Blog

Naarmate meer mensen milieubewust worden, is de sector van de hernieuwbare energie steeds populairder geworden. Werkzoekenden zijn op zoek naar functies die werken voor een bedrijf dat dezelfde waarden en normen heeft als zij. Het werk dat u doet op het gebied van hernieuwbare energie kan een verschil maken voor de planeet en de lokale gemeenschappen. In dit artikel definiëren we duurzame energie, stellen we een lijst op van banen die je in de hernieuwbare energie zou kunnen werken en leggen we uit hoe je een baan in de hernieuwbare energie kunt krijgen.

Lees meer: ​​Hoe u uw passie kunt vinden voor een meer vervullende carrière

Wat is hernieuwbare energie?

Hernieuwbare energie is energie die afkomstig is van de natuur of de natuurlijke bronnen van de planeet die zichzelf aanvullen. U vindt hernieuwbare energie meestal in zonne-energie, water en elektriciteit. Een huiseigenaar die zonnepanelen installeert om zijn zwembad te verwarmen, gebruikt bijvoorbeeld hernieuwbare energie.

Carrières in hernieuwbare energie

Als je geïnteresseerd bent om in de sector van de hernieuwbare energie te werken, overweeg dan deze functies, gerangschikt op salaris en met een beschrijving van de primaire taken van de functie:

1. Kaswerker

Nationaal gemiddeld salaris: $27.736 per jaar

Primaire taken: Een kasmedewerker is verantwoordelijk voor het verzorgen van de planten die in de kassen staan. Ze kunnen water geven en snoeien of nieuwe bloemen en andere gewassen planten. Kassenarbeiders kunnen de extra verantwoordelijkheid hebben om de planten die ze hebben verzorgd te verkopen.

2. Recyclingmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.394 per jaar

Primaire taken: Een recyclingmedewerker is verantwoordelijk voor het sorteren van recyclebare materialen, waaronder glas, plastic, papier, hout en beton. Ze moeten mogelijk ook zware machines gebruiken om artikelen te verwerken of te scheiden voor een goede sortering. Recyclingmedewerkers moeten ook speciale aandacht besteden aan eventuele voorschriften voor gevaarlijke stoffen.

3. Milieutechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.763 per jaar

Primaire taken: Een milieutechnicus is verantwoordelijk voor het verzamelen van monsters die wetenschappers later gebruiken voor onderzoek. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in water, lucht of bodem en tests voltooien om vervuiling te begrijpen en te voorkomen.

4. Milieuspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.084 per jaar

Primaire taken: Een milieuspecialist is verantwoordelijk voor het beoordelen van de invloed van een populatie op het milieu. Ze ontwikkelen plannen om veelvoorkomende milieuproblemen te voorkomen of te corrigeren op basis van hun analyse van de monsters die ze verzamelen en enquêtes die ze invullen.

5. Windturbine technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.120 per jaar

Hoofdtaken: Een windturbinemonteur is verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van windturbines. Ze inspecteren de apparatuur regelmatig om te controleren of deze correct werkt. Technici van windturbines moeten bekend zijn met de hydraulische, mechanische en elektrische systemen van de apparatuur, zodat ze problemen correct kunnen diagnosticeren.

6. Zonne-installateur

Nationaal gemiddeld salaris: $60,874 per jaar

Primaire taken: Een zonne-installateur is verantwoordelijk voor het installeren van zonnepanelen op de daken van gebouwen, waaronder gezinswoningen en bedrijven, of op het land. Mogelijk moeten ze ook aanvullende apparatuur installeren, zoals batterijen en controllers. Installateurs van zonnepanelen moeten de veiligheidsnormen volgen.

7. Stedenbouwkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.513 per jaar

Primaire taken: een stedenbouwkundige is verantwoordelijk voor het ontwerpen van plannen die huizen, gemeenschappen, grond, transport en openbare nutsbedrijven omvatten. Stedenbouwkundigen die werken met hernieuwbare energie kunnen deze programma's ontwikkelen op basis van duurzame praktijken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een stedenbouwkundige

8. Milieuwetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $71.247 per jaar

Primaire taken : Een milieuwetenschapper is verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek om milieuproblemen te begrijpen en het ontwikkelen van plannen om deze op te lossen. Ze hebben een stevige kennis van de natuurwetenschappen en gebruiken die om afvalreducerende programma's te ontwikkelen, beleidsmakers te adviseren en zwaar vervuilde gebieden aan te pakken.

9. Luchtkwaliteitsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.837 per jaar

Primaire taken: Een luchtkwaliteitsingenieur is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van omgevingen die lucht van hoge kwaliteit leveren aan zijn inwoners. Ze kunnen zich richten op de luchtkwaliteit binnen of buiten, en soms beide, waaronder het werken met emissies, ventilatiesystemen en verontreinigingen.

10. Energiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.929 per jaar

Primaire taken: Een energiemanager is verantwoordelijk voor het verminderen van het energieverbruik van een organisatie. Ze kunnen het gebruik regelmatig controleren om te begrijpen hoe en waar de energie wordt gebruikt en hoe dat gebruik de bedrijfsvoering beïnvloedt. Energiemanagers kunnen duurzaamheidsprogramma's ontwikkelen en systemen implementeren om het energieverbruik te beheersen.

11. Milieugezondheids- en veiligheidsfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.333 per jaar

Primaire taken: Een milieugezondheids- en veiligheidsfunctionaris is verantwoordelijk voor het implementeren van plannen die gericht zijn op gezondheid en veiligheid, inclusief plannen die gericht zijn op afvalwater, toxines en gevaarlijke materialen. Ze inspecteren regelmatig de werkplek en de huizen van individuen om er zeker van te zijn dat hun ruimte veilig is en vrij is van gezondheidsrisico's die kunnen voortvloeien uit voedselvergiftiging, plagen, ziekten en meer.

12. Energie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.618 per jaar

Primaire taken: Een energie-ingenieur is verantwoordelijk voor het helpen van gebouwen om energiezuiniger te zijn. Hun werk omvat verlichting, airconditioning, luchtkwaliteit en andere huis- of bouwsystemen. Energie-ingenieurs komen meestal binnen tijdens de constructie of verbouwing van delen van het maken van gebouwen, zodat ze deze programma's kunnen ontwerpen en implementeren.

13. Duurzaamheidsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $92.750 per jaar

Primaire taken: Een duurzaamheidsingenieur is verantwoordelijk voor het ontwerpen en creëren van systemen die voldoen aan bepaalde duurzaamheidsspecificaties. Ze gebruiken kaarttechnologie en verschillende tools om modellen te maken en gegevens te verzamelen die hen helpen bij het ontwerpen van ontwerpen.

14. Zonneconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $99.898 per jaar

Primaire taken: Een zonneconsulent is verantwoordelijk voor het beoordelen van het energieverbruik en het informeren van hun klanten over hun gebruik. Ze ontwikkelen ook strategieën die bedrijven en gezinnen helpen hun energie te verminderen. Zonneconsulenten kunnen ook zonneproducten aan klanten verkopen.

Hoe krijg je een baan in hernieuwbare energie

Volg deze stappen als je zeker wilt zijn van een baan in de duurzame energie:

1. Bepaal wat je interesses zijn

Er zijn veel carrièrepaden die je kunt nemen in hernieuwbare energie, en hoewel je later altijd van positie in het veld kunt veranderen, kun je overwegen de branche te onderzoeken en te bepalen welk pad voor jou het interessantst klinkt. Als je in staat bent om de verschillende loopbaantrajecten die je kunt volgen te verfijnen, dan kun je bewust omgaan met je training, opleiding en vrijwilligerswerk.

2. Doe vrijwilligerswerk met alternatieve energiegroepen

Vrijwilligerswerk geeft je de mogelijkheid om een ​​verschil te maken in het vakgebied waar je passie voor hebt, nog voordat je een baan in de branche hebt gevonden. Een voordeel van vrijwilligerswerk is dat u in contact kunt komen met anderen in de branche die u mogelijk kunnen helpen bij het zoeken naar een baan.

