Blog

een baan zoeken

15 Banen Om Te Overwegen Als U Zomers Vrij Wilt Hebben

Het werken met een niet-traditioneel schema kan voor sommigen aantrekkelijk zijn omdat het een ideale balans tussen werk en privé kan bieden en de mogelijkheid om je schema in te delen op een manier die meer bij je levensstijl past. Van parttime werk tot vrije zomers, er is een verscheidenheid aan werkschema's voor de werkzoekende van vandaag. Zomers vrij zijn is aantrekkelijk vanwege onder meer de vrijheid die dat met zich mee kan brengen.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het hebben van een baan zonder zomerwerk en geven we een lijst met functies die u kunt overwegen als u tijdens de zomermaanden niet wilt werken.

Voor- en nadelen van zomers vrij hebben van het werk

Als u overweegt een baan te zoeken waarvoor u niet in de zomer hoeft te werken, bekijk dan de mogelijke voor- en nadelen van deze functies:

Voordelen van banen met vrije zomers

Hier zijn enkele voordelen waarvan u kunt profiteren door een functie met vrije zomers te hebben:

  • Reizen en vrije tijd: als u de zomers vrij heeft, kunt u meer reizen of uw vrije tijd besteden aan iets dat u leuk vindt.
  • Balans tussen werk en privéleven: met maanden vrij in de loop van het jaar, ontdekt u misschien een beter evenwicht tussen werk en privéleven dat bij uw behoeften past, wat kan leiden tot meer productiviteit en geluk op de werkplek wanneer u terugkeert.
  • Loyaliteit op de werkplek: Veel werknemers voelen zich loyaler aan hun werkgever wanneer ze de zomer vrij hebben, omdat het schema een onderbreking biedt van de dagelijkse activiteiten die ze de rest van het jaar volgen.
  • Verhoogde creativiteit: als je de zomers vrij kunt nemen, zul je merken dat je meer creativiteit hebt als je weer aan het werk gaat. Een nieuw perspectief van een tijdje kan leiden tot meer probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om met andere medewerkers te brainstormen over projecten.
  • Verminderde stress: een persoon die maanden achtereen vrij kan hebben, heeft meer kans om minder stress op de werkplek te ervaren. Een vrije zomer kan een reset zijn voor werknemers, waardoor ze zich meer verfrist voelen als ze weer aan het werk gaan.

Nadelen van een carrière zonder zomerwerk

Deze nadelen kun je ontdekken als je een baan hebt waarvoor geen zomerwerk nodig is:

  • Minder loon: Veel werkgevers betalen hun personeel niet als ze niet werken, wat betekent dat het hebben van een baan waar je in de zomer niet werkt van invloed kan zijn op je jaarsalaris. Om dit tegen te gaan, kun je overwegen een budget te maken of te solliciteren naar een parttime functie waar je tijdens de zomermaanden van kunt genieten.
  • Verlies van motivatie: Sommige individuen kunnen een verlies van motivatie ervaren als ze niet in de routine zijn om consequent naar hun werk te gaan. U kunt uw motivatie weer opbouwen door een dagelijkse routine op te zetten die regelmatige boodschappen of vrijwilligerswerk kan inhouden.
  • Gemiste kans om in contact te komen met collega's: Veel mensen genieten van een werkomgeving waar ze kunnen samenwerken met hun collega's. Met de zomers vrij, kun je minder met ze communiceren. U kunt echter manieren vinden om persoonlijk of via videogesprekken verbinding te maken om de relatie te behouden.

14 banen waar je de zomers vrij van krijgt

De volgende lijst kan u helpen een carrière op te bouwen terwijl u uw zomers vrij van werk houdt:

1. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.689 per jaar

Primaire taken: Een skileraar geeft instructie aan individuen en groepen die willen leren skiën. Ze voltooien de oriëntatie met gasten, zorgen ervoor dat iedereen zich aan de veiligheidsprotocollen houdt, beantwoorden vragen en begeleiden mensen met verschillende niveaus van bekwaamheid. Aangezien de winter elk jaar ten einde loopt, vinden veel skileraren een andere baan.

2. Buschauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.264 per jaar

Primaire taken: Een schoolbuschauffeur is verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van studenten van een aangewezen bushalte naar school en vervolgens terug via hun route aan het einde van de schooldag. Zij houden zich aan de verkeersregels, handhaven de orde in de bus en zorgen voor regelmatig onderhoud aan hun bus. Een schoolbuschauffeur kan tijdens de zomer een pauze nemen als de school uit is of tijdens deze maanden ander werk zoeken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schoolbuschauffeur

3. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.793 per jaar

Primaire taken: Een piloot vervoert passagiers en vracht van de ene locatie naar de andere. Ze bevestigen de gewichtslimieten, communiceren met stewardessen om ervoor te zorgen dat de cabine in orde is, maken vluchtplannen en houden de weersomstandigheden in de gaten om te bepalen hoe veilig het is om te vliegen. Het is gebruikelijk voor werkgevers om senior piloten tijdens sommige zomermaanden vrij te geven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een luchtvaartpiloot

4. Sneeuwploegoperator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.565 per jaar

Primaire taken: Een sneeuwploegmachinist gebruikt speciale machines om wegen, trottoirs en andere paden van sneeuw te verwijderen. Ze kunnen ook bestrating, vangrails en andere items repareren, zodat personen die in de sneeuw zijn er veilig van kunnen genieten. Sneeuwploegoperators kunnen in de zomer andere taken uitvoeren als het weer warmer wordt.

5. Schoolleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.356 per jaar

Primaire taken: Een schoolleraar is verantwoordelijk voor het instrueren van studenten over een bepaald onderwerp of een groep onderwerpen. Ze begeleiden studenten bij het begrijpen van het onderwerp, maken een curriculum, geven huiswerk op, beoordelen examens en communiceren met ouders en voogden over de voortgang van hun kind. Het is gebruikelijk dat leraren de zomers vrij hebben, hoewel sommigen van hen ervoor kiezen om in deze tijd van het jaar zomerlessen te geven, bijles te geven of een andere baan uit te voeren.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

6. Schoolverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.165 per jaar

Primaire taken: Een schoolverpleegkundige biedt gezondheidszorg aan studenten in een schoolomgeving. Ze geven medische beoordelingen, ontwikkelen zorgplannen en voorzien in hun behoeften terwijl studenten onder hun hoede zijn. Schoolverpleegkundigen leiden ook administratief personeel en leraren op in het uitvoeren van reanimatie en het toedienen van eerste hulp, het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken voor zaken als zicht en gehoor en het geven van griepprikken tijdens bepaalde periodes van het jaar. Als de scholen in de zomer gesloten zijn, kunnen deze verpleegkundigen ervoor kiezen om niet te werken of in een ziekenhuis of andere zorginstelling te gaan werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schoolverpleegster

7. Trouwplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.500 per jaar

Primaire taken: Een weddingplanner helpt een stel bij het plannen van hun bruiloft. Dit omvat meestal het werken met leveranciers, het plannen van de logistiek van de trouwdag, het bezoeken van de evenementenruimte, ervoor zorgen dat alle leveranciers de betaling op tijd ontvangen en communiceren met klanten om ervoor te zorgen dat al hun huwelijksdetails in het evenement worden opgenomen. Sommige weddingplanners werken niet tijdens de zomers omdat het wordt beschouwd als het laagseizoen waar ze wonen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een weddingplanner

8. Begeleidingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.127 per jaar

Primaire taken: een studieadviseur werkt samen met studenten om meer te begrijpen over wat de student kan zien als obstakels in hun leren en ontwikkeling. Schoolbegeleiders spreken met studenten over hun doelen en hoe ze de beste beslissingen voor zichzelf kunnen nemen, zodat ze academisch kunnen slagen. Ze kunnen hulp bieden bij conflicten of een student helpen bij het invullen van hun universiteitsaanvragen. Omdat begeleiders op scholen werken, zijn ze meestal vrij tijdens de zomermaanden wanneer de school gesloten is.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een begeleidingsadviseur

9. Bibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.354 per jaar

Primaire taken: Een bibliothecaris organiseert de boeken en andere bronnen van een bibliotheek zodat bezoekers het materiaal kunnen vinden en gebruiken. Ze kunnen hun technische diensten aanbieden aan personen die een bibliotheekcomputer nodig hebben, studenten helpen bij het vinden van de bronnen die ze nodig hebben voor hun onderzoekspapers en aan de kassa werken om boeken en ander materiaal te scannen dat individuen lenen van de bibliotheek. Hoewel er provinciale bibliotheken zijn die tijdens de zomermaanden open kunnen blijven, kunnen bibliothecarissen die op een basisschool, hogeschool of universiteit werken, in de zomer vrij zijn, afhankelijk van het schema van hun werkgever.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bibliothecaris

10. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $61,976 per jaar

Primaire taken: Een professor instrueert studenten op hbo- of universitair niveau. Ze begeleiden het leerproces van een student, ontwikkelen hun eigen curriculum, nemen examens af en sommigen schrijven zelfs hun eigen onderzoekspapers of leiden afdelingen over een specifiek onderwerp. Hoewel professoren ervoor kunnen kiezen om zomercursussen te geven, kunnen sommigen ervoor kiezen om tijdens de zomermaanden niet te werken.

11. Schoolpsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.573 per jaar

Primaire taken: een schoolpsycholoog werkt met studenten om ondersteuning te bieden bij het navigeren door eventuele problemen. Schoolpsychologen beoordelen en ontwikkelen plannen om een ​​student academisch, ontwikkelings- en mentaal te helpen, zodat ze kunnen blijven slagen op school. Ze kunnen ook programma's maken voor de hele studentenpopulatie, door training en middelen te verstrekken aan studieadviseurs, ouders en beheerders. Veel psychologen werken in een schoolomgeving en hebben de zomer vrij om weer aan het werk te gaan wanneer het volgende schooljaar begint.

12. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.693 per jaar

Primaire taken: Een consultant gebruikt zijn expertise, vaardigheden en opleiding om andere mensen en organisaties te begeleiden. Omdat een persoon een expert kan zijn in elk onderwerp, werken consultants in marketing, algemene zaken, verkoop, operations of medewerkersbetrokkenheid. Consultants zijn meestal zelfstandigen, dus ze kunnen ervoor kiezen om de zomers vrij te nemen als hun schema dit toelaat.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een consultant

13. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.919 per jaar

Primaire taken: Een logopedist werkt met kinderen en volwassenen om communicatieproblemen en -stoornissen te beoordelen, diagnosticeren en behandelen. Ze geven regelmatig voorlichting aan de familieleden van hun patiënten, zodat ze thuis kunnen doorgaan met het ontwikkelen van communicatie. Het is gebruikelijk dat logopedisten in de gezondheidszorg werken of een eigen praktijk hebben. Velen werken echter ook in schoolomgevingen, waaronder hogescholen en universiteiten, wat kan betekenen dat ze tijdens de zomermaanden niet werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een logopedist

14. Opdrachtgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 114.137 per jaar

Primaire taken: Een directeur is verantwoordelijk voor het toezicht op en het beheer van de leraren, administratief personeel en andere medewerkers op een school. Ze zorgen ervoor dat de schoolomgeving ondersteunend en veilig blijft voor iedereen die zich op de campus bevindt. Directeuren kunnen ook een ontmoeting hebben met studenten om hun academische doelen te bespreken, programma's te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de school zich houdt aan federale of staatsregels, lesmethoden te implementeren, een budget te beheren en conflicten tussen studenten aan te pakken. Omdat scholen in de zomer meestal gesloten zijn, kunnen directeuren ook volledig afwezig zijn of minder uren werken.


About author

Ko van Os

Het werken met een niet-traditioneel schema kan voor sommigen aantrekkelijk zijn omdat het een ideale balans tussen werk en privé kan bieden en de mogelijkheid om je schema in te delen op een manier die meer bij je levensstijl past. Van parttime werk tot vrije zomers, er is een verscheidenheid aan werkschema's voor de werkzoekende van vandaag. Zomers vrij zijn is aantrekkelijk vanwege onder meer de vrijheid die dat met zich mee kan brengen.


Scroll to Top