Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Het nastreven van een carrière gerelateerd aan tekenen kan een opwindende manier zijn om je creativiteit te tonen. Als je een passie hebt voor tekenen en je wilt van je passie je beroep maken, is het nuttig om de vereisten van verschillende functies te begrijpen. Carrières met tekenen en illustratie kunnen de nadruk leggen op kunst, design, zaken of technologie. In dit artikel bespreken we 14 veelvoorkomende carrières die tekencomponenten omvatten die alle aspecten van de kunstindustrie omvatten.

Maak een CV op Carrieree

Wat houdt een tekencarrière in?

De meeste tekencarrières vereisen een sterke kennis van een specifieke kunstvorm en -medium, zoals oliepastels, schilderen of acryl, en expertise in Computer Aided Design (CAD)-programma's. De mate van hands-on tekenen of schetsen via computerweergave varieert afhankelijk van het product, de behoeften en de klanten van het bedrijf. Een kunstenaar moet zijn doelklant goed kennen en een productontwerp illustreren met de eindgebruiker in gedachten.

Lijst met tekengerelateerde carrières

Hier zijn 14 veelvoorkomende carrières die tekenvaardigheden vereisen:

1. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,13 per uur

Primaire taken: Modeontwerpers illustreren nieuwe stijlen voor hun doelklanten door met de hand te tekenen of een CAD-programma te gebruiken. Een high-end modeontwerper tekent meestal uitgebreide, innovatieve ontwerpen met de hand. De meeste modeontwerpers werken voor kledingbedrijven die kleding in massa produceren door inspiratie op te doen uit catwalkshows, high-end merken en seizoenstrends. Ze beginnen misschien met de hand een nieuwe seizoenscollectie te schetsen, maar moeten hun ontwerp vaak afronden in een CAD-programma om te laten zien aan kopers en het ontwikkelingsteam voor kledingproducten. Modeontwerpers kiezen ook de kleuren en stoffen die in hun ontwerpen worden gebruikt.

2. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,20 per uur

Primaire taken: Animators maken de bewegende beelden voor tekenfilms, videogames en animatiefilms. Ze beginnen vaak met handtekeningen, maar gebruiken computersoftware en afbeeldingen om twee- en driedimensionale animaties voor personages en verhalen te maken. De animator is verantwoordelijk voor het tekenen van elk aspect van de animatie, inclusief het personage, de voorgrond, de achtergrond en alle andere bewegende objecten. De kunstenaar begint met het ontwikkelen van het ontwerpconcept, het maken van een storyboard en het presenteren van het idee aan de creatieve of productieteams. Het creatieve team ontwikkelt de individuele beelden vervolgens tot bewegend beeld en visueel effect.

3. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,50 per uur

Primaire taken: Grafisch ontwerpers maken individuele, originele afbeeldingen voor kleding, websites, gedrukte media, borden en logo's. Ze moeten een sterke kennis ontwikkelen van het merk waarvoor ze ontwerpen en ervoor zorgen dat de afbeelding samenhangend en visueel aantrekkelijk is. De grafisch ontwerper werkt voornamelijk in CAD-programma's, zodat de afbeelding gemakkelijk kan worden toegepast op het vereiste afdrukmedium, maar indien gewenst kan hij met de hand beginnen te tekenen. Ze gebruiken creativiteit om kleur op een eenvoudige, maar opvallende manier weer te geven, aangezien het afdrukken vaak beperkt is tot acht of minder kleuren.

4. Kunstleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,91 per uur

Primaire taken: Kunstleraren werken met alle onderwijsniveaus, van elementair tot universiteit, om studenten te leren over een verscheidenheid aan kunstmethoden. Een staatscertificering is vereist om les te geven. Ze volgen vaak het door de staat verstrekte curriculum, maar ontwikkelen ook hun eigen speciale projecten en opdrachten. Kunstleraren delen hun liefde voor kunst met kinderen door zelfexpressie mogelijk te maken door middel van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Ze moeten sterke communicators zijn en een verscheidenheid aan technieken gebruiken om de instructiemethoden af ​​te stemmen op de leerstijl van elke student.

5. Textielontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $23,45 per uur

Primaire taken: Textielontwerpers ontwikkelen herhalingsontwerpen met de hand of met CAD-software. Deze ontwerpen worden gedrukt op, gebreid in of geweven in de stofomvang om te worden gebruikt voor kleding, gordijnen of meubelbekleding. Ze werken vaak op freelance basis, maar kunnen in dienst worden genomen door een stoffenfabrikant of kledingmerk. Textielontwerpers zijn ook verantwoordelijk voor het onderzoeken en voorspellen van trends voor hun productspecialiteit.

6. Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.756 per jaar

Primaire taken: Een illustrator maakt tekeningen voor advertenties, boeken, tijdschriften en elk ander bedrijf dat om een ​​geïllustreerd ontwerp vraagt. Ze ontwikkelen deze ontwerpen om te gebruiken voor webreclame, logo's en kinderboekafbeeldingen, evenals tekeningen voor reportages, gedrukte media, winkeldisplays, billboards en commercials. Illustratoren kunnen in dienst zijn van een zakelijke entiteit of een contractbureau of ze kunnen zelfstandige freelancers zijn.

7. Technisch illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: Geen salarisgegevens op dit moment

Primaire taken: Technische illustratoren maken de schetsen, afbeeldingen en infographics die voorkomen in studieboeken, gebruikershandleidingen en andere technische publicaties. Ze gebruiken beschrijvingen van een product, idee of techniek om een ​​beeld te ontwikkelen ter visuele ondersteuning. Ze illustreren met de hand een product, stapsgewijze aanwijzingen of een afbeelding die de tekst voor de lezer helpt verduidelijken. De technisch illustrator kan CAD-software gebruiken om een ​​rendering of een grafisch ontwerp te maken in plaats van een handtekening, indien geschikt voor het project. Ze maken ook grafieken en grafieken om de geschreven gegevens in een visueel formaat weer te geven.

8. Tatoeëerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,921 per jaar

Primaire taken: Een tatoeëerder werkt met klanten om hun gewenste tattoo-idee te tekenen en te ontwerpen en vervolgens gebruiken ze naalden om het ontwerp permanent op de huid van de klant te tekenen. De klant kan de tattooshop binnenkomen met een foto in gedachten of ze willen misschien dat de artiest de tattoo volledig voor hen ontwerpt. Als de artiest een geheel nieuwe tatoeage illustreert, zullen ze voor de tatoeage-afspraak verschillende keren met de klant overleggen om hun ideale ontwerp te bereiken.

Ze gebruiken hun artistieke vaardigheden om het ontwerp, de vorm, de maat, de kleur en de plaatsing met de klant te bespreken. Een tatoeëerder kan zich specialiseren in een bepaalde artistieke stijl en houdt een portfolio van hun werk bij om potentiële klanten te laten zien. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het handhaven van een veilige en schone werkomgeving en voor het verkrijgen van een vergunning indien vereist door de woonstaat.

9. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.197 per jaar

Hoofdtaken: Interieurontwerpers creëren mooie en functionele binnenruimtes in woningen, bedrijven en openbare gebouwen. Ze kunnen werken aan nieuwe ontwikkelingen of bestaande gebouwen. Ze beginnen hun creatieve proces met het met de hand schetsen van kamerindelingen en gewenste meubels.

Een groot project kan op maat ontworpen meubilair zijn, waarvoor de interieurontwerper verantwoordelijk is voor de uitvoering door samen te werken met op maat gemaakte productiebedrijven. Ze luisteren naar de behoeften van de klant om geschikte meubels en armaturen voor de kamer te ontwerpen op basis van het gewenste eindgebruik. De interieurontwerper presenteert zijn eerste ontwerpideeën aan de klant door een handtekening of computerweergave te gebruiken om de lay-out en esthetiek van de kamer te laten zien.

10. Architectonisch tekenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $60,786 per jaar

Primaire taken: Bouwkundig tekenaars maken gedetailleerde tekeningen van het gebouw en de plattegronden volgens de specificaties van de hoofdarchitect en de klant. Ze gebruiken CAD-programma's of tekenen met de hand om tekeningen op schaal te maken van het ontwerp van het gebouw. De architectonisch tekenaar kan ook interieurruimte-arrangementen plannen op basis van grootte en technische vereisten.

11. Industrieel ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $62,704 per jaar

Primaire taken: Industrieel ontwerpers ontwikkelen het uiterlijk van auto's, speelgoed, apparaten en vele andere consumentenproducten. Ze zijn verantwoordelijk voor het combineren van kunst, techniek en zaken om een ​​geweldig product te maken. De industrieel ontwerper maakt functionele, gebruiksvriendelijke producten en werkt eraan om ze visueel aantrekkelijk te maken voor de consument. Ze gebruiken creativiteit om ervoor te zorgen dat het product zijn maximale potentieel bereikt en om problemen op te lossen die zich tijdens het ontwerpproces voordoen.

12. Ontwerper van bewegende beelden

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.289 per jaar

Primaire taken: Motion graphics ontwerpers tillen de animatie naar een hoger niveau door visuele effecten en filmische technieken te gebruiken om filmillustraties er realistisch uit te laten zien. Dit is een vrij nieuw veld dat van cruciaal belang wordt voor filmmakers en televisieproducenten om speciale effecten er echt uit te laten zien.

Deze ontwerpers gebruiken computerweergaven en programmeren om bewegende beelden te creëren, in tegenstelling tot een enkelvoudig grafisch beeld. Ontwerpers van motion graphics zijn verantwoordelijk voor het maken van fantasiefilms en televisieprogramma's over onderwerpen als ruimte, oorlog en dinosaurussen.

13. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.944 per jaar

Primaire taken: De art director is een executive op het hoogste niveau die verantwoordelijk is voor het inspireren en begeleiden van de visie van het ontwerpteam door mentorschap en toezicht op de kunstwerken van de ontwerpers. Deze professionals gebruiken sterke tekenvaardigheden om het overkoepelende thema en de lay-out van een tijdschrift, advertentie, kledingmerk of een ander medium te illustreren.

Hun team is vervolgens verantwoordelijk voor het maken van individuele ontwerpen en afbeeldingen die samenhangen met het algemene thema. Tijdens het ontwerpproces beoordeelt en keurt de art director het kunstwerk goed. Ze moeten feedback kunnen geven of hun eigen illustratieve accenten kunnen toevoegen om het team te laten zien wat er in het ontwerp nodig is.

14. Reclame-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $71.723 per jaar

Primaire taken: reclameontwerpers gebruiken illustratie, kalligrafie, fotografie en grafisch ontwerp om een ​​visueel aantrekkelijk beeld te creëren dat kan worden gebruikt voor een advertentie in digitale en gedrukte publicaties. Ze schetsen een eerste concept op basis van de marketingstrategie en expertise van het PR-team.

De ontwerper gebruikt vervolgens de door hem gekozen kunstvorm - meestal handillustratie of computerweergave - om verschillende lay-outs te ontwikkelen om aan zijn klant of marketingteam te presenteren voordat een definitief ontwerp wordt goedgekeurd. Daarna perfectioneren ze het definitieve ontwerp.


About author

Katrien van Diermen

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top