Blog

een baan zoeken

14 Banen Om Te Overwegen Met Een Diploma In Menselijke Diensten

Als je geïnteresseerd bent in een carrière die mensen helpt, kun je overwegen een graad in menselijke dienstverlening te behalen. Deze graad biedt je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te werken in rollen die anderen dienen via verschillende programma's en middelen die hun leven verbeteren. Als u de beschikbare baanopties met deze graad begrijpt, kunt u een pad vinden dat het beste bij uw interesses en vaardigheden past. In dit artikel bespreken we wat een human services-graad is en geven we een lijst met 14-carrières die je kunt nastreven na het behalen van deze graad.

Wat is een human services-graad?

Een human services-graad is een kwalificatie die bewijst dat individuen cursussen hebben gevolgd die hen voorbereiden op rollen binnen de human services, sociaal werk of counseling. Je kunt een vierjarige bachelor in human services volgen om rollen op instapniveau na te streven of een masterdiploma voor meer geavanceerde functies. Naast een niet-gegradueerde graad in menselijke dienstverlening, kunnen sommige beroepen op het gebied van counseling of gezondheidszorg specifieke masterdiploma's en certificeringen of licenties vereisen om te oefenen.

Professionals die op het gebied van menselijke diensten werken, vervullen rollen die hulp bieden aan individuen die hen helpen te voldoen aan menselijke basisbehoeften of hun welzijn te verbeteren. Deze rollen kunnen ook gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor gemeenschappen, door te helpen bij het ontwikkelen en promoten van programma's die hun mentale en fysieke gezondheid ondersteunen. Human services professionals kunnen voor verschillende werkgevers werken, zoals zorginstellingen, overheidsinstanties en particuliere organisaties.

Gerelateerd: Human Services versus sociaal werk: definities en verschillen

14 banen met een human services diploma

Afhankelijk van je professionele interesses, doelen en vaardigheden, kun je tal van carrièremogelijkheden vinden met een diploma in menselijke dienstverlening. Als u de typische salarissen en verantwoordelijkheden van deze banen begrijpt, kunt u beoordelen of ze een geschikte match voor u zijn. Hier zijn enkele mogelijke carrièremogelijkheden om te overwegen als je een bachelor- of masterdiploma in human services hebt:

1. Gezondheidswerker in de gemeenschap

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,025 per jaar

Primaire taken: Een gezondheidswerker in de gemeenschap is een professional in de volksgezondheid die leden van de gemeenschap verbindt met gezondheidsbronnen en onderwijs. Ze fungeren vaak als intermediair tussen gemeenschappen en overheden, gezondheidsinstellingen en sociale diensten. Hoewel ze in veel omgevingen kunnen werken, bieden ze vaak ondersteuning en pleiten ze voor gemeenschappen die geen toegang hebben tot hoogwaardige gezondheidszorg. Gezondheidswerkers in de gemeenschap ontwikkelen en monitoren gezondheidsinitiatieven in hun gemeenschappen en geven informeel advies aan individuen, en verwijzen ze zo nodig door naar relevante instanties voor verdere ondersteuning.

2. Gedragstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.017 per jaar

Primaire taken: Een gedragstherapeut werkt met patiënten om hen te helpen bij het beheersen of overwinnen van psychische stoornissen. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in het behandelen van bepaalde aandoeningen of soorten patiënten. Gedragstherapeuten ontmoeten hun patiënten regelmatig om hun behoeften te bespreken en gepersonaliseerde behandelprogramma's te ontwikkelen om hieraan tegemoet te komen. Deze professionals gebruiken hun kennis om patiënten opdrachten te geven of hen vaardigheden bij te brengen die hun welzijn en vooruitgang in de richting van geestelijke gezondheidsdoelen ondersteunen. Individuen die deze carrière nastreven, kunnen een bachelordiploma in menselijke diensten behalen en vervolgens hun masterdiploma in psychologie of counseling behalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gedragstherapeut

3. Kinderadoptiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.654 per jaar

Primaire taken: Een kinderadoptiespecialist is verantwoordelijk voor het vinden van permanente huizen voor kinderen. Deze professionals fungeren als intermediair tussen adoptieouders, biologische ouders, kinderen en overheidsinstanties en bieden waar nodig adviesdiensten. Adoptiespecialisten voor kinderen beoordelen potentiële ouders en kinderen, inclusief het ontwikkelen van beoordelingen en rapporten over het gedrag en de sociale of emotionele behoeften van de kinderen. Ze kunnen ook huisbezoeken afleggen, interviews houden met adoptieouders en referentiebrieven bekijken om hun geschiktheid en paraatheid te evalueren.

4. Casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.027 per jaar

Primaire taken: Een casemanager is verantwoordelijk voor het verbinden van cliënten met gezondheidszorg en andere middelen voor hun algehele welzijn. Ze kunnen met verschillende cliënten werken, zoals mensen met een handicap, slachtoffers van misbruik of daklozen. De casemanager ontmoet de cliënten om hun behoeften te beoordelen, stelt vervolgens een persoonlijk zorgplan op en bespreekt hun behandelingsopties. Ze werken vaak samen met sociale en menselijke dienstenorganisaties om de ondersteuning te bieden die deze klanten nodig hebben. Casemanagers kunnen een masterdiploma in sociaal werk of psychologie zoeken om hun carrière vooruit te helpen.

Lees meer: ​​Leer hoe u een casemanager bent

5. Community outreach-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.334 per jaar

Primaire taken: Een community outreach-specialist is verantwoordelijk voor het opleiden van gemeenschappen over programma's of middelen die fysiek en mentaal welzijn bevorderen. Ze kunnen werken binnen menselijke diensten of volksgezondheidsorganisaties om de gezondheidsproblemen die een gemeenschap betreffen te identificeren en programma's te ontwikkelen en te lanceren om deze aan te pakken. Afhankelijk van hun rol, kunnen sommige gezondheidsspecialisten in de gemeenschap de prestaties van deze programma's controleren om te bepalen of ze wijzigingen moeten aanbrengen ter verbetering. Ze kunnen ook rechtstreeks feedback van leden van de gemeenschap of deelnemers verzamelen om de effectiviteit van de programma's te beoordelen.

6. Reclasseringsambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.638 per jaar

Primaire taken: een reclasseringsambtenaar werkt met personen die de wet hebben overtreden om ervoor te zorgen dat ze de regels en vereisten van hun proeftijd naleven. Ze helpen deze personen bij hun rehabilitatie en terugkeer in de samenleving na hun proeftijd. Deze professionals houden toezicht op hun klanten en stellen rapporten op over hun voortgang, en bezoeken hun huizen of werkplekken om naleving te waarborgen. Reclasseringswerkers kunnen hun cliënten waar nodig ook in contact brengen met ondersteunings- of loopbaandiensten, waaronder professionele trainingssessies, counseling-afspraken of behandelingsprogramma's.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een reclasseringsambtenaar

7. Kinderwelzijnsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $46.579 per jaar

Primaire taken: Een kinderwelzijnsspecialist is verantwoordelijk voor het beschermen van kinderen tegen mishandeling of onveilige omgevingen. Ze werken meestal voor overheidsinstanties, hoewel sommigen mogelijk een baan vinden bij non-profitorganisaties of particuliere pleegzorg- en adoptiebureaus. Kinderwelzijnsspecialisten bezoeken vaak huizen of woonvoorzieningen om de omgeving te beoordelen en te bepalen of deze geschikt en veilig is voor kinderen. Ze onderzoeken beschuldigingen van misbruik en verbinden kinderen waar nodig met medische en andere vormen van zorg, soms bijwonen van hoorzittingen of het geven van getuigenissen voor rechtszaken.

8. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.596 per jaar

Primaire taken: een verslavingsconsulent is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die patiënten met verslavingen behandelt. Ze ontmoeten patiënten om hun behoeften te beoordelen en plannen te ontwikkelen om hen te helpen volledig herstel te bereiken. Een counselor voor middelenmisbruik organiseert therapiesessies en leert patiënten over coping-mechanismen om hen te helpen ongezonde gewoonten of patronen te vermijden. Ze kunnen samenwerken met de families van hun patiënten om hen methoden te leren om dierbaren te ondersteunen bij hun herstel. Personen die deze carrière nastreven, kunnen een bachelordiploma in menselijke diensten hebben, samen met een masterdiploma in counseling of maatschappelijk werk en een licentie om te oefenen.

9. Crisisinterventiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.602 per jaar

Primaire taken: Een crisisinterventiespecialist is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die patiënten behandelt die in een crisissituatie verkeren. Deze crises kunnen schadelijke gedragingen of gedachten of situaties omvatten die worden veroorzaakt door externe krachten, zoals natuurrampen of gewelddaden. Deze professionals werken in privépraktijken of zorginstellingen en bieden kortdurende counseling om patiënten te helpen de crisis of traumatische gebeurtenis te overwinnen. Naast het adviseren van patiënten, helpen ze hen in contact te komen met noodzakelijke gezondheids- en sociale voorzieningen, waaronder voedsel of onderdak. Voor deze functie kan ook een masterdiploma in psychologie, maatschappelijk werk of geestelijke gezondheidszorg vereist zijn.

10. Schoolbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.545 per jaar

Primaire taken: Een schooldecaan is een onderwijsprofessional die studenten begeleiding biedt, inclusief academische, sociale of emotionele ondersteuning. Deze professionals, ook wel studieadviseurs genoemd, ontmoeten studenten om hun behoeften te evalueren en kunnen persoonlijkheids- of geschiktheidsbeoordelingen toewijzen. Ze bieden advies en middelen om het welzijn van studenten te verbeteren, zoals het stellen van persoonlijke doelen of helpen bij het kiezen van cursussen en activiteiten. Deze professionals kunnen ook het welzijn in de hele school promoten door gastsprekers en evenementen te organiseren of educatief materiaal te maken. Voor banen van schooladviseurs is vaak ook een Master of Education-graad in counseling vereist.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schooladviseur

10. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.135 per jaar

Primaire taken: Een maatschappelijk werker is verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning aan worstelende individuen of gezinnen. Deze cliënten kunnen verschillende uitdagingen tegenkomen, zoals verslaving, dakloosheid, handicaps of misbruik. Maatschappelijk werkers ontmoeten cliënten om hun behoeften te bepalen, ontwikkelen vervolgens zorgplannen en verbinden ze met nuttige gemeenschapsbronnen, zoals gezondheidswerkers of sociale dienstenprogramma's. Ze houden dossiers bij van hun cliënten en bewaken hun welzijn en vooruitgang, waarbij ze vaak adviesdiensten verlenen als dat nodig is. Deze professionals hebben mogelijk een masterdiploma en een licentie voor sociaal werk nodig om te oefenen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een maatschappelijk werker

11. Gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.543 per jaar

Primaire taken: Een gezinstherapeut biedt counselingdiensten aan gezinnen, echtparen of individuen. Ze kunnen psychische aandoeningen bij patiënten diagnosticeren en behandelen, hen technieken aanbieden om met deze aandoeningen om te gaan of hen doorverwijzen naar medische professionals voor medicijnen. Gezinstherapeuten kunnen hun patiënten ook helpen bij het aanpakken van grote veranderingen in hun leven binnen hun familie of persoonlijk leven, zoals sterfgevallen, echtscheidingen of conflicten. Ze hebben tot doel het mentale welzijn van hun patiënten of de relaties met familieleden of partners te ondersteunen. Deze professionals hebben ook een masterdiploma in huwelijks- en gezinstherapie en een licentie om te oefenen nodig.

13. Beleidsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.413 per jaar

Primaire taken: Een beleidsanalist bestudeert en ontwikkelt of adviseert wetten, voorschriften of beleid voor overheden. Personen met een diploma human services kunnen zich richten op beleid op dit gebied, zoals initiatieven op het gebied van gezondheidszorg of sociale dienstverlening die achtergestelde gemeenschappen ondersteunen. Ze kunnen werk vinden bij overheidsinstanties of non-profitorganisaties. Beleidsanalisten blijven op de hoogte van nieuwe of hangende wetgeving en verzamelen en analyseren gegevens om de effectiviteit van beleid te bepalen. Ze ontwikkelen vaak relaties met personeel van de personeelsdienst, regeringsfunctionarissen en leden van de gemeenschap om beleid te creëren en te verdedigen.

14. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.589 per jaar

Hoofdtaken: Een ergotherapeut werkt met patiënten met een handicap, chronische ziekte of ernstig letsel. Deze professionals helpen patiënten vaardigheden en technieken te leren om met deze aandoeningen om te gaan en dagelijkse taken effectiever uit te voeren. Ergotherapeuten evalueren patiënten en hun behoeften en ontwikkelen vervolgens gepersonaliseerde behandelplannen en doelen voor hen. Ze kunnen patiënten begeleiden bij oefeningen en kunnen ook samenwerken met de families van patiënten om ondersteuning te bieden of manieren te vinden om hun thuis- of werkomgeving te verbeteren. Deze professionals moeten naast hun bachelordiploma in human services een master in ergotherapie behalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut


About author

Mannes Poliste

Als je geïnteresseerd bent in een carrière die mensen helpt, kun je overwegen een graad in menselijke dienstverlening te behalen. Deze graad biedt je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te werken in rollen die anderen dienen via verschillende programma's en middelen die hun leven verbeteren. Als u de beschikbare baanopties met deze graad begrijpt, kunt u een pad vinden dat het beste bij uw interesses en vaardigheden past. In dit artikel bespreken we wat een human services-graad is en geven we een lijst met 14-carrières die je kunt nastreven na het behalen van deze graad.


Scroll to Top