnen daar aanzienlijk van profiteren.

Ingenieurs hebben meestal een wiskundige of wetenschappelijke achtergrond, plus een ingenieursdiploma. Degenen die een ingenieursdiploma op graduaatsniveau behalen, hebben mogelijk meer doorgroeimogelijkheden en hogere salarissen.

8. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $87.845 per jaar

Primaire taken: Makelaars helpen mensen en bedrijven bij het kopen, verkopen of verhuren van huizen en eigendommen. Ze begeleiden hun klanten bij elke stap van het proces, van het vinden van eigendommen tot onderhandelingen tot het invullen van contracten. Ze moeten ook de lokale onroerendgoedwetten en documenten begrijpen die nodig zijn om een ​​verkoop te voltooien.

Omdat deze makelaars de onroerendgoedmarkt begrijpen en toegang hebben tot onroerend goed zodra ze beschikbaar komen, kunnen ze zelf miljoenen investeren in onroerend goed. Dat kunnen ze doen door een huis te kopen en het met winst te verkopen of door huurwoningen te bezitten.

Makelaars in onroerend goed moeten een vergunning hebben in de staat (staten) waar ze van plan zijn te werken.

9. Daghandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.648 per jaar

Primaire taken: Daghandelaren kopen en verkopen aandelen gedurende korte perioden (meestal een dag) met als doel winst te maken op elke transactie. Na verloop van tijd kunnen deze winsten oplopen tot aanzienlijke winsten. Als de markt sterk is, kunnen ze op één dag veel geld verdienen, afhankelijk van de transacties die ze doen. Ze kunnen voor een bedrijf werken en een commissie verdienen voor elke transactie die hun klant doet, of ze kunnen onafhankelijk van huis werken.

Wanneer ze niet actief handelen, onderzoeken daghandelaren mogelijke investeringen en bedrijfswinsten en proberen ze marktveranderingen te voorspellen. Daghandelaren moeten markttrends begrijpen en sterke analytische vaardigheden hebben.

Gerelateerd: Werk vanuit huis Banen die goed betalen

10. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.629 per jaar

Primaire taken: Actuarissen gebruiken wiskunde, statistieken en analyses om het financiële risico van een bedrijf te beoordelen. Ze werken vaak voor verzekeringsmaatschappijen, banken of investeerders, overheidsinstanties, ziekenhuizen en andere bedrijven die moeten voorkomen dat ze geld verliezen. Ze gebruiken vergelijkingen om de waarschijnlijkheid en de financiële gevolgen van het nemen van bepaalde risico's te berekenen. Actuarissen hebben sterke wiskundige vaardigheden en hebben doorgaans een masterdiploma in een getallenveld.

11. Chief executive officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.353 per jaar

Primaire taken: Chief executive officers (CEO's) zijn bedrijfsleiders die verantwoordelijk zijn voor het creëren van strategieën voor succes en het helpen van bedrijven om doelen te bereiken. Bedrijven van elke omvang en branche hebben CEO's nodig om toezicht te houden op en te communiceren met alle afdelingen, evenals de raad van bestuur, indien van toepassing, om bedrijfsstrategieën te implementeren en de voortgang te beoordelen. Vanwege hun verantwoordelijkheid voor het succes van een bedrijf verdienen CEO's vaak zeer hoge salarissen. Wie voor grote nationale of internationale bedrijven werkt, verdient misschien meer. Bovendien hebben CEO's doorgaans aandelenopties en bonussen die kunnen bijdragen aan hun vermogen.

Om CEO te worden, heb je doorgaans een bachelor- en een masterdiploma nodig in een vakgebied als bedrijfskunde, plus vele jaren werkervaring.

12. Directeur informatiebeveiliging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 151.246 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsdirecteuren beheren de beveiliging van de computersystemen en -technologie van een bedrijf. Ze zijn verantwoordelijk voor het implementeren van programma's en updates, het identificeren van beveiligingsrisico's, het maken van rampenplannen en IT-budgettering, personeel en training. Omdat er veel vraag is naar bekwame computerwetenschappelijke experts met ervaring op het gebied van cyberbeveiliging, kunnen directeuren van informatiebeveiliging aanzienlijke salarissen verdienen. Als managementpersoneel kunnen ze ook bonussen verdienen en aandelenopties in hun bedrijf hebben.

13. Dokter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 201.862 per jaar

Primaire taken: Artsen en artsen zijn medische professionals die mensen diagnosticeren en behandelen die ziek of gewond zijn. Omdat zij verantwoordelijk zijn voor het leven en het welzijn van patiënten, verdienen artsen hoge salarissen. De professionals kunnen ervoor kiezen huisarts te worden, of ze kunnen zich specialiseren in een bepaald medisch gebied, zoals gastro-enterologie, urologie, optometrie, dermatologie of chirurgie.

Meestal geldt: hoe gespecialiseerder en uitdagender de specialiteit, hoe hoger het loon. Deze medische professionals moeten ten minste 10 jaar een bachelordiploma en een medisch diploma behalen, evenals een opleiding in een kliniek of ziekenhuis.

14. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 323.740 per jaar

Primaire taken: Anesthesiologen geven patiënten medicijnen om pijn te beheersen tijdens chirurgische procedures. Ze werken samen met artsen en patiënten om een ​​pijnbestrijdingsplan op te stellen voor, tijdens en na een procedure. Ze houden de vitale functies en pijnniveaus van patiënten nauwlettend in de gaten en passen de medicatiedoses indien nodig aan. Anesthesiologen begrijpen hoe verschillende pijnstillers op het lichaam inwerken en hoeveel ze aan elke patiënt moeten geven. Ze werken in operatiekamers, verloskamers, intensive care-afdelingen, pijnklinieken en meer.

Anesthesiologen besteden bijna tien jaar aan het behalen van een medische graad, het voltooien van een opleiding en mogelijk specialiseren in een bepaald gebied, zoals pediatrische of orthopedische anesthesie. Ze verdienen hoge salarissen omdat ze verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het comfort van een patiënt en voor het succes van een operatie.


About author

Kobus Goetheer

Veel professionals houden rekening met hun potentiële inkomsten bij het kiezen van een carrièrepad. Er zijn veel functies en bedrijfstakken waarin u mogelijk een hoog salaris kunt verdienen, naast commissies, bonussen en investeringen die uw winstpotentieel vergroten. In dit artikel bekijken we enkele banen die je miljonair kunnen maken.


Scroll to Top