Blog

een baan zoeken

15 Banen Die Je Kunt Krijgen Met Een Graad In Medische Wetenschappen

Medische wetenschap richt zich op de wetenschap van de menselijke gezondheid en hoe het menselijk lichaam werkt, en studenten die een medische wetenschappenstudie volgen, studeren biologie, scheikunde en anatomie. Een diploma in de medische wetenschappen geeft je de mogelijkheid om in veel verschillende rollen in de gezondheidszorg te werken, en er is vaak veel vraag naar deze banen. Of u nu overweegt een medische wetenschappenstudie te volgen of er al een heeft, het is belangrijk om te begrijpen wat voor soort relevante banen u op dit gebied kunt krijgen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het behalen van een diploma in de medische wetenschap en noemen we 15 banen die je met dit diploma kunt nastreven.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een diploma medische wetenschappen?

Een diploma in de medische wetenschappen bereidt je voor op een carrière in de gezondheidszorg of een relevant wetenschappelijk veld. Met een bachelor in de medische wetenschappen kun je banen vinden in klinische of niet-klinische omgevingen, ook in onderwijs- of onderzoeksfaciliteiten, dus er is veel flexibiliteit als het gaat om wat je wilt doen en waar je wilt werken. Deze graad is geweldig voor diegenen die hun opleiding willen voortzetten, omdat je ook een graduate school kunt volgen of een gespecialiseerd certificeringsprogramma kunt voltooien om je carrière vooruit te helpen.

Medische wetenschap is een stabiel carrièrepad met geweldige vooruitzichten. De werkgelegenheid op dit gebied zal naar verwachting groeien vanwege de grote vraag naar specialisten met dit soort kennis om medicijnen en behandelingen te ontwikkelen die de menselijke gezondheid kunnen verbeteren. Mensen met een diploma in de medische wetenschappen kunnen banen vinden met hoge salarissen, en deze carrières hebben meestal ook goede voordelen. Een diploma in de medische wetenschappen is een goede keuze als je wilt werken in een zich voortdurend ontwikkelend veld met een goed startsalaris en carrièregroeipotentieel.

15 banen in de medische wetenschap

Hier zijn 15 banen die je kunt krijgen met een diploma medische wetenschappen:

1. Gezondheidswerker in de gemeenschap

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,14 per uur

Primaire taken: Een gezondheidswerker verbindt gemeenschappen met middelen zoals gezondheidszorg, huisvesting, voedsel en verzekeringen. Ze zijn opvoeders en pleitbezorgers voor hun gemeenschap, en hun doel is om het leven van burgers te verbeteren en hen de gezondheidszorg te geven die ze nodig hebben. Een groot deel van deze baan omvat het verzorgen van de communicatie tussen individuen en zorgstelsels.

2. Paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.158 per jaar

Primaire taken: Paramedici reageren op noodoproepen om zieke of gewonde patiënten te beoordelen en te behandelen. Ze vervoeren ook patiënten naar ziekenhuizen en stabiliseren ze totdat ze verdere zorg kunnen krijgen. Paramedici krijgen training in het gebruik van speciale apparatuur, zoals defibrillators en vernevelaars.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over paramedicus zijn

3. Gezondheidsvoorlichter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.234 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsvoorlichters werken in verschillende omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen en bedrijven, om individuen voor te lichten over onderwerpen die verband houden met medische gezondheid en welzijn. Ze kunnen individueel met patiënten werken om gezondheidskwesties te bespreken en begeleiding te bieden, of ze kunnen samenwerken met instellingen om educatieve programma's te ontwikkelen of seminars en trainingssessies voor groepen te geven.

4. Specialist medische claims

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.690 per jaar

Primaire taken: Specialisten in medische claims beheren het proces van verzekeringsclaims en zorgen voor de communicatie tussen klanten en verzekeringsexperts. Deze professionals behandelen medische claims en gebruiken hun kennis van de medische wetenschap om nauwkeurige rapportage en documentatie te garanderen. Een groot deel van het werk van een specialist in medische claims omvat het beantwoorden en voeren van telefoontjes, dus ze moeten ook uitstekende klantenservicevaardigheden hebben.

5. Docent hoger onderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,112 per jaar

Primaire taken: Docenten in het hoger onderwijs worden ingehuurd door universiteiten om lezingen, seminars en workshops te geven aan groepen studenten. Ze kunnen naar meerdere scholen reizen om les te geven of een voltijdse functie op één school uitoefenen. Docenten zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, dus iemand met een medische graad zou gekwalificeerd zijn om studenten over dit onderwerp te onderwijzen. Ze kunnen verschillende verantwoordelijkheden hebben, afhankelijk van hun specifieke contract, maar hun dagelijkse taken omvatten doorgaans lesgeven, onderzoek doen en assisteren bij administratieve taken.

6. Histologie technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,80 per uur

Primaire taken: Een histologisch technicus werkt in een laboratorium dat onderzoek doet naar ziekten. Ze werken vaak nauw samen met pathologen en gebruiken hightech apparatuur om weefselmonsters te onderzoeken en testen uit te voeren. Histologietechnici helpen ook met documentatie en administratieve taken op de werkplek.

