Blog

Als je afstudeert met een diploma mediastudies, heb je verschillende vacatures voor je beschikbaar. Of je nu een carrièrepad kiest waar een diploma mediastudies direct betrekking op heeft of een waarin het nuttig zou zijn, het is belangrijk om de juiste match voor jou te vinden. Als u uw opties begrijpt, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen met een diploma mediastudies en noemen we 14 mediastudies die je kunt overwegen.

Gerelateerd: 14 goedbetaalde banen voor journalistieke majors

Wat kun je doen als je eenmaal je diploma mediastudies hebt behaald?

Als je eenmaal een diploma mediastudies hebt behaald, heb je de keuze uit verschillende loopbaantrajecten. De meest voor de hand liggende opties voor afgestudeerden in mediastudies zijn banen in de media, creatieve en culturele industrieën. Je kunt bijvoorbeeld werken bij tv, radio of film, bij een marketingorganisatie, in de krantenbranche, bij een communicatiebureau of bij een uitgeverij.

Gerelateerd: 16 beste banen in de communicatiegraad

14 vacatures voor mediastudies

Nu je weet wat je kunt doen met een diploma mediastudies, overweeg dan de specifieke banen die je zou willen nastreven. Van media- tot communicatiefuncties, je hebt verschillende mogelijkheden om je nieuwe kennis te gebruiken. Hier zijn enkele banen die je kunt krijgen met een diploma mediastudies, samen met hun nationale gemiddelde salarissen en primaire taken:

1. Communicatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.658 per jaar

Primaire taken: Communicatiespecialisten worden ook wel public relations-specialisten genoemd en beheren de interne en externe communicatie van een organisatie. Ze behandelen public relations, mediaverzoeken en zowel sociale media als reclame-inspanningen. Communicatiespecialisten maken mediastatements, beantwoorden vragen van de media, coördineren persconferenties en verzamelen publicaties.

2. Productieassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $28.933 per jaar

Primaire taken: Productie-assistenten helpen bij het voorbereiden van een film- of tv-set met de benodigde verlichting, apparatuur en verschillende rekwisieten. Ze helpen ook andere bemanningsleden, zoals regisseurs en kostuumontwerpers, en verspreiden dagelijks papierwerk, waaronder scripts en oproepformulieren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een productieassistent

3. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,110 per jaar

Primaire taken: Journalisten rapporteren het nieuws aan het grote publiek over alles, van sport tot politiek en entertainment. Ze maken onbevooroordeelde rapporten die mensen kunnen gebruiken om hun eigen mening te vormen over de zaken die aan de orde zijn. Terwijl sommige journalisten voor kranten, tijdschriften of andere nieuwspublicaties of websites schrijven, maken anderen uitzendingen voor tv. Journalisten verzamelen ook informatie en interviewen onderwerpen om een ​​uitgebreider verslag te geven.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

4. Video-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.684 per jaar

Primaire taken: Video-editors werken vaak in videoproductie en het postproductieproces van filmmaken. Ze manipuleren onbewerkte videobeelden en assembleren deze om te voldoen aan de behoeften en specificaties van het productieteam. Video-editors zorgen ervoor dat de uiteindelijke video klaar is voor uitzending of publicatie. Ze gebruiken verschillende elementen die ze in hun video's gebruiken, waaronder camerabeelden, afbeeldingen en geluidseffecten.

5. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.057 per jaar

Primaire taken: Social media specialisten plannen en bewaken de social media strategie van een bedrijf. Ze gebruiken een socialemediastrategie om de naamsbekendheid van de organisatie te vergroten, de marketinginspanningen van het bedrijf te verbeteren en zowel de omzet als de omzet te verhogen.

6. Redactie assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.479 per jaar

Hoofdtaken: Redactiemedewerkers schrijven en redigeren content. Ze proeflezen artikelen en zorgen ervoor dat ze vrij zijn van spel- of grammaticafouten. Redactiemedewerkers controleren ook de juistheid van feiten en cijfers, plannen projecten, interviewmedewerkers en commissieartikelen.

7. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $44.365 per jaar

Primaire taken: Socialmediamanagers houden toezicht op de socialemediakanalen van een bedrijf. Ze creëren en beheren gepubliceerde content, monitoren en reageren op social media gebruikers en stellen social media campagnes op. In wezen bieden ze een bedrijf begeleiding om hun online aanwezigheid te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

8. PR-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.623 per jaar

Primaire taken: PR-assistenten helpen de PR-afdeling van een bedrijf. Ze hebben verschillende taken, waaronder het verzamelen van persmappen, het verspreiden van klantonderzoeken, het doen van onderzoek en het helpen bij het opzetten van marketingcampagnes.

9. Filmmaker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.670 per jaar

Primaire taken: filmmakers worden ook wel 'filmregisseurs' genoemd en beheren de creatieve elementen en vorm van een film. Ze lezen en bewerken filmscripts, regisseren acteurs en helpen redacteuren om de film tot een goed einde te brengen. Ze maken, leiden en ontwikkelen in wezen de productie van een film.

10. Media-inkoper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,387 per jaar

Primaire taken: Media-inkopers kopen mediaplaatsingen in voor advertenties op verschillende platforms zoals tv, radio of websites. Ze ontwikkelen media-aankoopstrategieën, onderhandelen over de prijs van media voor hun klanten en creëren in het algemeen effectieve campagnes.

11. Producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,959 per jaar

Primaire taken: Producenten vinden en lanceren een nieuw film- of tv-project. Ze huren personeel in voor de productie van een tv of film, coördineren de activiteiten van de crew tijdens het productieproces, helpen geld in te zamelen en stellen een budget vast voor de totale productie.

12. Marktonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.259 per jaar

Primaire taken: Marktonderzoekers verzamelen gegevens om consumenten, de markt en concurrenten beter te begrijpen. Deze gegevens gebruiken ze voor rapporten en presentaties. Marktonderzoekers maken ook enquêtes om de interesses en voorkeuren van potentiële klanten te ontdekken.

13. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.062 per jaar

Primaire taken: Digitale marketeers gebruiken de digitale kanalen van een bedrijf om leads te creëren en de naamsbekendheid te vergroten. Ze plannen en voeren verschillende campagnes uit, waaronder web-, advertentie- en sociale-mediacampagnes. Digitale marketeers meten ook de prestaties van digitale marketingcampagnes in vergelijking met gestelde doelen.

14. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.516 per jaar

Primaire taken: Accountmanagers ondersteunen klantaccounts en maken bedrijfsplannen om doelen en quota te halen. Ze beheren de verkoopcyclus, vinden nieuwe verkoopkansen en communiceren met zowel merkteams als klanten.


About author

Marjolein in de Hutte

Als je afstudeert met een diploma mediastudies, heb je verschillende vacatures voor je beschikbaar. Of je nu een carrièrepad kiest waar een diploma mediastudies direct betrekking op heeft of een waarin het nuttig zou zijn, het is belangrijk om de juiste match voor jou te vinden. Als u uw opties begrijpt, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen met een diploma mediastudies en noemen we 14 mediastudies die je kunt overwegen.


Scroll to Top