Blog

Als je als tiener je eigen bedrijf opzet, leer je waardevolle levensvaardigheden en creëer je meer succes als je opgroeit en fulltime aan het werk gaat. Voor een tiener die een eigen bedrijf wil beginnen, is het belangrijk om de juiste branche te vinden. In dit artikel bieden we een lijst met ideeën voor kleine bedrijven die u kunnen helpen het soort bedrijf voor u te ontdekken.

Onafhankelijke zakelijke ideeën voor tieners

Je eigen bedrijf starten als tiener is een geweldige manier om geld en ervaring te verdienen. Hier is een lijst met enkele geweldige opties voor zakelijke ideeën voor tieners.

Lees meer: ​​10 stappen om een ​​bedrijf te starten

1. Advies op het gebied van sociale media

Elk soort bedrijf heeft een aanwezigheid op sociale media nodig en wie kan hen beter helpen dan iemand met actuele kennis van de nieuwste platforms en taal? Tieners zijn de perfecte kandidaat om bedrijven te helpen bij het creëren en behouden van een sociale media-identiteit. Het is ideaal omdat u via mond-tot-mondreclame een groep klanten kunt opzetten en al uw klanten vanaf uw telefoon kunt beheren.

Lees meer: ​​Een succesvolle social media marketingstrategie creëren

2. Freelance creatief werk

Net als bij sociale media voelen veel oudere ondernemers zich minder op hun gemak bij het werken met grafische programma's of het bouwen van een website. Dit creëert een kans voor tieners met creatieve vaardigheden om in te stappen en hun diensten aan deze bedrijven te verlenen. U kunt niet alleen rechtstreeks contact opnemen met lokale bedrijven, maar door een online portfolio van uw werk te maken, kunt u ook werk vinden bij bedrijven over de hele wereld. U kunt vanuit huis werken en een klantenbestand opbouwen met zo veel of zo weinig werk als uw schema toelaat.

3. Oppassen

Als ouders een avondje uit weg van de kinderen nodig hebben, hebben ze iemand nodig die ze kunnen vertrouwen om op hun kinderen te passen en ze veilig te houden. Babysitten is een sector waar mond-tot-mondreclame een lange weg kan gaan. Wanneer ouders een oppas nodig hebben en hun vaste provider niet beschikbaar is, is het gebruikelijk om vrienden op te bellen of op sociale media te posten voor aanbevelingen. Als je eenmaal begint en jezelf hebt bewezen, kun je je lijst met klanten snel uitbreiden door hoogwaardige oppas te bieden wanneer je wordt gevraagd.

4. Dierenoppas en hondenuitlaatservice

Eigenaren van gezelschapsdieren vertrouwen op oppassers wanneer ze op vakantie gaan, hun huisdieren niet in de dierenopvang willen achterlaten en geen vriend of familielid kunnen vinden om naar ze te kijken. Het is een uitstekende kans als je van dieren houdt, omdat je betaald wordt om met huisdieren te spelen en ze basiszorg te geven.

Een andere populaire manier om geld te verdienen en tijd met dieren door te brengen, is door een hondenuitlaatservice te starten. Voor drukke professionals laat een rollator hun honden uit, de benen strekken en naar de badkamer gaan. Wanneer uw klanten honden hebben die veilig samen kunnen worden uitgelaten, kunt u meerdere klanten tegelijk bedienen.

Lees meer: ​​18 populaire banen waarbij met dieren wordt gewerkt

5. Autoservice

Oudere tieners die hun rijbewijs hebben, hebben de mogelijkheid om geld te verdienen als autoservice. Naast het formele werk bij een rittendeelbedrijf, kun je ook voor jezelf beginnen door diensten aan te bieden aan leden van de lokale gemeenschap. Taken kunnen variëren van eenvoudig transport van de ene locatie naar de andere tot het toevoegen van diensten zoals het ophalen van bezorgbestellingen of zelfs kleine boodschappen doen, zoals het kopen van boodschappen of het ophalen van de stomerij. Bij het overwegen van een autoservicebedrijf is het extra belangrijk om een ​​schoon rijgedrag bij te houden om eventuele bedenkingen over tienerbestuurders weg te nemen.

6. Bijles

Bijles is een uitstekende gelegenheid voor tieners om zelfstandig te werken en geld te verdienen door de kennis die ze hebben te delen met hun klasgenoten of met jongere leerlingen op de middelbare of lagere school. Bijles wordt meestal een-op-een gegeven, maar groepslessen zijn ook een optie. Je kunt niet alleen goed geld verdienen als bijlesdocent, maar je profiteert ook van het opbouwen van vriendschappen met de leeftijdsgenoten die je helpt en het positieve effect van het feit dat je weet dat je je klasgenoten helpt meer te bereiken.

7. Knutselen en creëren

Of je nu je website maakt om aan klanten te verkopen of ervoor kiest om goederen te verkopen op gevestigde online winkelruimtes zoals Etsy, eBay en Amazon, met online verkopen kun je van je passie je beroep maken. Er is vrijwel geen limiet aan het soort producten dat u online op de markt kunt brengen en verkopen, dus of u nu liever sieraden maakt, schildert of iets anders, u kunt een site vinden om uw diensten aan klanten aan te bieden en wat geld te verdienen door te doen waar u van houdt.

