Blog

Externe banen in de mode-industrie kunnen een mogelijkheid bieden voor creatief werk en tegelijkertijd meer flexibiliteit en toegankelijkheid bieden dan persoonlijke modeposities. Veel kledingbedrijven bieden externe mogelijkheden in afdelingen van public relations tot inkoop en zelfs modeontwerp. Publicaties of designermerken kunnen ook freelancers inhuren voor gespecialiseerde of kortlopende projecten. In dit artikel bespreken we enkele van de beste externe banen in de mode-industrie en geven we tips om een ​​competitieve kandidaat te worden.

Gerelateerd: Hoe u echte thuiswerkbanen kunt vinden

Top thuiswerk banen in de mode-industrie

Veel banen in de mode-industrie omvatten individueel creatief werk of aanzienlijke communicatie op afstand, dus ze kunnen goed werken voor diegenen die thuis of in een studio willen werken, weg van een kantoor. Sommige bedrijven bieden ook stages op afstand op deze gebieden aan. Hier zijn enkele van de beste thuiswerkbanen in de mode:

1. Modeconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.303 per jaar

Primaire taken: Een modeconsulent werkt aan het ontwikkelen van specifieke esthetiek voor individuen en merken. Ze kunnen klanten feedback en advies geven, of ze kunnen helpen bij het samenstellen van outfits en persoonlijke boodschappen doen. Modeconsulenten kunnen naast hun basisinkomen gemiddeld $ 15.000 commissie per jaar verdienen, afhankelijk van hun locatie en succes.

2. Mode-merchandise

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.082 per jaar

Primaire taken: Een mode-merchandiser is verantwoordelijk voor het beheren van de voorraad voor een winkel of merk. Ze volgen verkoopstatistieken en markttrends om de vraag van de consument te voorspellen. Ze houden ook de voorraad bij en werken samen met kopers en verkopers om ervoor te zorgen dat winkels voldoende worden bevoorraad. In sommige winkels kan de merchandiser ook werken aan het creëren van aantrekkelijke visuele displays van de merchandise.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een Merchandiser

3. Stagiair modeontwerp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.001 per jaar

Primaire taken: Een stagiair modeontwerp is verantwoordelijk voor het helpen van een modeontwerper bij het maken van nieuwe producten. Ze kunnen de ontwerper helpen bij het kopen van de materialen die ze nodig hebben, communiceren met andere afdelingen zoals productie of marketing en helpen met schetsen, het maken van prototypen en marketing waar nodig.

4. Modeblogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.666 per jaar

Primaire taken: een modeblogger werkt aan het creëren van reguliere inhoud voor zijn lezers en bouwt vaak relaties op met bepaalde merken of bedrijven om hun producten te promoten. Ze kunnen als zelfstandige werken of voor een publicatie of bedrijf werken. Een modeblogger heeft ook sterke marketing- en sociale-mediavaardigheden om hun inhoud te promoten en een publiek te ontwikkelen.

5. Modefotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.952 per jaar

Primaire taken: Een modefotograaf maakt foto's voor tijdschriften, merken, reclamebureaus of retailers. Ze sturen modellen en fotoshootassistenten om de afbeeldingen te maken die ze voor ogen hebben, vervolgens verwerken ze hun foto's en selecteren enkele van de beste om door te geven aan redacteuren of artdirectors. Sommige modefotografen werken als freelancer, reizen naar fotoshoots en vestigen hun bedrijf bij hen thuis.

6. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.837 per jaar

Primaire taken: Een social media manager die in de mode werkt, beheert de social media accounts voor een modehuis, winkel of onafhankelijk merk. Ze creëren strategieën voor merkaccounts, communiceren met klanten en volgen zowel mode- als sociale-mediatrends op de voet om hun inhoud relevant te houden. Ze kunnen een team van specialisten op het gebied van sociale media aansturen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

7. Mode-illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.692 per jaar

Primaire taken: Een illustrator maakt artistieke representaties van modeontwerpen en producten. Ze kunnen voor een specifiek bedrijf of een specifieke lijn werken om ontwerpers te helpen schetsen van hun werk te maken die naaisters kunnen gebruiken om de items te maken. Ze werken ook samen met een tijdschrift of grafisch ontwerpbureau om artistieke voorstellingen te maken voor advertenties en publicaties.