Lees meer: ​​Vrijwilligerswerk toevoegen aan CV (met voorbeeld en tips)

3. Verdien een bachelor's degree

Voor veel banen in hernieuwbare energie is geen bachelordiploma vereist, maar voor elke gespecialiseerde functie kunt u overwegen uw diploma in een gerelateerd vakgebied te behalen. Afhankelijk van wat je wilt doen, verken je diploma-opties in chemie, bio-informatica, chemische technologie en milieubeleid. Met het juiste diploma kun je je onderscheiden van concurrenten die solliciteren voor dezelfde functie als jij. Wil je nog een stapje verder gaan, dan zijn er afstudeercertificaten beschikbaar waarmee je nog meer kennis opdoet over onderwerpen als duurzaamheid, groene energie, milieu en energiesystemen.

4. Volg een gespecialiseerde training

Veel carrières in hernieuwbare energie vereisen enige training in het veld, vooral als je probeert een meer technische functie te krijgen. Als je eenmaal je interesses en de carrière die je wilt nastreven hebt bepaald, kun je cursussen en andere trainingsmogelijkheden verkennen die je de vaardigheden en kennis zullen bieden die je nodig hebt om te slagen in de door jou gekozen concentratie. U kunt waarschijnlijk kansen vinden die bij uw schema passen, zelfs als u momenteel ergens anders werkt. U kunt een personeelsmanager ook laten zien dat u een training heeft gevolgd, waardoor u zich als sollicitant kunt onderscheiden.

5. Volg een stage of stage

Een stage of stage kan u waardevolle blootstelling aan de industrie opleveren. Je zult in staat zijn om ervaring op te doen, leiding te geven aan een project, anderen in de industrie te ontmoeten en je kennis te vergroten over de door jou gekozen specialiteit in hernieuwbare energie. Als uw werk indruk maakt op uw manager, kunnen ze zelfs vragen of u fulltime bij de organisatie wilt werken.

Lees meer: ​​Hoe werken stageplaatsen? Structuur, voordelen en hoe u er een kunt vinden

6. Netwerk met andere professionals

Zoek naar mogelijkheden om te netwerken met anderen in de branche. U kunt dit doen door het bijwonen van netwerkevenementen, het lezen van en reageren op brancheblogs die zijn geschreven door professionals, door naar brancheconferenties te gaan en seminars bij te wonen. Degenen die u ontmoet, kunnen mogelijk als uw mentor dienen, u inspireren op uw eigen carrièrepad of u in contact brengen met wervingsmanagers voor instapposities.

Lees meer: ​​10 tips om u te helpen netwerken als een pro

7. Blijf op de hoogte van nieuws en trends in de branche

Zelfs als je een bachelordiploma hebt of een opleiding hebt afgerond, is er nog meer waar je waarschijnlijk mee te maken krijgt als je een beslissing neemt over je carrièrepad. Zolang u het nieuws en de trends in de branche bijhoudt, bent u beter in staat om een ​​aantal vragen te beantwoorden die tijdens een sollicitatiegesprek met een werkgever naar voren kunnen komen.

8. Bekijk en update je cv

Je cv moet een weerspiegeling zijn van je opleiding, ervaring, vaardigheden en prestaties die je geschikt maken voor de functie. Een personeelsmanager kan uw sollicitatiedocumenten doornemen en beslissen of ze contact met u willen opnemen om een ​​gesprek in te plannen. Het is belangrijk dat het cv dat u indient, de rekruteringsmanager voorziet van de meest relevante informatie over u met betrekking tot de functie waarvoor u solliciteert. Vergelijk je cv met de functiebeschrijving om er zeker van te zijn dat je de meest relevante details deelt waar wervingsmanagers naar op zoek zijn.


About author

Arnout Doeschot

Naarmate meer mensen milieubewust worden, is de sector van de hernieuwbare energie steeds populairder geworden. Werkzoekenden zijn op zoek naar functies die werken voor een bedrijf dat dezelfde waarden en normen heeft als zij. Het werk dat u doet op het gebied van hernieuwbare energie kan een verschil maken voor de planeet en de lokale gemeenschappen. In dit artikel definiëren we duurzame energie, stellen we een lijst op van banen die je in de hernieuwbare energie zou kunnen werken en leggen we uit hoe je een baan in de hernieuwbare energie kunt krijgen.


Scroll to Top