Blog

een baan zoeken

15 Banen Die Je Kunt Doen Met Een Graad In Communicatiewetenschappen

Een diploma in communicatiewetenschappen en stoornissen kan je de kwalificaties geven om verschillende carrières na te streven. Het ontdekken van de vaardigheden die je kunt verwerven door het behalen van een graad in communicatiewetenschappen en stoornissen en de banen die je met deze graad kunt krijgen, kan je helpen beslissen of een graad in communicatiewetenschappen de juiste keuze voor je is. In dit artikel beschrijven we de disciplines communicatiewetenschappen en noemen we 15 banen die je kunt uitoefenen met een graad in communicatiewetenschappen.

Gerelateerd: 17 banen in de sociale wetenschappen

Wat is een diploma communicatiewetenschappen?

Een diploma communicatiewetenschappen (ook wel communicatiewetenschappen en stoornissen genoemd) is een niet-gegradueerde of afgestudeerde kwalificatie die uw kennis en vaardigheden op het gebied van communicatiewetenschappen laat zien. Communicatiewetenschap is de studie van menselijke communicatie en de redenering achter communicatiestoornissen, zoals gehoorstoornissen en leerstoornissen. Hier zijn voorbeelden van kennis van communicatiewetenschappen en stoornissen die u met deze graad kunt opdoen:

  • Biologie van communicatie: Menselijke communicatie heeft biologische oorsprong en implicaties die uw werk in communicatiewetenschappen en diagnose van stoornissen kunnen informeren.
  • Gehoorwetenschap: u kunt meer te weten komen over de wetenschap achter horen om te begrijpen hoe gehoorstoornissen werken, samen met effectieve communicatiemethoden voor mensen met gehoorbeperkingen.
  • Taalwetenschap: Als u meer te weten komt over de wetenschap achter taal, kunt u communicatiestoornissen aanpakken.
  • Spraak en stem: Veel communicatiestoornissen vinden hun oorsprong in het vermogen van een persoon om te spreken of zijn stem te gebruiken. U kunt kennis op dit gebied opdoen om spraak- en stemstoornissen te helpen behandelen, zodat mensen effectiever kunnen communiceren.
  • Taalkunde: Taalkunde is de studie van taal. Je kunt deze kennis gebruiken om te leren hoe mensen met elkaar communiceren.
  • Psychologie: In sommige situaties kan psychologie een rol spelen bij communicatiestoornissen. Inzicht in psychologie kan u helpen communicatiestoornissen te behandelen en de relatie tussen psychologie en menselijke communicatie te begrijpen.

15 communicatiewetenschappen banen

Hieronder vind je een lijst met banen die je met een diploma communicatiewetenschappen kunt bereiken:

1. Persoonlijke verzorgingsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $24.024 per jaar

Primaire taken: Een personal care assistant is een medewerker in de thuiszorg of op school die mensen met een handicap of stoornis, waaronder communicatiestoornissen, helpt bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Ze kunnen helpen met persoonlijke hygiëne, ideeën communiceren en ervoor zorgen dat hun klanten de juiste maaltijden en medicijnen krijgen wanneer dat nodig is. Personal care-assistenten kunnen rapporteren aan de familie van de cliënt, een medische professional of een schoolbeheerder.

2. Revalidatiehulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.771 per jaar

Primaire taken: Een revalidatie-assistent werkt samen met fysiotherapeuten om patiënten klaar te maken voor fysiotherapie-afspraken. Ze kunnen administratieve taken uitvoeren, zoals het verwerken van papierwerk en het beantwoorden van telefoons, naast het voorbereiden van apparatuur voor de fysiotherapiesessie van een patiënt. Revalidatieassistenten kunnen fysiotherapeuten en fysiotherapeuten ook helpen bij het verplaatsen of positioneren van patiënten voor revalidatieoefeningen en -bewegingen.

3. Schoolbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.058 per jaar

Primaire taken: Een schoolbegeleider beheert de emotionele gezondheid van studenten die verband houden met hun academische en persoonlijke leven. Ze kunnen samenwerken met logopedisten om ervoor te zorgen dat studenten met communicatiestoornissen de juiste aandacht krijgen van professionals op het gebied van taalstoornissen. Schooldecanen kunnen studenten ook helpen bij het plannen van hun academische toekomst door de sterke punten en opties van studenten voor hoger onderwijs en carrières te bespreken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een schooladviseur

4. Vervangende leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.595 per jaar

Primaire taken: Een vervangende leraar is een opvoeder die helpt bij het invullen van de personeelsbehoeften van een school. Ze kunnen studenten instrueren op basis van de lesplannen van een leraar en het gedrag van studenten in een klaslokaal beheren. Vervangende docenten kunnen studenten ook helpen met huiswerk en vragen van veldstudenten over hun opdrachten.

5. Gedragstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.372,8 per jaar

Primaire taken: Een gedragstherapeut is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die therapeutische technieken gebruikt om hun cliënten te helpen hun gewoonten en gedrag te verbeteren. Ze kunnen communicatiewetenschappen gebruiken om hun werk te informeren en de symptomen van communicatie- en psychische stoornissen van patiënten aan te pakken. Gedragstherapeuten kunnen ook programma's voor de behandeling van patiënten ontwikkelen en deze programma's aanpassen naarmate de patiënt vordert in de behandeling.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een gedragstherapeut

6. ESL-leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.213 per jaar

Primaire taken: Een ESL-docent (wat staat voor Engels als tweede taal) instrueert studenten over het communiceren in de Engelse taal. Ze kunnen lesplannen ontwerpen en kennis van communicatiewetenschappen gebruiken om ervoor te zorgen dat hun leerlingen taalkundige concepten begrijpen. ESL-leraren kunnen ook lessen maken die overeenkomen met de leerstijlen van studenten om hun studenten te helpen de Engelse taal beter te begrijpen.

7. Leraar speciaal onderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.509 per jaar

Primaire taken: Een leraar in het speciaal onderwijs kan leerlingen met een handicap, waaronder communicatiestoornissen, instrueren om hen te helpen hun sociale, emotionele en intellectuele potentieel te bereiken. Ze kunnen lessen en activiteiten ontwerpen in overeenstemming met de capaciteiten van de leerlingen op het niveau van de lagere, middelbare school, middelbare school en middelbare school. Leraren in het speciaal onderwijs kunnen de ouders van leerlingen ook updates geven over de vorderingen van leerlingen in de richting van hun doelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een leraar in het speciaal onderwijs

8. Kinderlevenspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.470 per jaar

Primaire taken: Een specialist in het leven van kinderen is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die families van pediatrische patiënten met ernstige gezondheidsproblemen helpt om het zorgplan, de opties en activiteiten van de patiënt te beheren en te begrijpen. Ze kunnen belangenbehartigingstaken uitvoeren namens kinderen en hun families om ervoor te zorgen dat pediatrische patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Specialisten in het leven van kinderen kunnen ook strategieën implementeren die het trauma van medische behandelingen voor kinderen en hun families kunnen verminderen om hen te helpen omgaan met de medische aandoeningen van een kind.

9. Gebarentaaltolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.597 per jaar

Primaire taken: Een gebarentaaltolk helpt mensen met een gehoorbeperking om te communiceren met andere mensen. Ze kunnen technologie zoals videoconferenties gebruiken om te tolken voor slechthorenden vanaf een andere locatie. Gebarentolken kunnen hun expertise op het gebied van communicatiewetenschappen gebruiken om tolken te geven in een-op-een- of groepsverband, zodat slechthorenden effectief met anderen kunnen communiceren.

10. Spraakpathologie-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.136 per jaar

Primaire taken: Een logopedist-assistent werkt samen met een logopedist om communicatiestoornissen, zoals aan autisme gerelateerde spraakstoornissen en stotteren, te diagnosticeren en te behandelen. Ze kunnen helpen bij het implementeren van behandelprogramma's voor patiënten en activiteiten gebruiken om patiënten van verschillende leeftijden te helpen hun doelen te bereiken. Spraakpathologie-assistenten kunnen ook administratief werk en het bijhouden van medische dossiers uitvoeren om te helpen bij het beheer van een medisch kantoor.

