Blog

Als je geïnteresseerd bent in een diergerelateerd beroep, biedt het behalen van een relevante stage je professionele, hands-on ervaring. Stages scherpen ook je vaardigheden aan en bieden je de kennis om te slagen in je toekomstige diergerelateerde inspanningen. Als u de verscheidenheid aan beschikbare dierenstages begrijpt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen en krijgt u een beter idee van welke carrière u wilt nastreven. In dit artikel definiëren we dierenstages, geven we je een lijst met stappen om dit soort functies te krijgen en geven we een lijst van verschillende dierenstages die je kunt overwegen.

Wat zijn dierenstages?

Een dierenstage verwijst naar een tijdelijke periode van werkervaring die wordt aangeboden door een bedrijf of organisatie waarbij in een bepaalde hoedanigheid met dieren wordt gewerkt. Kandidaten gebruiken deze stages om ervaring op te doen voor toekomstige diergerelateerde banen. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent om dierenarts te worden, kan een stage in een dierenkliniek u voldoende ervaring opleveren voor uw ambities. Als je marien bioloog wilt worden, loop dan stage bij een gerelateerd instituut of mariene natuurbescherming om relevante vaardigheden en kennis op te doen.

Gerelateerd: 18 populaire banen waarbij met dieren wordt gewerkt

Hoe vind je dierenstages

Nu je weet wat een dierenstage is, kun je beginnen met je zoektocht naar een stage. Overweeg het soort dieren waarmee je wilt werken, je passies en je vaardigheden voordat je begint met zoeken. Dit zijn de stappen die je moet volgen om een ​​geschikte dierenstage te vinden:

Zoek online.

Start je zoektocht naar een stage met behulp van online vacaturesites. Ongeacht de diergerelateerde discipline waarin u geïnteresseerd bent, u zou er een moeten kunnen vinden waarin u geïnteresseerd bent, aangezien verschillende werkgevers vacatures online plaatsen. Als er een specifiek bedrijf of organisatie is waarvoor je wilt werken, kijk dan op de carrièrepagina op hun website.

Gebruik de bronnen van uw school.

Als je extra begeleiding nodig hebt, ga dan naar het loopbaancentrum of kantoor van je middelbare school of universiteit. Een loopbaanadviseur kan u naar niet-geadverteerde of school-exclusieve kansen leiden. Het geeft hen ook de kans om u kennis te laten maken met alumni die momenteel werkzaam zijn in uw vakgebied. Dit helpt je niet alleen om meer kansen te vinden, maar het helpt je ook om je netwerk uit te breiden.

Vind kansen ter plaatse.

Overweeg om een ​​dierenstage dicht bij huis te zoeken. Veel aquaria, dierentuinen en dierenklinieken bieden stagemogelijkheden aan gekwalificeerde kandidaten. Als je van plan bent om na je stage in hetzelfde gebied te gaan werken, kan het hebben van een lokale stage je ook helpen om werk in de buurt te vinden, aangezien je al in dezelfde buurt woont.

Communiceer met je netwerk.

Gebruik je netwerk in je voordeel als je op zoek bent naar een dierenstage. Vraag ze waar ze na schooltijd hebben gewerkt om ideeën op te doen over waar ze een stage kunnen zoeken. Je kunt ze ook vragen of ze op de hoogte zijn van mogelijkheden waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. Als je geluk hebt, kunnen ze je voorstellen aan de juiste persoon bij een relevante organisatie of bedrijf en je helpen een gekwalificeerde dierenstage te vinden. Wil je je netwerk uitbreiden, overweeg dan om lid te worden van een van de vele diergerelateerde organisaties.

Gerelateerd: 15 bestbetaalde banen voor dierenliefhebbers

Moet je op zoek naar betaalde of onbetaalde dierenstages?

Stages bieden vaak een loon, stipendium, studiepunten, huisvesting of helemaal geen vergoeding. Of je nu een betaalde of onbetaalde dierenstage zoekt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Hoewel het leuk is om een ​​vergoeding voor je werk te ontvangen, kan er een onbetaalde kans zijn bij een bekende organisatie die meer ervaring biedt in de carrière die je wilt nastreven. Overweeg de voor- en nadelen van zowel een betaalde als onbetaalde stage, aangezien deze betrekking hebben op uw toekomstige carrière-inspanningen. Het moet uiteindelijk neerkomen op de waarde die de ervaring zou toevoegen aan je cv.

14 dierenstages

Aangezien er binnen de dierenwereld meerdere pistes zijn, heb je keuze genoeg als het gaat om stages. Zodra je het type stage hebt bepaald dat je wilt, start je het sollicitatieproces. Denk aan de volgende stages en hun primaire taken:

1. Stagiaire dierenverzorging

Primaire taken: Stagiairs voor dierenverzorging werken samen met dierenverzorgers terwijl ze de basisprincipes van dierenverzorging leren. Ze zorgen ook voor de verzorging van hun toegewezen dieren, bereiden dagelijkse diëten voor en zorgen ervoor dat hun toegewezen dieren up-to-date gegevens hebben. Stagiairs dierenverzorging kunnen ook helpen met het schoonmaken van tentoonstellingen en openbare demonstraties.

2. Stagiaire dierenverzorger

Primaire taken: Stagiaires van dierenverzorgers helpen bij het verzamelen van huisdieren en exotische dieren in een faciliteit. Ze nemen deel aan de dagelijkse zorg, training en relevante diergerelateerde activiteiten. Ze leren ook over deze dieren door middel van training en op dieren gebaseerd onderwijs. Afhankelijk van waar ze werken, kunnen ze ook voedsel bereiden voor een verscheidenheid aan diëten, medicijnen toedienen en helpen bij het opzetten van dierenexposities.

