Blog

Een diploma in de gezondheidszorg kan je voorbereiden op specifieke rollen, je verdienpotentieel vergroten en je kansen op het vinden van kansen binnen de medische industrie vergroten. Er zijn veel waardevolle graden waaruit u kunt kiezen. Door het beschikbare diplomaaanbod te bekijken, kunt u de beschikbare werkgelegenheidskansen na het afstuderen beter begrijpen, identificeren in welke vakgebieden u geïnteresseerd bent en een diploma in de gezondheidszorg vinden dat bij u past. In dit artikel bieden we een lijst met populaire gezondheidszorggraden om u te helpen meer te weten te komen over de educatieve mogelijkheden die op dit gebied beschikbaar zijn.

Wat zijn gezondheidsgraden?

Gezondheidszorggraden zijn kwalificaties van universiteiten, hogescholen of professionele scholen die je helpen je voor te bereiden op het werken in de medische sector. Diploma-aanbod kan helpen bij het ontwikkelen van de kennis van studenten voor rollen op specifieke gebieden zoals patiëntenzorg, leiderschap, medische technologie, farmacologie, facility management, administratie en recordonderhoud. Afhankelijk van het gebied van de zorg waarin je zou willen werken, zijn er vaak opleidingen die relevant zijn voor specifieke rollen.

Zowel online opleidingen als persoonlijke instellingen bieden graden in de gezondheidszorg aan. Ongeacht het klassenformaat, de meeste opleidingstrajecten vereisen stages, laboratoriumwerk en praktische componenten die je kunnen helpen je voor te bereiden op actuele situaties op medisch gebied. Veel professionele kansen binnen de gezondheidszorg vermelden onderwijsvereisten zoals bachelor- en masterdiploma's in een relevant vakgebied als hun favoriete kwalificaties voor kandidaten.

Gerelateerd: Soorten masteropleidingen in verpleegkunde

Welke soorten zorggraden zijn er?

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een graad in de gezondheidszorg, zijn hier voorbeelden van verschillende majors die je kunt studeren:

Geregistreerde verpleging

Geregistreerde verpleegkunde is een van de meest populaire en meest beschikbare opleidingstrajecten in de gezondheidszorg. Geregistreerde verpleegkundigen werken vaak in patiëntenzorg, waar ze patiënten direct helpen bij het diagnosticeren, behandelen en adviseren. Studenten die een diploma in geregistreerde verpleegkunde willen behalen, volgen vaak lessen in medische wetenschappen, casemanagement, wijkverpleging en coördinerende zorg. Er is meestal een klinisch element voor verpleegopleidingen, zodat studenten praktische medische ervaring kunnen opdoen.

Gerelateerd: Hoe word je een gediplomeerd verpleegster: loopbaangids en vereisten

Integratieve fysiologie

Een graad in integratieve fysiologie richt zich op hoe lichaamssystemen met elkaar omgaan. De opleiding bereidt studenten voor op mogelijkheden in fitnesstraining, fysiotherapie, ergotherapie en voeding. Studenten kunnen verwachten dat ze wetenschappelijk zware cursussen in de biologie volgen die cel-, gen-, weefsel- en organismefuncties bestuderen.

Administratie van de gezondheidsdiensten

De administratie van gezondheidsdiensten richt zich op de managementaspecten van gezondheidsdiensten zoals financiële planning, juridische diensten, wettelijke vereisten, ethiek, management en patiëntenzorg. Opleidingen in de administratie van de gezondheidszorg bereiden kandidaten voor op toekomstige carrières in ziekenhuizen, de overheid, verpleeghuizen, poliklinieken, woonzorgcentra en artsenpraktijken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gezondheidsbeheerder

Verpleegkundige administratie

Een diploma in verpleegkunde kwalificeert kandidaten voor leidinggevende functies in de gezondheidszorg. De major leert verpleeggerichte vaardigheden op het gebied van organisatiebeheer, leiderschap en geavanceerde verpleegkundige kennis. Er zijn verschillende specialismen en zorginstellingen waar verpleegkundigen uit kunnen kiezen.

Gerelateerd: Hoe een carrière op te bouwen in verpleegkundig management

Administratie van medische dossiers

Medische dossiersadministratie en gezondheidsinformatieadministratie majors leren u het verzamelen van records, gegevensanalyse en recordbescherming. Omdat het dataveld zich steeds verder uitbreidt, vertegenwoordigt dit opleidingstraject een vakgebied met veel groeipotentieel. Graden bereiden professionele vaardigheden voor op het gebied van personeelsbeheer, nieuwe technologieën en gezondheidszorgsystemen. Beroepen zoals medische kantoormanagers, administrateurs van medische dossiers en codeurs voor verzekeringsclaims vereisen vaak dat kandidaten educatieve ervaring hebben in het beheer van medische dossiers.

Gemeenschapsgezondheid en preventieve geneeskunde

Graden in gemeenschapsgezondheid en preventieve geneeskunde kunnen studenten voorbereiden op het werken als opvoeders en resourcemanagers binnen een gemeenschap. Community health-opleidingen omvatten vaak cursussen over gedrag, gezins- en gemeenschapsgezondheid, preventieve geneeskunde, epidemiologie, biostatica, medische wet- en regelgeving en volksgezondheid. De major benadrukt de impact van chronische ziekten op de gemeenschap en het belang van toegankelijk openbaar onderwijs in campagnes en outreach-programma's.

