Blog

Ergotherapie is een tak van gezondheidswetenschappen die zich richt op het helpen van patiënten bij het leiden van een gezond en actief leven. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van ergotherapie die bevredigend kunnen zijn voor individuen die geïnteresseerd zijn in gezondheidszorg, hun gemeenschap dienen en voor anderen zorgen. Als u de soorten banen die op dit gebied beschikbaar zijn, begrijpt, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw toekomst in ergotherapie. In dit artikel definiëren we banen die verband houden met ergotherapie en bieden we een lijst van 17 loopbaantrajecten voor ergotherapie om te overwegen met salarisinformatie en primaire taken.

Wat zijn beroepen gerelateerd aan ergotherapie?

Banen die verband houden met ergotherapie kunnen betrekking hebben op de rehabilitatie van patiënten die herstellen van een ziekte of letsel door middel van therapeutisch gebruik van dagelijkse activiteiten. Een carrière in ergotherapie kan kansen bieden om patiënten te helpen bij het ontwikkelen, herstellen, verbeteren en behouden van de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle en actieve levensstijl. Carrières die verband houden met ergotherapie omvatten vaak vaardigheden zoals:

  • Communicatie
  • Kennis van de gezondheidszorg
  • Empathie
  • Een goed begrip van fysiologie en anatomie
  • Ervaring met fysiotherapie
  • Een goed begrip van gezondheidsbronnen in de gemeenschap
  • Wetenschap en wiskundige vaardigheden

14 banen gerelateerd aan ergotherapie

Als u de beschikbare functies met betrekking tot ergotherapie begrijpt, kunt u bepalen welk loopbaanpad voor u geschikt is. Overweeg de volgende 14 banen voor een carrière gerelateerd aan ergotherapie:

1. Gezondheidswerker in de gemeenschap

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.594 per jaar

Primaire taken: Gezondheidswerkers in de gemeenschap zijn gezondheidswerkers die een uitgebreid begrip hebben van de gemeenschap die zij dienen. Deze relatie helpt hen te werken als een schakel tussen gezondheidsdiensten en de gemeenschap. Ze bevorderen ook het welzijn van de gemeenschap en individuen door hun kennis en toereikendheid te vergroten door middel van outreach, informele counseling, bewustmakingscampagnes en sociale steun. Ze verbinden mensen ook met de benodigde en relevante informatie en diensten in de gezondheidszorg.

2. Apotheekassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.846 per jaar

Primaire taken: Apotheekassistenten helpen apothekers met een vergunning met de administratieve taken van het runnen van een apotheek. Hun belangrijkste rol omvat het beheren van administratieve taken, zoals het beantwoorden van telefoons, het afhandelen van financiën en het vullen van schappen. Apotheekassistenten helpen ook bij het bijhouden van patiëntendossiers en het opstellen van verzekeringsclaimformulieren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een apothekerstechnicus

3. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.236 per jaar

Primaire taken: Personal trainers of gecertificeerde atletische trainers werken samen met artsen en andere medische professionals om letsel te voorkomen, spoedeisende zorg te verlenen, te helpen bij de diagnose van patiënten en therapeutische interventie en revalidatie voor atletische verwondingen te bieden. Ze werken ook samen met niet-sporters om hun deelname aan gezonde fysieke activiteiten te bevorderen. Atletische trainers zouden kunnen werken in scholen, hogescholen, sportklinieken, sportscholen en zelfs professionele sportprogramma's.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

4. Revalidatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.479 per jaar

Primaire taken: Een revalidatiearts helpt bij de therapie van de patiënt binnen revalidatieprogramma's of -faciliteiten. Ze screenen patiënten voor, tijdens en na opname om te bepalen hoe ze het beste aan hun revalidatiebehoeften kunnen voldoen en hoe ze deze kunnen beheren tijdens hun verblijf in de revalidatiekliniek. Ze zorgen er ook voor dat een patiënt klaar is voor ontslag door de voortgang van het herstel voortdurend te controleren en te beoordelen.

5. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.662 per jaar

Primaire taken: Technisch schrijven of bloggen omvat het schrijven en creëren van verhalen over branchespecifieke onderwerpen. Een ergotherapeut zou een carrière in technisch schrijven kunnen nastreven om hun kennis en ervaring te delen. Ze kunnen ook inhoud en materiaal samenstellen om bewustzijn te creëren over bepaalde problemen of zorgen, informatie verspreiden over onderwerpen die verband houden met ergotherapie en gidsen maken voor bepaalde therapeutische praktijken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

6. Gebruiksbeoordeling verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $64,742 per jaar

Primaire taken: Gebruikersrecensenten voeren casusbeoordelingen uit die zich voornamelijk richten op het gebruik van therapie om een ​​uitstekend gebruik van diensten te verzekeren in verband met medische noodzaak, het vereiste vaardigheidsniveau voor de patiënt en de timing van de verleende therapiediensten. Ze formuleren ook manieren voor leden van zorgmanagementteams om kosteneffectieve en positieve resultaten te produceren.

