Blog

een baan zoeken

15 Banen Voor Mensen Met Chronische Pijn: Plus Tips Voor Carrièresucces

Miljoenen mensen hebben last van chronische of aanhoudende pijn. Veel van die mensen hebben een baan en leiden een succesvolle loopbaan. Als je regelmatig pijn hebt, vraag je je misschien af ​​wat voor soort banen er zijn die flexibiliteit in het schema of minimale fysieke eisen kunnen bieden. In dit artikel leggen we uit wat chronische pijn is, noemen we 15 banen voor mensen die regelmatig met pijn te maken hebben en geven we tips voor het hebben van een succesvolle carrière bij het beheersen van pijn.

Wat is chronische pijn en hoe kan het uw zoektocht naar een baan beïnvloeden?

Chronische pijn is aanhoudende pijn die weken of jaren aanhoudt. Er zijn verschillende verwondingen of ziekten die kunnen bijdragen aan de behoefte van een persoon om chronische pijn te beheersen terwijl hij ook werkt of een baan probeert te vinden.

Degenen die lijden aan of omgaan met aanhoudende pijn en ongemak, kunnen het moeilijk vinden om lang te zitten of te blijven staan. Ze kunnen ook overmatig tillen of intensieve handenarbeid ongemakkelijk vinden. Omdat dit soms functie-eisen zijn, is het belangrijk om na te denken over de verschillende beschikbare opties of aanpassingen bij het zoeken naar een baan of carrière, terwijl je ook regelmatig last hebt van ongemakken. Hier is een lijst met acht aandoeningen die iemand kunnen veroorzaken als regelmatige of consistente pijn:

 • Fibromyalgie
 • Zenuwschade
 • Ischias
 • Lupus
 • Multiple sclerose
 • Chronische migraine
 • Endometriose
 • Colitis ulcerosa

Gerelateerd: Een flexibel werkschema krijgen

Waar je op moet letten in een baan als je chronische pijn hebt

Hier zijn vijf dingen waar mensen met chronische pijn naar moeten zoeken in een baan of bedrijf:

 • Flexibel schema: Een typische fulltime kantoor- of bedrijfsbaan vereist dat iemand van maandag tot en met vrijdag van 20.00 uur of van 09.00 uur tot ongeveer 17.00 uur werkt. Wanneer u werk zoekt en tegelijkertijd met chronische pijn omgaat, kan het zijn dat banen met flexibele planning of contractmogelijkheden voordeliger zijn. Flexibele schema's geven mensen de tijd om te rusten, te herstellen, fysiotherapie-afspraken bij te wonen, deel te nemen aan lichte lichaamsbeweging of naar de afspraken van andere artsen te gaan.

 • Mogelijkheid om thuis te werken: Veel bedrijven laten hun werknemers hun taken en opdrachten op afstand uitvoeren. Dit kan een wenselijke optie zijn voor iemand met chronische pijn. De mogelijkheid om vanuit huis te werken, beperkt de reistijd en zorgt voor meer comfort en privacy.

 • Programma voor gezondheidsvoordelen: veel bedrijven bieden hun voltijdse werknemers gezondheidsvoordelen aan. Als je te maken hebt met chronische pijn, is het belangrijk om een ​​baan te zoeken die uitgebreide gezondheidsvoordelen biedt. Dit biedt mensen de mogelijkheid om betaalbare gezondheidszorg te vinden en stimuleert betere opties voor pijnbestrijding.

 • Acceptatiecultuur: Een acceptatiecultuur op de werkplek erkent en viert de individuele verschillen van mensen. Als iemand die leeft met een ziekte die chronische pijn veroorzaakt, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een bedrijf dat elk uniek lid van zijn personeel ondersteunt en accepteert.

 • Beperkte fysieke vereisten: Sommige banen vereisen dat mensen intensieve fysieke arbeid verrichten. Het is raadzaam om extreem tillen of langdurig handwerk te vermijden als u lijdt aan chronische pijn. Overweeg om banen te zoeken die toestaan ​​of pauzeren, Intermitterende rust of zittend werk.

15 banen voor mensen met chronische pijn

Hier is een lijst van 15 carrières om te overwegen als je chronische pijn beheert:

1. fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.540 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf is een creatieve professional die verlichting, voorgrond, achtergrond en andere technieken gebruikt om beelden vast te leggen die verhalen vertellen of ongeoorloofde specifieke emotionele reacties. Fotografen zijn soms gespecialiseerd in het maken van journalistieke foto's, het fotograferen van evenementen of het maken van portretten. Afhankelijk van de werkgever van een persoon, moeten ze mogelijk naar verschillende locaties reizen om te werken. Er zijn verschillende opties voor werk in de fotografie, en de baan is meestal redelijk flexibel en vereist geen intensieve fysieke arbeid of zwaar tillen.

2. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.460 per jaar

Primaire taken: Een virtuele assistent is iemand die administratieve ondersteuning biedt aan managers, leidinggevenden of c-suite-leden vanuit een extern kantoor of thuiskantoor. Hun taken omvatten het bijhouden van agenda's, het plannen van afspraken, het doorgeven van informatie en het screenen van het beantwoorden van telefoontjes en e-mails.

