Blog

Natuurliefhebbers hebben veel mogelijkheden om in de buitenlucht te werken. Of je nu anderen wilt informeren over de natuur of wilt helpen bij natuurbehoud, het personeel biedt een breed scala aan part- en fulltime banen in de outdoor-industrie. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt beslissen of je buitenshuis moet werken en noemen we 14 banen in de buitenbranche die je kunt overwegen.

Gerelateerd: 50 van de beste buitenbanen

Hoe bepaal je of je in de outdoorbranche moet gaan werken?

Bij veel banen kun je profiteren van de natuur terwijl je aan je carrière bouwt. Om te beslissen of je al dan niet een carrière buitenshuis moet nastreven, moet je rekening houden met de verschillende factoren die bij dit soort beroep horen. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u op zoek gaat naar een baan in de buitenlucht:

  • Werkomgeving: Als je buiten werkt, breng je meer tijd buiten door dan binnen aan een bureau. Overweeg of u het echt leuk vindt om actief en buiten te zijn in plaats van op een kantoor of een andere binnenomgeving te zitten.
  • Lichamelijke gezondheid: Als je een baan in de buitenlucht hebt, heb je meer mogelijkheden om actief te blijven in vergelijking met een functie op kantoor. Bepaal hoeveel belang u hecht aan het vermogen om tijdens het werk in vorm en in goede lichamelijke gezondheid te blijven.
  • Wisselende seizoenen: Afhankelijk van de locatie van uw werk, kunt u tijdens uw werk te maken krijgen met wisselende seizoenen en weersomstandigheden. Denk niet alleen aan de verschillende seizoenen in uw omgeving en bepaal of u deze tijdens uw werkdag al dan niet kunt beleven.

Gerelateerd: Beslissen over uw ideale carrière: overwegingen en stappen naar succes

14 banen in de buitenbranche

Of je nu in een oceaan of in een boslandschap wilt werken, de outdoor-industrie biedt veel werkgelegenheid die zeker past bij je natuurminnende behoeften. Denk bij het begin van uw zoektocht naar een baan aan uw unieke interesses, vaardigheden en kwalificaties om u te helpen de functies te bepalen waarop u wilt solliciteren. Hier zijn 14 posities in de outdoor-industrie om te overwegen. De onderstaande salarissen zijn ingevuld met behulp van staatsspecifieke gegevens van Carrieree Salarissen:

1. Tuinman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.037 per jaar

Primaire taken: Tuinders telen en bewaken de gezondheid van planten. Ze geven water en voeren planten, snoeien struiken en bomen, maaien gazons en maken paden vrij van puin en zwerfvuil.

2. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $30.118 per jaar

Primaire taken: Skileraren leren skiën aan mensen van alle leeftijden op een professionele, veilige en leuke manier. Ze geven instructie aan zowel beginners als experts en personaliseren elke les op basis van de behoeften van elke persoon.

3. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.763 per jaar

Primaire taken: Parkwachters beschermen zowel staats- als nationale parken. Ze patrouilleren op het terrein, handhaven regels, schrijven rapporten, voeren onderzoeken uit en helpen bij het in stand houden van het park in het algemeen. Parkwachters identificeren ook potentiële risico's, voeren routinematig grondonderhoud uit, geven rondleidingen en handhaven parkregels.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een parkwachter

4. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.627 per jaar

Primaire taken: Gidsen bieden rondleidingen door een bepaalde attractie of site aan groepen bezoekers. Ze informeren hen over het gebied of de site, beantwoorden hun vragen en helpen hen een algehele plezierige ervaring te hebben.

5. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.237 per jaar

Primaire taken: Brandweerlieden blussen branden die een bedreiging vormen voor mensenlevens, eigendommen en het milieu. Ze gebruiken slangen om branden te blussen en redden vaak mensen uit een brand. Brandweerlieden behandelen ook gemorste chemicaliën en voeren inspecties uit om toekomstige brandschade te voorkomen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een brandweerman

6. Brandonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.167 per jaar

Primaire taken: Brandonderzoekers beoordelen een brandscène en verzamelen bewijs om te bepalen of iemand een misdrijf heeft gepleegd. Zij schrijven rapporten, identificeren mogelijke verdachten en motieven en interviewen zowel getuigen als verdachten om een ​​beter beeld te krijgen van wat er op de plaats van de brand is gebeurd.

7. Landschapsontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.838 per jaar

Hoofdtaken: Landschapsontwerpers zien toe op de ontwikkeling van landschappen. Ze ontwikkelen ontwerpen voor openbare ruimtes zoals parken, gemeenschapstuinen en speeltuinen. Landschapsontwerpers bieden ook onderhoudsdiensten en communiceren met hun klanten om ervoor te zorgen dat hun ontwerp aan hun behoeften voldoet.

8. Archeoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $67,642 per jaar

Primaire taken: Archeologen bestuderen de menselijke geschiedenis door artefacten op te graven en te onderzoeken, zoals het bouwen van ruïnes of grotschilderingen. Ze voeren tests uit, schrijven rapporten en gebruiken verschillende extractietechnieken.

9. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.606 per jaar

Primaire taken: Mariene biologen bestuderen het leven in de zee, verzamelen gegevens, beoordelen vervuiling en de menselijke impact op het waterleven en rapporteren hun bevindingen. Ze ontwikkelen ook theorieën op basis van hun onderzoek.

10. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $68,651 per jaar

Primaire taken: Landschapsarchitecten ontwerpen locaties zoals parken, tuinen, resorts en zowel waterfront- als residentiële ontwikkelingen. Ze bereiden siteplannen voor en werken om de vereisten van een project te begrijpen door hun klanten te ontmoeten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een landschapsarchitect

11. Milieuwetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $71.726 per jaar

Primaire taken: Milieuwetenschappers verzamelen gegevens van materialen als bodem, water en lucht voor wetenschappelijke doeleinden. Ze analyseren deze monsters en gebruiken enquêtes om eventuele bedreigingen voor het milieu vast te stellen. Op basis van hun bevindingen maken milieuwetenschappers plannen om milieuproblemen zoals vervuiling te voorkomen of op te lossen.

12. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $72.777 per jaar

Primaire taken: natuurbiologen reizen vaak naar afgelegen locaties om dieren in hun natuurlijke habitat te observeren en te bestuderen. Ze helpen bedreigde diersoorten te redden, voeren onderzoeksstudies uit, verplaatsen dieren voor instandhoudingsdoeleinden en bepalen de impact en effecten van omgevings- of menselijke factoren op deze dieren.

13. Cartograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.500 per jaar

Hoofdtaken: Cartografen ontwerpen en controleren de juistheid van kaarten. Ze verzamelen en evalueren geografische informatie om kaarten te maken en bij te werken voor doeleinden zoals onderwijs en regionale planning. Cartografen werken samen met opdrachtgevers, externe contacten en informatieverstrekkers.

14. Landbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.580 per jaar

Primaire taken: Landbeheerders onderhouden en ontwikkelen natuurgebieden voor instandhoudingsdoeleinden of voor de ontwikkeling van hulpbronnen. Ze maken ontwikkelingsplannen, volgen de praktijken op het gebied van landgebruik en onderhouden de relaties met leden van de ontwikkelingsgemeenschap.


About author

Anneloes Wietinga

Natuurliefhebbers hebben veel mogelijkheden om in de buitenlucht te werken. Of je nu anderen wilt informeren over de natuur of wilt helpen bij natuurbehoud, het personeel biedt een breed scala aan part- en fulltime banen in de outdoor-industrie. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt beslissen of je buitenshuis moet werken en noemen we 14 banen in de buitenbranche die je kunt overwegen.


Scroll to Top