8. Technische ondersteuning

Een bedrijf in technische ondersteuning past goed bij tieners vanwege hun nabijheid tot technologische vooruitgang. Hierdoor kunt u basisondersteuning bieden aan personen die niet zo technologisch bedreven zijn als u.

9. Gopher te huur

Een gopher is een persoon die is ingehuurd om boodschappen te doen voor een of meer werkgevers en wordt soms gespeld als 'gofer'. De term is een woordspeling op de uitdrukking "go for" en verwijst naar taken die verband houden met de verantwoordelijkheden van de professional. Veelvoorkomende taken zijn onder meer het ophalen van de stomerij, het kopen van cadeaus, het halen van koffie, het onderzoeken van projectmaterialen of het kopen van kantoorbenodigdheden. Naast het verschaffen van inkomsten, kunnen deze banen u vaak helpen om een ​​netwerk van professionele contacten op te bouwen, wat handig is bij het begin van uw werkcarrière.

10. Schoonmaak

Veel huishoudens kunnen zeer lucratief zijn met gezinnen die bereid zijn goed te betalen in ruil voor hoogwaardige service. Tieners die oog hebben voor kleine details en niet tegen handenarbeid zijn, zijn bij uitstek geschikt voor het huishouden. Vacatures zijn een geweldige manier om aan de slag te gaan in de branche. Als u eenmaal voor klanten bent gaan werken, kunt u verwijzingen aanvragen.

11. Gazononderhoud

Als je het niet erg vindt om hard te werken, maar liever buiten bent in plaats van binnen, dan zijn landschapsarchitectuur en gazononderhoud misschien iets voor jou. Uw gazononderhoudsbedrijf kan variëren van eenvoudig onderhoud zoals wieden, maaien en onkruid wieden tot meer geavanceerde opties zoals landschapsarchitectuur en vormsnoei. Net als bij het huishouden, is de beste manier om uw bedrijf te starten, klanten te vinden via vacatures of door contact op te nemen met vrienden en familieleden, en vervolgens deze eerste klanten te gebruiken om uw klantenkring uit te breiden. Sociale media zijn ook effectief, vooral als u landschapsdiensten aanbiedt, omdat u uw bedrijfsprofielen kunt gebruiken als een online portfolio om potentiële klanten te laten pronken met uw werk.

12. Fotografie

Hoewel hoogwaardige fotografieapparatuur duur is, hoeft u niet over de duurste camera op de markt te beschikken om aan de slag te gaan met fotografie. Er zijn veel manieren om een ​​fotografiebedrijf na te streven, waaronder het verkopen van artistieke foto's, werken voor bedrijven aan advertentiecampagnes of als evenementfotograaf. Als je een passie hebt voor fotografie, maak dan gebruik van online bronnen om je vaardigheden te verfijnen en begin met fotograferen om een ​​portfolio op te bouwen. Zodra u een portfolio heeft om potentiële klanten te laten zien, kiest u het type werk waarnaar u op zoek bent en plaatst u berichten of reageert u op aanbiedingen voor instapposities. Leeftijd is geen belemmering voor het opzetten van een succesvol fotografiebedrijf als de foto's die u maakt aantrekkelijk zijn.

13. Maaltijdbereiding

Een gebied dat zich de afgelopen jaren snel heeft uitgebreid, is maaltijdbereiding. Hoewel de wens om een ​​gezonde levensstijl te leiden toeneemt, blijven de eisen van de moderne beroepsbevolking hoog, dus veel werknemers vertrouwen nog steeds op snelle eetgelegenheden om rond te komen. Maaltijdbereiding stelt een persoon in staat om gezond te eten door maaltijden te kopen die zowel heerlijk als voedzaam zijn. Als je een passie hebt voor koken, is een bedrijf in voedselbereiding een geweldige kans. Door op één of twee vaste dagen per week te bezorgen, kunt u alle maaltijden van uw klanten tegelijkertijd maken. U kunt het zelf afleveren of chauffeurs inhuren om bestellingen te brengen naarmate uw bedrijf groeit. Zorg ervoor dat u de vereisten voor het bedienen van een commerciële keuken in uw regio controleert voordat u begint.

14. Streamen

Er zijn veel verschillende stijlen van streaming en videocreatie, variërend van livestreaming tijdens het spelen van videogames tot het maken van geproduceerde video's voor sites zoals YouTube. De potentiële niches die je met je kanaal kunt vullen, zijn bijna grenzeloos en de beste aanpak is om iets te vinden waar je gepassioneerd over bent en dit na te streven.

Er zijn ups en downs verbonden aan het proberen een streaming- of online mediacarrière te creëren. Naast het verlies van privacy dat zo'n baan met zich meebrengt, is het ook een zeer competitief veld en vereist het vaak een lange periode van onbetaald werk om aanhang te krijgen. Het goede nieuws is echter dat het ook een gemakkelijk veld is om te proberen, omdat je gewoon kunt beginnen met het streamen of produceren van video's die je graag in je vrije tijd maakt.


About author

Dieneke Hutman

Als je als tiener je eigen bedrijf opzet, leer je waardevolle levensvaardigheden en creëer je meer succes als je opgroeit en fulltime aan het werk gaat. Voor een tiener die een eigen bedrijf wil beginnen, is het belangrijk om de juiste branche te vinden. In dit artikel bieden we een lijst met ideeën voor kleine bedrijven die u kunnen helpen het soort bedrijf voor u te ontdekken.


Scroll to Top