Blog

Van het ontwikkelen van softwareprogramma's en het beheren van complexe systemen tot het oplossen van problemen en het beschermen van bedrijfsgegevens, informaticaprofessionals spelen een belangrijke rol in elke organisatie. Door een carrière in de informatica te kiezen, leer je zowel kritische technologie als analytische en communicatieve vaardigheden die je gemakkelijk kunt overdragen naar bijna elk ander technisch beroep.

Om u te helpen bij het selecteren van de juiste functie op basis van uw interesse en ervaring, zijn hier 15 van de bestbetaalde computerwetenschappelijke banen:

Bestbetaalde banen in de informatica

Hier is een lijst van enkele van de best verdienende banen in de computerwetenschappen:

1. Helpdesk-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,25 per uur

Primaire taken: Een helpdeskanalist is een IT-professional die interne gebruikers en klanten helpt bij het zo snel mogelijk oplossen, diagnosticeren en corrigeren van software- en hardwareproblemen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het installeren van nieuwe software, het uitvoeren van technologie-upgrades, het opzetten van werkstations voor nieuwe werknemers en het reageren op potentiële cyberbeveiligingsbedreigingen.

Bedrijven met deze functie: SAIC, NTT DATA Services, IBM

2. Bureaubladondersteuningstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,82 per uur

Primaire taken: Desktopondersteuningstechnici onderhouden de gebruikersgerichte computersystemen van een organisatie, zoals desktopcomputers en hun accessoires. Zij installeren hard- en software en zorgen voor een optimale performance van alle organisatiewerkplekken. Ze kunnen ook helpen bij het oplossen van problemen en het oplossen van computerproblemen.

Bedrijven met deze functie: Target, Sony, United States Postal Service

3. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24,83 per uur

Primaire taken: Computerprogrammeurs zijn professionals die hun kennis van computerprogrammeertalen, zoals C++ en Java, gebruiken om de broncode voor verschillende computerprogramma's te schrijven, testen en onderhouden. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het werken met IT-professionals en programmagebruikers om de code op te lossen, fouten op te sporen en te verbeteren.

Bedrijven met deze functie: Boeing, NASA, Chevron

4. Systeemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.115 per jaar

Primaire taken: Een systeemanalist is iemand die vertrouwt op analyses en ontwerptechnieken om de uitdagingen van een organisatie op het gebied van informatiesystemen op te lossen. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren en oplossen van problemen binnen bestaande systemen, het ontwikkelen van workflows, het ontwerpen van nieuwe systemen en het opleiden van andere medewerkers over het gebruik ervan.

Bedrijven met deze functie: Robert Half Technology, US Army, Boeing

5. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.307 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars ontwerpen, coderen en updaten websites in opdracht van hun werkgever of een reeks klanten. Gewoonlijk werken webontwikkelaars vanuit wireframes die zijn gemaakt door webontwerpers. Zij zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat een voltooide website visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en veilig is. Ze worden ook vaak gevraagd om wijzigingen en updates aan bestaande websites aan te brengen.

Bedrijven met deze functie: The Creative Group, Trilogy Education Services, General Assembly

6. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $82.831 per jaar

Primaire taken: Een informatiebeveiligingsanalist is verantwoordelijk voor het beschermen van netwerken, computersystemen en gegevens. Deze professionals nemen proactieve maatregelen om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot de systemen van een organisatie, zoals het installeren van updates en software voor gegevenscodering. Ze werken om up-to-date te blijven over bedreigingen en hackermethodologieën en controleren computersystemen en netwerken op beveiligingsinbreuken.

Bedrijven met deze functie: General Dynamics Information Technology, Wells Fargo, Citi

7. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $84.588 per jaar

Primaire taken: Applicatieontwikkelaars werken in teams met applicatie-ingenieurs en analisten om softwareapplicaties te conceptualiseren, bouwen en upgraden. Ze zijn vaak ook verantwoordelijk voor het onderhouden en debuggen van software en het patchen van beveiligingsproblemen. Applicatieontwikkelaars kunnen werken aan het bouwen van desktopapplicaties, mobiele applicaties of een combinatie van beide.

Bedrijven met deze functie: GE Corporate, Eaton, UnitedHealth Group

8. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 94.659 per jaar

Primaire taken: Een databasebeheerder, ook wel een DBA genoemd, is iemand die de prestaties van een database beheert. Ze kunnen ook helpen bij het plannen en bouwen van een database, en bij het beschermen van de gegevens van een organisatie tegen cyberaanvallen en lekken. Ze voeren routinematig onderhoud en upgrades uit om databases optimaal te laten werken.

Bedrijven met deze functie: Diverse Lynx, Northrop Grumman, Infosys

9. Hardware-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $97.873 per jaar

Primaire taken: Hardware-ingenieurs zijn professionals die de hardware configureren voor computersystemen. Zij bepalen een systeemindeling, selecteren de juiste componenten en completeren de opbouw. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het upgraden van bestaande systemen met nieuwe onderdelen om de snelheid en efficiëntie van een computer te verhogen.

