Blog

Voor het starten van een nieuwe carrière kan het nodig zijn om je opleiding voort te zetten. Het behalen van een associate degree kan u de branchekennis, vaardigheden en kwalificaties bieden waarnaar veel werkgevers op zoek zijn. In dit artikel onderzoeken we enkele van de carrièremogelijkheden die voor u beschikbaar zijn wanneer u een associate degree behaalt.

Wat is een associate degree?

Een associate degree is een soort permanente educatie die vaak wordt gezien als het midden tussen een middelbare schooldiploma en een bachelordiploma. Studenten die voltijds studeren, zijn doorgaans in staat om hun associate degree-programma in twee jaar af te ronden, hoewel veel studenten ervoor kiezen om het in hun eigen tempo te doen. Credits behaald aan een geaccrediteerde instelling kunnen vaak worden overgedragen naar een vierjarige opleiding.

Net als bachelordiploma's kunnen studenten associate degrees behalen in een breed scala aan onderwerpen. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor mensen omdat ze vaak goedkoper zijn en minder tijd kosten dan bacheloropleidingen.

Associate degree banen

Hieronder vindt u slechts een klein voorbeeld van de soorten banen die u kunt krijgen met een associate degree, weergegeven in salarisvolgorde:

1. Kleuterleraar

Nationaal gemiddeld salaris : $ 12,56 per uur

Primaire taken : Een kleuterleidster werkt dagelijks met jonge kinderen, meestal tot de leeftijd van vijf jaar. Ze ontwikkelen lesplannen die zowel informatief als onderhoudend zijn en gebruiken een breed scala aan educatieve technieken, zoals verhalen vertellen, om kinderen te helpen groeien tijdens hun ontwikkelingsjaren. Ze werken ook om studenten te helpen zich meer op hun gemak te voelen in sociale situaties en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Onderwijsvereisten: Associate Degree in Early Childhood Education

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kleuterleidster

2. Rechtbankverslaggever

Nationaal gemiddeld salaris : $ 13,66 per uur

Primaire taken: Rechtbankverslaggevers zijn transcriptionists die grondige aantekeningen maken tijdens rechtszittingen en andere belangrijke procedures. Ze typen een woord-voor-woord transcriptie van alle gesproken argumenten, verklaringen en getuigenissen in de rechtszaal, die het officiële verslag wordt van gerechtelijke procedures dat rechters, advocaten en het publiek kunnen bekijken.

Opleidingsvereisten: Associate degree in een juridische discipline of voltooiing van een trainingsprogramma voor rechtbankverslaggevers

3. Chef -kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,20 per uur

Primaire taken: Een chef-kok houdt toezicht op de werking van een keuken, meestal door zelf voedsel te bereiden en andere koks aan te sturen. Een chef-kok werkt nauw samen met het restaurantmanagement om een ​​menu te ontwerpen en te implementeren op basis van het thema en de keuken van het restaurant, en ervoor te zorgen dat iedereen in de keuken de items op het menu goed kan bereiden. Chef-koks kunnen hun gerechten ook aanpassen aan allergieën of voorkeuren van gasten. Alle goede koks werken vaak in snelle en veeleisende omgevingen en zouden goed onder druk moeten kunnen werken.

Educatieve vereisten: Associate Degree in Culinary Arts

Lees meer: ​​Leer meer over chef-kok zijn

4. Bibliotheektechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,84 per uur

Primaire taken: Bibliotheektechnici helpen bibliotheekpersoneel bij het uitvoeren van verschillende taken rond een bibliotheek. Enkele veelvoorkomende taken zijn het helpen van klanten bij het vinden en uitchecken van boeken, het bijwerken van boekendatabases op een computer, het terugplaatsen van geretourneerde boeken op de juiste plaats in de schappen, het beantwoorden van telefoontjes en het helpen van klanten en bibliothecarissen met al het andere dat ze nodig hebben. Bibliotheektechnici moeten sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden hebben om effectief te zijn.

Educatieve vereisten** :** Associate of Arts-graad in bibliotheektechnologie

5. Veterinaire technicus

Nationaal gemiddeld salaris : $ 15,86 per uur

Primaire taken: Veterinaire technici helpen dierenartsen bij de verzorging van dieren. Enkele basistaken die ze kunnen uitvoeren, zijn het evalueren van de verwondingen of kwalen van een dier, het controleren van vitale functies, het toedienen van tests en medicijnen, het verbinden van wonden en het communiceren met eigenaren van gezelschapsdieren. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bijwerken van patiëntendossiers en facturering.

Opleidingseisen: Associate Degree in Veterinaire Medische Technologie

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een veterinair technicus

6. Kantoormanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.295 per jaar

Primaire taken: Officemanagers houden toezicht op de activiteiten van een kantoor, inclusief het beheren van voorraadvoorraad en kantoorkalenders, het plannen van evenementen en het coördineren van de communicatie tussen interne en externe partijen. Ze voeren veel van de dagelijkse taken uit die binnen een kantoor moeten worden gedaan, zodat alle anderen zich kunnen concentreren op hun rolspecifieke taken.

Opleidingsvereisten : Associate Degree in Office Supervision and Management, Business Administration of een ander gerelateerd veld

Lees meer: ​​Meer informatie over Office Manager zijn

7. HVAC-installateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,47 per uur

Primaire taken: Een HVAC-installateur beheert de ventilatie- of airconditioningsystemen in woningen of commerciële gebouwen. Ze reizen van locatie naar locatie en werken samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun gebouw op een comfortabele temperatuur blijft. Dit omvat het installeren van nieuwe systemen, het repareren van defecte HVAC-machines, het uitvoeren van onderhoud en het voorstellen van upgrades om de efficiëntie te waarborgen.

