Blog

een baan zoeken

14 Gelukkige Banen Om Te Overwegen Voor Je Carrière

Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een baan die u leuk vindt. Hoewel er individuele redenen kunnen zijn waarom mensen naar bepaalde banen zoeken, willen veel mensen banen vinden die hen gelukkig maken. Als je op zoek bent naar een baan waar je blij van wordt, is het een goed idee om te weten welke opties voor jou beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we 14 gelukkige banen die u mogelijk leuk vindt, inclusief het nationale gemiddelde salaris, primaire taken en redenen die elk uw werk- en levenstevredenheid kunnen verbeteren.

Hoe vind je gelukkige banen?

Een manier om een ​​baan te vinden waar je gelukkig van wordt, is door te beslissen wat je leuk vindt om te doen en een werkplek te vinden die anderen op dat gebied als gelukkig beschouwen. Positiviteit, meelevend management en comfortabele werkplekken zijn vaak indicatoren van een gastvrije werkplek die mensen kunnen gebruiken om te meten hoe gelukkig ze zijn bij een specifiek bedrijf. U kunt de Carrieree Work Happiness Score gebruiken, die wordt weergegeven op Carrieree-bedrijfspagina's, om te zien hoe anderen hun baan bij een comp beoordelen, en die informatie vervolgens gebruiken om te beslissen of zo'n baan u gelukkig zou maken.

14 gelukkige banen

Bekijk deze gelukkige banen, hun salarissen en de typische taken van elke rol om te bepalen welke het leukst voor u is:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.988 per jaar

Primaire taken: Leraren zijn onderwijsprofessionals die doorgaans instructielessen geven aan kinderen op school. De taken van een leraar omvatten het ontwikkelen van lesplannen op basis van schoolcurriculums voor hun klas, het geven van opdrachten en tests aan studenten op basis van hun leeftijd en capaciteiten en het handhaven van de veiligheid en zorg voor hun studenten gedurende de dag.

Veel leraren beschouwen hun baan als een gelukkige omdat ze het leuk vinden om met kinderen te werken en hen te helpen leren. Ze vinden deze baan misschien lonend en leuk omdat ze de kennis van de volgende generatie kunnen uitbreiden en creatieve lessen kunnen leren om dit te bereiken.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

2. Analist voor kwaliteitsborging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.139 per jaar

Primaire taken: Een analist voor kwaliteitsborging of QA test producten en zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor levering aan klanten. Veel QA-analisten werken in softwareontwikkeling en testen softwareprogramma's, zoals computerapplicaties, door als eindgebruiker op te treden en het programma als een klant te gebruiken om mogelijke bugs en fouten te vinden die de prestaties van het programma kunnen beïnvloeden.

QA-analisten kunnen hun werk leuk vinden omdat ze met nieuwe technologie aan de slag gaan en deze helpen te voldoen aan de verwachtingen van het publiek, wat een bevredigende ervaring kan zijn. Ze kunnen ook geluk vinden in het specifieke type programma's dat ze maken, omdat deze programma's leuk kunnen zijn, zoals videogames, of cruciaal kunnen zijn voor het welzijn van anderen, zoals medische programma's.

3. Echografie:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.816 per jaar

Primaire taken: Een ultrasonograaf werkt met patiënten in zorginstellingen om echo's uit te voeren om medische redenen, zoals gezondheidsproblemen of zwangerschappen. De verantwoordelijkheden van deze baan omvatten het beoordelen van de medische dossiers van een patiënt en de reden voor het krijgen van een echografie, het uitvoeren van medische basistests zoals bloeddruktests vóór een echografie en het gebruik van ultrasone apparatuur om een ​​beeld vast te leggen van iets in het lichaam van de patiënt.

Echografieën kunnen gelukkig zijn in hun werk omdat ze in contact komen met verschillende mensen en hen helpen meer te weten te komen over hun lichaam in medische zin. Meestal helpt dit mensen bij het vinden van de juiste medische behandeling, dus echografen die graag mensen helpen, kunnen dit soort werk waarderen.

4. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $39.555 per jaar

Primaire taken: Een bouwvakker werkt gewoonlijk met een team van andere arbeiders om gebouwen en andere constructies te bouwen voor openbaar of individueel gebruik. Bouwvakkers zijn bouwers die bouwplaatsen voorbereiden door puin op te ruimen en het land voor te bereiden, bouwmaterialen te verplaatsen en machines te bedienen om constructies samen te stellen met hout, metaal en beton.

