Blog

een baan zoeken

14 Soorten Thuiswerkbanen Waarvoor Geen Diploma Vereist Is

Technologische vooruitgang en een steeds veranderende economie kunnen van invloed zijn op de manier waarop werkgevers hun bedrijf blijven runnen. In het verleden waren mogelijkheden om thuis te werken misschien moeilijk te vinden, maar nu zijn ze veel meer geaccepteerd en beschikbaar. Thuiswerkbanen bieden bedrijven de mogelijkheid om de bedrijfskosten laag te houden en bieden u tegelijkertijd een flexibele plek om uw werk te doen.

In dit artikel bespreken we waarom werk vanuit huis belangrijk is, samen met de soorten werk vanuit huis die je kunt vinden, hoe je een cv op afstand schrijft en het #readytowork-product van Carrieree.

Lees meer: ​​Q & A: Wat is werken op afstand?

Waarom thuiswerken belangrijk is

Terwijl COVID-19 het land blijft beïnvloeden, verhuizen veel bedrijven naar een virtuele werkruimte. Thuiswerken is belangrijk voor zowel bedrijven als werknemers. Voor bedrijven helpen deze kansen om de kosten van zakendoen te verlagen en hen te voorzien van werknemers die gemotiveerder en productiever zijn in hun functie. Voor werknemers bieden thuiswerkbanen u de ruimte om werk uit te voeren waar u zich prettig voelt en krijgt u de mogelijkheid om een ​​goede balans tussen werk en privéleven te bereiken.

Lees meer: ​​De voordelen van thuiswerken

14 soorten werk vanuit huis banen

Wanneer u begint met het zoeken naar een baan, zijn dit enkele soorten werk-van-thuis-banen die u tegen kunt komen:

1. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,66 per uur

Primaire taken: Een online verkoopmedewerker is verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten en het verkopen van producten via een online communicatieportaal, het doen van ongevraagde telefoontjes om producten of diensten te verkopen en het helpen bij het plaatsen van online bestellingen als een klant problemen ondervindt om het zelf te doen. Bedrijven hebben meestal niet veel ervaring of een diploma nodig voor deze rol. In plaats daarvan hebben ze de neiging om zich meer te concentreren op uw communicatieve vaardigheden en het geven van on-the-job training.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

2. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,57 per uur

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden vragen, opmerkingen en zorgen van klanten via telefoon, e-mail, online berichtenplatforms en elk ander verbindingspunt om problemen aan te pakken en nuttige informatie te verstrekken. Voor deze functie is doorgaans geen ervaring vereist, dus mensen die van oudsher in andere functies hebben gewerkt, kunnen solliciteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

3. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,23 per uur

Primaire taken: Als je een hoge typesnelheid hebt, een aandachtige luisteraar bent en een uitzonderlijk begrip hebt van de juiste spelling en grammatica, zul je misschien succes hebben als transcriptionist. Personen in deze rol luisteren naar audiobestanden, live of opgenomen, en typen wat ze horen in een tekstdocument.

4. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,56 per uur

Primaire taken: griffiers voor gegevensinvoer zijn als transcriptionists in die zin dat ze in wezen informatie van het ene formaat naar het andere verplaatsen. Terwijl een transcriptionist tekst maakt van een audiobestand, typt een gegevensinvoermedewerker de informatie uit geschreven bestanden in een computersysteem. Voor deze rol moet je georganiseerd, geduldig en in staat zijn om taken op de juiste manier te prioriteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

5. Patiëntenadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,05 per uur

Primaire taken: Een pleitbezorger van een patiënt helpt als tussenpersoon tussen patiënten, zorgverleners en iedereen die bij de zorg van een patiënt betrokken is. Ze kunnen ook afspraken maken en basisvragen beantwoorden over procedures, facturering en verzekeringen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een geduldige advocaat

6. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,50 per uur

Primaire taken: Virtuele assistenten zijn verantwoordelijk voor het assisteren van hun klanten bij alle administratieve taken, waaronder het plannen van afspraken, het verzenden van facturen, het regelen van reizen en het beantwoorden van e-mails. Het is de afgelopen jaren gebruikelijker geworden om virtuele assistenten in te huren, aangezien werken op afstand blijft groeien en meer algemeen wordt geaccepteerd. Een virtuele assistent zijn vereist organisatie en basiskennis van administratieve hulpmiddelen, zoals e-mail en archiveringssystemen.