Opleidingsvereisten: HVAC-technicus Associate Degree

8. Fitnessinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,67 per uur

Primaire taken: Een fitnessinstructeur traint individuen en groepen in trainingsroutines en begeleidt hen bij een uitgebalanceerd dieet om hun klanten te helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Dagelijks kunnen ze verschillende klanten hebben waarmee ze één-op-één werken, terwijl ze ook groepslessen geven, zoals kickboksen of yoga. Fitnessinstructeurs zijn ook verplicht om zichzelf in goede conditie te houden en rekening te houden met omstandigheden zoals blessures bij het trainen van individuen.

Opleidingseisen: Associate of Applied Science (AAS) in Health Fitness Specialist

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

9. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,81 per uur

Primaire taken: Computerprogrammeurs ontwikkelen softwaretoepassingen voor computers. Ze gebruiken codeertalen, zoals Python, C++ of Ruby om applicaties en software te maken. Computerprogrammeurs werken samen met klanten om te leren wat er van een softwaretoepassing wordt vereist, en werken vervolgens alleen of met een team van andere programmeurs om het project te voltooien.

Onderwijsvereisten: Associate degree in computerwetenschappen

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

10. Juridisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.516 per jaar

Primaire taken : Juridische assistenten helpen advocaten met administratieve en organisatorische taken terwijl ze hun zaken en klanten beheren. Enkele veel voorkomende taken zijn het communiceren met mensen die bij de zaak betrokken zijn, het voorbereiden en indienen van documenten, het doen van onderzoek en het helpen van de advocaat bij het voorbereiden van hun zaak. Sommige juridisch medewerkers dienen in deze rol om vertrouwd te raken met de taken van advocaten en om ervaring op te doen op weg om zelf advocaat te worden.

Onderwijsvereisten: Associate Degree in Paralegal Studies

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een juridisch assistent

11. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,94 per uur

Primaire taken: Geregistreerde verpleegkundigen werken samen met artsen en ander medisch personeel om patiënten te behandelen en te verzorgen in verschillende zorgomgevingen, waaronder ziekenhuizen, klinieken, privépraktijken en andere. Zij voeren patiëntenzorgtaken uit, zoals het bewaken van vitale functies, het toedienen van medicatie, het begeleiden van patiënten, het communiceren met zowel artsen als patiënten en het bijhouden van gedetailleerde dossiers.

Onderwijsvereisten: Associate Degree in Nursing en staatsvergunningen

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een geregistreerde verpleegster

12. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris : $ 72.247 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars maken websites om optimale functionaliteit en gebruikerservaring te garanderen. Ze gebruiken hun kennis van programmeertalen om websites te maken met applicaties, interactieve elementen en een duidelijke organisatie. Dagelijks kunnen webontwikkelaars ontdekken dat ze nieuwe websites maken, bestaande bijwerken, algemeen onderhoud uitvoeren of bugs oplossen.

Educatieve vereisten: Associate Degree in webdesign en -ontwikkeling

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

13. Echografie technicus

Nationaal gemiddeld salaris : $ 1.509 per week

Primaire taken: Een ultrasone technicus, ook wel ultrasonograaf genoemd, gebruikt gespecialiseerde apparatuur om de toestand van een patiënt te bewaken en artsen te helpen bij het diagnosticeren ervan. Ze gebruiken ultrasone technologie om beelden te maken van verschillende delen van het lichaam van een patiënt en afwijkingen of oorzaken van symptomen te vinden. Echografietechnici bedienen en onderhouden deze apparatuur, bereiden patiënten voor op het examen en praten over de resultaten met zowel patiënten als zorgverleners.

Educatieve vereisten: Associate Degree in echografie of associate-degree niveau echografie technicus trainingsprogramma

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een echografietechnicus

14. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris : $ 38,34 per uur

Primaire taken: Mondhygiënisten werken in tandartspraktijken en voeren elementaire tandheelkundige procedures uit bij patiënten. Ze voeren vaak gebitsreinigingen uit, doen mondonderzoeken zoals röntgenfoto's en beantwoorden vragen van patiënten. Deze professionals beoordelen en werken ook patiëntendossiers bij en informeren patiënten over de juiste technieken om gezonde tanden te bevorderen.

Opleidingseisen: Associate Degree in mondhygiëne

Lees meer: ​​Meer informatie over mondhygiënist zijn

15. Civieltechnisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.746 per jaar

Primaire taken: Civieltechnische technici helpen civiel ingenieurs bij het ontwerpen van snelwegen, bruggen, tunnels en andere infrastructuurprojecten. Deze professionals beoordelen projectblauwdrukken, evalueren veldomstandigheden, inspecteren projectlocaties en werken in het algemeen samen met de civiel ingenieur tijdens alle fasen van het project.

Opleidingseisen: Associate Degree in Civiele Techniek

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een civiel ingenieur


About author

Trienke Kettelarij

Voor het starten van een nieuwe carrière kan het nodig zijn om je opleiding voort te zetten. Het behalen van een associate degree kan u de branchekennis, vaardigheden en kwalificaties bieden waarnaar veel werkgevers op zoek zijn. In dit artikel onderzoeken we enkele van de carrièremogelijkheden die voor u beschikbaar zijn wanneer u een associate degree behaalt.


Scroll to Top