Voor mensen die van fysiek werk houden, kan bouwarbeid een geweldig carrièrepad zijn. Sommige bouwvakkers vinden het ook leuk om een ​​bouwwerk te zien terwijl het door het bouwproces gaat en mensen te helpen veilige huizen en werkplekken te krijgen.

5. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.496 per jaar

Primaire taken: een evenementenplanner beheert evenementen voor hun klanten om ervoor te zorgen dat elk evenement soepel verloopt en zijn doel bereikt. Om dit te doen, ontmoeten evenementplanners klanten om de details van een evenement te bespreken, locaties en leveranciers te organiseren voor specifieke schema's en andere aspecten van een evenement te plannen, zoals hoe het budget te verdelen, welk eten te serveren en hoeveel mensen kunnen bijwonen.

Veel evenementenplanners genieten van verschillende aspecten van hun werk, zoals het creatief oplossen van planningsuitdagingen en het leren kennen van verschillende klanten. Ze kunnen ook genieten van de verscheidenheid aan werk die deze baan mogelijk maakt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

6. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.048 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf is een beeldend kunstenaar die foto's maakt van mensen, objecten of dieren op een manier die hun klanten aanspreekt. Sommige fotografen werken voor werkgevers die hen opdrachten geven, terwijl anderen zelfstandig werk vinden, maar beide gebruiken camera-apparatuur en beeldende kunsttechnieken om beelden vast te leggen die er goed uitzien.

Enkele redenen waarom fotografen gelukkig zijn in hun werk, zijn de vrijheid van hun werk omdat ze verschillende onderwerpen zoeken en fotograferen en het vermogen om creatief te zijn. Fotografen kunnen ook blij zijn als ze zinvolle connecties maken met klanten en onderwerpen, vooral bij privé-evenementen zoals bruiloften of familiefotoshoots.

7. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.985 per jaar

Primaire taken: Een animator kan werken met 2D- of 3D-kunsttechnieken, zoals tekenen, grafisch ontwerp en computergegenereerde afbeeldingen, om boeiende verhalen voor kijkers te creëren. De taken van deze rol omvatten vaak het ontmoeten van klanten of werkgevers om meer te weten te komen over een geanimeerd concept voor een film, televisieshow of commercial, het ontwikkelen van storyboards die de verhaallijn nauwkeurig weergeven en het ontwerpen van de personages en achtergronden om te animeren met behulp van computertechnologie.

Deze baan lijkt misschien leuk en uitdagend, en dat is wat veel animators gelukkig maakt in hun carrière. Voor creatieve mensen die van ontwerpen en tekenen houden, kan een baan in de animatie een goede keuze zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over animator zijn

8. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $48.839 per jaar

Primaire taken: Een recruiter werkt samen met bedrijven om nieuwe mensen te vinden die kunnen worden aangenomen voor openstaande functies. In deze functie zoeken recruiters vaak op vacaturesites en hun netwerken om potentiële kandidaten voor een baan te vinden, nemen vervolgens contact op met die kandidaten en plannen interviews om te zien of die kandidaten geschikt zijn voor een bedrijf.

Er zijn veel aspecten van een wervingsbaan die sommige werknemers leuk vinden, zoals nieuwe mensen ontmoeten en hen helpen banen te vinden die ze willen. Recruiters die het leuk vinden om met kandidaten in contact te komen en ze beter te leren kennen, kunnen in deze rol blij zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een recruiter

9. Vastgoedbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,231 per jaar

Primaire taken: een vastgoedbeheerder werkt voor een vastgoedeigenaar om de huurders van een woning te beheren en ervoor te zorgen dat ze in veilige omstandigheden leven. Om dit te doen, screenen en beoordelen deze managers de aanvragen voor nieuwe huurders voor hun eigendom, inspecteren ze de units die beschikbaar zijn om te huren en doen ze de nodige reparaties en begrijpen ze de lokale regelgeving met betrekking tot huurders en verhuurders.

Sommige vastgoedbeheerders vinden veel voldoening in hun werk omdat ze het leuk vinden om hele eigendommen te beheren. Vastgoedbeheerders ontmoeten ook verschillende soorten mensen en helpen hen bij het vinden van woningen in verhuurbare eenheden, wat kan bijdragen aan het geluk van deze rol.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een vastgoedbeheerder

10. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.011 per jaar

Primaire taken: Een chef-kok werkt in een restaurant om het menu te bepalen en gerechten goed te keuren die passen bij de stijl en reputatie van het restaurant. Typische taken voor een chef-kok zijn het testen van nieuwe recepten om toe te voegen aan hun menu, toezicht houden op het voedselbereidingsproces met andere koks en keukenmedewerkers en ervoor zorgen dat al het voedsel voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen voordat het aan klanten wordt geserveerd.

