Blog

Individuen brengen doorgaans het grootste deel van hun tijd online door met browsen, winkelen of zakendoen. Velen verwachten dat dit in de loop van de tijd zo zal blijven, waardoor de banengroei van technologische carrières de komende jaren kan toenemen. Nu een technologische rol vervullen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u voor de toekomst een stabiele, goedbetaalde positie behoudt. In dit artikel bespreken we de beste technologische banen van de toekomst om als potentiële carrières te beschouwen.

Wat maakt deze geweldige technologiebanen van de toekomst?

Deze technologische banen zijn geweldig voor de toekomst omdat het goedbetaalde carrières zijn waar de komende jaren veel vraag naar blijft naarmate meer bedrijven nieuwe softwaresystemen aanpassen. Naarmate de technologie vordert, zullen meer transacties, communicatie en dagelijkse taken gemakkelijker uit te voeren zijn met behulp van online tools. Omdat individuen het grootste deel van hun tijd online zullen blijven doorbrengen, zullen organisaties doorgaans meer technologieprofessionals inhuren om hun softwaresystemen te ontwerpen, innovatieve applicaties te bouwen of computerproblemen op te lossen, waardoor er meer vraag is naar deze technologische banen.

Beste technologische banen van de toekomst

Hier zijn veelvoorkomende technologische banen waar in de toekomst waarschijnlijk veel vraag naar zal zijn:

1. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.335 per jaar

Primaire taken: Een ontwerper van videogames gebruikt coderingstalen voor computerprogrammering om alle aspecten van een videogame te ontwerpen, inclusief de personages, verhaallijnen, rekwisieten, instellingen en regels. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het testen van vroege versies van de games, het pitchen van ideeën voor nieuwe games voor klanten en leiderschapsteams en het aansturen van game-ontwikkelingsteams.

2. Netwerkbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.522 per jaar

Primaire taken: Netwerkbeheerders zorgen voor de dagelijkse activiteiten van de computernetwerksystemen van organisaties. Dit kunnen wide area netwerken, local area netwerken, netwerksegmenten, intranet en internetsystemen zijn. Dagelijkse taken omvatten het beheren van de veiligheid en stabiliteit van verschillende netwerken, het installeren van netwerkhardware en -softwaresystemen en het uitvoeren van reparaties en upgrades van systemen wanneer dat nodig is.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een netwerkbeheerder

3. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $76.943 per jaar

Primaire taken: Een webontwikkelaar gebruikt coderingstalen om websites te bouwen aan zowel de front- als back-end. Ze zorgen ervoor dat het uiterlijk, de snelheid en de technische aspecten van de site goed werken voor de gebruikers. Andere taken zijn onder meer samenwerken met ontwerpers aan het uiterlijk van de website, updates en reparaties toepassen op basis van gebruikersfeedback en testtools installeren om de prestaties van de site te controleren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

4. Computersysteemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.427 per jaar

Primaire taken: Computersysteemanalisten zorgen ervoor dat de computersystemen van een bedrijf voldoen aan de organisatorische voorkeuren en behoeften. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het implementeren van nieuwe technologie in het huidige computersysteem van de organisatie, het toezicht houden op software-audits en -upgrades, het wijzigen van scripts en codering en het reageren op de behoeften van eindgebruikers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een systeemanalist

5. IT-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.597 per jaar

Primaire taken: Managers van informatietechnologie (IT) houden toezicht op, plannen en onderhouden de computer- en informatiesysteembehoeften van een organisatie. Hun belangrijkste taken zijn het toezicht houden op het IT-team door training, werving en monitoring van hun prestaties, het oplossen van problemen met informatiesystemen en het beheren van het budget en de kosten van de IT-afdeling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-manager

6. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $94,961 per jaar

Primaire taken: een informatiebeveiligingsanalist beschermt de netwerk- en computersystemen van een organisatie tegen mogelijke cyberaanvallen. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het toevoegen van regelmatige verbeteringen om beveiligingsnetwerken te versterken, het oplossen van beveiligingsproblemen, het lokaliseren van mogelijke kwetsbaarheden in het netwerksysteem en het gebruik van beveiligingscontroles om ervoor te zorgen dat de gegevens en infrastructuur van de organisatie worden beschermd.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

