Blog

Spoorwegen zijn spannende knooppunten die worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren. Beroepen in deze branche variëren van technisch tot klantgericht en kunnen een interessante, lonende carrière bieden. Als je geïnteresseerd bent in het werken met of rond treinen, is het handig om meer te weten te komen over verschillende loopbaantrajecten die bij je vaardigheden en doelen passen. In dit artikel bespreken we waarom banen met treinen belangrijk zijn en geven we een lijst met treingerelateerde carrières met de gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.

Waarom zijn treinpersoneel belangrijk?

Treinpersoneel is belangrijk omdat ze het grote, complexe spoorwegsysteem in stand houden. Treinen vervoeren passagiers en vracht snel en goedkoop door het hele land. De professionals die dit systeem soepel en veilig laten draaien, dragen bij aan de positieve effecten van spoorsystemen op de economie. Ze zorgen ervoor dat treinen op schema blijven en naar behoren functioneren, waardoor bedrijven hun activiteiten kunnen behouden.

14 banen gerelateerd aan treinen

Hier zijn 14 treinbanen die je kunt verkennen met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk:

1. Ticketagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,110 per jaar

Primaire taken: Ticketagenten werken op treinstations en verkopen tickets aan passagiers. Ze kunnen ook vragen van klanten beantwoorden, kaarten en routes verstrekken en hun werkstations schoonmaken. Ticketagenten moeten elementaire wiskundige vaardigheden en sterke communicatieve vaardigheden hebben.

2. Portier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.728 per jaar

Primaire taken: Portiers werken in de transportsector, ook op treinstations, om passagiers te helpen met hun bagage. Ze laden, lossen en distribueren tassen en andere items aan passagiers. In deze klantgerichte rol kunnen dragers ook passagiers begeleiden, vragen beantwoorden en indien nodig andere assistentie verlenen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een portier

3. Volg werknemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.970 per jaar

Hoofdtaken: Spoormedewerkers werken aan het inspecteren, onderhouden en repareren van delen van het spoor. Ze kunnen werken voor passagiers- of vrachtlijnen en buiten werken bij wisselend weer. Spoorherstellers moeten fysieke kracht en uithoudingsvermogen hebben om in deze veeleisende omstandigheden te kunnen werken.

4. Spoorwegverzender

Nationaal gemiddeld salaris: $32.282 per jaar

Hoofdtaken: Spoorwegcoördinatoren verzenden en ontvangen berichten van andere spoormedewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de treinen in hun aangewezen geografische gebied en zorgen ervoor dat treinen de juiste routes volgen en volgens schema rijden. Spoorwegbeheerders moeten weten waar alle borden, schakelaars en andere apparatuur zich bevinden om machinisten en conducteurs veilig en effectief te leiden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzender

5. Signaalbeheerder:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.485 per jaar

Primaire taken: Signaalbeheerders inspecteren, onderhouden de elektrische systemen langs een spoorlijn. Dit omvat de bedrading, schakelaars, verlichting, poorten en seinen. Ze moeten alle elektrische componenten die betrokken zijn bij het reizen per trein begrijpen en effectief kunnen communiceren met ingenieurs en managers. Signaalbeheerders verdienen vaak een associate degree of beroepsopleiding van organisaties zoals de National Academy of Railroad Sciences.

6. Dieselmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.547 per jaar

Hoofdtaken: Dieselmonteurs werken aan diesel- en dieselelektrische machines, waaronder grote vrachtwagens, opleggers en treinen. Deze gespecialiseerde monteurs repareren en onderhouden motoren, transmissies, remsystemen en andere componenten. Dieselmonteurs moeten een opleiding of een opleiding volgen die varieert van zes maanden tot twee jaar.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een dieselmonteur

7. Stationsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,653 per jaar

Primaire taken: eens de stationsmeesters genoemd, hebben stationsbeheerders de leiding over treinstations. Zij beheren de dagelijkse operaties en medewerkers om ervoor te zorgen dat het station soepel draait. De rollen van stationsmanagers variëren op basis van de grootte van het station en kunnen bestaan ​​uit het invullen van afwezige medewerkers en het communiceren met conducteurs, technici, ticketagenten en andere stationsmanagers.

