Blog

Aangezien sociale media nog steeds een veel voorkomend onderdeel van het dagelijks leven zijn, willen meer bedrijven deze platforms opnemen in hun marketing- en zakelijke inspanningen. Wanneer je in een sociale media-baan werkt, moet je een goed begrip hebben van Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en andere belangrijke sociale mediaplatforms.

Of je nu een creatief of strategisch persoon bent, er is zeker een functie op sociale media die bij je vaardigheden en interesses past. In dit artikel delen we 14 verschillende functietitels op sociale media die u kunt verkennen.

Wat zijn functietitels op sociale media?

Functietitels in sociale media zijn rollen waarbij sociale media een onderdeel van uw werkdag zijn. Veel rollen waarbij sociale media betrokken zijn, zien er heel anders uit. Zo zijn er analytische banen waarbij je kijkt naar de uitkomsten en voortgang van social media campagnes. Iemand in deze rol moet goed zijn met statistieken, cijfers en grafieken. Er zijn andere banen in sociale media waar uw focus ligt op het creëren van inhoud. Degenen in deze rollen moeten zowel creatief als strategisch zijn wanneer ze beslissen wat ze willen delen op de sociale-mediapagina's van hun bedrijf.

14 functietitels op sociale media

Hier is een lijst met enkele van de meest populaire functietitels op sociale media om te verkennen. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder:

1. Stagiaire sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,50 per uur

Primaire taken: De rol van een stagiair op het gebied van sociale media is om de basisprincipes van sociale media in een zakelijke omgeving te leren. Onder begeleiding van de stagiair-manager zijn ze verantwoordelijk voor basistaken op het gebied van sociale media, zoals het schrijven van statussen, het plannen van berichten en het onderzoeken van trends op het gebied van sociale media. Tijdens hun stage krijgen ze een beter begrip van hoe een carrière in sociale media eruitziet.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een social media-stagiair

2. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,45 per uur

Primaire taken: een blogger schrijft boeiende inhoud die ze op sociale media kunnen delen. Door artikelen te schrijven waarin volgers geïnteresseerd zijn, kunnen bloggers merken helpen hun zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren en meer betrokkenheid bij hun berichten te krijgen. Een blogger is verantwoordelijk voor het brainstormen over onderwerpen, het doen van onderzoek, schrijven, redigeren en soms zelfs het plaatsen van hun blogs. Iemand in deze rol moet kunnen schrijven binnen de stijlgids van een merk.

3. Inhoudscurator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,80 per uur

Primaire taken: Een contentcurator is iemand met veel kennis van de nieuwste trends op het gebied van sociale media. Het is hun taak om boeiende inhoud te vinden om te delen op de feed van hun bedrijf. Ze gebruiken vaak tools of software voor het beheren van inhoud om interessante artikelen, afbeeldingen en video's te vinden om te delen. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat wat het bedrijf deelt, geschikt en on-brand is voor het bedrijf.

4. Coördinator sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,02 per uur

Hoofdtaken: Een social media coördinator zorgt ervoor dat de werking van een social media campagne goed verloopt. Ze werken aan het plannen, implementeren en bewaken van de aanwezigheid van een merk op sociale media. Het is hun doel om de naamsbekendheid en reputatie te verbeteren terwijl ze in contact komen met online volgers. Door een actieve aanwezigheid op sociale media te creëren, kunnen ze de verkoop en naamsbekendheid stimuleren.

5. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.182 per jaar

Hoofdtaken: Een social media specialist is op de hoogte van de laatste social media trends en technologieën. Het is hun taak om nieuwe social media campagnes en initiatieven te bedenken. Hun primaire taken kunnen zijn het schrijven van posts op sociale media, het produceren van inhoud, het analyseren van gegevens, het plannen van berichten en het plaatsen van betaalde advertenties. Het is hun verantwoordelijkheid om sociale media te gebruiken om de publieke uitstraling van een merk te verbeteren.

6. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $44.138 per jaar

Primaire taken: Een social media manager houdt toezicht op de gehele social media afdeling van een bedrijf. Ze zorgen ervoor dat alles wat een merk deelt, aansluit bij de esthetiek en de boodschap. Ze delegeren werk aan copywriters en grafisch ontwerpers die de inhoud voor de sociale media-pagina's van het merk produceren. Het is hun verantwoordelijkheid om de activiteiten van een sociale-mediacampagne te beheren, volgens de richtlijnen van het merk.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

