Blog

Cosmetologiecarrières zijn erop gericht mensen te helpen er op hun best uit te zien en zich op hun best te voelen. Werken in cosmetologie is een geweldig carrièrepad als je mensen wilt helpen hun zelfrespect te verbeteren, en de branche is ook ideaal voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunst en wetenschap van haar, huid en nagels. Als je op zoek gaat naar een carrière in de cosmetologie, is het belangrijk om te weten wat voor soort banen er beschikbaar zijn, zodat je er een kunt vinden die bij je leven en doelen past. In dit artikel definiëren we cosmetologie en geven we een lijst van 14 carrières voor mensen in de cosmetologie-industrie.

Wat is cosmetologie?

Cosmetologie verwijst naar de wetenschap en kunst van verfraaiing. Mensen die cosmetologie studeren, passen een verscheidenheid aan cosmetische behandelingen toe op de nagels, huid en haar. Deze carrières helpen mensen zich zelfverzekerd te voelen over hun uiterlijk, en ze houden rekening met de esthetische doelen en het zelfrespect van elke klant. Er zijn veel verschillende takken van cosmetologie om uit te kiezen, zodat u zich kunt concentreren op het vakgebied waar u zich het prettigst bij voelt. Schoonheidsspecialisten kunnen zich bijvoorbeeld richten op:

  • Huidverzorging
  • Haarstylen
  • Haar- en huidreiniging
  • Manicures en pedicures
  • Bedenken
  • Ontharing

Carrière in cosmetologie

Hier zijn 14 cosmetische banen die geweldig zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in verfraaiing en cosmetische zorg:

1. Haarstylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 7,42 per uur

Hoofdtaken: Haarstylisten knippen, stylen, behandelen en kleuren haar voor klanten. Stylisten werken in spa's, salons en huizen om klanten nieuwe haarkleuren en behandelingen te bieden. Stylisten zorgen vaak voor regelmatige kapsels, maar ze fixeren ook haar in unieke stijlen voor grote evenementen, waaronder bruiloften en schooldansen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kapper

2. Shampoo-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,56 per uur

Primaire taken: Shampoo-assistenten zijn verantwoordelijk voor het assisteren van haarstylisten bij hun taken. Assistenten voeren shampoodiensten uit, ontsmetten de shampooruimte, brengen conditioner aan, bereiden shampoos en andere producten voor en föhnen het haar. Ze mogen ook de salonruimte opruimen en werken bij de receptie. Vaak werken mensen in deze functie terwijl ze een licentie op het gebied van cosmetica nastreven.

3. Schoonheidsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,46 per uur

Primaire taken: Schoonheidsconsulenten hebben inzicht en kennis over de schoonheidsindustrie die ze delen met anderen. Ze voorzien bedrijven van informatie die hen helpt bij het nemen van beslissingen om succesvoller te worden, en ze geven shoppers advies in winkelomgevingen om hen te helpen bij het kiezen van schoonheidsproducten om te kopen. Consulenten kunnen op freelancebasis of in schoonheids- en make-upwinkels werken.

4. Stylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,76 per uur

Primaire taken: Stylisten werken met het haar, de nagels, de make-up en de kleding van een klant om een ​​look te bieden die past bij de doelen van de ontwerper, modeshowpromotor of klant. Ze kunnen bijvoorbeeld een model voorbereiden om over de catwalk te lopen of een bruid om door het gangpad te lopen. Stylisten kunnen werken voor modeshows, bruiloften en particuliere klanten.

5. Huidspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,80 per uur

Primaire taken: Huidspecialisten verfraaien en reinigen de gezichten en het lichaam van hun klanten om hun uiterlijk te verbeteren. Ze voeren huidbehandelingen en gezichtsbehandelingen uit, steriliseren apparatuur, exfoliëren de huid van klanten en verwijderen make-up. Als de specialist ernstige huidproblemen opmerkt, kan hij ook een afspraak met een dermatoloog aanbevelen.

6. Nagelstyliste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,17 per uur

Primaire taken: Nageltechnici geven manicures en pedicures en kunnen complexe ontwerpen maken voor de nagels van hun klanten. Ze blijven op de hoogte van nageltrends en volgen gezondheids- en veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat elke klant blij is met hun nagels. Technici moeten artistieke technieken leren om indruk te maken op klanten die hun salons en spa's bezoeken.

7. Schoonheidsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,47 per uur

Primaire taken: Cosmetologen voeren een verscheidenheid aan schoonheidsbehandelingen uit, van haarstyling en manicure tot hoofdhuidmassages en haarkleuring. Ze luisteren naar de verzoeken van klanten en bieden de nodige diensten om hen te helpen hun schoonheidsdoelen te bereiken, of ze nu de kleur en textuur van hun haar willen veranderen of de gezondheid van hun nagels willen verbeteren. Deze professionals werken in salons en spa's.

8. Cosmetologie-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,57 per uur

Primaire taken: Cosmetologie-instructeurs zijn verantwoordelijk voor het leren van studenten hoe ze in de cosmetologie-industrie moeten werken. Instructeurs kunnen zich specialiseren in bepaalde gebieden van cosmetologie, zoals huidverzorging en haarverzorging. Ze werken vaak in schoonheidsscholen om anderen te helpen gediplomeerde schoonheidsspecialisten te worden door middel van praktische instructie. Cosmetologie-instructeurs begrijpen niet alleen de cosmetica-industrie, maar ook hoe ze anderen over het vakgebied kunnen informeren.

9. Haarkleurspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,11 per uur

Primaire taken: Haarkleurspecialisten begrijpen de technische componenten van het kleuren van haar. Ze gebruiken verschillende technieken om permanente en semi-permanente verf op het haar aan te brengen. Ze bieden ook highlights en lowlights om klanten te helpen een stijl te vinden die ze leuk vinden. Kleurspecialisten werken in salons en spa's.

10. Schoonheidsspecialiste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19.53 per uur

Primaire taken: Schoonheidsspecialisten zijn huidverzorgingsprofessionals die door de staat zijn erkend om de schoonheid en gezondheid van de huid te bevorderen. Deze professionals kunnen diensten verlenen zoals wenkbrauwharsen, gezichtspeelings en microdermabrasie. Ze werken in salons en spa's om huidverzorging te bieden aan klanten met verschillende behoeften en esthetische doelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een schoonheidsspecialiste

11. Productvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.676 per jaar

Primaire taken: Productvertegenwoordigers verkopen haarverzorgings- en schoonheidsproducten aan verschillende bedrijven, waaronder spa's en salons. Vertegenwoordigers moedigen bedrijven aan om deze producten aan hun klanten te verkopen. Ze kunnen op kantoor, thuis of op reis werken. Productvertegenwoordigers moeten sterke communicatie- en verkoopvaardigheden hebben.

12. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,98 per uur

Primaire taken: Make-upartiesten passen make-up toe op hun klanten, vaak voor grote evenementen zoals bruiloften en fotoshoots. Make-upartiesten werken meestal voor salons, fotostudio's, acteerstudio's, theaters en spa's. Deze professionals hebben technische kennis van make-up en het veilig aanbrengen ervan.

13. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.584 per jaar

Primaire taken: Schrijvers werken vaak in de cosmetica-industrie om schoonheidsproducten te beoordelen, cosmetica te bespreken in tijdschriften en producten op de markt te brengen voor schoonheidsbedrijven. Ze werken voor marketingbureaus, modebladen en make-upmerken, vaak op freelance basis. Schrijvers die zich richten op de schoonheidsindustrie moeten een sterke kennis van cosmetologie hebben, evenals ervaring met professioneel schrijven.

14. Kapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.150 per jaar

Primaire taken: Kappers stylen, kleuren, knippen en verzorgen van mannenhaar, inclusief baarden en snorren. Ze scheren hun klanten en vervullen hun uiterlijk gerelateerde doelen, zoals het behandelen van irritatie veroorzaakt door scheren. Kappers hebben over het algemeen een vergunning van de staat en ze werken in kapperszaken en salons. Hoewel ze zich meestal richten op de haarverzorging en styling van mannen, kunnen sommige kappers ook haarstyling voor vrouwen bieden.

Gerelateerd: Leer meer over kapper zijn


About author

Aaltje Weiden

Cosmetologiecarrières zijn erop gericht mensen te helpen er op hun best uit te zien en zich op hun best te voelen. Werken in cosmetologie is een geweldig carrièrepad als je mensen wilt helpen hun zelfrespect te verbeteren, en de branche is ook ideaal voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunst en wetenschap van haar, huid en nagels. Als je op zoek gaat naar een carrière in de cosmetologie, is het belangrijk om te weten wat voor soort banen er beschikbaar zijn, zodat je er een kunt vinden die bij je leven en doelen past. In dit artikel definiëren we cosmetologie en geven we een lijst van 14 carrières voor mensen in de cosmetologie-industrie.


Scroll to Top