Blog

een baan zoeken

15 Banen Die Je Kunt Krijgen Met Een Diploma Algemene Studies

Een algemene studiegraad geeft je de vrijheid om een ​​breder scala aan vakken te kiezen op verschillende afdelingen. Als gevolg hiervan leidt deze graad studenten naar een loopbaan in sectoren variërend van creatieve tot analytische rollen. Je kunt kiezen uit een uitgebreide lijst met baanopties wanneer je studeert voor een graad in algemene studies. In dit artikel hebben we 15 banen samengesteld om in overweging te nemen als je een algemeen diploma hebt behaald.

Wanneer kies je een algemene studie?

Een algemene studiegraad is een goede optie als je niet zeker weet welke major je moet aangeven. Deze opleiding geeft je vrijheid en flexibiliteit. Het is een kans om een ​​unieke universiteitservaring voor jezelf te creëren. Je kunt ervoor kiezen om literatuur, geschiedenis, vreemde talen en meer te studeren.

Je leert over verschillende vakgebieden en past het geleerde toe op het werk dat je doet. Bovendien werk je met mensen van verschillende afdelingen, waardoor je een betere teamspeler wordt - een vaardigheid die je zal helpen wanneer je in een werkomgeving bent.

Meestal weten studenten met een algemene studie niet zeker waar ze hun carrière willen starten. Een ding dat je kunt doen om beter te begrijpen wat je leuk vindt, is door deel te nemen aan stages. Meerdere korte stages kunnen je een beter idee geven van welke werkomgeving je voorkeur heeft.

Als je bent afgestudeerd maar nog niet zeker weet waar je moet werken, is het een goed idee om op instapniveau te zoeken naar banen met veel opleidingsmogelijkheden. De opties zijn breed voor afgestudeerden van algemene studies als het gaat om industrieën waarin ze kunnen werken. Deze omvatten:

  • Technologie
  • communicatie
  • Wetenschap
  • Bedrijf
  • Wiskunde
  • Sociale wetenschappen
  • Personeelszaken
  • Media
  • Literatuur

Populaire banen voor algemene studies

Algemene studies openen vele deuren voor studenten in verschillende industrieën. De volgende zijn enkele van de banen die u kunt overwegen wanneer u leest voor een algemene studie. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder:

1. Bankmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,47 per uur

Primaire taken: Een bankbediende is een persoon die bij een bank werkt en rechtstreeks met bankklanten omgaat. In sommige landen worden bankbedienden ook wel kassiers genoemd. Bankmedewerkers moeten banktransacties ontvangen en verwerken. Om een ​​succesvolle bankbediende te worden, moet je beschikken over sterke wiskundige vaardigheden en oog voor detail. Andere taken van een bankbediende zijn onder meer het onderhoud van de kassalade, het balanceren van het grootboek, het verwerken van leningen en het toewijzen van saldo.

2. Onderzoeksassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,40 per uur

Primaire taken: Een onderzoeksassistent zal verschillende media gebruiken, zoals enquêtes, juridische documenten, internet en ander gepubliceerd onderzoek om gegevens te verzamelen. De belangrijkste taken van een onderzoeksassistent zijn het uitvoeren van literatuuronderzoeken, het verzamelen en analyseren van gegevens, het verzamelen van materiaal om in te dienen bij stichtingen en subsidiebureaus en het voorbereiden van materiaal om ter beoordeling in te dienen.

3. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,02 per uur

Primaire taken: Het is de taak van een technisch schrijver om complexe inhoud te schrijven op een manier die voor de lezer gemakkelijk te begrijpen is. Een deel van de inhoud waar technische schrijvers aan werken, zijn onder meer projectplannen, gebruikershandleidingen, ontwerpspecificaties, whitepapers, online instructies en meer.

Een technisch schrijver moet duidelijk kunnen schrijven en over de belangrijke vaardigheid beschikken om ideeën visueel te beschrijven. Andere vaardigheden zijn onder meer vaardigheid in onderzoek, systematisch zijn en samenwerken als een teamspeler. Het kunnen halen van deadlines is ook een must.

4. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $65,78 per uur

Primaire taken: De belangrijkste rol van een merkmanager is ervoor te zorgen dat het product of de diensten van een organisatie resoneren met huidige en potentiële klanten. Om dit te doen, zullen merkmanagers consequent de marketingtrends volgen, evenals wat de concurrentie doet.

Je moet uitstekende analytische vaardigheden hebben om een ​​succesvolle merkmanager te zijn en aandacht voor detail. Je moet creatief zijn om consequent met originele ideeën te komen en ook over geweldige teamspelervaardigheden beschikken. Ook schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, evenals het kunnen inspelen op de wensen van de klant.

5. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,151 per jaar

Primaire taken: Een copywriter maakt content voor marketing en reclame. De rol omvat het schrijven van creatieve teksten zoals ad-jingles, marketingtaglines, functiebeschrijvingen, blogposts en meer. Je hebt uitstekende schrijfvaardigheden nodig om als copywriter te slagen, evenals een talent voor onderzoek, proeflezen en bewerken van je werk. Het halen van deadlines is ook cruciaal voor deze rol.

6. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.428 per jaar

Primaire taken: De rol van een algemeen manager is nodig in verschillende werkomgevingen, van een restaurant tot een winkel. De taken van een algemeen directeur variëren, afhankelijk van de werkomgeving. In een winkel zou een algemeen directeur verantwoordelijk zijn voor de werknemers, ervoor zorgen dat ze hun taken uitvoeren en op tijd zijn.

Het maken van schema's, het vastleggen van het dagelijkse inkomen en het toezicht houden op deposito's zouden ook de taken zijn van een algemeen directeur in een winkel.

7. Uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,763 per jaar

Primaire taken: De taak van een uitvoerend assistent is coördineren, plannen, voorbereiden en nog veel meer. Executive assistants zijn verantwoordelijk voor veel dingen en de rol hangt af van de persoon voor wie ze werken.

Voorbeelden van enkele van de taken die een uitvoerend assistent kan hebben, zijn het maken van notulen van vergaderingen, het maken van reisarrangementen, het screenen van bezoekers, het bijhouden van een planning, het uitvoeren van elementaire boekhoudtaken, posten op sociale media, dingen oppakken en meer. Je moet over goede mondelinge en organisatorische vaardigheden beschikken om een ​​succesvolle uitvoerend assistent te zijn.

8. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,746 per jaar

Primaire taken: De rol van een maatschappelijk werker is om kwetsbare kinderen te beschermen en tegelijkertijd gezinnen te ondersteunen die hulp nodig hebben. Maatschappelijk werkers helpen mensen om te gaan met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en helpen hen bij het oplossen van hun problemen. Om dit te doen, moet een maatschappelijk werker cliënten beoordelen en goed onderzoek doen. De maatschappelijk werker zal ook andere professionals voorstellen waarmee de families contact kunnen opnemen voor hulp, evenals nauwkeurige verslagen en rapporten bijhouden.

9. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $63.850 per jaar

Primaire taken: De belangrijkste rol van een auditor is het voorbereiden en onderzoeken van de financiële gegevens van een organisatie. Een accountant zal ervoor zorgen dat de administratie correct is en dat belastingen op tijd worden betaald. Om een ​​succesvolle auditor te worden, moet je goed kunnen werken onder druk en deadlines halen.

Een goed probleemoplossend vermogen en een goed begrip van wiskunde zijn ook belangrijke vaardigheden. Een auditor moet ook zeer detailgericht zijn.

10. Software-adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71,195 per jaar

Primaire taken: De taak van een softwareconsulent is het maken of verbeteren van softwareprogramma's. In deze baan maak je deel uit van een team en ontmoet je klanten om te begrijpen wat ze nodig hebben, terwijl je erachter komt hoe je hun software kunt verbeteren. Enkele van de belangrijkste taken van een softwareconsultant zijn het aanbevelen van softwareontwikkelingen en -implementaties aan klanten en het coördineren van de workflow. Ook het signaleren van business requirements, het bieden van oplossingen en het werken aan het ontwikkelen van de benodigde veranderingen zijn belangrijke taken.

