Blog

Voor bepaalde beschikbare functies moet u regelmatig reizen. Sommige zijn langdurige carrières en andere zijn contractposities die pauzes tussen opdrachten mogelijk maken. Bij banen waarbij regelmatig wordt gereisd, is vaak een flexibel schema mogelijk buiten de normale kantooruren. Als u van plan bent weg te gaan van een kantoorbaan of een carrière wilt waarbij u de wereld rond kunt reizen, kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan banen in verschillende vakgebieden. In dit artikel bespreken we 14 verschillende banen waarmee je op verschillende locaties kunt werken.

Populaire banen waarbij reizen te maken heeft

Sommige banen waarbij regelmatig moet worden gereisd, vereisen uitgebreide training en opleiding, terwijl andere banen ervaring bieden. Je kunt een baan vinden die je leuk vindt en waarvoor je moet reizen of waarmee je vaak kunt reizen op basis van je interesses en vaardigheden. Ook als u als freelancer werkt of een werkgever heeft die werken op afstand mogelijk maakt, kunt u het werk overal doen waar u maar wilt. Je kunt ervoor kiezen om een ​​deel van je tijd thuis te werken of al je tijd te reizen. 

Hier zijn enkele van de beste banen waarmee u consequent kunt reizen. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Cruiseschipchef

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,00 per uur

Primaire taken: Chef-koks van cruiseschepen voeren veel van dezelfde taken uit als elke chef-kok, waaronder het bereiden en koken van maaltijden en helpen bij het opruimen na de maaltijd. Chef-koks van cruiseschepen werken mogelijk lange diensten waarin ze alle maaltijden voor gasten en bemanningsleden bereiden. Ze werken meestal een paar maanden elke dag van de week, met pauzes van twee tot drie weken ertussen.

2. Treinconducteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.305 per jaar

Primaire taken: conducteurs werken met een team om ervoor te zorgen dat treinen volgens schema rijden. Ze moeten de trein kunnen besturen, de treinmontage kunnen coördineren en noodonderhoud kunnen uitvoeren. Dirigenten hebben certificering nodig en zullen hoogstwaarschijnlijk een uitgebreid trainingsprogramma volgen. Omdat ze vaak genereuze voordelen ontvangen, zoals pensioen en gezondheidszorg, blijven veel spoorwegarbeiders in de industrie tot hun pensioen. Treinconducteurs werken vaak onregelmatig, afhankelijk van het bedrijf. Langeafstandsgeleiders moeten dagen achtereen werken, gevolgd door een paar vrije dagen. De meeste conducteurs werken met een oproepschema en moeten zich mogelijk op elk moment melden om te werken.

3. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,85 per uur

Primaire taken: Stewardessen inspecteren vliegtuigveiligheidsapparatuur en demonstreren het gebruik ervan, zorgen voor speciale verzoeken en zorgen voor het comfort van passagiers. Ze kunnen indien nodig ook medische noodhulp verlenen. Stewardessen beginnen meestal met de reservestatus en moeten op elk moment beschikbaar zijn om te reizen, vaak op korte termijn. Met anciënniteit kunnen ze mogelijk meer regelmatige schema's aanvragen. Een stewardess werkt meestal in ploegendiensten van 12 tot 14 uur en kan 75 tot 100 uur per maand vliegen. Een extra 40 tot 50 uur per maand kan op de grond worden besteed aan taken zoals het schrijven van rapporten, het voorbereiden van vluchten, het volgen van permanente training en het wachten op de aankomst van vliegtuigen.

4. Leraar Engels in het buitenland

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,33 per uur

Primaire taken: Engelse docenten die in het buitenland lesgeven, voeren een mix van Engels als tweede taal (ESL) en elementaire docententaken Engels uit, waaronder het leren lezen, schrijven en spreken van Engels aan studenten. Ze vullen ook voortgangsrapporten in en maken, beheren en beoordelen examens. Leraren Engels die in het buitenland les willen geven, werken meestal met contracten die variëren van drie maanden tot twee jaar. Leraren werken meestal tijdens hun contract normale schooluren.

5. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $1.108 per week

Primaire taken: Over-the-road (OTR) chauffeurs vervoeren goederen over lange afstanden. Zij kunnen grondstoffen en afgewerkte producten vervoeren tussen fabrikanten en distributiecentra. Ze werken voor particuliere bedrijven of kunnen eigenaar-exploitant zijn van hun installatie. Typische OTR-chauffeurs werken drie weken op en één week af per maand.

6. Reistechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $69.832 per jaar

Primaire taken: Een reizende technicus, ook wel buitendiensttechnicus of buitendiensttechnicus genoemd, biedt installatie, service en onderhoud op locatie voor de klanten van hun werkgever. Reistechnici werken doorgaans met een normale 40-urige werkweek, hoewel dit van de klant kan afhangen.

7. Reisverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $1.669 per week

Primaire taken: Reisverpleegkundigen voeren alle taken uit die reguliere verpleegkundigen uitvoeren, inclusief het observeren van de vitale functies van patiënten, het toedienen van medicatie en het bijhouden van patiëntendossiers. Reisverpleegkundigen werken tijdelijk in ziekenhuizen en klinieken met een personeelstekort. Ze werken met contracten die tussen de acht weken en twee jaar kunnen duren. Reisverpleegkundigen werken doorgaans 40 uur per week in vier ploegen van 10 uur.

8. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,53 per uur

Primaire taken: bloggers schrijven over een breed scala aan onderwerpen - van ouderschap tot koken tot mode tot auto's. Het grootste deel van het inkomen van een blogger komt uit marketing, advertenties en producten. Een freelance reisblogger reist regionaal of internationaal en schrijft op een unieke en praktische manier over hun ervaringen voor een bedoeld publiek. Ze zullen tips over elke bestemming delen om aspirant-reizigers te informeren over een locatie.

9. Bedrijfsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $72.734 per jaar

Primaire taken: Veel bedrijfsadviseurs reizen naar nieuwe of slecht presterende bedrijven om hun professioneel advies en diensten te verlenen. Professionele consultants zullen eventuele uitdagingen in een bedrijf lokaliseren en een plan opstellen om oplossingen te vinden. Dit kan het ontwikkelen van een nieuw financieel plan, het opzetten van een marketingcampagne en het inhuren van nieuwe medewerkers omvatten om het behoud van werknemers te vergroten. Consultants blijven doorgaans bij een bedrijf totdat de strategie volledig is uitgevoerd voordat ze een nieuw bedrijf gaan helpen.

10. Opleidingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.624 per jaar

Primaire taken: Om werknemers te helpen groeien en zich in hun loopbaan te ontwikkelen, huren supervisors opleidingsspecialisten in om hun bedrijf te bezoeken. Trainingsspecialisten creëren ontwikkelings- en trainingsprogramma's die werknemers opleiden om een ​​meer betrokken omgeving te bevorderen. Specialisten vormen deze trainingsprogramma's op basis van elke specifieke afdeling en elk team. Deze trainingsprogramma's kunnen teambuildingactiviteiten, het ontwikkelen van vaardigheden of leiderschapsworkshops omvatten.

11. Internationale operatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,78 per uur

Primaire taken: Internationale operatiespecialisten behandelen zowel klant- als werknemersrelaties. Als een bedrijf vestigingen of kantoren heeft in verschillende bedrijven, zal de International Operations Specialist vaak naar het buitenland reizen om op te treden als de belangrijkste communicator tussen elke kantoorlocatie. Ze werken samen met werknemers en klanten in verschillende landen om ervoor te zorgen dat elk bedrijf de lokale wetten naleeft, de relaties tussen elke locatie te versterken en de nodige herstructureringsplannen te ontwikkelen om elke kantoorlocatie te verbeteren.

12. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.875 per jaar

Primaire taken: Reisbureaus helpen bij het maken van reisplannen voor mensen die niet bekend zijn met bepaalde bestemmingen. Ze hebben vaak ervaring uit de eerste hand met reizen naar verschillende landen of steden en zullen hun expertise op elke locatie ter beschikking stellen. Reisagenten kunnen verschillende onderdelen van het reisconfiguratieproces voor klanten afhandelen, zoals het boeken van vluchten en hotels, het maken van reserveringen en het adviseren van hen over welke activiteiten ze op elke bestemming moeten doen.

13. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,97 per uur

Primaire taken: Fotografen die reizen zijn vaak freelance medewerkers die verschillende evenementen en locaties zullen bezoeken om belangrijke foto's te maken. Stellen kunnen ze inhuren om bruiloften op locatie te fotograferen, waarbij ze een vergoeding voor hun reis krijgen samen met de betaling voor het evenement zelf. Andere fotografen kunnen pittoreske foto's maken op verschillende bestemmingen en deze foto's verkopen aan reispublicaties.

14. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,56 per uur

Primaire taken: Evenementplanners kunnen een heel evenement alleen coördineren of helpen bij de planning en uitvoering, afhankelijk van de grootte van het evenement. Ze kunnen naar grotere evenementen in gebieden over de hele wereld reizen om te helpen bij het bedenken, decoreren en opruimen na grotere evenementen. Sommige evenementenplanners kunnen freelance werken of worden ingehuurd door bedrijven om regelmatig naar veel evenementen en gelegenheden te reizen.


About author

Gudo Hermsen

Voor bepaalde beschikbare functies moet u regelmatig reizen. Sommige zijn langdurige carrières en andere zijn contractposities die pauzes tussen opdrachten mogelijk maken. Bij banen waarbij regelmatig wordt gereisd, is vaak een flexibel schema mogelijk buiten de normale kantooruren. Als u van plan bent weg te gaan van een kantoorbaan of een carrière wilt waarbij u de wereld rond kunt reizen, kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan banen in verschillende vakgebieden. In dit artikel bespreken we 14 verschillende banen waarmee je op verschillende locaties kunt werken.


Scroll to Top