Blog

een baan zoeken

15 Banen Om Na Te Streven Na Het Coderen Van Bootcamp

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de technologische industrie, maar geen diploma wilt behalen, overweeg dan om je in te schrijven voor een codeerbootcamp. Deze snelle, korte programma's leren je alles wat je moet weten in een technologische specialiteit, zodat je voorbereid bent op een nieuwe, succesvolle carrière in deze snelgroeiende industrie. Er zijn veel rollen die je kunt vervullen na het voltooien van een codeerbootcamp waarmee je je nieuwe kennis en vaardigheden kunt toepassen en jezelf kunt uitdagen om te verbeteren en meer te leren.

In dit artikel onderzoeken we wat een codeerbootcamp is, de verschillende banen en andere kansen die je kunt nastreven na het coderen van bootcamp, samen met enkele veelgestelde vragen over het zoeken naar werk om je op weg te helpen.

Wat is een codeerbootcamp?

Een codeerbootcamp is een versneld programma waarbij studenten de basis van coderen en informatica leren en zich specialiseren in een specifiek facet van het vakgebied. Deze programma's duren tussen de vier en 22 weken, hoewel sommige programma's langer en diepgaander zijn, en je kunt je specialiseren in gebieden als:

 • Ontwerp van gebruikersinterface (UI)/gebruikerservaring (UX)
 • Gegevenswetenschap
 • Webontwikkeling en design (zowel front-end als back-end)
 • Applicatie ontwikkeling
 • Full-stack ontwikkeling
 • Ontwikkeling met een focus in een specifieke codeertaal, zoals Java, C++, Python of Ruby on Rails
 • Product management

Waarom is het coderen van bootcamp belangrijk?

Het primaire doel van een codeerbootcamp is om een ​​baan in de technologiesector te vinden, dus deze programma's bieden vaak:

 • Praktische lessen in de basis van computerwetenschappen en geavanceerde technische concepten
 • Praktische projecten die vaak portfolioklaar zijn
 • Toegang tot instructeurs die ervaren professionals zijn in hun vakgebied
 • Middelen voor loopbaanontwikkeling, zoals hulp bij het zoeken naar een baan, voorbereiding op cv's en schijninterviews
 • Netwerkmogelijkheden met afgestudeerden van het programma die in de industrie werken en klasgenoten die opkomende professionals zijn

Een codeerbootcamp toevoegen aan je cv

Of je werkgeschiedenis of carrièrepad nu gericht is op technologie of niet, je kunt een coderingsbootcamp in je cv opnemen voor de volgende situaties:

 • Een leemte in werkgelegenheid of traditioneel onderwijs verklaren
 • Aantonen van technische kennis en vaardigheden
 • Extra vaardigheden of interesses laten zien

Top 15 banen na het coderen van bootcamp

Hier zijn enkele van de beste banen die u kunt krijgen na het voltooien van een van deze programma's. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.239 per jaar

Primaire taken: Deze professional biedt technische ondersteuning aan gebruikers van een digitaal product, computer of andere technische apparaten. Coding bootcamp bereidt deze professionals voor op het oplossen van problemen, het oplossen van bugs, het updaten van software, het installeren van programma's, het bewaken van digitale beveiliging en het aanvragen van reparaties aan hardware.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

2. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.731 per jaar

Primaire taken: Deze marketingprofessional is verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en evalueren van online marketingcampagnes en het genereren van verkeer naar de site van hun klant of werkgever. Digitale marketeers die een codeerbootcamp voltooien, kunnen effectief analysetools gebruiken, HTML/CSS gebruiken om websites te optimaliseren en gegevens te analyseren.

3. Junior ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.466 per jaar

Primaire taken: deze instapprofessionals voor softwareontwikkeling helpen senior leden van het team bij het ontwerpen, coderen, testen, herzien, oplossen van problemen en het debuggen van software. Een codeerbootcamp kan junior ontwikkelaars in staat stellen fouten te vinden en op te lossen en code te stroomlijnen.

4. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.547 per jaar

Primaire taken: Een data-analist organiseert, analyseert en haalt inzichten uit grote hoeveelheden gegevens, en het bijwonen van een coderingsbootcamp kan hen voorbereiden op verantwoordelijkheden zoals statistisch testen en het gebruik van codeertalen zoals SQL om met gegevens te communiceren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensanalist

5. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $78,409 per jaar

Primaire taken: Een webontwikkelaar schrijft alle code voor een website, test en lost interactiviteit op, gebruikt CSS om een ​​aantrekkelijk ontwerp te maken en bewaakt de effectiviteit van de site. Webontwikkelaars die een coderingsbootcamp bijwonen, leren de basis en geavanceerde technieken voor HTML, CSS, UI/UX-ontwerp en toegankelijkheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

6. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.197 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager leidt een groep technische professionals bij het voltooien van een project en is verantwoordelijk voor het delegeren van taken, het beheren van efficiënte tijdlijnen, het bewaken van het budget, het toewijzen van middelen en het communiceren van de voortgang aan belanghebbenden. Coding bootcamps bereiden projectmanagers voor op het organiseren en analyseren van gegevens en het automatiseren van beheerprocessen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

7. Ontwerper gebruikersinterface (UI)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.539 per jaar

Primaire taken: Een UI-ontwerper werkt samen met UX-ontwerpers, grafisch ontwerpers en ontwikkelaars om een ​​aantrekkelijk, toegankelijk en georganiseerd digitaal product te creëren. Na het bijwonen van een codeerbootcamp zijn UI-ontwerpers vaak beter in staat om A/B-tests uit te voeren, gegevens van gebruikersfeedback te analyseren, de beste ontwerpprincipes toe te passen en de interactie tussen code en ontwerp te begrijpen.

8. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $91,302 per jaar

Primaire taken: Een app-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen, testen, herzien, oplossen van problemen en het bewaken van een softwaretoepassing voor mobiele apparaten, computers of gespecialiseerde technische apparatuur. Coding bootcamp kan deze professionals voorbereiden met een diepgaand begrip van essentiële codeertalen, de beste testprocessen en verfijnde probleemoplossende vaardigheden.

9. User experience (UX) ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.526 per jaar

Primaire taken: Een UX-ontwerper werkt samen met UI-ontwerpers, grafisch ontwerpers, applicatie- of webontwikkelaars en productmanagers om digitale producten te maken, zoals applicaties en websites. Ze beoordelen de gebruikersbehoeften voor applicaties en websites, testen oplossingen op basis van die behoeften, identificeren zwakke punten in ontwerpen, voeren stabiliteitstests uit en onderzoeken gebruikersgroepen en concurrenten. Het bijwonen van een codeerbootcamp kan UX-ontwerpers de nodige onderzoeks-, ontwerp-, programmeer- en beoordelingsvaardigheden bieden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

10. Productmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.570 per jaar

Primaire taken: Een productmanager leidt een team van ontwerpers, software-engineers, ontwikkelaars en marketeers om een ​​digitaal product voor consumenten te creëren. Ze brainstormen over productideeën, helpen bij het ontwikkelen van functionaliteit, geven feedback op prototypes, werken samen aan marketing en reclame, helpen bij het coördineren van productie en distributie en stellen verkoopdoelen.

Coding bootcamp biedt deze professionals een sterke basis in het softwareontwikkelingsproces, inclusief de rol van elk teamlid in elke stap, wat hen kan helpen effectievere leiders te zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een productmanager

11. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.265 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs implementeren ontwerpen in prototypes en eindproducten voor digitale activa zoals computersoftware, besturingssystemen, applicaties en games. Na het coderen van bootcamp zijn ze klaar om de gebruikersbehoeften te onderzoeken, systemen en functionaliteit te ontwikkelen die voldoen aan de gebruikersbehoeften, efficiënte code voor programma's te schrijven, code te testen en te herzien en programma's up-to-date te houden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

12. Full-stack ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.591 per jaar

Primaire taken: Een full-stackontwikkelaar is in staat om sites en applicaties te bouwen door zowel de gebruikersgerichte "front-end" als de "back-end" van de infrastructuur te ontwerpen, coderen en bij te werken. Ze kunnen samenwerken met klanten of andere teamleden in vroege ontwikkelingsstadia, de infrastructuur van een digitaal programma ontwikkelen, functionele activa coderen voor gebruikers en databases beheren.

Sommige coderingsbootcamps bieden full-stackontwikkeling, waardoor deze professionals kennis en vaardigheden krijgen voor beide kanten van ontwikkeling, inclusief geavanceerde vertrouwdheid met front-endtalen zoals HTML en CSS en back-endtalen zoals Python en C++.

13. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.901 per jaar

Hoofdtaken: Een datawetenschapper analyseert, ordent en haalt inzichten uit grote groepen data. Na het coderen van bootcamp kunnen ze vaardigheden op het gebied van programmeren, statistiek en kritische analyse toepassen om statistische modellen te ontwikkelen en te gebruiken, gegevens en machine learning gebruiken om oplossingen te creëren, rapporten te schrijven en resultaten te presenteren aan belanghebbenden en aanbevelingen te doen op basis van resultaten. Ze kunnen op veel verschillende gebieden werken, waaronder journalistiek, non-profit, het bedrijfsleven, de overheid en financiën.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

14. Development operations (DevOps) engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 125.636 per jaar

Primaire taken: Deze software-engineerprofessional dient als bemiddelaar tussen ontwikkelings- en operationele teams om feedback, brainstormen en samenwerking te stroomlijnen. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor het stellen of promoten van teamdoelen, het delegeren van taken en het delen van informatie aan de juiste teamleden, het helpen ontwikkelen van nieuwe code voor systemen, het leiden van teams bij het updaten en onderhouden van software en het bewaken van de digitale beveiliging gedurende het hele proces.

