Blog

Een carrière in de wijnindustrie kan spannend, lonend en creatief zijn. Als je een passie hebt voor wijn, dan ben je misschien geïnteresseerd in enkele van de meest voorkomende banen in de wijnindustrie. Of u nu op zoek bent naar een baan op instapniveau of iets geavanceerder, er zijn talloze manieren om een ​​baan te vinden die verband houdt met wijn in de productie, detailhandel, distributie en meer. In dit artikel onderzoeken we 15 banen in de wijnindustrie, noemen we enkele van hun primaire taken en delen we hoeveel je kunt verdienen in elk van deze functies.

Gerelateerd: Hoe word je een wijnmaker: definitie, stappen en veelgestelde vragen

15 banen in de wijnindustrie

Hier zijn enkele van de meest populaire banen in de wijnindustrie om je op weg te helpen bij het zoeken naar een carrière:

1. Wijnmakerij gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.146 per jaar

Primaire taken: Gidsen van wijnmakerijen zijn verantwoordelijk voor het opleiden en ontvangen van gasten terwijl ze hen rondleiden in een wijnmakerij of wijngaard. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat gasten genieten van hun bezoek en de mogelijkheid hebben om het terrein te verkennen. Ze kunnen informatie delen over de geschiedenis van de wijnmakerij, de verschillende wijnen die ze produceren of het soort fruit dat ze in de wijngaard verbouwen. Goede wijngidsen zijn charismatische, gastvrije en uitstekende verhalenvertellers. Ze hebben een goed begrip van de wijnen die in hun regio worden gemaakt en het wijnbereidingsproces zelf.

2. Gastvrijheidsteamlid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.760 per jaar

Primaire taken: Er is een grote verscheidenheid aan wijngerelateerde banen in de horeca, met name in de detailhandel en de dienstverlenende sector. Veel winkels huren bijvoorbeeld personeel in voor wijnproeverijen in de avond of in het weekend. Restaurants kunnen ook servers, barmannen en keukenpersoneel inhuren die klanten goede wijnaanbevelingen kunnen geven. Ook horecateamleden kunnen tijdelijk werk vinden op wijnfestivals en -evenementen.

3. Wijngaardarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.679 per jaar

Primaire taken: Wijngaardarbeiders brengen hun dagen door op het veld met het verzorgen en onderhouden van wijnstokken. Sommige van hun taken omvatten het snoeien van de wijnstokken, het oogsten van druiven, het bemesten van het veld en het bewerken van de grond. Wijngaardarbeiders zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de wijngaard gedurende de hele levenscyclus. Ze kunnen ook helpen bij het sorteren van druiven, de wijnproductie en het verpakken van wijn. Ten slotte kunnen wijngaardarbeiders nieuwe werknemers opleiden om voor de wijngaard te zorgen.

4. Wijnconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,212 per jaar

Primaire taken: Wijnadviseurs werken meestal in winkels of restaurants die wijn verkopen. Hun doel is om de verkoop van wijn te vergroten door klanten voor te lichten over verschillende wijnopties en door monsters aan te bieden. Ze kunnen klanten ook helpen bij het selecteren van wijnen die ze graag drinken. Veel restaurants en winkels vragen wijnadviseurs om advies over welke soorten wijnen ze moeten vervoeren. Wijnconsulenten werken vaak met verschillende leveranciers om ervoor te zorgen dat ze de beste deal krijgen voor hun wijnbestellingen. Ze kunnen ook andere teamleden opleiden en klantenservice bieden.

5. Keldermedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.995 per jaar

Primaire taken: Keldermedewerkers helpen bij de wijnproductie en het onderhoud van de kelder. Enkele van hun taken zijn het legen en uitscheppen van tanks, het voorbereiden van vaten en vaten en het uitvoeren van algemene onderhoudstaken. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het reinigen van de tanks, leidingen, persen en ander materieel. Keldermedewerkers kunnen praktische ervaring opdoen en hun eigen wijnbereidingsvaardigheden aanscherpen door in deze functie te werken.

6. Proeflokaalmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.298 per jaar

Primaire taken: Managers van proeflokalen zijn verantwoordelijk voor het helpen van gasten om verschillende wijnen te proeven, hen voor te lichten over hun producten en ervoor te zorgen dat ze genieten van hun bezoek. Ze kunnen klanten bedienen en begroeten, verkopen en werkschema's maken. Proeflokaalmanagers kunnen ook nieuwe medewerkers aannemen en opleiden, wijnproeverijen houden en gasten rondleiden in de wijnmakerij.

7. Oogstwerker

Nationaal gemiddeld salaris: $39.601 per jaar

Primaire taken: Oogstwerkers helpen bij het werk aan de wijngaard, zoals het snoeien en plukken van fruit, het sorteren van druiven en het produceren van wijn. Dit hands-on landbouwwerk vereist aandacht voor detail en fysiek uithoudingsvermogen om succesvol te zijn. Aangezien het oogsten van wijngaarden seizoenswerk is, moeten oogstarbeiders flexibele schema's hebben. Ze kunnen de rest van het jaar ook een andere bron van inkomsten hebben.

8. Barmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.738 per jaar

Primaire taken: Barmanagers zijn meestal verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van een wijnkaart voor het etablissement waarvoor ze werken. Ze kunnen ook personeel inhuren en trainen in de juiste wijnetiquette en service. Barmanagers ontmoeten vaak vertegenwoordigers om nieuwe wijnsoorten te proeven en te bestellen. Ze kunnen samenwerken met de chef-kok of andere keukenmedewerkers om wijnen te selecteren die goed passen bij specifieke gerechten. Barmanagers moeten op de hoogte blijven van huidige en opkomende wijntrends om ervoor te zorgen dat ze wijnen bestellen die hun klanten willen drinken.

9. Terreinwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.294 per jaar

Primaire taken: Groundskeepers die bij wijnmakerijen werken, richten zich op het gezond en aantrekkelijk houden van het landschap voor bezoekers. Sommige van hun taken kunnen bestaan ​​uit het maaien van het gazon, het snoeien van bomen, het planten van bloemen en struiken en het uitvoeren van basisonderhoudstaken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Groundskeeper

10. Sommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $44.045 per jaar

Primaire taken: Een sommelier, ook wel wijndirecteur genoemd, stelt de wijnkaart van een restaurant op, leidt het personeel op in de juiste wijnservice en helpt klanten bij het selecteren van wijnen waarvan ze kunnen genieten met verschillende voedselcombinaties. Ze werken ook samen met de chef-kok om wijn- en spijscombinaties voor hun menu te creëren. Sommeliers zijn deskundige wijnproevers die werken om de beste en zeldzaamste beschikbare wijnen te ontdekken. Ze kunnen naar verschillende wijngaarden en wijnmakerijen over de hele wereld reizen om wijnen te proeven.

11. Laboratoriumtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.726 per jaar

Primaire taken: Laboratoriumtechnici kunnen samenwerken met wijnmakerijen of wijnadviseurs om toezicht te houden op de analyse van verschillende wijnen terwijl ze gisten. Studenten wijnbouw - een tak van de tuinbouw gericht op het oogsten en telen van druiven - zijn uitstekende kandidaten voor deze functie. Laboratoriumtechnici werken vaak in een klein team met andere wijnbouwexperts om uitstekende wijnen te maken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een laboratoriumtechnicus

12. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $62.877 per jaar

Primaire taken: merkmanagers voor wijnhuizen zijn doorgaans verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een merkstrategie, het toezicht houden op communicatiekanalen, het maken van promoties, het beheren van de productie en het uitvoeren van marktonderzoek. Dit kan inhouden dat klanten worden ondervraagd en ondervraagd om te begrijpen welke smaakprofielen, ontwerpen en producten ze willen kopen. Merkmanagers werken vaak nauw samen met andere verkoop- en marketingprofessionals om holistische richtlijnen voor branding te creëren. Door dit te doen, kunnen ze ervoor zorgen dat al het marketing- en promotiemateriaal voor de wijnmakerij consistent is, wat de wijnmakerij kan helpen bij het vestigen van merkherkenning bij zijn klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkmanager

13. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.342 per jaar

Primaire taken: een wijnverkoper werkt samen met wijnmakerijen om hun producten te verkopen. Ze werken aan het opbouwen van relaties met restaurants, hotels, wijnwinkels en andere potentiële klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van wijn bij hen. Vervolgens delen ze monsters van verschillende wijnen uit hun portfolio met klanten om te proberen. Verkoopvertegenwoordigers plaatsen bestellingen via wijndistributeurs en wijnmakerijen om producten voor hun klanten te verkrijgen. Ze houden regelmatig contact met hun klanten en wijnmakers om een ​​open communicatie te behouden en opkomende wijntrends te identificeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

14. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.894 per jaar

Primaire taken: Marketingmanagers voor wijnhuizen en wijngaarden zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van marketingmateriaal, zoals persmappen, brochures, nieuwsbrieven, flesetiketten en advertenties. Ze kunnen ook samenwerken met de eigenaar van de wijngaard en wijnmakers om productprijzen vast te stellen, releasedatums te bepalen en te bepalen aan welke markten ze willen verkopen. Marketingmanagers bezoeken vaak beurzen en promotionele evenementen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het online reageren op vragen en klachten van klanten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

15. Distributeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.708 per jaar

Primaire taken: Distributeurs onderhouden nationale en internationale relaties met wijnmakerijen en wijnmakers, zodat ze de beste wijnen kunnen importeren en exporteren. Ze helpen wijnhuizen om hun producten te verkopen aan wijnwinkels, supermarkten, restaurants en hotels. Succesvolle distributeurs moeten op de hoogte blijven van de huidige en opkomende wijntrends om te weten wat consumenten het meest geneigd zijn te kopen. Distributeurs proeven ook wijnen om te bepalen welke producten ze willen promoten. Ze kunnen verkopers inhuren en opleiden en netwerken met andere distributeurs in de branche.


About author

Margriet Alferink

Een carrière in de wijnindustrie kan spannend, lonend en creatief zijn. Als je een passie hebt voor wijn, dan ben je misschien geïnteresseerd in enkele van de meest voorkomende banen in de wijnindustrie. Of u nu op zoek bent naar een baan op instapniveau of iets geavanceerder, er zijn talloze manieren om een baan te vinden die verband houdt met wijn in de productie, detailhandel, distributie en meer. In dit artikel onderzoeken we 15 banen in de wijnindustrie, noemen we enkele van hun primaire taken en delen we hoeveel je kunt verdienen in elk van deze functies.


Scroll to Top