Veel chef-koks vinden het leuk om in deze functie op hoog niveau te zijn, omdat ze de richting van het menu van een restaurant kunnen bepalen en nieuwe dingen met eten kunnen proberen. Dit, plus het vermogen om klanten blij te maken met hun eten, kan chef-koks gelukkiger maken in deze carrière.

11. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.535 per jaar

Primaire taken: een marketingspecialist werkt samen met een marketingteam voor een bedrijf om campagnes en programma's te creëren die klanten aanspreken en de omzet verhogen. Verantwoordelijkheden voor deze rol kunnen het ontmoeten van klanten omvatten om ideeën voor innovatieve marketingcampagnes te ontwikkelen, het onderzoeken van doelgroepen en soortgelijke items op de markt en het analyseren van advertentieprestaties om de advertentie-ervaring te verbeteren.

De rol van een marketingspecialist kan een gelukkige baan zijn voor diegenen die ervan houden uitdagingen te overwinnen met nieuwe ideeën en met anderen samen te werken om aantrekkelijke advertenties te maken. Voor mensen die graag gegevens analyseren en de meest populaire markttrends kennen, kan een baan als marketingspecialist spannend en bevredigend zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

12. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.909 per jaar

Primaire taken: Mondhygiënisten werken in tandartspraktijken om patiënten voor te bereiden op tandheelkundige examens en routinematig tandheelkundig onderhoud uit te voeren. In deze rol screenen hygiënisten een patiënt vaak voor een routineonderzoek of -behandeling, reinigen ze de tanden van de patiënt met gereedschap en helpen ze tandartsen bij het afhandelen van tandheelkundige noodgevallen of uitgebreide behandelingen waarvoor twee professionals nodig zijn.

Veel mondhygiënisten hebben plezier in hun werk omdat ze mensen kunnen helpen hun mondgezondheid te behouden en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Deze baan stelt hygiënisten ook in staat actief te werken in plaats van aan een bureau, wat sommige mensen misschien verkiezen.

Lees meer: ​​Meer informatie over mondhygiënist zijn

13. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92,145 per jaar

Primaire taken: Een makelaar werkt met klanten die gebouwen of land willen kopen om hen te helpen bij het koopproces en het invullen van het papierwerk. Agenten kunnen mensen helpen bij het kopen van bestaande huizen en kantoren of grond waarop ze nieuwe structuren kunnen bouwen, en ze laten hun klanten meestal een paar verschillende opties zien en helpen hen een aanbieding te schrijven aan de verkoper en hun agent.

Makelaars in onroerend goed kunnen een gelukkige baan hebben als ze het leuk vinden om over contracten te onderhandelen en mensen te helpen ruimtes te vinden die hun leven verbeteren. Deze baan kan ook uitdagingen bieden die makelaars graag overwinnen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een makelaar

14. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $104.580 per jaar

Primaire taken: Dierenartsen voeren medische onderzoeken en diensten uit voor dieren om hen te helpen hun gezondheid te behouden en te herstellen van ziekten. De primaire verantwoordelijkheden van deze baan zijn het begrijpen van de biologie en gezondheid van verschillende soorten dieren, het onderzoeken van dieren om ziekten te diagnosticeren of hun gezondheid te verzekeren en het uitvoeren van diensten zoals chirurgie, het geven van medicijnen of het maken van röntgenfoto's voor dierenpatiënten.

Mensen kunnen gelukkig zijn in deze rol als ze het leuk vinden om met dieren te werken en die dieren te helpen hun gezondheid en welzijn te behouden. Vaak is een baan als dierenarts ook geweldig voor mensen die van medisch werk houden, maar liever meer traditionele uren werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over dierenarts zijn


About author

Mirte Wulling

Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een baan die u leuk vindt. Hoewel er individuele redenen kunnen zijn waarom mensen naar bepaalde banen zoeken, willen veel mensen banen vinden die hen gelukkig maken. Als je op zoek bent naar een baan waar je blij van wordt, is het een goed idee om te weten welke opties voor jou beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we 14 gelukkige banen die u mogelijk leuk vindt, inclusief het nationale gemiddelde salaris, primaire taken en redenen die elk uw werk- en levenstevredenheid kunnen verbeteren.


Scroll to Top