7. Business intelligence-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96.486 per jaar

Primaire taken: Business intelligence-analisten beoordelen de gegevens van een organisatie om verbeterpunten en obstakels te vinden die moeten worden overwonnen. Hun belangrijkste taken zijn onder meer samenwerken met het management om organisatiedoelen te definiëren, belangrijke gegevenspunten te analyseren, bevindingen en suggesties aan het leiderschap te rapporteren en de resultaten van geïmplementeerde strategieën te beoordelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Business Intelligence-analist

8. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $97.807 per jaar

Primaire taken: een databasebeheerder onderhoudt de database van een organisatie om ervoor te zorgen dat deze te allen tijde goed functioneert. Andere verantwoordelijkheden zijn het identificeren van problemen met de systeemprestaties, het reageren op fouten die door gebruikers worden gemeld, het beschermen van de database tegen onbevoegde gebruikers of potentiële bedreigingen en het rapporteren over gebruiks- en prestatiestatistieken.

9. Java-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $103.612 per jaar

Primaire taken: Een Java-ontwikkelaar gebruikt codering om java-applicaties voor organisaties te ontwerpen, implementeren en updaten. Hun belangrijkste taken omvatten het testen en oplossen van softwareproblemen, het toevoegen van updates en ontwerpen volgens gebruikers- en organisatorische vereisten en het voorstellen van wijzigingen in de huidige java-infrastructuur.

10. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.884 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs gebruiken informatica, wiskunde en technische technieken om softwaretoepassingen te ontwikkelen, testen en updaten. Andere hoofdtaken zijn het bepalen van de softwarebehoeften en specificaties van gebruikers, het gebruik van diagrammen en modellen om codering voor aankomende applicaties te demonstreren en indien nodig updates of fixes aan de applicatie toe te voegen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

11. Mobiele applicatie-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 118.605 per jaar

Primaire taken: Een ontwikkelaar van mobiele applicaties maakt mobiele applicaties die goed functioneren, voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruiker en visueel aantrekkelijke ontwerpelementen bevatten. Hun verantwoordelijkheden zijn het ontwikkelen van mobiele applicaties of games die geschikt zijn voor verschillende apparaten, het onderzoeken van algemene gebruikersinterfaces en trends in gebruikerservaringen, brainstormen over nieuwe ideeën voor applicaties en het toevoegen van updates aan huidige applicaties.

12. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.579 per jaar

Primaire taken: datawetenschappers nemen grote hoeveelheden onbewerkte gegevens en zetten deze om in gemakkelijk te begrijpen feiten en informatie om organisatorische of echte problemen op te lossen. Ze gebruiken doorgaans bedrijfslogica, programmering en statistieken om uitgebreide gegevensconclusies te trekken. Datawetenschappers kunnen deze statistische gegevens gebruiken om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren, de voorkeuren van gebruikers van sociale media te begrijpen of om voorspellingsresultaten voor verkiezingen te maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

13. Development operations engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.935 per jaar

Primaire taken: Een ingenieur voor ontwikkelingsactiviteiten houdt toezicht op de communicatie tussen operationele en ontwikkelingskanten van softwareontwikkelingsprocessen. Hun belangrijkste taken zijn onder meer het uitvoeren van kwaliteitsborging van softwarerichtlijnen, het uitrollen van software-upgrades en fixes op basis van de behoeften van gebruikers en organisaties en het voorstellen van manieren om de huidige workflows te verbeteren om de organisatie efficiënter te maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een DevOps-ingenieur

14. Data-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 132.680 per jaar

Primaire taken: Data-ingenieurs gebruiken verschillende methoden en hulpmiddelen om geïnformeerde kaders voor datawetenschappers te bouwen. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het gebruik van coderingstalen, zoals Java, C++ en python om de huidige infrastructuur te optimaliseren, het bouwen van nieuwe formules voor bestaande frameworks en het voorbereiden van onbewerkte gegevens die datawetenschappers kunnen raadplegen en analyseren.


About author

Coen Hofmeijer

Individuen brengen doorgaans het grootste deel van hun tijd online door met browsen, winkelen of zakendoen. Velen verwachten dat dit in de loop van de tijd zo zal blijven, waardoor de banengroei van technologische carrières de komende jaren kan toenemen. Nu een technologische rol vervullen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u voor de toekomst een stabiele, goedbetaalde positie behoudt. In dit artikel bespreken we de beste technologische banen van de toekomst om als potentiële carrières te beschouwen.


Scroll to Top