Gerelateerd: Wat is een virtuele assistent?

7. Boekhoudkundig klerk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,57 per uur

Primaire taken: Als je goed bent met cijfers en goed georganiseerd bent, wil je misschien solliciteren naar een baan als boekhoudkundig bediende of boekhouder. Hun verantwoordelijkheden omvatten het beoordelen van financiële gegevens, het indienen van financiële papieren, het registreren van betalingen en het organiseren van transacties. Ze kunnen met boekhoudsoftware werken om te betalen en te ontvangen rekeningen met elkaar te verzoenen en uitbetalingen bij te houden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhoudkundige klerk

8. Online leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,47 per uur

Primaire taken: het is gebruikelijk om gedurende deze tijd online vacatures voor leraren te zien. Er zijn veel mensen die in aanmerking komen om online les te geven, of het nu gaat om het onderwijzen van Engels aan studenten in het buitenland, het begeleiden van studenten in een bepaald vak of het geven van een volledig curriculum in een online klaslokaal. Voor sommige van deze rollen is geen ervaring of een opleiding vereist, maar voor sommige functies moet je op zijn minst een test afleggen om een ​​tijdelijk onderwijscertificaat te behalen.

Gerelateerd: Leer Engels online: de ultieme gids

9. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.399 per jaar

Primaire taken: Een socialmediamanager is verantwoordelijk voor het werken aan de socialmediaplatforms van een merk om contact te maken met hun publiek, hun community op te bouwen en inhoud te creëren die resoneert met hun volgers.

Ze kunnen hashtag- en concurrentonderzoek uitvoeren om te begrijpen wat resoneert met hun doelgroep en boeiende wedstrijden en weggeefacties creëren als een manier om het aantal volgers van het merk te laten groeien. Als je begrijpt hoe sociale-mediaplatforms werken en analyses kunt vertalen naar een strategisch plan op een sociale-mediapagina, dan kun je succes boeken als sociale-mediamanager.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

10. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.085 per jaar

Primaire taken: Een vertalerspositie kan perfect zijn voor iedereen die meer dan één taal spreekt. Bedrijfseigenaren kunnen vertalers vragen om een ​​gesprek tussen twee partijen die verschillende talen spreken te vertalen of om een ​​document van de ene taal naar de andere te vertalen. Vertalers kunnen misschien ook iemand anders helpen jargon of de betekenis van uitdrukkingen te begrijpen die alleen in een vreemde taal bestaan.

Gerelateerd: Hoe word je een vertaler

11. Tester

Nationaal gemiddeld salaris: $24,17 per uur

Primaire taken: Er zijn veel rollen die onder de titel tester vallen, waaronder softwaretesters en websitetesters. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het navigeren door het online product van een merk en het geven van feedback over je ervaring, ook als je het proces verwarrend of nuttig vond. Testers zijn meestal freelance- of contractmedewerkers, waardoor u een flexibel schema kunt hebben terwijl u toch wordt betaald.

12. Medische codeur

Nationaal gemiddeld salaris: 47.739 per jaar

Primaire taken: Medische codeurs werken in de gezondheidszorg en wijzen specifieke codes toe aan medische procedures en diagnoses om informatie op te slaan, te organiseren en te rapporteren volgens de wettelijke vereisten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor coderingsaudits, naleving van het beleid, het verifiëren van de nauwkeurigheid van patiëntendossiers en documenten en het onderzoeken van mogelijke medische wanpraktijken voor correcte codering.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische codeur

13. Erkend verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57,305 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsagent is verantwoordelijk voor het verkopen van verzekeringsproducten aan klanten, het helpen van klanten met hun claims en het beantwoorden van polisvragen. U kunt online cursussen volgen om een ​​gediplomeerd verzekeringsagent te worden of een rol op zich nemen bij een verzekeringsmaatschappij die een reeds gevestigde agent bijstaat in hun taken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

14. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.215 per jaar

Primaire taken: Een copywriter schrijft en bewerkt inhoud voor merken, of dat nu reclameteksten, posts op sociale media, lange blogs, e-mails of website-updates zijn. Als je op zoek bent naar wat flexibiliteit in je rol, creatief bent en jezelf als een goede schrijver beschouwt, overweeg dan om te solliciteren voor een aantal copywriter-posities.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

Hoe schrijf je een cv op afstand?

