Blog

Avontuurlijke banen kunnen opwinding toevoegen aan uw werkleven. Met een avontuurlijke carrière heb je misschien de mogelijkheid om buiten een kantooromgeving te werken of creatief te zijn op het werk. Een avontuurlijke baan kan ook vragen om gespecialiseerde vaardigheden waarmee je kunt werken in een vakgebied waar je passie voor hebt. In dit artikel onderzoeken we 15 banen in avontuurlijke velden.

Waarom kiezen voor een avontuurlijke baan?

Een avontuurlijke baan kan een spannende carrière bieden met onconventioneel werk. Veel avontuurlijke banen hebben te maken met reizen, wat betekent dat je nieuwe plaatsen kunt zien en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Avontuurlijke banen vereisen mogelijk ook gespecialiseerde vaardigheden, zoals navigeren in de buitenlucht of het besturen van complexe watervaartuigen, waarmee u ervaring kunt opdoen in unieke gebieden. Het kiezen van een avontuurlijke baan kan je een bevredigend werkleven en vaak een competitieve vergoeding opleveren.

15 avontuurlijke carrières

Hier zijn 15 avontuurlijke banen die je kunt nastreven:

1. Matroos

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.938 per jaar

Primaire taken: Een matroos is een lid van een bootbemanning die helpt de boot te onderhouden en taken uit te voeren zoals het aanmeren of vertrekken uit een dok. Deckhands kunnen op veel soorten waterscooters werken, maar een van de meest avontuurlijke mogelijkheden voor een matroos is als personeelslid op een jacht. Deckhands die op jachten werken, kunnen de wereld rondreizen en nieuwe mensen ontmoeten terwijl ze nauw samenwerken met een team van andere bemanningsleden om de veiligheid van de bemanning en gasten aan boord van het schip te waarborgen.

2. Avontuurlijke gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.530 per jaar

Primaire taken: Een avonturengids is een reisleider die groepen toeristen leidt tijdens gespecialiseerde activiteiten. Avontuurlijke gidsen hebben doorgaans ervaring op expertniveau in welke activiteit ze ook leiden, en velen hebben ook licenties. Een avonturengids kan toeristen helpen bij kajakexcursies, parachutespringen, ziplinen, duiken, duiken met haaien en meer om de tevredenheid en veiligheid van de gasten te garanderen.

3. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.689 per jaar

Primaire taken: Een skileraar leert studenten skiën of snowboarden. Skileraren kunnen op verschillende niveaus van expertise werken, wat betekent dat ze kunnen werken met beginnende skiërs om hen de basis van het skiën te leren of met gevorderde skiërs om hen te helpen skiën op meer geavanceerde hellingen of terreinen zoals hoge bergen. De meeste skileraren werken in gebieden met bergen en zware sneeuwval, maar ze kunnen ook werken in plaatsen zoals resorts of indoor wintersportfaciliteiten.

4. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.775 per jaar

Primaire taken: Een parkwachter houdt toezicht op buitenfaciliteiten om ervoor te zorgen dat ze schoon en veilig zijn. Parkwachters kunnen werken in nationale parken, bosreservaten of elke andere recreatieve locatie die voornamelijk buiten bestaat. Een groot deel van het werk van een parkwachter omvat patrouilleren in de faciliteit waar ze werken en het uitvoeren van inspecties van het park om mogelijke gevaren zoals geblokkeerde paden of omgevallen bomen te vinden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een parkwachter

5. Fotojournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.053 per jaar

Primaire taken: Een fotojournalist is een journalist die verhalen vertelt door middel van beelden. Fotojournalisten maken foto's en rangschikken ze in volgorden die een boodschap overbrengen of een verhaal creëren. Veel fotojournalisten werken in gebieden zoals natuurfotografie en natuurfotografie, wat betekent dat ze kunnen reizen en vele soorten dieren in hun natuurlijke habitat kunnen observeren, zoals regenwouden, savannes en woestijnen.

6. Wildland brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.809 per jaar

Primaire taken: Een natuurbrandweerman reageert op bosbranden in nationale bossen. Omdat er een seizoen is voor bosbranden, werken natuurbrandbestrijders soms seizoensgebonden en werken ze alleen in maanden waarin bossen droog zijn om eventuele bosbranden te onderscheiden. Wildlandbrandweerlieden kunnen technieken gebruiken zoals het graven van greppels en het uitdunnen van bosbranden om branden te beheersen en kunnen ook deelnemen aan brandpreventie.

7. Matroos

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.738 per jaar

Primaire taken: Een zeeman bedient zeilboten en neemt deel aan expedities met zeereizen. De meeste zeilbanen vereisen reizen, dus werken als zeeman kan de mogelijkheid bieden om nieuwe plaatsen te bezoeken en over verschillende culturen te leren. Zeilers kunnen in verschillende functies werken, zoals kapiteins, matrozen en ingenieurs. Zeilboten die toeristen vervoeren of rondleidingen geven, kunnen ook een interieurpersoneel in dienst hebben dat zorgt voor gasten en hun behoeften.

8. Gevechtsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.170 per jaar

Primaire taken: Een gevechtsingenieur is een militaire soldaat die troepen assisteert tijdens gevechtssituaties. Gevechtsingenieurs kunnen helpen met taken zoals het bouwen of slopen van barrières in een gevechtsgebied, het opzetten of verwijderen van explosieven of het repareren van wegen waar infanterie over kan reizen. Omdat gevechtsingenieurs moeten weten hoe ze gevechtssituaties moeten beoordelen en snel moeten reageren, ondergaan ze zeer gespecialiseerde training in processen en bedieningstools die hun missies kunnen helpen, zoals bommenopruimingsrobots of bulldozers.

9. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $49.641 per jaar

Primaire taken: Een inhoudschrijver is een schrijver die inhoud maakt voor publicaties zoals websites of tijdschriften. Veel schrijvers van inhoud zijn gespecialiseerd in reisinhoud, wat betekent dat ze het grootste deel van hun baan reizen en schrijven over hun ervaringen op nieuwe plaatsen. Een schrijver van reisinhoud kan artikelen schrijven over de mensen en culturen die ze tegenkomen en kan soms alternatieve media, zoals video's of afbeeldingen, in hun inhoud opnemen, vooral wanneer ze schrijven voor een online platform of digitale publicatie.

10. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.665 per jaar

Primaire taken: Een duiker werkt in de diepzee om taken uit te voeren in diepten of gebieden die machines niet kunnen bereiken. Vanwege de aard van hun werk behalen duikers een certificering voor verschillende soorten duiken, zoals oppervlakteduiken en diepzeeduiken. Duikers kunnen werken voor een aantal industrieën, waaronder gas en olie, forensisch onderzoek voor wetshandhaving, archeologie en wetenschappelijk onderzoek. Sommige duikers kunnen ook werken als duikinstructeurs die groepen toeristen begeleiden op recreatieve duikexpedities.

11. Leraar Engels als tweede taal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,480 per jaar

Primaire taken: Een leraar Engels als tweede taal (ESL) instrueert studenten die een andere taal dan Engels als eerste taal spreken. ESL-leraren kunnen werken met studenten van elke leeftijd en kunnen internationaal lesgeven als ze werken voor een bedrijf dat online leren op afstand ondersteunt. Een ESL-leraar kan studenten helpen met grammatica, schrijfoefeningen en gesproken Engels. Werken als ESL-leraar kan een avontuur zijn, aangezien ESL-leraren andere culturen, identiteiten en gebruiken kunnen leren van de studenten die ze lesgeven.

12. Visser

Nationaal gemiddeld salaris: $60.145 per jaar

Primaire taken: Een visser vangt vis, vaak op moeilijke locaties zoals de diepzee. Veel vissers werken aan vissersboten die maanden achtereen op zee kunnen blijven, en ze worden geconfronteerd met uitdagingen zoals extreem weer en woelig water. Een van de meest avontuurlijke banen voor een visser is het vissen op krab uit Alaska, omdat het proces fysieke arbeid vereist en werken in gebieden met vriestemperaturen.

13. Filmmaker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.817 per jaar

Primaire taken: Een filmmaker houdt toezicht op het maken van films en leidt een productieteam tijdens filmprojecten. Filmmakers kunnen deelnemen aan elke stap van de productie van een film, inclusief het script, de casting en het organiseren van opnames om scènes op te nemen. Veel filmmakers doen ook onderzoek naar de onderwerpen van hun films, waaronder reizen naar buitenlandse locaties en het interviewen van mensen uit verschillende culturen om meer te weten te komen over hun identiteit en praktijken.

14. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.992 per jaar

Primaire taken: Een zeebioloog is een wetenschapper die het leven in de oceaan bestudeert, inclusief dieren, planten en micro-organismen. Mariene biologen werken vaak op zee en kunnen monsters nemen en notities maken van wat ze waarnemen voor wetenschappelijk onderzoek. Mariene biologen bestuderen ook eventuele veranderingen in het zeeleven om te begrijpen hoe ze dieren in het wild in de oceaan kunnen helpen en de gezondheid van het milieu kunnen verbeteren.

15. Professionele atleet

Nationaal gemiddeld salaris: $81.107 per jaar

Primaire taken: Een professionele atleet beoefent een specifieke sport op het hoogste niveau. Professionele atleten kunnen kiezen uit verschillende sporten, waaronder voetbal, honkbal, basketbal en hockey. De meeste professionele atleten beginnen op jonge leeftijd met trainen voor hun sport en blijven hun vaardigheden en capaciteiten ontwikkelen gedurende hun tijd als speler. Professionele atleten reizen vaak naar verschillende locaties voor wedstrijden buiten de stad, wat kan leiden tot avonturen zoals het ontmoeten van fans van over de hele wereld en spelen op spannende locaties.


About author

Youri Swiers

Avontuurlijke banen kunnen opwinding toevoegen aan uw werkleven. Met een avontuurlijke carrière heb je misschien de mogelijkheid om buiten een kantooromgeving te werken of creatief te zijn op het werk. Een avontuurlijke baan kan ook vragen om gespecialiseerde vaardigheden waarmee je kunt werken in een vakgebied waar je passie voor hebt. In dit artikel onderzoeken we 15 banen in avontuurlijke velden.


Scroll to Top