7. Adviseur voor ondersteunende technologie

Nationaal gemiddeld salaris: $67,677 per jaar

Primaire taken: Een assistent-technologieconsulent of specialist matcht de juiste toegankelijkheidstechnologie om mensen met een handicap te helpen met hun unieke behoeften aan dagelijkse zelfzorg, mobiliteit, zintuiglijke beperkingen, school en werk en recreatie en sport. Deze aanbevolen apparaten helpen hun patiënten om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Ze helpen mensen met een handicap ook om te leren hoe ze technologische apparatuur of software zoals tekstverwerkers kunnen gebruiken om te helpen bij de communicatie.

8. Kunst- en muziektherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.641 per jaar

Primaire taken: Kunst- en muziektherapeuten zijn therapeuten die muziek en kunst gebruiken om de mentale, fysieke en emotionele gezondheid van patiënten te verbeteren. Kunst- en muziektherapeuten helpen cliënten specifiek hun emotionele conflicten te begrijpen, sociale vaardigheden te ontwikkelen, hun zelfrespect te verbeteren, toevoegingen te beheren, angst te verminderen en de normale functies in hun leven te herstellen door gebruik te maken van het proces van zelfexpressie en het resulterende kunstwerk.

9. Klinische informatica-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.546 per jaar

Primaire taken: Een klinisch informatica-analist of klinisch analist ontwerpt en creëert databasesystemen om patiëntinformatie en medische dossiers veilig op te slaan. Ze lossen problemen met deze systemen op en upgraden de systemen waar nodig. Deze baan vereist ook een achtergrond in technologische en organisatorische vaardigheden.

10. Prothese

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.072 per jaar

Primaire taken: Orthopedisten en prothetisten ontwerpen en adviseren medische hulpmiddelen aan patiënten. Deze apparaten omvatten kunstmatige ledematen zoals armen, handen, benen en voeten, beugels of andere medische en chirurgische hulpstukken. Orthopedisten en prothetisten kunnen ook op maat gemaakte hulpmiddelen voor hun patiënten bouwen of toezicht houden op de creatie van orthesen en protheses. Ze kunnen ook samenwerken met kwaliteitscontrole- en overheidsinstanties om de veilige en juiste constructie en distributie van deze apparaten te waarborgen.

11. Medisch vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.006 per jaar

Primaire taken: Medische verkoopvertegenwoordigers of medische vertegenwoordigers verkopen apparatuur, helpen bij het opzetten van de apparatuur en helpen de gebruikers te leren hoe ze medische apparatuur en technologie het beste kunnen gebruiken. Een verkoper met een achtergrond in ergotherapie weet misschien hoe hij ziekenhuizen, klinieken en potentiële klanten het beste kan benaderen en de apparatuur aan hen op de markt kan brengen. Het is belangrijk om over uitstekende communicatieve vaardigheden te beschikken om op dit gebied effectief te kunnen verkopen.

Gerelateerd: Een baan vinden in de medische verkoop

12. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.131 per jaar

Primaire taken: Een onderzoeker onderzoekt een bepaald interessegebied om het begrip van de mensheid over verschillende onderwerpen te vergroten. Ze kunnen werken als onderzoeksexperts, analisten, assistenten, coördinatoren en fellows. Ze plannen en voeren ook onderzoeken of experimenten uit op verschillende gebieden. Ze registreren en analyseren de gegevens die ze vinden om tot gunstige resultaten te komen. Onderzoek kan ook helpen om problemen op te lossen en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van ergotherapie.

13. Podoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.313 per jaar

Primaire taken: Podotherapeuten zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die speciaal zijn opgeleid om ziekten en verwondingen aan voeten en onderste ledematen te diagnosticeren en aan te pakken. Ze voorkomen en corrigeren ook vervormingen, verbeteren de mobiliteit, houden mensen actief, verlichten pijn en behandelen ziekten. Voor gevorderde gevallen voeren podologen ook voetchirurgie uit om misvormingen te corrigeren.

14. Telegeneeskunde arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 175.755 per jaar

Primaire taken: Telehealth verwijst naar alle medische diensten die worden aangeboden via een technologisch platform in plaats van persoonlijke consultaties. Telehealth-specialisten monitoren patiënten op afstand, creëren videocontent die medische begeleiding kan bieden en consultaties aan patiënten geven. Telegeneeskunde varieert van staat tot staat, waarbij elke staat bepaalt of het acceptabel is om telegeneeskunde te beoefenen, wie u kunt behandelen, betalingsinningsprocessen en kwaliteitscontrole van telegezondheidspraktijken.


About author

Cees Bieleman

Ergotherapie is een tak van gezondheidswetenschappen die zich richt op het helpen van patiënten bij het leiden van een gezond en actief leven. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van ergotherapie die bevredigend kunnen zijn voor individuen die geïnteresseerd zijn in gezondheidszorg, hun gemeenschap dienen en voor anderen zorgen. Als u de soorten banen die op dit gebied beschikbaar zijn, begrijpt, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw toekomst in ergotherapie. In dit artikel definiëren we banen die verband houden met ergotherapie en bieden we een lijst van 17 loopbaantrajecten voor ergotherapie om te overwegen met salarisinformatie en primaire taken.


Scroll to Top