3. Medische codeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.820 per jaar

Primaire taken: Een medisch codeur is een professional die medische documenten en informatie over de behandeling van patiënten beoordeelt en omzet in medische code voor het bijhouden van gegevens en verzekeringsdekking en vergoeding. Medische codeurs worden soms klinische coderingsfunctionarissen genoemd en hun werk wordt vaak gedaan terwijl ze op kantoor zitten of vanuit huis werken. De functie vereist geen handenarbeid, ongebruikelijke uren of zwaar tillen.

4. Spa-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.610 per jaar

Primaire taken: Een spa-manager is een leidinggevende functie waarbij een persoon toezicht moet houden op de operationele aspecten van een spa en deze moet beheren. Hun primaire taken omvatten het delegeren van taken, het beheren van personeelsplanningen, het toezicht houden op budgettaire rapporten en het zorgen voor naleving van gezondheidsvoorschriften. Winkelmanagers werken in de gezondheids- en welzijnsindustrie en hebben vaak toegang tot verlaagde prijzen voor spadiensten en niet-medische therapeutische pijnverlichtingsopties.

5. Trouwplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.500 per jaar

Primaire taken: Een weddingplanner is iemand die coördineert met leveranciers, klanten en entertainers om te helpen bij het ontwerpen van bruiloften volgens de behoeften en budgetten van de klant. Hun werk is creatief en omvat het voorbereiden van materialen voor klanten en het dirigeren in gebieden. Weddingplanners delegeren verantwoordelijkheden aan anderen en werken in een kantooromgeving. Ze moeten soms naar locaties reizen om ervoor te zorgen dat verkopers, entertainers en locatie-eigenaren hun gedetailleerde trouwplan goed volgen, maar deze taak vereist meestal geen overmatige fysieke arbeid en er is vaak enige flexibiliteit in de planning.

6. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $60.259 per jaar

Primaire taken: Een social media specialist is iemand die op de marketing- of communicatieafdeling van een organisatie werkt. Ze kunnen teams leiden of samenwerken met anderen om afbeeldingen, inhoud en teksten te genereren voor campagnes op sociale media. Hun werk omvat onderzoek, projectontwikkeling en het gebruik van meerdere sociale mediaplatforms. De meeste specialisten op het gebied van sociale media werken in kantoren of thuiskantoren en het werk vereist geen handarbeid of zwaar tillen. Afhankelijk van uw werkgever kan er ook enige flexibiliteit van uren of contractwerk beschikbaar zijn voor deze rol.

7. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $60,395 per jaar

Primaire taken: Copywriters zijn professionele schrijvers die teksten of artikelen voor bedrijven maken. De inhoud die ze produceren kan informatief, onderhoudend of ontworpen zijn om een ​​specifieke emotionele reactie uit te lokken. Ze dienen hun werk vaak in bij de reclame- of marketingafdeling binnen een bedrijf of klantbedrijf, en het wordt vervolgens gebruikt om te adverteren voor een product of om de naamsbekendheid te vergroten. Copywriters werken vaak aan een bureau en hun werk vereist geen fysieke arbeid.

8. Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78,399 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsanalisten bieden ondersteuning aan organisaties door verbeteringen voor te stellen voor hun algehele activiteiten, functies of inkomstengenererende systemen. Soms werken bedrijfsanalisten als bedrijfsmedewerkers en soms werken ze onafhankelijk of als onderdeel van een bedrijf om adviesdiensten aan te bieden aan meerdere bedrijven. Als adviserend bedrijfsanalist kan er meer planningsflexibiliteit zijn, wat vaak een voordeel is voor iemand met chronische pijn.

9. Hypotheekverzekeraar op afstand

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.312 per jaar

Primaire taken: Een hypotheekverstrekker op afstand is een financieel expert die namens een bank of andere kredietverstrekker werkt. Hun primaire taken omvatten het beoordelen van financiële documenten, het beoordelen van risico's en het bepalen van de goedkeuring of weigering van leningen. Hypotheekverzekeraars op afstand werken vanuit huis en hun taken omvatten het lezen en scannen van documenten met behulp van een computer en het schrijven van rapporten.

10. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $97.315 per jaar

Primaire taken: Een recruiter is een zakelijke professional die namens bedrijven of organisaties werkt om kandidaten voor te huren te beoordelen en voor te stellen. Hun taakverantwoordelijkheden omvatten het interviewen van kandidaten, het beoordelen van cv's, het spreken met klantbedrijven en het afstemmen van de klantbehoeften op de behoeften van getalenteerde professionals. Recruiters gebruiken sociale media, e-mail, telefoon en videocommunicatie, en hun werk wordt vaak gedaan in een bedrijfs- of thuiskantoor.

11. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.247 per jaar

Hoofdtaken: Een UX designer, ook wel user experience designer genoemd, is een innovatieve en creatieve professional. Ze gebruiken hun kennis van consumentenwetenschap, populaire vraag en technologie om gebruiksvriendelijke interfaces te creëren voor technologische apparaten, softwareprogramma's en webpagina's. UX-ontwerpers werken vaak op vaste uren in een kantooromgeving en soms bieden bedrijven externe mogelijkheden voor deze rol. Ontwerpers gebruiken computerprogramma's, houden focusgroepen en werken samen met teamleden, en hun werk vereist geen zwaar tillen of handenarbeid.