8. Naaister

Nationaal gemiddeld salaris: $49.811 per jaar

Primaire taken: Een naaister werkt om kleding te maken of op maat te maken. Ze kunnen originele kleding ontwerpen voor een merk of een klant, of ze kunnen boetiekkledinglijnen maken met hun expertise in naaien en andere constructietechnieken. Naaisters veranderen ook kleding voor individuele klanten, creëren een betere pasvorm of maken van het artikel een nieuw kledingstuk.

9. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.780 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper werkt aan het creëren van nieuwe ontwerpen voor kleding, schoenen en accessoires, van de eerste schetsen tot de uiteindelijke productie. Ze gebruiken expertise in materialen, constructiemethoden en trends om items te creëren die origineel en on-brand zijn. Ze kunnen voor een groot nationaal of internationaal bedrijf werken om ontwerpen voor massaproductie te maken of ze kunnen unieke stukken maken voor hun eigen merk of een designhuis. Kennis van digitale ontwerpprogramma's kan cruciaal zijn voor een modeontwerper die op afstand werkt.

10. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.722 per jaar

Primaire taken: Een PR-manager is verantwoordelijk voor de reputatie van een merk. Ze houden toezicht op al het materiaal dat het merk publiceert, inclusief advertenties, persberichten en sociale media. Ze volgen trends in de sector en rapporteren over het succes van bedrijfsinitiatieven. Ze werken ook aan het beheer van het imago van het merk, sturen de stem van het bedrijf en reageren op eventuele uitdagingen of crises.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een PR-accountmanager

11. Koper:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.134 per jaar

Primaire taken: een koper die in de mode-industrie werkt, onderhandelt met leveranciers om grondstoffen voor modefabrikanten of kledinglijnen voor winkels te selecteren en in te kopen. Dit kan het plannen van leveringen of kledingzendingen zijn om regelmatig bij faciliteiten aan te komen, het beheren van voorraden en het produceren van rapporten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over koper zijn

12. Modeschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,219 per jaar

Primaire taken: Een modeschrijver maakt content over de mode-industrie voor een publicatie of bedrijf. Sommige modeschrijvers werken of freelancen voor nieuwsuitzendingen, volgen trends en rapporteren over evenementen zoals modeshows en prijsuitreikingen. Sommige modeschrijvers werken voor individuele merken en creëren inhoud zoals persberichten, websiteteksten en posts op sociale media.

13. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.521 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager creëert en implementeert strategieën om de producten van een modebedrijf te helpen zijn klanten te bereiken. Dit kan het onderzoeken van markttendensen en het succes van huidige campagnes, het coördineren met reclame- en productieafdelingen, het ontwikkelen van prijsstrategieën en het analyseren van de financiële effectiviteit van verschillende marketingmethoden omvatten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

14. Textielontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $67.706 per jaar

Primaire taken: een textielontwerper, ook wel patroonontwerper genoemd, maakt ontwerpen en patronen die op onbewerkte stoffen worden gebruikt en op afgewerkte producten worden afgedrukt. Het gaat om origineel artistiek werk, meestal digitaal ontwerp dat op maat is gemaakt voor een specifiek product of een specifieke lijn.

15. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $72,781 per jaar

Primaire taken: Een art director is verantwoordelijk voor het coördineren van het visuele merk van een kledingbedrijf of tijdschrift. Ze beheren meestal projecten van idee tot uitvoering en beheren een afdeling van ontwerpers of andere creatieve professionals. Een art director voor een tijdschrift kan fotoshoots coördineren en contracten afsluiten met freelance fotografen en artiesten. Een art director voor een kledingmerk coördineert met inkoop-, engineering- en productieafdelingen om nieuwe producten te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een artdirector

Tips voor het krijgen van een thuiswerkbaan in de mode

Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen slagen in een modefunctie op afstand:

Ervaring opdoen

Individuele projecten en stages kunnen u helpen uw cv op te bouwen om potentiële werkgevers aan te spreken. Je kunt op afstand betaalde stages zoeken als je tijd hebt voor parttime of fulltime werk. Deze functies kunnen u helpen brancheverbindingen te maken en geld te verdienen. Als je net begint, kun je sociale media gebruiken om te zoeken naar anderen die misschien willen samenwerken. Misschien vindt u mogelijkheden om fotoshoots te doen, op sociale media te werken of te naaien voor kleine merken die u aan uw portfolio kunt toevoegen.

U kunt ook onderzoek doen naar mogelijkheden in uw omgeving. Lokale kleermakers of naaisters kunnen u parttime contractwerk of verwijzingen aanbieden als ze veel klanten hebben. Als je je eigen merk wilt lanceren of ervaring wilt opdoen met sociale media, kunnen lokale boetieks je inhuren voor freelance werk of je toestaan ​​je creaties in hun winkel te verkopen.

Lees meer: ​​12 stappen om een ​​modeontwerper te worden zonder een formele opleiding

Ontwikkel je vaardigheden

Je kunt veel mode-industrievaardigheden alleen oefenen. Door uw teken- of naaivaardigheden elke dag te oefenen, kunt u vertrouwen en inhoud krijgen voor een professionele portfolio. Buurtcentra of werkplaatsen bij u in de buurt bieden mogelijk lessen aan in naaien, sieraden maken en andere fabricagetechnieken. Als u uw vaardigheden op het gebied van computerprogramma's wilt vergroten, kunt u zich inschrijven voor een cursus om de industriestandaard grafische ontwerpprogramma's onder de knie te krijgen.

Lees meer: ​​18 vaardigheden voor modeontwerpers

Overweeg opleiding of certificeringen

Overweeg een formele opleiding in de mode te volgen of een certificering te behalen om uw cv op te bouwen en uw vaardigheden te demonstreren. Deze kunnen met name handig zijn bij het solliciteren naar banen op afstand, aangezien potentiële werkgevers u niet persoonlijk kunnen ontmoeten en uw werk niet kunnen inspecteren. Als je nieuw bent in de mode-industrie, kan formeel onderwijs je technische vaardigheden leren, zoals naaien, en ook de mogelijkheid bieden om te netwerken met andere modeprofessionals. Als je ervaring hebt, kan een professioneel certificaat in naaien of een korter certificaatprogramma via een modeschool helpen om je vaardigheden in één oogopslag op je cv te bewijzen.

Onderzoek de kans

Zorg ervoor dat u voor alle externe functies onderzoek doet naar personen en bedrijven voordat u ermee instemt om met hen samen te werken. Het is belangrijk om te begrijpen wat de voorwaarden van uw contract of dienstverband zijn, zodat u oplichting kunt voorkomen en kunt onderhandelen over een eerlijk loon.


About author

Jan-Dirk van Calcar

Externe banen in de mode-industrie kunnen een mogelijkheid bieden voor creatief werk en tegelijkertijd meer flexibiliteit en toegankelijkheid bieden dan persoonlijke modeposities. Veel kledingbedrijven bieden externe mogelijkheden in afdelingen van public relations tot inkoop en zelfs modeontwerp. Publicaties of designermerken kunnen ook freelancers inhuren voor gespecialiseerde of kortlopende projecten. In dit artikel bespreken we enkele van de beste externe banen in de mode-industrie en geven we tips om een competitieve kandidaat te worden.


Scroll to Top