Door een coderingsbootcamp bij te wonen, krijgen deze professionals een diepgaand begrip van zowel softwareontwikkeling als -bewerkingen, de basisprincipes van codering voor beide teams en best practices met betrekking tot beveiliging.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een DevOps-ingenieur

15. Back-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 128.480 per jaar

Primaire taken: Een back-endontwikkelaar bouwt, updatet en onderhoudt de server-side infrastructuur, of "back-end", van een website of applicatie. Ze zorgen ervoor dat de activa aan de gebruikerskant functioneel zijn en dat gegevens efficiënt en veilig worden opgeslagen. Coding bootcamp bereidt deze professionals voor op het gebruik van Python, SQL, Ruby en .NETt - om databases te maken en te beheren en om gebruikers in staat te stellen te communiceren met functies - en andere software en frameworks.

Andere mogelijkheden om na te streven na het coderen van bootcamp

Overweeg, naast het krijgen van een rol in de branche, deze andere kansen:

 • Ga terug naar school: Overweeg om je eerste hbo-opleiding ( of een tweede ) in een computerwetenschappelijke discipline te volgen na het voltooien van een codeerbootcamp. U kunt voortbouwen op de vaardigheden die u zojuist hebt geleerd en uw kwalificaties voor geavanceerde functies of leidinggevende functies verbeteren.

 • Freelance: breng uw nieuwe vaardigheden en kennis in de praktijk volgens uw schema door een freelancebedrijf te starten. Vind klanten die uw diensten nodig hebben, zoals webdesign, ontwikkeling en beheer of applicatieontwikkeling.

 • Leer anderen: Nadat je wat ervaring hebt opgedaan, kun je instructeur worden in jouw discipline, bijvoorbeeld op een community college, technische school of codeerbootcamp. Of je kunt kinderen en jonge volwassenen die geïnteresseerd zijn in coderen bijles geven via een buurthuis, bibliotheek, online platform of als freelancer.

 • Pas de vaardigheden toe op je huidige werkplek: in sommige gevallen kun je misschien blijven werken terwijl je een codeerbootcamp bijwoont, hoewel velen studenten aanmoedigen om het programma voltijds te volgen. Als u momenteel in dienst bent, zoek dan naar manieren om deze nieuwe vaardigheden in uw rol te gebruiken, zoals het op zich nemen van technische taken of het gebruik van codering om uw workflow te automatiseren of te verbeteren.

Veelgestelde vragen over het vinden van banen na het coderen van bootcamp

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het vinden van een baan na het coderen van bootcamp:

Nemen bedrijven coderingsbootcamp-afgestudeerden aan?

Ja, veel programma's melden dat afgestudeerden vaak snel na hun afstuderen een baan kunnen vinden, zo niet tijdens hun laatste paar weken van het programma. Veel bedrijven, groot en klein, huren coderingsbootcamp-afgestudeerden in vanwege hun technische kennis, nieuw perspectief en toegewijde werkethiek.

Moet ik coderingsbootcamp op een cv zetten?

Ja, je moet coderingsbootcamp op je cv opnemen, vooral als je solliciteert naar een functie in de technologiesector. Markeer in deze gevallen uw codeerbootcamp-ervaring - inclusief de naam van het programma, uw specialiteit en uw einddatum - in het onderwijsgedeelte van uw cv. In je sollicitatiebrief kun je vervolgens uitleggen hoe dit programma je heeft voorbereid op de functie waarvoor je solliciteert.

Heb ik na het coderen van bootcamp een portfolio om te gebruiken bij het zoeken naar werk?

Ja, veel van deze programma's zijn gericht op opdrachten en projecten die u in uw professionele portfolio kunt opnemen om uw kennis van codeertalen, technische probleemoplossing, gegevensanalyse en creativiteit aan te tonen.


About author

Harm Sluiter

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de technologische industrie, maar geen diploma wilt behalen, overweeg dan om je in te schrijven voor een codeerbootcamp. Deze snelle, korte programma's leren je alles wat je moet weten in een technologische specialiteit, zodat je voorbereid bent op een nieuwe, succesvolle carrière in deze snelgroeiende industrie. Er zijn veel rollen die je kunt vervullen na het voltooien van een codeerbootcamp waarmee je je nieuwe kennis en vaardigheden kunt toepassen en jezelf kunt uitdagen om te verbeteren en meer te leren.


Scroll to Top