Bedrijven met deze functie: Intel, Google, Honeywell

10. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.685 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer werkt in applicatie-ontwikkeling of systeemontwikkeling en is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen, onderhouden en upgraden van softwaresystemen. Ze bepalen ook de haalbaarheid van voorgestelde softwareprojecten door analyses uit te voeren en documentatie op te stellen, zoals stroomdiagrammen en diagrammen, om het softwareontwerp- en ontwikkelingsproces te begeleiden.

Bedrijven met deze functie: Microsoft, Amazon.com, Apple

11. Netwerkbeveiligingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.224 per jaar

Primaire taken: Netwerkbeveiligingsingenieurs zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de netwerksystemen van een organisatie door firewalls, detectiesystemen te installeren en software-upgrades voor cyberbeveiliging uit te voeren. In het geval van een cyberaanval werken netwerkbeveiligingsingenieurs om het probleem te vinden, te isoleren en op te lossen. Ze voeren ook systeemtests uit om kwetsbaarheden in software en hardware te vinden, en kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opleiden van andere werknemers over de beste praktijken op het gebied van cyberbeveiliging.

Bedrijven met deze functie: Leidos, Lockheed Martin, Dell

12. Development operations engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 121.996 per jaar

Primaire taken: Ook wel DevOps-engineer genoemd, een development operations engineer is iemand die IT-kennis combineert met ontwikkelvaardigheden, zoals scripting en codering, om de volledige systemen en netwerken van een bedrijf te begrijpen. Ze zijn primair verantwoordelijk voor het testen en implementeren van netwerkactiviteiten en het identificeren van mogelijkheden om de technische efficiëntie van een bedrijf te vergroten.

Bedrijven met deze functie: Cognizant Technology Solution, Booz Allen Hamilton, CGI Group

13. Netwerkarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 129.601 per jaar

Primaire taken: Een netwerkarchitect installeert modems, routers en andere hardware- of softwareproducten als onderdeel van datacommunicatienetwerken. Ze zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de meest effectieve technologieproducten en de meest efficiënte kabellay-out voor elk netwerksysteem en zijn vaak belast met het onderhouden en upgraden van bestaande systemen.

Bedrijven met deze functie: Verizon, AT&T, Affinity, Inc.

14. Softwareontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 131.406 per jaar

Primaire taken: Managers voor softwareontwikkeling zijn verantwoordelijk voor het aannemen, opleiden en begeleiden van een softwareontwikkelingsteam. Ze bieden projectramingen, beheren budgetten en coördineren technische middelen om nieuwe softwareprogramma's te bouwen of bestaande systemen te upgraden. Softwareontwikkelingsmanagers kunnen ook helpen met praktische ontwikkelingsactiviteiten, zoals het schrijven van code.

Bedrijven met deze functie: Robert Half Technology, Amazon.com, Oracle

15. Software-architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 141.409 per jaar

Primaire taken: Een software-architect is iemand die softwaresystemen en -applicaties ontwerpt en ontwikkelt. Ze treden doorgaans op als leidende beslisser bij softwareontwikkelingsprojecten en bepalen welke platforms en coderingsstandaarden een softwareontwikkelingsteam zal gebruiken. Ze maken ook ontwerpkeuzes en zorgen ervoor dat afgewerkte softwareproducten voldoen aan technische criteria.

Bedrijven met deze functie: Cisco, IBM, Deloitte

Vaardigheden voor banen in de informatica

De meeste computerservicetaken vereisen enkele of alle van de volgende kennis en vaardigheden:

  • Actief luisteren
  • Communicatie vaardigheden
  • Vloeiend in programmeertalen
  • Organisatievaardigheden
  • Professionaliteit
  • Technische vaardigheden

Afhankelijk van de functie die je kiest, heb je mogelijk ook leidinggevende ervaring en een diploma of certificering nodig om je geschiktheid op een bepaald gebied te bewijzen.

Dit zijn slechts enkele van de best betaalde banen in de informatica, en er zijn veel extra functies beschikbaar voor professionals met een breed scala aan opleidingen en ervaringen. Door ervoor te kiezen om een ​​carrière in de informatica na te streven, word je goed gecompenseerd en heb je volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling.


About author

Stefan Boerman

Van het ontwikkelen van softwareprogramma's en het beheren van complexe systemen tot het oplossen van problemen en het beschermen van bedrijfsgegevens, informaticaprofessionals spelen een belangrijke rol in elke organisatie. Door een carrière in de informatica te kiezen, leer je zowel kritische technologie als analytische en communicatieve vaardigheden die je gemakkelijk kunt overdragen naar bijna elk ander technisch beroep.


Scroll to Top