Blog

Als je het leuk vond om wiskunde te studeren en het dagelijks wilt gebruiken, dan zou een rol met geometrie iets voor jou kunnen zijn. Er zijn veel functies beschikbaar waarvoor u geometrische basisprincipes moet toepassen om taken effectief uit te voeren. Je hebt een grote verscheidenheid aan rollen om uit te kiezen die zich ook richten op onderwerpen als kunst, design, ontwikkeling en constructie. In dit artikel onderzoeken we de verschillende banen die geometrie gebruiken en de taakverantwoordelijkheden van elk.

Taken die geometrie gebruiken

Geometrie is een onderwerp in de wiskunde dat zich richt op de afmetingen, vormen, posities, hoeken en afmetingen van bepaalde objecten. Er zijn veel banen waarbij u moet weten hoe u vormen moet gebruiken en manipuleren om hun taken met succes uit te voeren. Veelvoorkomende taken die regelmatig geometrie gebruiken om hun verantwoordelijkheden te vervullen, zijn onder meer:

1. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.875 per jaar

Primaire taken: Een animator vertelt verhalen of deelt informatie door middel van bewegende beelden. Andere belangrijke taken zijn het maken van storyboards, het lezen van scripts, het gebruik van software om cartoonafbeeldingen te maken, het spreken met klanten om de doelen en behoeften van het project te bepalen, het assisteren van videografen bij het montageproces en het presenteren van definitieve stukken aan klanten voor feedback of goedkeuring.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

2. Docent wiskunde

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.179 per jaar

Primaire taken: Een wiskundeleraar maakt lesplannen en presenteert over wiskundige onderwerpen, zoals meetkunde, algebra of calculus in het basis- of voortgezet onderwijs. Andere verantwoordelijkheden zijn het maken, beheren en beoordelen van educatief materiaal, zoals huiswerk, opdrachten en quizzen, zorgen voor een veilige omgeving voor studenten en het houden van conferenties met ouders om de prestaties van studenten te bespreken.

3. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $49.847 per jaar

Primaire taken: Modeontwerpers creëren en assisteren bij het produceren van verschillende kledingstukken, schoenen en accessoires. Hun belangrijkste taken zijn het kiezen van stoffen, materialen, stijlen, prints en kleuren, het identificeren van opkomende modetrends, reizen naar modeshows en het beslissen over seizoensthema's voor nieuwe productlijnen.

4. Loodgieter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.814 per jaar

Primaire taken: Een loodgieter gebruikt zijn uitgebreide kennis van leidingsystemen en hun componenten om deze te installeren en te repareren voor zowel woningen als commercieel vastgoed. Andere belangrijke taken zijn het ontstoppen van toiletten, gootstenen en doucheafvoeren, het verwijderen van vuil uit leidingen, het testen van systemen om te bepalen waar lekken vandaan komen en het meten van leidingen en afvoergebieden om onderdelen te installeren die op de aangewezen plek passen.

Gerelateerd: Leer meer over loodgieter zijn

5. CAD-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,135 per jaar

Primaire taken: Een CAD-ingenieur of computerondersteunde ontwerpingenieur maakt bouwplannen voor auto's, bruggen, wolkenkrabbers of andere gebouwen met behulp van softwaresystemen. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het ontwerpen van 2D- of 3D-afbeeldingen voor bouwvakkers om complexe projecten nauwkeurig te presenteren, het opstellen van budgetten en tijdlijnen en het analyseren van de gegevens van bepaalde projecten om creatieve oplossingen te ontwikkelen voor elk ontwerpprobleem.

6. Spelontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.832 per jaar

Primaire taken: Game-ontwikkelaars, ook wel videogame-ontwikkelaars genoemd, maken videogames voor verschillende systemen, zoals mobiele applicaties, computers en consoles. Andere verantwoordelijkheden zijn het coderen van de basis voor de games, het oplossen van problemen en het testen van ontwerpen om eventuele problemen op te lossen en het helpen bij de ontwikkeling van personages, niveaus of verhaallijnen.

7. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.261 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper bouwt plannen voor woon- of werkruimtes van begin tot eind. Hun belangrijkste taken omvatten het schetsen van ontwerpplannen volgens de behoeften, doelen en voorkeuren van de klant, het zoeken naar producten of materialen om in de ruimte te gebruiken, het beslissen over prijzen om projecten te voltooien en het gebruik van computertoepassingen om het ontwerpproces uit te voeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

8. Landmeter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.824 per jaar

Primaire taken: Een landmeter gebruikt wiskundige berekeningen, zoals hoogtes, vormen en afmetingen met gereedschappen en apparatuur om landmetingen te doen voor particuliere, overheids- en openbare ontwikkelingen. Andere taken zijn het bezoeken van verschillende werklocaties om metingen uit te voeren, hoeken en afstanden op verschillende eigendommen te meten om de wettelijke constructiegrenzen te bepalen, berekeningen gebruiken om metingen te bevestigen en gegevens analyseren op kaarten, grafieken, softwaresystemen en plannen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een landmeter

9. Stedenbouwkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.015 per jaar

Primaire taken: Stedenbouwkundigen, ook wel stedenbouwkundigen genoemd, maken plannen om land te behouden of een stad te moderniseren. Hun belangrijkste taken omvatten het evalueren van bevolkingsgroei binnen gemeenschappen om uitbreidingen te voorspellen, het bepalen van de infrastructuurbehoeften van een gemeenschap, het aanpassen van stadsplannen aan de bevolkingsgroei en het aanbevelen en uitvoeren van bestemmingsplannen voor verschillende eigendommen in de stad.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een stedenbouwkundige

10. Bouwvakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.153 per jaar

Primaire taken: Bouwvakkers voltooien verschillende taken op een werkplek om gebouwen en andere eigendommen te bouwen. Hun belangrijkste taken zijn het verwijderen van puin van de site, het lossen en laden van verschillende gereedschappen en materialen, het bedienen van zwaar materieel en machines, het volgen van bouwplannen van managers, het graven van tunnels of gaten en het mengen, egaliseren of storten van beton.

Gerelateerd: Leer hoe u een bouwvakker bent** **

11. Cartograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $74.790 per jaar

Primaire taken: Een cartograaf ontwerpt kaarten met behulp van geautomatiseerde kaartsoftware en geografische informatiesystemen (GIS). Andere belangrijke taken zijn het onderzoeken, verzamelen en evalueren van gegevens voor invoer in kaarten, het controleren van de nauwkeurigheid van verschillende kaarten en het evalueren van satellietbeelden en luchtfoto's om nauwkeurige en gedetailleerde kaarten te maken.

12. Wiskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.888 per jaar

Primaire taken: Een wiskundige past wiskundige technieken en theorieën toe op problemen uit het echte leven om ze effectief op te lossen. Hun belangrijkste taken omvatten het verzamelen en analyseren van gegevens, het oplossen van uitdagingen in sectoren als overheid, wetenschap, techniek en het bedrijfsleven, het blootleggen van onbekende relaties tussen verschillende wiskundige principes en het gebruiken van modellen om problemen op te lossen en oplossingen te presenteren aan leiderschapsteams.

13. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $94,914 per jaar

Primaire taken: Een werktuigbouwkundig ingenieur ontwerpt, repareert en evalueert verschillende mechanische apparaten, zoals koel- en verwarmingssystemen, transportsystemen, gereedschappen en industriële machines. Andere taken zijn het analyseren van problemen met machines, het ontwikkelen van oplossingen voor machinestoringen, het uitvoeren van experimenten met mogelijke verbeteringen aan machines en het innoveren van productontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

14. Robotica-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $96.280 per jaar

Primaire taken: Een robotica-ingenieur onderzoekt, ontwerpt en maakt robotsystemen en -toepassingen om de efficiëntie te verhogen in industrieën zoals landbouw, productie, mijnbouw en gezondheidszorg. Hun belangrijkste taken omvatten het schrijven van robotsoftwareoplossingen, het ontwerpen van verschillende mechanismen, het kalibreren van robotsystemen om geavanceerde efficiëntie te bieden en het oplossen van problemen met robottoepassingen en -systemen.

Gerelateerd: Meer informatie over robotica-engineering

15. Architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.020 per jaar

Primaire taken: Een architect maakt ontwerpplannen voor kantoren, gebouwen en woningen. Hun belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het gebruiken van de voorkeuren, behoeften en ideeën van de klant om goed ontworpen constructies te creëren, klanten te voorzien van kostenramingen, het ontwerpen van bouwplannen met behulp van specificaties en geschaalde tekeningen en het onderhandelen over bouwcontracten.


About author

Madelief Stegemans

Als je het leuk vond om wiskunde te studeren en het dagelijks wilt gebruiken, dan zou een rol met geometrie iets voor jou kunnen zijn. Er zijn veel functies beschikbaar waarvoor u geometrische basisprincipes moet toepassen om taken effectief uit te voeren. Je hebt een grote verscheidenheid aan rollen om uit te kiezen die zich ook richten op onderwerpen als kunst, design, ontwikkeling en constructie. In dit artikel onderzoeken we de verschillende banen die geometrie gebruiken en de taakverantwoordelijkheden van elk.


Scroll to Top