Blog

Filmmakende posities behoren tot de meest competitieve op de arbeidsmarkt. Deze carrières vergen veel training en toewijding om te bereiken. Als je geïnteresseerd bent om in de filmindustrie te werken, zijn er veel benaderingen die je kunt volgen. In dit artikel onderzoeken we enkele van de mogelijke banen voor het maken van films die u zou kunnen nastreven.

Wat zijn filmmakende banen?

Filmmakende banen zijn functies waarmee u met een bepaald aspect van de film- of televisie-industrie kunt werken. Deze carrières kunnen van alles zijn, van het produceren van de film tot het maken van het marketingmateriaal. De filmindustrie is zeer competitief. Om een ​​positie in film te verdienen, moet je misschien eerst je vaardigheden op andere gebieden aanscherpen. Een visagist kan bijvoorbeeld jaren besteden aan het perfectioneren van zijn vak voordat hij met bekende actrices en acteurs gaat werken. Filmmakende banen kunnen veel opwindende kansen bieden voor degenen die deze posities bereiken.

15 soorten banen voor het maken van films

Er zijn veel carrières te vinden in de filmindustrie, of je nu achter de camera, ervoor of in de montagekamer staat. Hier zijn enkele van de meest voorkomende carrièremogelijkheden in de filmwereld. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder:

1. Filmploeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,40 per uur

Primaire taken: Leden van de filmploeg zijn verantwoordelijk voor het maken van camerabeelden voor een film, televisieshow of live-evenement. Ze zetten de camera's op, volgen de instructies van de regisseur en maken de opname. De filmploeg is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van de apparatuur. Sommige medewerkers van de filmploeg kunnen ook helpen bij de pre-productie van een project.

2. Acteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,00 per uur

Primaire taken: Een acteur portretteert een personage voor film, televisie of andere vormen van media. Aan het begin van hun carrière werken acteurs vaak in lokale theaterproducties of tv-commercials. Ze moeten auditie doen voor elk afzonderlijk onderdeel en het opnemen tegen anderen in de industrie. Degenen die de status van beroemdheid op de A-lijst bereiken, genieten van een geheel ander soort carrière, waarbij ze kiezen uit de beste film- en televisieonderdelen die hen worden aangeboden.

3. Camera-operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,46 per uur

Primaire taken: Een cameraman evalueert de verlichting, filters, focus en enscenering om de beste manier te vinden om een ​​scène vast te leggen voor film of televisie. De cameraman werkt met een verscheidenheid aan technische apparatuur, waaronder meerdere camera's, kranen en mobiele bevestigingen. Bij grote films werken meerdere cameramensen tegelijk om een ​​scène vanuit verschillende hoeken vast te leggen.

4. Productieassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,66 per uur

Primaire taken: Productie-assistenten behandelen het administratieve werk dat verband houdt met de filmindustrie. Ze archiveren papierwerk, nemen telefoontjes aan, voeren gegevens in en distribueren productiepapieren. Een productie-assistent regelt ook de reis- en dinerarrangementen voor de cast en crew, zodat aan ieders behoeften wordt voldaan en de operaties soepel verlopen in een studio of op de set.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een productieassistent

5. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,33 per uur

Primaire taken: Fotografen in de filmindustrie maken de foto's die nodig zijn voor promotionele doeleinden. Deze professionals gebruiken hun artistieke vaardigheden om te kadreren en foto's te maken. Zij kunnen ook de enscenering van deze foto's voor hun rekening nemen.

6. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,83 per uur

Primaire taken: Geluidstechnici assembleren en bedienen de apparatuur die wordt gebruikt om geluid op te vangen. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen, versterken, mixen en verbeteren van audio. In de filmindustrie kan een geluidstechnicus vocale audio, instrumentatie, geluidseffecten en andere geluiden vastleggen. Ze zullen deze ook mixen om de natuurlijke audio te produceren die wordt gehoord door het publiek dat naar televisie of films kijkt.

7. Productie artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,80 per uur

Hoofdtaken: Productiekunstenaars maken de creatieve ontwerpen die voor promotionele doeleinden worden gebruikt. Binnen de filmindustrie zal een productiekunstenaar filmposters, advertenties en andere grafische afbeeldingen behandelen. Ze verzamelen beelden die zijn vastgelegd door professionele fotografen en verwerken deze in hun grafische ontwerpen. De productiekunstenaar volgt het beeld tot aan de productie en zorgt ervoor dat de printkwaliteit in het eindproduct behouden blijft.

8. Locatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.093 per jaar

Primaire taken: Een locatiemanager scout voor filmlocaties die geschikt zijn voor televisie of films. Zij beveiligen deze locaties met de juiste vergunningen en coördineren de benodigde logistiek voor de productie. Dit omvat het verwijderen van afval, het regelen van parkeren, onderhandelen over de juiste vergoedingen voor het gebruik van de ruimte en het maken van regelingen voor eventuele cosmetische wijzigingen die moeten worden gedaan.

9. Medeproducent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.161 per jaar

Primaire taken: De associate producer werkt nauw samen met de filmproducent om de verschillende activiteiten te coördineren die betrokken zijn bij het samenstellen van een film of tv-show. Dit omvat scenarioschrijven, redactie, onderzoek, financieel beheer en bemanningsplanning. De associate producer helpt de vele afdelingen die bijdragen aan de productie soepel samen te laten werken.

10. Producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,039 per jaar

Primaire taken: Producenten zijn verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de verschillende aspecten van filmproductie. Ze selecteren het script, houden toezicht op het bewerkingsproces, zorgen voor financiering en plannen de productie. De producent houdt toezicht op de algemene voortgang van de film, maar is niet betrokken bij de dagelijkse productie, die wordt overgelaten aan regisseurs, managers en productieassistenten.

11. Junior artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.385 per jaar

Primaire taken: Een junior art director assisteert de art director bij de planning en uitvoering van het decorontwerp. De junior art director kan kleur en textuur toevoegen aan sets, decoratieve details verwerken en locaties op verschillende tijdstippen van de dag evalueren om het beste filmschema te bepalen. Meerdere junior art directors kunnen aan een groot project werken.

12. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,54 per uur

Primaire taken: In de filmindustrie kan een visagist alles aan, van standaard toneelmake-up tot uitgebreide protheses. Make-upartiesten aan de top van hun vakgebied creëren uitgebreide looks die personages kunnen veranderen in fantasiewezens of hun leeftijd drastisch kunnen veranderen. Make-upartiesten worden ook ingezet om make-up aan te brengen en te onderhouden voor een natuurlijke uitstraling. Degenen die met filmproductie werken, zijn zich bewust van de verschillende uitdagingen op de set, zoals hitte, zweet en lange uren voor de camera.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schoonheidsspecialist

13. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.332 per jaar

Primaire taken: De art director werkt nauw samen met de production designer om een ​​film zijn onderscheidende visuele kwaliteit te geven. Dit omvat het voorbereiden van sets, het toezicht houden op de bouw en het decoreren van scènes. De artdirector geeft ook opdrachten voor speciale effecten, huurt voertuigen en cast dieren die worden gebruikt bij filmproductie. De art director en locatiemanager werken nauw samen om de ideale omgeving voor het project te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een artdirector

14. Productiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.307 per jaar

Primaire taken: De productiemanager coördineert planningen, ontmoet medewerkers, evalueert het budget, onderhandelt over loontarieven, selecteert leveranciers en houdt toezicht op locatieselectie en boekingen voor films. Terwijl een film wordt opgenomen, houdt de productiemanager toezicht op het productieteam, zorgt voor de juiste vergunningen en verzekeringen en handelt eventuele problemen af.

15. Senior artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.426 per jaar

Primaire taken: De senior art director die aan een film werkt, houdt toezicht op alle aspecten van het ontwerp. Dit kan decorontwerp, locatiekeuze, kostuums, rekwisieten en marketingmateriaal omvatten. De senior art director keurt concepten goed die door de art director worden gepresenteerd en evalueert het werk in verschillende stadia om ervoor te zorgen dat de productie volgens schema plaatsvindt en dat alle sets en scènes de juiste visuele elementen bevatten.


About author

Hendricus Groot schaarsberg

Filmmakende posities behoren tot de meest competitieve op de arbeidsmarkt. Deze carrières vergen veel training en toewijding om te bereiken. Als je geïnteresseerd bent om in de filmindustrie te werken, zijn er veel benaderingen die je kunt volgen. In dit artikel onderzoeken we enkele van de mogelijke banen voor het maken van films die u zou kunnen nastreven.


Scroll to Top