Blog

Bijna elke computer, tablet en mobiele telefoon maakt verbinding met netwerken, van kleine gelokaliseerde bedrijfsnetwerken tot internet. Veel IT- en telecommunicatieprofessionals helpen bedrijven en organisaties bij het onderhouden, bouwen en optimaliseren van deze netwerken voor professioneel en persoonlijk gewin. Als je geïnteresseerd bent in dit vakgebied, wil je misschien meer te weten komen over loopbanen die deze expertise kunnen gebruiken. In dit artikel kijken we naar 14 banen die mogelijk te maken hebben met netwerken.

14 banen in computernetwerken

Hier zijn 14 functies die met computernetwerken werken om te overwegen:

1. Computertechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20.493 per jaar

Primaire taken: Een computertechnicus werkt om computergerelateerde problemen voor klanten op te lossen. Dit kan het installeren van nieuwe software, het oplossen van problemen en het aansluiten van individuele computers op grotere lokale netwerken inhouden. Computertechnici kunnen nauw samenwerken met klanten om specifieke problemen op te lossen en gebruikers te helpen hun apparatuur te leren gebruiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computertechnicus

2. Webmaster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.844 per jaar

Primaire taken: Een webmaster beheert de website van een bedrijf. Dit kan het ontwerpen en implementeren van nieuwe functies omvatten, het onderhouden van alle e-commercemogelijkheden en het indien nodig verbinden van sitefuncties met netwerkinformatie.

3. Computeringenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.453 per jaar

Primaire taken: Een computeringenieur kan een breed scala aan taken hebben, van het fysiek assembleren van systemen tot het ontwerpen en bouwen van netwerken. Ze kunnen ook met mobiele apparaten werken om de functionaliteit te testen, problemen op te lossen en nieuwe apparaten in te stellen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computeringenieur

4. Netwerktechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.194 per jaar

Primaire taken: Een netwerktechnicus helpt bij het implementeren van netwerkontwerpen voor een bedrijf of organisatie. Ze bouwen en onderhouden de fysieke en digitale verbindingen die nodig zijn voor de systemen die netwerkingenieurs ontwerpen. Ze kunnen nauw samenwerken met andere IT-professionals en gebruikers van apparatuur om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alle netwerken functioneel zijn. Soms reizen technici naar andere locaties om apparatuur te repareren of problemen ter plaatse op te lossen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een netwerktechnicus

5. Netwerkbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $69.635 per jaar

Primaire taken: Een netwerkbeheerder onderhoudt en ontwikkelt lokale en wide area netwerken voor een organisatie. Ze hebben een hogere rol dan een netwerktechnicus en onderzoeken mogelijke upgrades, creëren oplossingen voor netwerkproblemen en kunnen rapporten opstellen over de netwerkfunctionaliteit en helpen bij het oplossen van problemen en onderhoud.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een netwerkbeheerder

6. Kabeltechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.362 per jaar

Primaire taken: Een kabeltechnicus werkt aan het installeren, onderhouden en oplossen van fysieke kabelverbindingen naar huizen en bedrijven. Ze zorgen ervoor dat werknemers of bewoners een netwerkverbinding en redelijke snelheden hebben. Ze kunnen ook servicetorens, externe kabellijnen en andere verbindingsapparatuur inspecteren en repareren.

7. Netwerkanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.635 per jaar

Primaire taken: Een netwerkanalist ontwerpt en verbetert netwerken voor een bedrijf. Dit kan programmeeroplossingen zijn om aan bepaalde functionele vereisten te voldoen, huidige systemen evalueren en technische kennis toepassen om netwerken te verbeteren.

8. VoIP-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $82.847 per jaar

Primaire taken: Een VoIP-engineer werkt met Voice over Internet Protocol-systemen, waarmee gebruikers kunnen bellen via internetverbindingen. Hierbij wordt gewerkt met netwerkverbindingen, gespecialiseerde VoIP-software en lokale en regionale systemen.

9. Beheer van informatiesystemen

Nationaal gemiddeld salaris: $87.883 per jaar

Primaire taken: Een informatiesysteembeheerder houdt toezicht op een IT-afdeling binnen een organisatie. Kennis van netwerken kan hen helpen professionals zoals netwerkingenieurs en technici te beheren, toezicht te houden op de beveiligingsactiviteiten van de organisatie en eventuele netwerkupdates te coördineren met andere delen van de algemene strategie van de IT-afdeling.

10. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 94.696 per jaar

Primaire taken: Een databasebeheerder onderhoudt de gegevens van een organisatie in beveiligde databases en zorgt ervoor dat werknemers en klanten toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Dit kan inhouden dat ervoor moet worden gezorgd dat gebruikers toegang hebben tot informatie via netwerken en dat informatie veilig wordt opgeslagen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

11. Netwerkingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $98.650 per jaar

Primaire taken: Een netwerkingenieur leidt het ontwerp en de implementatie van de interne en externe netwerken van een organisatie. Ze richten zich meestal op upgrades, beveiligingstests en het evalueren van potentiële producten van andere bedrijven, maar ze kunnen ook netwerkapparatuur zoals routers en servers installeren en ervoor zorgen dat individuele machines verbinding kunnen maken met alle netwerken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een netwerkingenieur

12. Cyberbeveiligingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103.448 per jaar

Primaire taken: Een cybersecurity-consultant adviseert een organisatie over manieren waarop ze hun netwerkbeveiliging kunnen verbeteren. Ze kunnen risico's voor de systemen van een bedrijf evalueren en mogelijke oplossingen bieden.

13. Infra ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.241 per jaar

Primaire taken: een infrastructuuringenieur speelt een leidende rol in de digitale infrastructuur van een bedrijf, wat kan bestaan ​​uit het analyseren van netwerkprestaties, het maken van reparatieplannen, het instrueren van werknemers over hoe ze voor het systeem kunnen zorgen en het uitvoeren van routine-onderhoud.

Lees meer: ​​Leer hoe u een infrastructuuringenieur kunt worden en wat ze doen

14. Cloud-architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.626 per jaar

Primaire taken: Een cloudarchitect is gespecialiseerd in cloudtechnologie op afstand. Ze werken met de systemen en programma's waarmee individuele apparaten verbinding kunnen maken met gegevensopslag en externe softwareservices die op afstand in de cloud zijn opgeslagen.

Veelgestelde vragen over netwerkbanen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden over banen en onderwijs op het gebied van computernetwerken:

Wat kan een netwerkprofessional helpen vooruit te komen in zijn carrière?

Een student informatica kan stage lopen tijdens of na een hbo-opleiding. Een stage- of vakantiebaan kan ervaring opdoen, referenties opleveren voor toekomstig werk en kan zelfs uitgroeien tot een fulltime baan.

Het behalen van professionele certificeringen, met name cyberbeveiligingsgerelateerde certificeringen, kan een kandidaat helpen concurrerender te zijn voor geavanceerde netwerkfuncties. De twee soorten certificeringen zijn leveranciersneutraal, die worden geassocieerd met meer algemene technieken en infrastructuur, en leverancierspecifiek, die meestal worden gesponsord door een bepaald bedrijf en aantonen dat u de producten van dat bedrijf kunt gebruiken.

Welke professionele vaardigheden zijn nuttig voor een netwerkcarrière?

Hier zijn enkele professionele vaardigheden die nuttig zijn voor netwerkprofessionals:

  • Communicatie: Netwerkprofessionals communiceren met anderen om problemen op te lossen, behoeften te begrijpen en hun systeemdoelen en budgetvereisten over te brengen.

  • Besturingssystemen: Netwerkprofessionals zijn bekend met veel verschillende besturingssystemen, zodat ze alle benodigde apparatuur kunnen gebruiken.

  • Cloudinfrastructuur en platforms: kennis van externe netwerkinfrastructuur is met name relevant voor specialisten op het gebied van draadloze en cloudnetwerken.

  • Cyberbeveiliging: Door bekend te zijn met cyberbeveiligingsrisico's en beschermingsmaatregelen kunnen computernetwerkprofessionals hun netwerken veilig houden.

  • Programmeertalen: Computernetwerkprofessionals gebruiken programmeertalen om nieuwe software te bouwen om situationele problemen op te lossen.

Wat zijn de beste majors voor een baan op het gebied van computernetwerken?

Sommige hogescholen bieden majors in computernetwerken, maar andere majors zoals informatietechnologie, software-engineering, informatica en computersystemen bevatten ook relevante cursussen.


About author

Lennerd Koedijk

Bijna elke computer, tablet en mobiele telefoon maakt verbinding met netwerken, van kleine gelokaliseerde bedrijfsnetwerken tot internet. Veel IT- en telecommunicatieprofessionals helpen bedrijven en organisaties bij het onderhouden, bouwen en optimaliseren van deze netwerken voor professioneel en persoonlijk gewin. Als je geïnteresseerd bent in dit vakgebied, wil je misschien meer te weten komen over loopbanen die deze expertise kunnen gebruiken. In dit artikel kijken we naar 14 banen die mogelijk te maken hebben met netwerken.


Scroll to Top