8. Locomotief elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.917 per jaar

Primaire taken: Locomotief-elektriciens zijn elektriciens die gespecialiseerd zijn in de elektrische systemen van treinen, waaronder circuits, motoraccu's en zekeringsystemen. Ze kunnen werken voor passagiers- of goederenspoorwegmaatschappijen. Locomotief elektriciens zijn vaak gediplomeerde elektriciens.

9. Rem-operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.890 per jaar

Primaire taken: Rembedieners werken aan treinen om de goede werking van treinremmen, die vaak luchtremmen zijn, te waarborgen. Sommige remoperators rijden op treinen, terwijl anderen op treinknooppunten werken. Ze kunnen dienen als assistenten van conducteurs en ingenieurs, aankondigingen doen en kaartjes controleren in passagierstreinen.

10. Spoorwegconducteur

Nationaal gemiddeld salaris: $65.440 per jaar

Primaire taken: Spoorwegconducteurs zijn verantwoordelijk voor de exploitatie van treinen. Ze rijden aan boord en zien toe op het aan- en afkoppelen van treinwagons, zorgen ervoor dat passagiers en medewerkers alle veiligheidsrichtlijnen volgen, bedienen de deuren van de trein, houden de trein op schema en communiceren met de emplacement en machinist. Dirigenten kunnen een combinatie krijgen van formeel onderwijs in beroepsopleidingen en on-the-job training door middel van leerlingplaatsen.

11. Werfmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $65.440 per jaar

Primaire taken: Een werfmeester is vergelijkbaar met een conducteur, maar rijdt niet op treinen. Zij houden toezicht op de activiteiten en medewerkers op het emplacement, waaronder monteurs, monteurs, wisselbedieners en elektriciens. De emplacementen van de spoorwegen coördineren de positionering van de wagons voor efficiënt laden, lossen en verwijderen van de wagons.

12. Locomotief ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $71.870 per jaar

Primaire taken: Locomotiefingenieurs rijden aan boord van treinen en bedienen de systemen en bedieningselementen, zoals gashendels en luchtremmen. Ze inspecteren treinen en systemen voor vertrek en bewaken tijdens het rijden snelheid, luchtdruk, batterijgebruik en andere elementen. Veel locomotiefingenieurs krijgen on-the-job training en moeten een federale licentie verkrijgen die verschillende fysieke screenings en een licentie-examen vereist.

13. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $93.080 per jaar

Primaire taken: Werktuigbouwkundigen ontwerpen en ontwikkelen machines die stroom opwekken en gebruiken. Ze kunnen werken voor spoorwegmaatschappijen of ingenieursbureaus om besturingssystemen en hun componenten, zoals elektrische systemen, hardware en software, te creëren, testen of verbeteren. Werktuigbouwkundigen hebben over het algemeen minimaal een bachelordiploma.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

14. Spoorprojectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.203 per jaar

Primaire taken: Railprojectmanagers houden toezicht op specifieke projecten voor spoorwegmaatschappijen. Ze stellen een team samen, plannen de projecttijdlijn, bewaken de voortgang en coördineren met teamleden en belanghebbenden. Projectmanagers kunnen fulltime werknemers zijn of op contractbasis werken voor een enkel project.


About author

Laurens-Jan Woolthuis

Spoorwegen zijn spannende knooppunten die worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren. Beroepen in deze branche variëren van technisch tot klantgericht en kunnen een interessante, lonende carrière bieden. Als je geïnteresseerd bent in het werken met of rond treinen, is het handig om meer te weten te komen over verschillende loopbaantrajecten die bij je vaardigheden en doelen passen. In dit artikel bespreken we waarom banen met treinen belangrijk zijn en geven we een lijst met treingerelateerde carrières met de gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.


Scroll to Top