Blog

Werken met ouderen kan een geweldig carrièrepad zijn voor mensen die anderen willen helpen en voldoening voelen door hun baan. Er zijn veel carrièremogelijkheden die betrekking hebben op het werken met ouderen, waaronder verpleging, maatschappelijk werk en fysiotherapie. Als je op zoek bent naar een lonend carrièrepad met veel baanmogelijkheden, dan is werken met ouderen misschien iets voor jou. In dit artikel bespreken we de voordelen van werken met ouderen en noemen we 12 verschillende banen voor mensen die met ouderen willen werken.

Wat betekent het om met ouderen te werken?

Als iemand zegt met ouderen te willen werken, wil dat zeggen dat hij met ouderen wil werken, vaak in de zorg. Er zijn veel banen waarbij met ouderen wordt gewerkt, van belangenbehartiging voor patiënten tot audiologie. Voor veel mensen kan het werken met ouderen erg de moeite waard zijn. Door met ouderen te werken, kun je ze helpen om lichamelijk en geestelijk gezonder te worden, wat hun kwaliteit van leven kan verbeteren.

Omdat er zoveel carrièremogelijkheden zijn waarbij met ouderen wordt gewerkt, kunt u een loopbaanoptie kiezen die het beste bij uw vaardigheden en interesses past, terwijl u tegelijkertijd kunt bijdragen aan het verbeteren van het leven van ouderen.

14 banen waarbij met ouderen wordt gewerkt

Hier zijn 14 banen die je kunt overwegen als je met ouderen wilt werken:

1. Patiëntenadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $27.837 per jaar

Primaire taken: belangenbehartigers van patiënten zijn verantwoordelijk voor het helpen van patiënten in de gezondheidszorg om de zorgsector te begrijpen en te navigeren. Patiëntenadvocaten kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van verzekeringskwesties en het beantwoorden van vragen van de patiënt. Bovendien kunnen patiëntenadvocaten met patiënten naar hun afspraken gaan of hen in het ziekenhuis bezoeken. Patiëntenadvocaten kunnen gecertificeerd zijn en ze beschikken vaak over sterke interpersoonlijke communicatieve vaardigheden. Bovendien zijn patiëntenadvocaten doorgaans goed geïnformeerd over medische verzekeringen en andere medische onderwerpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een patiëntadvocaat

2. Verzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.716 per jaar

Primaire taken: Mantelzorgers zijn verantwoordelijk voor de zorg voor ouderen, gehandicapten of terminaal zieken. Zorgverleners hebben de taak om de veiligheid van de patiënt te waarborgen, de medicijnen van de patiënt te volgen, de patiënt te helpen met dagelijkse taken en meer. Bovendien zijn zorgverleners verantwoordelijk voor de communicatie met de families van patiënten, wat betekent dat ze sterke communicatieve vaardigheden moeten hebben.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzorger

3. Gecertificeerd verpleegkundig assistent (CNA)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.150 per jaar

Primaire taken: Gecertificeerde verpleegassistenten (CNA's) zijn verantwoordelijk voor het helpen van patiënten met dagelijkse activiteiten, het helpen van patiënten met persoonlijke hygiëne, het volgen van de vitale functies van patiënten en meer. CNA's moeten slagen voor een CNA-certificeringsexamen na het voltooien van een trainingsprogramma.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een CNA (Certified Nursing Assistant)

4. Recreatietherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.222 per jaar

Primaire taken: Recreatietherapeuten zijn verantwoordelijk voor het gebruik van recreatieve activiteiten om patiënten te helpen bij het behandelen van verwondingen, handicaps en andere fysieke aandoeningen. Recreatietherapeuten kunnen verantwoordelijk zijn voor het organiseren van recreatieve activiteiten, het volgen van de voortgang van de patiënt en het ontwerpen van behandelplannen voor patiënten. Doorgaans zijn recreatietherapeuten gecertificeerd en hebben ze een bachelordiploma. Recreatietherapeuten kunnen recreatieve activiteiten organiseren, waaronder zwemmen, dans, kunst en meer.

5. Fitnessinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,762 per jaar

Primaire taken: Fitnessinstructeurs zijn verantwoordelijk voor het leiden van fitnesstrainingslessen en het geven van persoonlijk fitnessadvies. Fitnessinstructeurs kunnen met ouderen werken en hen helpen gezond te blijven en hun gezondheidsdoelen te bereiken naarmate ze ouder worden. Fitnessinstructeurs krijgen vaak een gespecialiseerde training om mensen te helpen veilig en effectief te trainen.

6. Gehoorapparaatspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.941 per jaar

Primaire taken: Een audicien is verantwoordelijk voor het evalueren van de gehoorproblemen van patiënten en het uitvoeren van gehoorscreeningen om het beste type hoortoestel voor hen te bepalen. Hoortoestelspecialisten zijn ook verantwoordelijk voor het aanpassen van hoortoestellen aan de oren van patiënten. Gehoorapparaatspecialisten hebben doorgaans gespecialiseerde training en opleiding, evenals licenties.

7. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.000 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers zijn verantwoordelijk voor het helpen van mensen, inclusief ouderen, op verschillende manieren. Maatschappelijk werkers kunnen verantwoordelijk zijn voor het bieden van ondersteuning aan ouderen, hen helpen bij het maken van zorgplannen en het omgaan met stress, ziekte en andere uitdagingen. Daarnaast worden maatschappelijk werkers getraind om overheidsvoorschriften en andere protocollen te volgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een maatschappelijk werker

8. Thuisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.458 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgverpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het verlenen van zorg aan patiënten bij de patiënten thuis. Thuiszorgverpleegkundigen zijn ook belast met het bewaken van de medicatie van de patiënt, het volgen van vitale functies van de patiënt, het loggen van gezondheidsinformatie van de patiënt, het helpen van patiënten met dagelijkse activiteiten en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een thuisverpleegkundige

9. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $77,672 per jaar

Primaire taken: Een audioloog is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in gehoorproblemen, waaronder gehoorverlies. Audiologen zijn verantwoordelijk voor het diagnosticeren van gehoorstoornissen en het maken van behandelplannen voor gehoorproblemen. Audiologen krijgen gespecialiseerde training, opleiding en certificeringen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een audioloog

10. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $78.514 per jaar

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige is verantwoordelijk voor het assisteren van artsen bij patiëntenzorg, het onderzoeken van patiënten, het voltooien van medische tests en procedures en het verlenen van andere medische zorg aan patiënten. Geregistreerde verpleegkundigen volgen gespecialiseerde training en opleiding en moeten een examen afleggen om een ​​vergunning te krijgen. Geregistreerde verpleegkundigen hebben doorgaans vaardigheden op het gebied van communicatie, mededogen, aandacht voor detail, organisatie en meer.

Lees meer: ​​& Leer over het zijn van een geregistreerde verpleegkundige (RN)

11. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.422 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten zijn verantwoordelijk voor het helpen van mensen om hun lichamelijke pijn te verminderen of hun mobiliteit te verbeteren na een blessure of operatie. Fysiotherapeuten kunnen behandel- of oefenplannen maken die patiënten kunnen volgen. Fysiotherapeuten zijn verplicht om gespecialiseerde opleiding en training te volgen, en ze moeten ook een vergunning hebben.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut

12. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $84.539 per jaar

Primaire taken: Ergotherapeuten zijn verantwoordelijk voor het helpen van patiënten met dagelijkse taken, oefeningen, behandelplannen en meer. Bovendien volgen ergotherapeuten de voortgang van de patiënt en werken ze samen met de families van de patiënt en zorgverleners. Ergotherapeuten hebben doorgaans een masterdiploma, een gespecialiseerde opleiding en een licentie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

13. Logopedist

Nationaal gemiddeld salaris: $91,743 per jaar

Primaire taken: Logopedisten zijn verantwoordelijk voor het diagnosticeren en behandelen van spraakproblemen, en ze kunnen ook spraakproblemen bij ouderen aanpakken. Logopedisten kunnen ook logopedische plannen maken voor patiënten om thuis met hun familie te oefenen. Logopedisten krijgen meestal een gespecialiseerde opleiding en hebben een masterdiploma en een licentie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een logopedist

14. Geriatrisch arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 239.745 per jaar

Primaire taken: Een geriatrisch arts is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in het verlenen van gezondheidszorg aan ouderen, met inbegrip van de behandeling van ziekten en andere aandoeningen die ouderen ervaren. Geriatrische artsen moeten een hoog niveau van gespecialiseerde opleiding en training hebben gevolgd, inclusief het voltooien van een verblijfsvergunning. Geriatrische artsen kunnen ook deskundig advies geven aan andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg met betrekking tot gezondheidsproblemen waarmee ouderen worden geconfronteerd.


About author

Arnout Aitink

Werken met ouderen kan een geweldig carrièrepad zijn voor mensen die anderen willen helpen en voldoening voelen door hun baan. Er zijn veel carrièremogelijkheden die betrekking hebben op het werken met ouderen, waaronder verpleging, maatschappelijk werk en fysiotherapie. Als je op zoek bent naar een lonend carrièrepad met veel baanmogelijkheden, dan is werken met ouderen misschien iets voor jou. In dit artikel bespreken we de voordelen van werken met ouderen en noemen we 12 verschillende banen voor mensen die met ouderen willen werken.


Scroll to Top