11. Gehoorapparaat dispenser

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59,553 per jaar

Primaire taken: Een hoortoesteldispenser beoordeelt het gehoor van de cliënt en selecteert hoortoestellen om het vermogen van de cliënt om met anderen te communiceren en dagelijkse taken uit te voeren, te verbeteren. Ze kunnen de pasvorm van hoortoestellen voor hun cliënten beoordelen en aanpassen om ervoor te zorgen dat de toestellen goed en comfortabel passen. Hoortoesteldispensers kunnen ook vragen van klanten beantwoorden en klanten informeren over het juiste gebruik van hun hoortoestellen.

12. Klinische supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $66,857 per jaar

Primaire taken: een klinische supervisor werkt in een medische omgeving om te communiceren tussen het administratieve en medische personeel van een faciliteit. Ze kunnen de werkprocedures van artsen herzien om gebieden te identificeren voor verhoogde efficiëntie of andere verbeteringen. Klinische supervisors kunnen ook prestatiebeoordelingen uitvoeren, artsen disciplineren en motiveren om ervoor te zorgen dat patiënten superieure medische zorg krijgen. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat medische professionals zich houden aan de licentie- en registratievereisten van overheden en bedrijven.

13. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $77.899 per jaar

Primaire taken: Een audioloog is een medische professional die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van gehoorstoornissen. Ze kunnen medische instrumenten gebruiken om patiënten met oorproblemen, waaronder evenwichtsproblemen, te onderzoeken en behandelingen voor de problemen van hun patiënten voorstellen. Audiologen kunnen patiënten ook helpen met apparaten zoals hoortoestellen die hen kunnen helpen met anderen te communiceren en dagelijkse taken uit te voeren. Bovendien kunnen audiologen zich specialiseren in verschillende behandelgebieden, waaronder geriatrie, kindergeneeskunde, auditieve verwerking en balans.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een audioloog

14. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.371 per jaar

Primaire taken: Een logopedist beoordeelt, diagnosticeert en behandelt communicatiestoornissen. Ze kunnen behandelplannen ontwikkelen en een verscheidenheid aan technieken gebruiken om mensen te helpen de symptomen van hun communicatiestoornissen aan te pakken en hun patiënten te helpen beter te communiceren in hun dagelijks leven. Logopedisten kunnen voor schooldistricten of in een medische omgeving werken om hun patiënten te helpen de symptomen van hun aandoeningen te beheersen. Bovendien kunnen spraak-taalpathologen hun patiënten helpen de kracht van hun gezichtsspieren te ontwikkelen om de communicatie van patiënten te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

15. Logopedist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.130 per jaar

Primaire taken: Een logopedist screent, beoordeelt en diagnosticeert spraakstoornissen bij hun patiënten. Ze kunnen een mix van beproefde en innovatieve logopedische technieken gebruiken om behandelplannen te ontwikkelen die hun patiënten kunnen helpen hun vermogen om effectiever te communiceren in hun dagelijks leven te verbeteren. Logopedisten kunnen ook communiceren met de familieleden van een patiënt om hen te helpen de diagnose, vaardigheden en uitdagingen van een patiënt te begrijpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist


About author

Arjen Daggert

Een diploma in communicatiewetenschappen en stoornissen kan je de kwalificaties geven om verschillende carrières na te streven. Het ontdekken van de vaardigheden die je kunt verwerven door het behalen van een graad in communicatiewetenschappen en stoornissen en de banen die je met deze graad kunt krijgen, kan je helpen beslissen of een graad in communicatiewetenschappen de juiste keuze voor je is. In dit artikel beschrijven we de disciplines communicatiewetenschappen en noemen we 15 banen die je kunt uitoefenen met een graad in communicatiewetenschappen.


Scroll to Top