Blog

Werken in de psychologie kan een bevredigende carrière zijn, omdat je je werk kunt gebruiken om anderen te helpen. Er zijn veel vacatures in de psychologie, afgezien van het zijn van een psycholoog, wat betekent dat er verschillende manieren zijn om betrokken te raken bij de psychologie. Je zou kunnen gedijen in een psychologiecarrière als je het leuk vindt om mensen te helpen en interesse hebt in psychologie. In dit artikel onderzoeken we 15 banen op instapniveau die je op het gebied van psychologie kunt krijgen.

Voordelen van een baan in de psychologie

Een baan in de psychologie heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om mensen te helpen. Aangezien de meeste banen in de psychologie betrekking hebben op het ondersteunen van patiënten in de geestelijke gezondheidszorg, kan werken in de psychologie je in staat stellen om verbindingen met mensen op te bouwen en hen te helpen bij hun persoonlijke groei. Banen in de psychologie betalen doorgaans ook concurrerende salarissen en kunnen arbeidsvoordelen bieden, zoals betaald verlof, ziektekostenverzekering en meer.

Een ander voordeel van werken in de psychologie is de kans om je begrip van menselijk gedrag en bewustzijn van verschillende manieren van denken te ontwikkelen, wat je kan openen voor meer carrièrepaden in de psychologie en je kan voorbereiden op geavanceerde banen in het veld.

15 banen in de psychologie op instapniveau

Hier zijn 15 banen op instapniveau in de psychologie:

1. Crisisadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.438 per jaar

Primaire taken: Een crisisadviseur ondersteunt mensen die een acute geestelijke gezondheidscrisis ervaren door hen te helpen hun reactie te beheren. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van coping-mechanismen, het onderhouden van communicatie en het geven van voorlichting over trauma en PTSS-symptomen. Crisisbegeleiders kunnen ook crisisinterventiebegeleiders of crisisstabilisatiebegeleiders worden genoemd.

2. Jeugdadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,733 per jaar

Primaire taken: Een jeugdadviseur is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die kinderen en tieners helpt bij het omgaan met hun geestelijke gezondheid. Jeugdcounselors beoordelen ook de fysieke en emotionele behoeften van hun patiënten om ervoor te zorgen dat ze thuis worden opgevangen. Veel jeugdbegeleiders zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied van geestelijke gezondheid, zoals depressie bij kinderen, ADHD of andere psychische aandoeningen.

3. Laboratoriumassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.114 per jaar

Primaire taken: Een laboratoriumassistent is een wetenschappelijk professional die wetenschappers helpt bij hun onderzoek en experimenten in een laboratorium. In de psychologie kunnen laboratoriumassistenten helpen met onderzoek en studies waarbij experimentele psychologie en nieuwe ontwikkelingen in het veld betrokken zijn. Veel laboratoriumassistenten in de psychologie werken voor plaatsen zoals universitaire psychologieprogramma's en overheidsinstanties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een laboratoriumassistent

4. Casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $38.863 per jaar

Primaire taken: Een casemanager houdt toezicht op en beheert de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van patiënten. Casemanagers doen dit door de behoeften van hun cliënten in te schatten en de best mogelijke zorgopties te vinden die hen kunnen helpen hun gezondheid te verbeteren. Dit kan het bespreken van behandelingsopties met cliënten inhouden, het onderhouden van de communicatie met patiënten en hun families en het werken met menselijke serviceorganisaties om zorg te verlenen aan cliënten die dat nodig hebben.

Gerelateerd: Leer hoe u een casemanager bent

5. Loopbaanadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,110 per jaar

Primaire taken: Een loopbaanadviseur adviseert mensen die een nieuwe carrière willen beginnen en biedt ondersteuning door hen te helpen bij het kiezen van een loopbaanpad dat bij hen past. Dit kan inhouden dat je verschillende carrières onderzoekt en ook hun klanten leert kennen, zodat ze kunnen bepalen bij welke carrières ze goed passen. Loopbaanadviseurs kunnen ook werken met mensen met een handicap of psychische aandoeningen die van invloed zijn op hun werkvermogen om ondersteuning en begeleiding te bieden tijdens het zoeken naar een baan en opleiding.

6. Revalidatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.712 per jaar

Hoofdtaken: Een revalidatiearts die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg, verleent revalidatiezorg aan patiënten met psychische aandoeningen. Revalidatiespecialisten werken vaak voor een instelling en kunnen patiënten ondersteunen bij zowel klinische als poliklinische programma's. Dit kan het leiden van individuele of groepscounselingsessies inhouden, het bieden van ondersteuning aan patiënten wanneer zij daarom vragen en het begeleiden van patiënten bij revalidatieactiviteiten en oefeningen.

7. Gedragstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.684 per jaar

Primaire taken: een gedragstechnicus werkt samen met artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om te zorgen voor patiënten met gedragsproblemen. Gedragstechnici kunnen optreden als assistenten van gedragstherapeuten en assisteren bij patiëntenzorg zoals fysiotherapie, klinische beoordelingen en onderzoeken. Een gedragstechnicus kan op aanwijzing ook zelfstandig zorg verlenen aan patiënten door therapie te leiden in individuele en groepssettings.

8. Kinderbeschermingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.978 per jaar

Primaire taken: Een kinderbeschermingsfunctionaris is een maatschappelijk werker die reageert op meldingen van kinderen en jongeren in mogelijk onveilige situaties. Kinderbeschermingsdeskundigen kunnen advies geven aan mensen die meldingen doen, huizen bezoeken om de veiligheid van kinderen te beoordelen en kinderen en gezinnen helpen door veiligheid en stabiliteit tijdens de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Een kinderbeschermingsdeskundige kan ook gerechtelijke procedures bijwonen om hun perspectief te bieden bij het bepalen of een omgeving veilig is voor een kind.

9. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.022 per jaar

Primaire taken: Een verslavingsconsulent is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die patiënten met middelenmisbruik ondersteunt. Hulpverleners voor middelenmisbruik kunnen werken voor therapiepraktijken of in klinische instellingen die patiënten ondersteunen tijdens het revalidatieproces. Dit kan het leiden van individuele en groepstherapie zijn en het geven van advies over hoe de gezondheid na de behandeling te behouden.

10. Reclasseringsambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.569 per jaar

Primaire taken: Een reclasseringsambtenaar is een strafrechtprofessional die werkt met mensen die in de gevangenis hebben gezeten en gemeenschapsgebaseerde proefstraffen uitzitten. Reclasseringsambtenaren kunnen hun klanten bezoeken om ervoor te zorgen dat ze hun proeftijd behouden, over hun voortgang rapporteren en sollicitatiegesprekken, trainingssessies en andere programma's plannen die hen kunnen ondersteunen. Ze kunnen ook rechters, werkgevers en gemeenschapsleiders ontmoeten om de voortgang te bespreken en mogelijkheden voor rehabilitatie en werkgelegenheid te vinden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reclasseringsambtenaar

11. Medewerker sociale diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $47.883 per jaar

Primaire taken: Een assistent voor sociale diensten werkt samen met een specialist in sociale diensten om individuen in hun gemeenschap te helpen. Sociale assistenten kunnen cliënten psychologische hulpmiddelen aanbevelen, counselingdiensten aanbieden en de behoeften van de cliënt beoordelen. Een assistent van de sociale dienst kan ook zorgen voor het bijhouden van klantdossiers om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurige en actuele informatie bevatten.

12. Gezinshulpverlener

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,191 per jaar

Primaire taken: Een gezinsconsulent werkt met gezinnen en koppels om hen te begeleiden bij onvoorziene omstandigheden die zich in de gezinsdynamiek kunnen voordoen. De gezinsadviseurs kunnen in groepsverband therapie geven aan gezinnen en kunnen advies geven over het omgaan met eventuele problemen waarmee hun gezin te maken kan krijgen. Veel gezinsconsulenten werken met patiënten met psychische aandoeningen, gedragsproblemen of middelenmisbruik die van invloed zijn op hun gezin.

13. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.760 per jaar

Primaire taken: Een technisch schrijver is gespecialiseerd in het schrijven van materiaal dat zich richt op een specifiek, technisch onderwerp en het gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk maken van de informatie. Technische schrijvers die in de psychologie werken, kunnen handleidingen of handleidingen schrijven voor instellingen voor geestelijke gezondheidszorg of tijdschriftartikelen schrijven over ontwikkelingen in de geestelijke gezondheid. Dit proces kan inhouden dat je moet bepalen in welk genre je wilt schrijven, onderzoek moet doen naar het onderwerp en moet communiceren met andere professionals om ervoor te zorgen dat de informatie waarover ze schrijven juist is.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

14. Psychiatrisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $76,671 per jaar

Primaire taken: Een psychiatrisch technicus zorgt voor mensen met psychische aandoeningen. Psychiatrische technici kunnen patiënten medicatie en therapie toedienen en hun algehele gezondheid bewaken om ervoor te zorgen dat deze stabiel is. Ze helpen patiënten ook vaak met dagelijkse activiteiten, zoals eten, baden en aankleden, en kunnen patiënten opnemen en ontslaan uit instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

15. Programmamanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.380 per jaar

Primaire taken: Een programmamanager is verantwoordelijk voor het leiden van verschillende projecten die bijdragen aan een groter georganiseerd programma. Programmamanagers die in de psychologie werken, kunnen programma's maken en toezicht houden die een positieve geestelijke gezondheid bevorderen en het publiek informeren over het onderhoud van de geestelijke gezondheid. Veel programmamanagers in de geestelijke gezondheidszorg werken ook met kinderen en creëren jeugdprogramma's die jongeren ondersteunen in hun sociale ontwikkeling en bewustzijn van geestelijke gezondheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een programmamanager

Doorgroeimogelijkheden voor psychologie majors

Na hun afstuderen kunnen psychologie-majors verschillende acties ondernemen om hun loopbaan in het veld vooruit te helpen. Een optie is om een ​​baan op instapniveau in de psychologie te vinden en een paar jaar professionele expertise op te doen die je later kunt toepassen op een hogere functie. Een andere populaire keuze is om een ​​geavanceerde graad in psychologie of een gerelateerd onderwerp te volgen, omdat het hebben van een master of doctoraat je kan kwalificeren voor meer geavanceerde banen in de psychologie.

Veel afgestudeerden met psychologie-majors kiezen er ook voor om een ​​ander vakgebied te betreden, zoals zaken of verkoop, waardoor ze hun psychologische vaardigheden kunnen gebruiken in klantgerichte interacties.


About author

Florens van Egmond

Werken in de psychologie kan een bevredigende carrière zijn, omdat je je werk kunt gebruiken om anderen te helpen. Er zijn veel vacatures in de psychologie, afgezien van het zijn van een psycholoog, wat betekent dat er verschillende manieren zijn om betrokken te raken bij de psychologie. Je zou kunnen gedijen in een psychologiecarrière als je het leuk vindt om mensen te helpen en interesse hebt in psychologie. In dit artikel onderzoeken we 15 banen op instapniveau die je op het gebied van psychologie kunt krijgen.


Scroll to Top