7. Coördinator klinisch onderzoek

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.535 per jaar

Primaire taken: Een coördinator voor klinisch onderzoek werkt op een onderzoekslocatie of ziekenhuis om klinische proeven uit te voeren. Ze werken met een team om deze proeven te onderzoeken en te organiseren, en ze voeren ook routinematige medische procedures uit, waaronder bloedafnames en echografieën. Klinische onderzoekscoördinatoren zijn ook verantwoordelijk voor administratieve taken en het plannen van tests en procedures voor patiënten.

8. Medische vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 5.943 per maand

Primaire taken: Medische verkopers werken namens medische apparatuur of farmaceutische bedrijven om medische professionals en consumenten voor te lichten over hun producten. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van relaties met klanten om medische benodigdheden te verkopen aan ziekenhuizen, klinieken en artsen. Medische verkoopvertegenwoordigers kunnen gespecialiseerd zijn in de verkoop van geneesmiddelen of medische hulpmiddelen, en ze verdienen vaak een commissie bovenop hun basissalaris.

9. Klinische verbinding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.448 per jaar

Primaire taken: Een klinische contactpersoon pleit voor patiënten die medische zorg ontvangen. Zij zijn verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van de communicatie tussen patiënten en medisch personeel en het maken van zorgplannen voor patiënten. Klinische liaisons moeten kennis hebben van medische terminologie en behandeling, en ze moeten ook uitstekende communicatieve vaardigheden hebben.

10. Klinische gegevensmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.166 per jaar

Primaire taken: Managers van klinische gegevens verzamelen en registreren informatie uit klinische onderzoeken en zorgen ervoor dat alle informatie nauwkeurig en volledig is. Het invoeren van gegevens is een belangrijk onderdeel van deze functie. Managers van klinische gegevens werken nauw samen met onderzoeksteams en moeten kennis hebben van de regelgeving voor klinische proeven en wetenschappelijke processen.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een gegevensbeheerder bent

11. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.980 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent is een medische professional die voor patiënten zorgt onder toezicht van een bevoegde arts. Ze zijn verantwoordelijk voor het vastleggen van medische geschiedenissen, het uitvoeren van fysieke onderzoeken, het bestellen van tests, het ontwikkelen van behandelplannen en het voorschrijven van medicijnen. Arts-assistenten kunnen zich specialiseren in een bepaald vakgebied en werken meestal in dokterspraktijken of ziekenhuizen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

12. Medisch manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.419 per jaar

Primaire taken: Een medisch manager houdt toezicht op het personeel binnen een zorginstelling om te zorgen voor goede procedures en patiëntenzorg. Ze kunnen een hele faciliteit of een specifieke afdeling binnen een faciliteit beheren. Medische managers zijn verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van nieuwe medewerkers en beheren ook de financiën van de instelling.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch kantoormanager

13. Farmacoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.299 per jaar

Voornaamste taken: Farmacologen onderzoeken en testen de effecten van verschillende verbindingen op het lichaam. Hun werk biedt inzicht dat wordt gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen en interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen. Ze hebben veel kennis van biologie en scheikunde en gebruiken die expertise om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Ze kunnen ervoor kiezen om zich te specialiseren in een specifiek type ziekte of ziekte.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een farmacoloog

14. Onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.813 per jaar

Primaire taken: Onderzoekswetenschappers plannen en voeren experimenten uit om nieuwe bevindingen te ontdekken. Ze kunnen samenwerken met verschillende organisaties, waaronder universiteiten, overheidsinstanties en particuliere bedrijven. Onderzoekswetenschappers zijn doorgaans gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, dus iemand met een medisch-wetenschappelijke graad zou zich kunnen concentreren op medisch-wetenschappelijk onderzoek. Deze professionals kunnen zelfstandig werken of met een team van studenten of andere onderzoekers.

15. Medische schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 118.168 per jaar

Primaire taken: Medische schrijvers schrijven inhoud over medische en wetenschappelijke onderwerpen op een manier die voor hun publiek gemakkelijk te begrijpen is, of ze nu schrijven voor verpleegkundigen en artsen of patiënten en hun families. Ze moeten duidelijk kunnen schrijven over geavanceerde onderwerpen en een goed begrip hebben van medische terminologie. Medische schrijvers werken in veel verschillende industrieën, waaronder gezondheidszorg en onderwijs. Ze helpen vaak bij het uitvoeren van onderzoek en zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van wetenschappelijke nauwkeurigheid in hun schrijven.


About author

Freek Suiker

Medische wetenschap richt zich op de wetenschap van de menselijke gezondheid en hoe het menselijk lichaam werkt, en studenten die een medische wetenschappenstudie volgen, studeren biologie, scheikunde en anatomie. Een diploma in de medische wetenschappen geeft je de mogelijkheid om in veel verschillende rollen in de gezondheidszorg te werken, en er is vaak veel vraag naar deze banen. Of u nu overweegt een medische wetenschappenstudie te volgen of er al een heeft, het is belangrijk om te begrijpen wat voor soort relevante banen u op dit gebied kunt krijgen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het behalen van een diploma in de medische wetenschap en noemen we 15 banen die je met dit diploma kunt nastreven.


Scroll to Top