Farmaceutische marketing en management

Het volgen van een diploma in farmaceutische marketing of management kan kandidaten helpen zich te kwalificeren voor functies binnen de farmaceutische industrie. Cursussen omvatten vaak lessen in biologie, farmacologie, scheikunde en farmacie, marketing, productbeheer en medisch recht.

Medisch computerspecialist

Gezondheidszorgtechnologie is een innovatief gebied met nieuwe technologieën die regelmatig het systeem binnenkomen. Inzicht in deze systemen om hun ontwerp te verbeteren, hun functionaliteit te behouden en storingen op te lossen, zijn essentiële taken voor medisch computerspecialisten. Omdat computers een essentieel onderdeel zijn van de gezondheid en veiligheid van patiënten, zorgactiviteiten en de opslag van patiëntinformatie, zal de vraag naar medisch computerspecialisten waarschijnlijk groot blijven. Studenten die een computerspecialist volgen, kunnen cursussen verwachten in medische software en hardware, systeembeheer, terminologie en informatica. Voor sommige functies is alleen een associate's degree vereist, hoewel werkgevers met managementfuncties misschien de voorkeur geven aan een bachelor.

Tandheelkunde

Terwijl mondhygiënisten doorgaans een associate's degree in mondhygiëne nodig hebben, ondergaan erkende tandartsen meer uitgebreide opleiding en training. De meeste tandheelkundige programma's duren minimaal zes jaar en omvatten cursussen in biologie, tandheelkundige anatomie, radiologie en orale microbiologie. De meeste programma's vereisen dat studenten deelnemen aan stageprogramma's en residenties voordat ze afstuderen.

Verwant: Hoe lang duurt het om tandarts te worden?

Medische informatica

Medische informatica leert onderwerpen die verband houden met informatica, software-engineering, medisch onderzoek en klinische informatie. Studenten kunnen cursussen volgen in datasystemen voor de gezondheidszorg, data-architectuur, IT-basics, netwerken en uitwisseling van gezondheidsinformatie, codering, beeldverwerking en telezorg. Majors in de medische informatica vinden mogelijk toekomstige functies als gezondheidsinformatiemanagers, compliance officers, auditors en documentatiespecialisten.

Klinisch verpleegkundig specialist

Het volgen van een graad in klinische verpleegkunde kan geïnteresseerde studenten op weg helpen om een ​​klinisch verpleegkundig specialist (CNS) te worden. In professionele omgevingen biedt een CNS patiëntenadvocatuur en zorgdiensten, communiceert met patiënten en families, overlegt met collega-verpleegkundigen en bevordert het omzetten van onderzoek in bruikbare industriële vooruitgang. Cursussen zijn vaak gericht op gezondheidsbeoordeling, farmacie, patiëntenzorg, holistische verpleging, onderwijs en klinische praktijk.

Medische facturering en codering

Medische facturerings- en coderingsgraden bieden afgestudeerden vaardigheden in het lezen van medische codes, het gebruik van facturerings- en coderingssoftware en het verwerken van rekeningen. Studieprogramma's helpen studenten ook voor te bereiden op het Certified Professional Coder (CPC) -examen.

Arts-assistent studies

Het behalen van een diploma in arts-assistentstudies kwalificeert je om veel van dezelfde taken als een arts uit te voeren, maar de opleidingsvereisten zijn korter. Studenten volgen vaak lessen in fysiologie, biologie, microbiologie, scheikunde en anatomie. Studieprogramma's bevatten meestal klinische en klassikale componenten om studenten voor te bereiden op een loopbaan als arts-assistent.

Gerelateerd: Arts-assistenten versus artsen: definities en verschillen

Fysiotherapie

Fysiotherapeuten moeten een doctoraat in de fysiotherapie behalen bij een geaccrediteerde instelling om legaal therapie te kunnen uitoefenen. Het vakgebied fysiotherapie biedt specialiteiten op het gebied van geriatrie, sportgeneeskunde en cardiovasculaire therapie. Het behalen van je diploma in fysiotherapie vereist meestal voltooide cursussen in gezondheidswetenschappen, anatomie en lichaamsbeweging.


About author

Krisje van Laere

Een diploma in de gezondheidszorg kan je voorbereiden op specifieke rollen, je verdienpotentieel vergroten en je kansen op het vinden van kansen binnen de medische industrie vergroten. Er zijn veel waardevolle graden waaruit u kunt kiezen. Door het beschikbare diplomaaanbod te bekijken, kunt u de beschikbare werkgelegenheidskansen na het afstuderen beter begrijpen, identificeren in welke vakgebieden u geïnteresseerd bent en een diploma in de gezondheidszorg vinden dat bij u past. In dit artikel bieden we een lijst met populaire gezondheidszorggraden om u te helpen meer te weten te komen over de educatieve mogelijkheden die op dit gebied beschikbaar zijn.


Scroll to Top