Blog

Informatiesystemen is de studie van systemen die verband houden met informatie en computerhardware en -software. Een diploma in informatiesystemen biedt veel verschillende loopbaantrajecten en kan zowel een comfortabel salaris als veel werkplezier bieden. Er is doorgaans veel vraag naar loopbanen in informatiesystemen, omdat de meeste bedrijven afhankelijk zijn van technologie en software en computersystemen voortdurend veranderen. In dit artikel sommen we 15 banen op die je in informatiesystemen kunt krijgen.

Banen in informatiesystemen

Hier zijn 15 banen die je kunt krijgen in informatiesystemen:

1. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,47 per uur

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist ondersteunt klanten en bedrijven bij het diagnosticeren en oplossen van hardware- en softwareproblemen. Ze installeren en repareren computersystemen en helpen klanten essentiële software te gebruiken en te onderhouden. Technische ondersteuningsspecialisten kunnen telefonisch of via online chatprogramma's werken en ze gebruiken klantenservicevaardigheden om hun klanten te helpen problemen op te lossen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

2. Computeroperator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,20 per uur

Primaire taken: Een computeroperator beheert meerdere computersystemen om hardware- en softwarecontroles uit te voeren en gebruikersproblemen op te lossen. Ze creëren incidentlogboeken en voeren geplande onderhoudstaken uit om ervoor te zorgen dat de systemen effectief werken. Computeroperators reageren op de planning van het IT-team en kunnen ook telefoontjes van klanten aannemen.

3. Personeelsaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.725 per jaar

Primaire taken: Een personeelsaccountant onderhoudt en organiseert records, rekeningen en bestanden voor een bedrijf. Ze bereiden en beoordelen financiële documenten en verwerken bedrijfsuitgaven en betalingen. Stafaccountants kunnen auditors ook bijstaan ​​tijdens auditcycli door hen bedrijfsinformatie te verstrekken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een personeelsaccountant

4. Programmeur

Nationaal gemiddeld salaris: $59.107 per jaar

Hoofdtaken: Programmeurs coderen en testen nieuwe software applicaties. Ze debuggen problemen in bestaande code en brengen softwareverbeteringen aan. Programmeurs werken samen met ontwerp-, marketing- en productteams om nieuwe software te maken volgens de specificaties van het bedrijf. Ze werken ook samen met software-engineers en ontwikkelaars om hun ontwerpen uit te voeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

5. Data-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $74.143 per jaar

Primaire taken: Een data-analist verzamelt en bewaart gegevens voor een bedrijf. Ze gebruiken deze gegevens om belangrijke cijfers en informatie bij te houden, die ze analyseren om trends te bepalen. Ze maken doorgaans gebruik van tools voor gegevensanalyse en geavanceerde computerprogramma's om de informatie die ze hebben verzameld te verzamelen en te ordenen. Data-analisten presenteren hun bevindingen aan bedrijven door gedetailleerde rapporten, grafieken en grafieken te maken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

6. Applicatie-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $74.204 per jaar

Primaire taken: Applicatieanalisten bieden technische ondersteuning aan systeemgebruikers door het beheren, bewaken en onderhouden van softwareapplicaties. Ze houden toezicht op de informatiesystemen van een organisatie om ervoor te zorgen dat alle programma's en systemen soepel werken en dat gegevens worden beschermd.

7. IT-adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $78,617 per jaar

Primaire taken: IT-consultants werken met externe klanten en adviseren hen over hoe ze hun IT-systemen kunnen verbeteren. Ze evalueren hun huidige IT-infrastructuur en waarschuwen hen bij eventuele problemen. IT-consultants werken ook samen met klanten om een ​​IT-systeem te ontwerpen dat het beste functioneert voor hun specifieke zakelijke behoeften.

8. Systeemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78.806 per jaar

Primaire taken: Een systeemanalist ontwerpt en implementeert IT-oplossingen om het huidige IT-systeem van een bedrijf te verbeteren. Ze bieden ook IT-onderhoud en -ondersteuning waar nodig, en ze kunnen nieuwe computersystemen en frameworks voor een bedrijf installeren. Systeemanalisten bepalen de kosten voor nieuwe systemen of upgrades van huidige systemen en communiceren met degenen die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsfinanciën om kosteneffectieve oplossingen te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een systeemanalist

9. Interne auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.834 per jaar

Primaire taken: Een interne auditor beoordeelt objectief de bedrijfsprocessen van een bedrijf om suggesties voor verbetering te doen. Ze evalueren de huidige risicobeheerprocedures van het bedrijf en de naleving van de nodige regelgeving. Interne auditors presenteren hun bevindingen en maken een plan voor bedrijven om eventuele problemen of zwakke punten op te lossen.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een interne auditor

10. Cyberbeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.174 per jaar

Primaire taken: Een cyberbeveiligingsanalist beoordeelt het huidige niveau van IT-beveiliging van een bedrijf en onderneemt actie om dit te verbeteren. Ze beschermen bedrijven tegen beveiligingsinbreuken en controleren op mogelijke beveiligingsrisico's. Cybersecurity-analisten adviseren bedrijven en hun medewerkers ook over veilige protocollen voor softwaregebruik en databasetoegang.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een cyberbeveiligingsanalist bent

11. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96,125 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders plannen en ontwikkelen databases en lossen gebruikersproblemen op. Ze bewaken ook de prestaties, integriteit en beveiliging van een database en pakken eventuele problemen aan. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het leveren van consistentie in een database.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

12. Net ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.221 per jaar

Hoofdtaken: Net developers ontwerpen en maken webapplicaties voor bedrijven. Ze gebruiken codeertalen om websites te maken en te onderhouden. Netontwikkelaars werken vaak met ontwerp- en IT-teams om webapplicaties te maken volgens de specificaties van een bedrijf en ervoor te zorgen dat de applicatie goed werkt.

13. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.125 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer ontwikkelt nieuwe softwareprogramma's en computerbesturingssystemen. Ze onderzoeken huidige programma's en ontwerpen nieuwe, werken aan de ontwikkelings- en testfasen van de software totdat deze volledig functioneel is en klaar om te lanceren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

14. SharePoint-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.701 per jaar

Primaire taken: SharePoint-ontwikkelaars schrijven en wijzigen code om SharePoint-systemen te creëren volgens de specificaties van hun klant. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het debuggen van code, het onderhouden van het systeem en het trainen van personeel en klanten om het SharePoint-systeem te gebruiken.

15. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.490 per jaar

Primaire taken: Een datawetenschapper combineert informatica, wiskunde en modelleringsvaardigheden om bedrijfsgegevens te analyseren. Ze gebruiken deze informatie om zakelijke problemen aan te pakken met datagestuurde oplossingen. Ze presenteren ook manieren om productontwikkeling en inkomstenstromen en algehele bedrijfsoptimalisatie te verbeteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper


About author

Mirte Kolner

Informatiesystemen is de studie van systemen die verband houden met informatie en computerhardware en -software. Een diploma in informatiesystemen biedt veel verschillende loopbaantrajecten en kan zowel een comfortabel salaris als veel werkplezier bieden. Er is doorgaans veel vraag naar loopbanen in informatiesystemen, omdat de meeste bedrijven afhankelijk zijn van technologie en software en computersystemen voortdurend veranderen. In dit artikel sommen we 15 banen op die je in informatiesystemen kunt krijgen.


Scroll to Top