Als u zonder werk komt te zitten vanwege de impact die COVID-19 heeft op uw branche, volg dan deze tips om een ​​cv te schrijven dat wervingsmanagers zal opvallen:

1. Breng specifieke vaardigheden onder de aandacht

Er zijn bepaalde vaardigheden die wervingsmanagers aanspreken als ze cv's doornemen. Vooral voor werken op afstand zijn er competenties die laten zien dat je in dit soort omgevingen kunt werken, zelfs als je in het verleden meer traditionele rollen hebt bekleed, zoals stewardess of horecamedewerker. Overweeg om deze vaardigheden op uw cv te vermelden en uit te leggen hoe uw ervaring met elk ervan in verband kan worden gebracht met een thuiswerkbaan:

  • Vermogen om tijd effectief te beheren
  • Samenwerkings- en teamworkvaardigheden
  • Flexibiliteit en het vermogen om indien nodig tussen projecten te schakelen of om bepaalde diensten te dekken
  • Organisatie vaardigheden
  • Sterke arbeidsethos
  • Proactief en betrokken
  • Ervaren in bepaalde online platforms, zoals videoconferenties of online chatten

Het is belangrijk om uw overdraagbare vaardigheden te benadrukken om te laten zien dat u, hoewel u misschien geen functie als externe medewerker hebt bekleed, bepaalde taken hebt uitgevoerd en verantwoordelijkheden hebt gehad in een andere rol die goed kan worden vertaald.

2. Focus op prestaties

Mensen hebben doorgaans een vergelijkbare achtergrond of eerdere verantwoordelijkheden als een vacature, en ze zullen dit in opsommingstekens op hun cv vermelden. Om op te vallen, focus je meer op je prestaties dan op je taken. Denk eens na over wat u deed in een eerdere baan die een verschil maakte voor het bedrijf waarvoor u werkte, of u nu de loyaliteit van een klant hebt gewonnen door boven alles te gaan of de verkoop heeft helpen verhogen vanwege uw werk.

3. Schrijf een gemakkelijk te lezen cv

Wervingsmanagers kunnen honderden cv's ontvangen van werkzoekenden voor één functie, dus ze hoeven maar een korte tijd te besteden aan het beoordelen van elke sollicitatie. Maak je cv beknopt en to the point, inclusief alle relevante informatie waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Een personeelsmanager of HR-vertegenwoordiger moet uw cv binnen enkele seconden kunnen scannen en zien hoe gekwalificeerd u bent voor de functie. Om uw cv gemakkelijk leesbaar te maken, kunt u overwegen uw cv zo te ontwerpen dat de belangrijkste onderdelen opvallen.

Lees meer: ​​​​10 tips voor het hervatten van het schrijven om u te helpen een baan te vinden

#Klaar om te werken product

Te midden van COVID-19 waren veel mensen werkloos omdat bedrijven belangrijke beslissingen moesten nemen om met een lagere capaciteit te werken of hun kantoren tijdelijk te sluiten. Carrieree begreep dat het nodig is om mensen aan het werk te zetten en voerde een productupdate uit met de naam #readytowork, een aanduiding die werkzoekenden kunnen toevoegen aan hun Carrieree-profiel, zodat werkgevers die momenteel mensen aanwerven, personen kunnen vinden die onmiddellijk beschikbaar zijn voor vacatures. Dit is een gemakkelijke zet voor werkzoekenden en de hashtag verschijnt in het overzichtsgedeelte van hun online cv.

Werkgevers kunnen dit product gebruiken door een zoekopdracht uit te voeren op Carrieree CV met het beschikbaarheidsfilter voor "nu klaar om te werken" ingeschakeld.


About author

Willem Akkersdijk

Technologische vooruitgang en een steeds veranderende economie kunnen van invloed zijn op de manier waarop werkgevers hun bedrijf blijven runnen. In het verleden waren mogelijkheden om thuis te werken misschien moeilijk te vinden, maar nu zijn ze veel meer geaccepteerd en beschikbaar. Thuiswerkbanen bieden bedrijven de mogelijkheid om de bedrijfskosten laag te houden en bieden u tegelijkertijd een flexibele plek om uw werk te doen.


Scroll to Top