11. Directeur public relations

Nationaal gemiddeld salaris: $74.086 per jaar

Primaire taken: Een PR-directeur is iemand die strategieën voor mensen of merken creëert en uitvoert om een ​​positief imago bij het publiek te creëren. Enkele van de taken van een PR-directeur zijn het schrijven van persberichten en het maken van presentaties.

Omgaan met de pers, organisaties en vragen van het publiek zijn ook dingen die een PR-directeur moet doen. Ook het organiseren van evenementen zoals open dagen, beurzen, persconferenties en rondleidingen behoort tot de werkzaamheden. Om PR-directeur te worden, heb je jarenlange ervaring in PR nodig, evenals sterke communicatieve en technische vaardigheden.

12. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $75.218 per jaar

Primaire taken: een bedrijfsanalist communiceert met bedrijfseigenaren om erachter te komen wat hun problemen zijn en wat hun bedrijf nodig heeft. Een bedrijfsanalist verzamelt documenten en analyseert gegevens om te begrijpen wat de belangrijkste vereisten zijn. Een bedrijfsanalist moet problemen oplossen door technische oplossingen te ontwerpen.

Topvaardigheden om een ​​succesvolle bedrijfsanalist te worden, zijn onder meer goed onder druk kunnen werken, kritisch kunnen denken en bekwaam zijn in Microsoft Access en SQL. Een probleemoplosser zijn is ook belangrijk, net als uitstekende communicatieve vaardigheden.

13. Internationale verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.386 per jaar

Primaire taken: Een internationale verkoopmanager is iemand die de activiteiten en logistiek van een verkoopafdeling over de hele wereld coördineert. De salesmanager doet dit door doelen te stellen en de verkoop van het personeel te bewaken. De belangrijkste taken van een internationale verkoopmanager zijn het beoordelen van voortgangsrapporten, het prijzen van de aangeboden producten of diensten en het omgaan met de behoeften van de klant.

14. Redactioneel directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.145 per jaar

Primaire taken: Een redactiedirecteur beheert alle redactionele processen die bij een publicatie horen. Een redactiedirecteur moet een visie op de publicatie formuleren en zorgen voor samenhang voordat deze wordt gepubliceerd. De redactiedirecteur moet er ook voor zorgen dat de norm wordt gehandhaafd. Deze rol varieert afhankelijk van het publicatiegebied waarin de persoon werkt.

De hoofdredacteur van een tijdschrift zou bijvoorbeeld toezicht houden op de toezichthoudende redacteuren en de fotografen. Je moet een diepe interesse hebben in de huidige media en publicatietrends om succesvol te zijn in deze rol. Gedetailleerd, georganiseerd en in staat zijn om taken te delegeren is ook een must.

15. Risicobeheerspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $100.759 per jaar

Primaire taken: Een risicomanager identificeert, meet en evalueert het soort risico's waarmee een bedrijf te maken kan krijgen. De risicomanager probeert te zien wat er mis kan gaan en komt met strategieën om het risico dat deze dingen gebeuren te minimaliseren.

De vaardigheden die nodig zijn om risicomanager te worden, omvatten een financiële achtergrond en analytische vaardigheden. Ook het kunnen werken in een stressvolle omgeving, kennis van de markt en goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden zijn belangrijk.


About author

Tijl Wilderink

Een algemene studiegraad geeft je de vrijheid om een breder scala aan vakken te kiezen op verschillende afdelingen. Als gevolg hiervan leidt deze graad studenten naar een loopbaan in sectoren variërend van creatieve tot analytische rollen. Je kunt kiezen uit een uitgebreide lijst met baanopties wanneer je studeert voor een graad in algemene studies. In dit artikel hebben we 15 banen samengesteld om in overweging te nemen als je een algemeen diploma hebt behaald.


Scroll to Top