12. Java-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103.347 per jaar

Primaire taken: Een Java-ontwikkelaar is een ervaren professional die op Java gebaseerde computer- en mobiele apparaatapplicaties ontwerpt, maakt en beheert. Mensen in deze rol hebben een diepgaand begrip nodig van webframeworks, webtechnologieën, Java en andere computerprogrammeertalen. Java-ontwikkelaars werken doorgaans in thuiskantoren of bedrijfskantoren, en hun primaire taken omvatten geen intensief handwerk of zwaar tillen.

13. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.600 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer is een ervaren professional die computersoftware maakt en onderhoudt. Ze bouwen softwareproducten en programma's met behulp van computerprogrammeertalen. Een carrière in software-engineering heeft doorgaans normale kantooruren en werknemers werken vaak in bedrijfskantoren of thuiskantoren.

14. Medische schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.948 per jaar

Primaire taken: Een medisch schrijver is een professional die documenten, aantekeningen, gegevens en klinische resultaten met betrekking tot medisch onderzoek en klinische proeven beoordeelt. Hun werk omvat het samenvatten en analyseren van informatie en het schrijven van rapporten over wetenschappelijke resultaten en uitkomsten. Meestal dienen medische schrijvers hun documenten in bij regelgevende instanties en medische tijdschriften. Andere keren wordt hun werk intern gebruikt binnen medisch onderzoek of farmaceutische faciliteiten. Medische schrijvers werken soms in kantoren en er zijn vaak mogelijkheden om thuis te werken voor mensen in deze functies.

15. Telegeneeskunde arts

Nationaal gemiddeld salaris: $202.000 per jaar

Primaire taken: Een telegeneeskunde-arts is een gediplomeerd arts. Ze werken op afstand om patiënten gezondheidszorg en ondersteuning te bieden. Ze spreken met patiënten met behulp van beveiligde videocommunicatiesoftware en hun taken omvatten het schrijven van rapporten, het behandelen van ziekten en het voorschrijven van medicijnen. Een carrière als telemedicine-arts biedt flexibele uren en een goed betaald salaris. Het vereist ook geen zwaar tillen of handenarbeid.

Tips om te werken terwijl u met chronische pijn omgaat

Hier zijn vier tips voor een succesvolle carrière bij het beheersen van chronische pijn:

Praat met uw werkgever of manager

Misschien vindt u het nuttig om met uw werkgever of uw directe manager of supervisor te praten over uw chronische pijn. De meeste mensen met leidinggevende posities beschikken over actieve luistervaardigheden. Als je iemand laat weten wat er aan de hand is, zullen bedrijven met een positieve en inclusieve cultuur op de werkvloer begrip hebben voor en begrip hebben voor je situatie. Ze kunnen u misschien zelfs helpen bij het zoeken of vinden van redelijke aanpassingen om u te helpen het meest succesvol te zijn in uw functie op het werk.

Draag comfortabele kleding en schoenen

Of u nu vanuit huis werkt of in een bedrijfskantoor werkt, het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen die niet bijdragen aan toegangspijn. Het is belangrijk dat uw schoenen en kleding uw houding en loopgemak ondersteunen. Raadpleeg uw arts om te zien of bepaalde kledingstukken of schoenen, zoals rubberen zolen, inzetstukken, compressiesokken, loszittende artikelen of beugels, kunnen helpen bij het beheersen van uw pijn.

Neem regelmatig een pauze in uw werkdag voor rekoefeningen of lichte inspanning

Het nemen van periodieke pauzes en stretchen of deelnemen aan milde oefeningen zoals zachte yoga, wandelen of het gebruik van een hometrainer kan helpen om uw bloedsomloop en mobiliteit te verbeteren. Raadpleeg uw arts om te zien of stretchen of sporten nuttig zou zijn om toe te voegen aan uw pijnbeheersingsroutine.

Volg medische begeleiding

Het is belangrijk om uw medische zorgverlener te laten weten dat u werkt of werk zoekt. Ze willen misschien weten wat voor soort werk je doet en wat je taken inhouden. Tijdens het werken is het belangrijk om uw afspraken met uw artsen of fysiotherapeuten na te komen en hun medisch advies op te volgen met betrekking tot werkgerelateerd gedrag en pijnbeheersing.


About author

Willemien Aalving

Miljoenen mensen hebben last van chronische of aanhoudende pijn. Veel van die mensen hebben een baan en leiden een succesvolle loopbaan. Als je regelmatig pijn hebt, vraag je je misschien af wat voor soort banen er zijn die flexibiliteit in het schema of minimale fysieke eisen kunnen bieden. In dit artikel leggen we uit wat chronische pijn is, noemen we 15 banen voor mensen die regelmatig met pijn te maken hebben en geven we tips voor het hebben van een succesvolle carrière bij het beheersen van pijn.


Scroll to Top