3. Stagiaire diervoeding

Primaire taken: Stagiaires voor diervoedingsdeskundigen helpen diervoedingsdeskundigen bij hun dagelijkse taken, waaronder het bestuderen van de voedingsbehoeften van een dier. Ze bepalen deze behoeften op basis van de leeftijd, het ras of de soort van een dier. Ze bepalen ook de voedingswaarde van het voedsel van een dier en proberen de voedingsproducten van een dier te verbeteren.

4. Stagiaire dierenasiel

Primaire taken: Stagiairs bij een dierenasiel zorgen voor dieren door ze te wassen, te voeren en met ze te spelen. Ze helpen ook bij het schoonmaken en ontsmetten van dierenkooien en kennels en helpen waar nodig met andere taken.

5. Stagiaire Dierenwelzijn

Primaire taken: Stagiairs Dierenwelzijn voeren verschillende taken uit op het gebied van dierenwelzijn. Dit omvat het zorgen voor goede huisvesting, voeding, ziektepreventie en humane behandeling. Stagiaires voor dierenwelzijn zorgen voor de verzameling dieren van een instelling en observeren hun uiterlijk op tekenen van ziekte of algemene ontevredenheid. Ze kunnen ook bepaalde delen van de faciliteit reinigen en desinfecteren.

6. Stagiaire aquariaan

Primaire taken: Wanneer je stage loopt in een aquarium, heb je de mogelijkheid om meer te weten te komen over een verscheidenheid aan vissen en zeedieren. De belangrijkste verantwoordelijkheden van een aquariaan zijn het assisteren van een aquariaan bij het voeren van dieren en het bewaken van de reinheid en temperatuur van de dierentanks. Ze kunnen ook dierenomgevingen schoonmaken als dat nodig is.

7. Stagiaire veeoperaties

Primaire taken: Stagiairs runderen doen ervaring op met zowel het omgaan met vee als de gezondheid van het vee. Ze voeren verschillende taken uit met betrekking tot feedlot-operaties. Sommige van hun verantwoordelijkheden kunnen het verwerken van binnenkomend vee en het sorteren van de vee-inventaris omvatten.

8. Stagiaire paarden

Hoofdtaken: Paardenstagiaires assisteren bij de behandeling, beoordeling en dagelijkse verzorging van paarden. Hoewel hun taken per werkgever verschillen, omvatten enkele veel voorkomende verantwoordelijkheden het verzorgen en wassen van een paardenpopulatie en het geven van educatieve rondleidingen. Paardenstagiairs kunnen ook taken uitvoeren die verband houden met gemeenschapsbereik.

9. Stagiaire mariene biologie

Primaire taken: Een stagiaire mariene biologie assisteert mariene biologen bij het inventariseren van soorten en het testen en monitoren van zeedieren. Ze helpen ook bij het verzamelen van oceaanmonsters en het testen ervan op tekenen van verontreinigende stoffen.

10. Stagiaire dierenarts

Primaire taken: Dierenarts stagiaires bewaken het welzijn van de dieren van een dierenartskliniek en assisteren de senior dierenarts van de kliniek. Ze helpen met taken zoals dierenartsbehandelingen, operaties en gedragsobservaties. Sommige van hun observaties omvatten het volgen van de voeding, lethargie en lichaamsveranderingen van een dier. Veterinaire stagiaires krijgen ook mentoring en klinische training van senior medewerkers.

11. Stagiaire verkoop diergeneesmiddelen

Primaire taken: Verkoopstagiairs veterinaire farmaceutische producten helpen vertegenwoordigers van veterinaire farmaceutische producten bij hun dagelijkse taken. Dit omvat het opvolgen van leads, het aanbevelen van producten aan nieuwe en huidige klanten en het beantwoorden van vragen van klanten over productprijzen en beschikbaarheid.

12. Stagiaire rehabilitatie van wilde dieren

Primaire taken: Stagiairs voor natuurrevalidatie helpen bij de dagelijkse verzorging van een verscheidenheid aan dieren binnen een natuurrehabilitatiecentrum. Ze voeren vaak met de hand jongere zoogdieren, maken dierenverblijven schoon, dienen dagelijkse medicijnen toe en bereiden voedsel voor een verscheidenheid aan soorten. Wildlife rehabilitatie stagiaires werken samen met ervaren medewerkers en andere vrijwilligers om hun taken uit te voeren.

13. Stagiaire Dierenverzorger

Primaire taken: Stagiairs van dierenverzorgers leren over en voeren dagelijkse taken uit met betrekking tot de zorg voor de dierencollectie van een dierentuin. Hun verschillende taken omvatten het schoonmaken en onderhouden van dierenverblijven, het voeren en observeren van dieren en het omgaan met dieren tijdens presentaties.

14. Stagiaire Zoölogie

Primaire taken: Stagiaires zoölogie brengen tijd door met het werken met dieren in gevangenschap. Ze helpen zoölogen op hoog niveau bij hun onderzoek naar dieren in het wild. Of ze nu in een laboratorium of een dierentuin werken, de andere taken van een zoölogiestagiair zijn leren over hoe zoogdieren en reptielen zich gedragen.


About author

Abeltje Ossen

Als je geïnteresseerd bent in een diergerelateerd beroep, biedt het behalen van een relevante stage je professionele, hands-on ervaring. Stages scherpen ook je vaardigheden aan en bieden je de kennis om te slagen in je toekomstige diergerelateerde inspanningen. Als u de verscheidenheid aan beschikbare dierenstages begrijpt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen en krijgt u een beter idee van welke carrière u wilt nastreven. In dit artikel definiëren we dierenstages, geven we je een lijst met stappen om dit soort functies te krijgen en geven we een lijst van verschillende dierenstages die je kunt overwegen.


Scroll to Top