7. Social media-communitymanager

Nationaal gemiddeld salaris: $44.232 per jaar

Primaire taken: Een social media community manager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op de groei en het onderhoud van de social media communities van een merk. Ze kunnen als moderator werken en ervoor zorgen dat gebruikers alleen relevante opmerkingen delen. Hun doel is ervoor te zorgen dat leden van de gemeenschap het gevoel hebben dat ze erbij horen en door het merk worden gewaardeerd. Het doel van deze rol is om merkloyaliteit op te bouwen en op een meer persoonlijke basis contact te maken met klanten. Ze kunnen dit doen door te reageren op opmerkingen of door vragen van gebruikers te beantwoorden.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een communitymanager

8. Marketing medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.308 per jaar

Primaire taken: Een marketingmedewerker is verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de marketinginspanningen van een merk. Ze kunnen werken met een breed scala aan marketingkanalen, zoals print, e-mail, website-inhoud en sociale media. Iemand in deze rol moet weten hoe je marktdata verzamelt, trends voorspelt en kijkt naar consumentengedrag. Ze beheren ook veel van de dagelijkse administratieve taken van een marketingafdeling.

9. Digitaal strateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $64,198 per jaar

Primaire taken: Een digitaal strateeg kijkt naar alle digitale marketingkanalen die beschikbaar zijn voor een merk en vindt manieren om een ​​succesvolle multi-channel campagne te lanceren. Ze gebruiken vaak betaalde media, SEO en sociale media om een ​​online aanwezigheid voor hun merk op te bouwen. Ze moeten een goed idee hebben van consumententrends met betrekking tot digitale platforms. Ze werken aan het opstellen van een uitvoerbaar digitaal marketingplan dat de verkoop van hun producten of diensten kan stimuleren.

10. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.787 per jaar

Primaire taken: Een merkmanager is verantwoordelijk voor het bouwen van een merk op basis van de doelgroep van hun bedrijf. Ze zorgen ervoor dat de inhoud en berichten die door hun marketingteam worden gecreëerd, aansluiten bij de waarden, doelen en stijl van het merk. Het is hun taak om de integriteit van een merk te behouden via alle kanalen, inclusief e-mail, betaalde media, traditionele marketing en sociale media. Ze helpen hun merk een consistent verhaal te vertellen en dezelfde stem en beelden op alle platforms te behouden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een merkmanager

11. Digitale projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $74.875 per jaar

Primaire taken: Een digitale projectmanager zorgt ervoor dat hun team alle deliverables voor een project op tijd en binnen budget voorbereidt. Ze werken nauw samen met klanten om vertrouwen op te bouwen, hun beslissingen te sturen en de reputatie van hun merk te vergroten. Ze houden recensies op sociale media in de gaten om te zien of hun klanten tevreden zijn met het werk dat ze leveren. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat hun team voldoende werk heeft en dat hun klanten tevreden zijn.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een projectmanager

12. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.547 per jaar

Primaire taken: Een data-analist verzamelt en bekijkt data uit social media campagnes. Ze beoordelen of de sociale media-inspanningen van een merk het beoogde publiek bereiken. Ze kijken naar data, zoals impressies, click-through-rates, engagement en likes. Een data-analist gebruikt ook verkoopsoftware om te zien of sociale media leiden tot zinvolle conversies voor het merk.

Meer informatie: leer hoe u een gegevensanalist bent

13. Inhoudsstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $77.768 per jaar

Primaire taken: een contentstrateeg plant alle content die een merk gaat delen. Ze houden de huidige trends op het gebied van contentmarketing bij om hen te helpen bij het plannen van de te produceren content. Naast het maken van video's, blogs en infographics om op de website van het merk te plaatsen, zullen ze ook boeiende manieren vinden om deze inhoud op sociale media te delen. Ze proberen te begrijpen welke soorten inhoud hun doelgroep interessant kan vinden.

14. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.934 per jaar

Hoofdtaken: Een creative director stuurt de gehele creatieve afdeling van een bedrijf aan. Ze delegeren werk aan hun team van copywriters en grafisch ontwerpers. Het is hun taak om marketingcampagnes te creëren die voldoen aan de doelstellingen van het bedrijf. Ze werken met verschillende marketingkanalen, waaronder sociale media. Naast het leiden van hun team, ontmoeten ze klanten om meer te weten te komen over hun wensen en behoeften. Het is hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun team resultaten produceert binnen de parameters van de klant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een creatief directeur


About author

Rik Soeterik

Aangezien sociale media nog steeds een veel voorkomend onderdeel van het dagelijks leven zijn, willen meer bedrijven deze platforms opnemen in hun marketing- en zakelijke inspanningen. Wanneer je in een sociale media-baan werkt, moet je een goed begrip hebben van Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en andere belangrijke sociale mediaplatforms.


Scroll to Top